Dodaj do ulubionych

wypożyczalnia aut- REISEN

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:00
witam, czy miał ktoś do czynienia z wypożyczalnią samochodów Reisen????
Chcieliśmy na teneryfie na 5 dni wynająć samochód, najniższej klasy. I za volkswagena fox wyliczyli nam 85 Euro. To bardzo tanio.
Korzystał może ktoś z ich uslug i może coś bliżej powiedziec?
wysyłam linka do ich strony: www.top-car-hire.com/car_hire_canary_islands/condiciones.php
Obserwuj wątek
    • Gość: moshica Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.11, 14:40
      Ja korzystałem z AutoReisen 2 tygodnie temu i byłem bardzo zadowolony. Kierowałem się również ceną i za 11 dni Ford Fiesta mnie wyniósł 172E. Także polecam ! Na jaką wyspę lecisz ? Ja wróciłem z Tene...
      • Gość: Zuza Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: 194.42.116.* 29.03.11, 15:11
        Ja lecę za miesiąc i też widziałam ofertę tej wypożyczalni, jest atrakcyjna, ale czytałam tu na forum, że trzeba uważać na warunki umowy /ubezpieczenia, zwrot poza godz. pracy biura itp/. Czasem za to wszystko doliczane są jakieś kwoty. Muszę dokopać się do szczegółowych warunków.
        • Gość: moshica Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.11, 15:46
          Jedyny mankament to zwrot auta po godzinach pracy. Ale...ale ta kwestia w identyczny sposób z oddaniem kluczyków od auta była realizowana na lotnisku z innych wypożyczalni, jak EuropeCar, Avis i Hertz. Po prostu kluczyki zostawiało się na lotnisku za szybą na ich stanowisku, ot cały kłopot ! Z ubezpieczeniami nie było problemu, poczytaj...ale takie same warunki mają wszystkie biura.
          • Gość: mimira Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.11, 19:38
            Witam, tez szukamy w miare taniej i sprawdzonej wypożyczalni. Ta przyznam cenowo nam odpowiada. Bardzo prosze o info czy ta cena która jest na stronie jest już z ubezpieczeniem?
            Czy w przypadku rezerwacji płaci się jakąś kaskę odrazu czy dopiero na miejscu.
            Jak przedstawia się stan aut?
            • Gość: moshica Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 07:55
              Tak ta cena obejmuje ubezpieczenie i jest ceną końcową ! Płaci się na miejscu w dniu wypożyczenia, ale tylko kartą kredytową (forma zabezpieczenia), niestety gotówki nie chcieli od nas przyjąć. Taką metodykę mają wszystkie wypożyczalnie. Stan aut oceniam na dobry+, auta czyste, zadbane, 2-5 letnie...
              • Gość: mimiar Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.11, 08:07
                Pytanie może głupie ale już się niestety z tym spotkałem... czy zostawia się coś w zastaw np. właśnie kartę kredytową. Czy niczego nie wymagają.
                A i jeszcze pytanko jak obecnie ksztaltują się ceny paliw na wyspie?
                Rezerwacji się dokonuje przez int?
                • Gość: moshica Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 08:54
                  Absolutnie karty się nie zostawia ! Oni sprawdzają limit, zabezpieczenie na karcie oraz jej ważność na wypadek niewypłacalności klienta. Karta jest tylko potwierdzeniem podpisania umowy. Po powrocie zrobiłem normalny przelew za wypożyczenie auta i na tym koniec.
                  Cena benzyny na BP i Texaco 2 tyg. temu była po 0,98E za litr. Najdrożej zapłaciłem w okolicach Santa Cruz, bo to stolica ;-)
              • Gość: asia Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 08:37
                a w jakim języku da się z nimi dogadać, nie znamy zbytnio angielskiego o hiszpańskim nie wspominająć, to nasz pierwszy wyjazd za granice. Boimy się że się nie dogadamy, wcisną nam złą umowę, warunki, itd. Jak sądzicie ???? Ile czasu trwa załatwienie formalności????
                i ile kosztuje benzyna na wyspie i jak jest z tankowaniem, samemu sie tankuje czy mówi się ile i pracownik stacji tankuje?
                • Gość: moshica Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 12:48
                  Bez j. angielskiego będzie Wam ciężko podpisać nawet dokumenty. Być może się dogadacie, ale podstawy języka należy znać. Formalność załatwia się w 10 minut. Benzyna 0,98E, tankować można samemu lub obsługa tankuje (raczej j. hiszp. ale po ang, też rozumieją)...
                  • jszafranski Re: wypożyczalnia aut- REISEN 01.04.11, 12:17
                    o ile sie nie myle to lleno (czyt. JENO) znaczy "do pelna".
    • Gość: Rysiek Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 20:49
      Brałem od nich auto już 4 razy,nigdy nie było żadnych problemów.Ceny bardzo dobre,samochody OK,wypozyczalnie na lotnisku dzięki czemu nie było problemów z dojazdem z lotniska do hotelu.W tym roku w lutym na Teneryfie płaciłem za Seata AlteaXL 14 dni-263 eu.
      • Gość: Monia Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: 193.164.157.* 31.03.11, 12:16
        Witam,
        Czy dobrze zrozumiałam, że płatności dokonywaliście po powrocie do kraju?
        • Gość: moshica Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.11, 14:11
          Inaczej !......, sprostowanie. W wypożyczalni podczas zawierania umowy, płatność za auto ściągnęli od razu z karty kredytowej, tak jak przy płatnościach w kraju np. w markecie ;-) Po powrocie do kraju, żona przelała z konta osobistego pieniądze do banku aby spłacić kartę kredytową ;-)
          • Gość: Monia Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: 193.164.157.* 31.03.11, 15:55
            Czyli podsumowujac, rezerwowaliście w kraju przez int, czy na miejscu? Cena podana na stronie jest z ubezpieczeniem = całkowity koszt wypożyczenia auta. Płatności dokonać można tylko kartą kredytową. Mam jeszcze pytanie odnośnie płatności karta- czy była doliczana jakakolwiek kwota w przypadku płatności za granicą, czy był to przelicznik euro-zl z danego dnia?
            Za wszelkie info z góry dziękuję.
            • Gość: Rysiek Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 20:51
              1.rezerwację robiłem w kraju przez interent
              2.cena przy rezerwacji =cena całkowita z ubezpieczeniem
              3.płaciłem kartą Visa "przywiązaną" do mojego konta w euro,które zasilam zawsze przed wyjazdem(wtedy zadne przeliczniki mnie nie interesują!)
              • Gość: Zuza Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: 194.42.116.* 01.04.11, 08:52
                To ja jeszcze potruję, można zapłacić kartą płatniczą? Czy pisząc o kredytowych są to kredytowe karty tzw. wypukłe?
                Wiem, że to różnica, w zwykłych sklepach w Europie płacę zwykłymi płatniczymi, mam kredytową zwykłą i przez neta już nią płacić nie mogę, ciągle nie mogę się wybrać po tą 'wypukłą'.
                • mafinka21 Re: wypożyczalnia aut- REISEN 01.04.11, 10:24
                  Ja też proszę o informacja jak to jest z tą płatnością kartą kredytową. Bo jedni piszą, że wyłącznie kartą kredytową mozna płacić a niektórzy, że można gotówką. A może to zależy od rezerwacji jeśli przez internet to tylko kredytową a jeśli na miejscu wypozyczamy bez rezerwacji to nie ma znaczenia?
                  • jszafranski Re: wypożyczalnia aut- REISEN 01.04.11, 12:21
                    to zalezy od wypozyczalni.
                    Zwykle wymagana jest Karta Kred (wypukla) Visa, Mastercard, AmericanExpres natomiast przy gotowce zwykle pobieraja kaucje (zwrotna) no i cena takiego wypozczenia jest wyzsza (nie w tej samej wypozyczalni ale w porownywalnych).

mafinka21 napisała:

> Ja też proszę o informacja jak to jest z tą płatnością kartą kredytową. Bo jedn
                    > i piszą, że wyłącznie kartą kredytową mozna płacić a niektórzy, że można gotówk
                    > ą. A może to zależy od rezerwacji jeśli przez internet to tylko kredytową a jeś
                    > li na miejscu wypozyczamy bez rezerwacji to nie ma znaczenia?
                    • meggie30 Re: wypożyczalnia aut- REISEN 01.04.11, 17:43
                      dokonywałam rezerwacji przez internet ok miesiąc wcześniej ze strony:
                      www.tenerife-hire-a-car.com/car_hire/paso1.php#
                      auto było do odbioru własnie w Auro Reisen. Chciałam zapłacić gotówką ale na wydrukowanym potwierdzeniu rezerwacji było zaznaczone ze jest to płatność kartą i nie przyjęli pieniędzy. Płaciłam kartą kredytową Visa, nie wiem jakie to są wypukłe karty, moja ma wypukłe cyferki z numerem karty i zdjęciem - może o to chodzi. Auto był zatankowane do pełna i z pełnym bakiem też należy je oddać. Ubezpieczenie bez udziału własnego, nie obejmuje tylko zgubienia kluczyków i uszkodzeń na skutek jazdy po drogach szutrowych. Bardzo duża kultura jazdy, dobre drogi. Polecam samodzielne zwiedzanie z autem.
    • Gość: gość Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 11:57
      Korzystaliśmy z wypożyczalni Reisen na początku marca. Tydzień na Gran Canarii, tydzień na Lanzarote.Na Gran Canarii bez żadnych problemów, wszystko jak w zegarku. Na Lanzarote dostaliśmy auto z niedziałającym zamkiem. Nie było żadnego problemu z wymianą, jedynym mankamentem było to, że musieliśmy się wracać na lotnisko bo wadę wykryliśmy dopiero pod hotelem.
      Ogólnie cały system wypożyczania i zwracania samochodów na Kanarach jest dziecinnie prosty i funkcjonuje rewelacyjnie.
      Rezerwację robiliśmy przez internet. Na Gran Canarii płaciliśmy gotówką, na Lanzarote kartą. W obu przypadkach pobrano od nas 200 euro depozytu (bo karta płatnicza, nie kredytowa).Wypożyczenie, a potem oddanie auta zajmuje w sumie może z 15 minut.
    • Gość: tomek Re: wypożyczalnia aut- REISEN IP: *.128.126.130.static.crowley.pl 05.04.11, 22:43
      Polecam Ci bardzo tą wypozyczalnie - maja naprawde zadbane auta wygladajace na roczne góra 3 letnie. To najtańszy sposób na wypożyczenie własnie autoreisen. Wypozyczałem już auto na Fuercie i Taneryfie. POLECAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka