Dodaj do ulubionych

Łódź na mapach pogody

22.08.01, 20:49
Ten problem był już kiedyś poruszany w GW ale mało co się zmieniło. Drugie co
do wielkości miasto w Polsce nie istnieje na większości map prognozy pogody.
Czy to Cię nie wkurza? bo mnie strasznie

pozdrowy
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Łódź na mapach pogody IP: *.toya.net.pl 22.08.01, 21:05
      Ch..j mnie strzela jak widzę taką mapę, bo nigdy nie wiem gdzie mam patrzeć.
      Niby dlaczego w Łodzi ma być taka sama pogoda jak w stolicy?!?
    • Gość: Witek A moze by tak Lodz bez kompleksu nizszosci do Warszaw IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 21:14
      Co wy na to? A i zasmiecania innych forum co mysla o Lodzi=brak wiary w siebie
      i nieznajomosc wlasnej wartosci!
      • hubar Re: spływaj do Bałtyku 22.08.01, 21:18
        Zaśmiecanie? W naszych wątkach chociaż ma ktoś coś do powiedzenia! A wasze:
        Zapraszamy na forum G_G_S , to nic? sami prowokujecie!
      • Gość: M Re:idż się utop IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 21:52
        • Gość: M Re:idż się utop IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 21:52
          To do tego z Gdyni.
      • Gość: Warschau Re: A moze by tak Lodz bez kompleksu nizszosci do Warszaw IP: *.nm.matrix.pl 24.08.01, 11:56
        Gość portalu: Witek napisał(a):

> Co wy na to? A i zasmiecania innych forum co mysla o Lodzi=brak wiary w siebie
        > i nieznajomosc wlasnej wartosci!

Trochę facet przesadziłeś z tym kompleksem niższości Łodzi do Warszawy...Ja tam
        zadnego kompleksu nie widzę...A moze opowiesz coś o kompleksach Trójmiasta?
    • Gość: MarcinK Re: Łódź na mapach pogody IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 21:38
      Witam

A gdzie wlasciwie Lodzi nie ma na mapach?

TVP 1 - Wiadomosci jest
      TVP 2 - Panorama jest
      TVN - jest
      Polsat - jest
      Puls - nie ma zadnego miasta
      BTV - jest

No to gdzie nie ma?

Pozdrawiam, Marcin - Lodz: central city in Poland
      • caffee Re: Łódź na mapach pogody 23.08.01, 10:05
        Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> TVP 1 - Wiadomosci jest
        > TVP 2 - Panorama jest
        > TVN - jest
        > Polsat - jest
        > Puls - nie ma zadnego miasta
        > BTV - jest
        >
        > No to gdzie nie ma?

Zgadzam się z Tobą, choć był taki czas kiedy Łódź
        zniknęła z map pogody. Było trochę szumu ale sprawa jest
        już załatwiona.
      • Gość: u79 Re: Łódź na mapach pogody IP: *.retsat1.com.pl 24.08.01, 11:34
        Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Witam
        >
        > A gdzie wlasciwie Lodzi nie ma na mapach?
        >
        > TVP 1 - Wiadomosci jest
        > TVP 2 - Panorama jest
        > TVN - jest
        > Polsat - jest
        > Puls - nie ma zadnego miasta
        > BTV - jest

a chociazby ''TVN 24''

pozdr.

Underhill ''79
    • Gość: M Re: Łódź na mapach pogody IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 21:38
      Oczywiście . To ignorancja , która przenosi się póżniej na inne dziedziny życia.
      Nareszcie to ktoś zauważył.Tylko co z tym zrobić? może macie jakiś pomysł?
      Pozdrowienia hubar
      • vladip Re: Łódź na mapach pogody 22.08.01, 22:58
        Gość portalu: M napisał(a):

> Oczywiście . To ignorancja , która przenosi się póżniej na inne dziedziny życia
        > .
        > Nareszcie to ktoś zauważył.Tylko co z tym zrobić? może macie jakiś pomysł?
        cos chcesz zrobic z ignorancja?
        przeciez ignorancja i tak zignoruje wszelkie dzialania jej dotyczace ;)))

• Gość: Aga Re: Łódź na mapach pogody IP: 217.153.35.* 23.08.01, 10:01
      Łódź jest również coraz częściej pomijana w jakichkolwiek zestawieniach
      publikowanych w prasie ogólnopolskiej, np. ceny działek i mieszkań, średnia
      płaca, wskaźnik bezrobocia itp. itd, prezentujących rózne aspekty ekonomiczne w
      podziale na regiony i największe miasta; w zamian coraz częsciej pojawiają np.
      Bydgoszcz, Lublin czy Białystok. Drugie najewiększe miasto po prostu przestaje
      istnieć w świadomości Polaków (ostatnio znajoma nie mogła złapać powietrza jak
      się dowiedziała, że Łodź ma ok. 800 tys. mieszkańców, będąc przekonana, że co
      najwyżej 150-200 tys.).
      • Gość: adek Re: Łódź na mapach pogody IP: *.ic.net.pl 24.08.01, 09:16
        Gość portalu: Aga napisał(a):
        (ostatnio znajoma nie mogła złapać powietrza jak
        > się dowiedziała, że Łodź ma ok. 800 tys. mieszkańców, będąc przekonana, że co
        > najwyżej 150-200 tys.).

Skąd ty masz takich "wykształconych" znajomych . Myślałem żę Geografii uczą w
        każdej szkole . To jest pewnie osoba pokroju średniego statystycznego obywatela
        Stanów Zjednoczonych . Nie wiem czy wiecie ale Oni mają bardzo wielu analfabetów
        geograficznych . Przykład : Olimpiada Zimowa w Lillechamer w NORWEGII odbywała
        się w/g nich w SZWECJI !!! Oni myśleli że Norwegia leży w Szwecji. I to nie mała
        część społeczeństwa Amerykańskiego.

• Gość: Aga Re: Łódź na mapach pogody IP: 217.153.35.* 24.08.01, 13:35
          cieszę się, że mogłeś dię dowartościować nie tylko na przykładzie mojej
          znajomej, ale również "debili" z USA (czyli społeczeństwa o jednym z
          najwyższych wskaźników wyższego wykształcenia na świecie i z pewnością
          najlepiej gospodarczo rozwiniętego kraju).
          • Gość: MarcinK Re: Łódź na mapach pogody IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.08.01, 13:38
            Nie wnikajac w wasz osobisty spor ;-) to jednak uwazam podawanie Amerykanow za przyklad
            wyksztalconego spoleczenstwa jako dosyc ryzykowny.

Pozdro, MarcinK
            • Gość: Aga Re: Łódź na mapach pogody IP: 217.153.35.* 24.08.01, 14:15
              Polacy zawsze mieli manię wyższości wynikającą z tego, że akurat wiedzieli że
              Paryz jest we Francji, a nie na kosmosie; ale jeśli przyjrzeć się jak Polacy
              radzą sobie z wykorzystaniem tej wiedzy ogólnej (zdobytej w polskiej szkole) w
              życiu i jak bardzo do życia i pracy są nie przygotowani (chociaż wiedzą, gzdie
              jest Paryż), to zdecydowanie ci "debilni" Amerykanie biją nas na głowę w swojej
              incjatywie i zdrowo-rozsądkowym mysleniu.
      • Gość: dominic Re: Łódź na mapach pogody IP: *.mnc.pl 24.08.01, 12:06
        takie rzeczy niestety się zdarzają bo podobnie myśleli moi znajomi, którzy Łódź
        porównali do wielkości Opola! dopiero jak im zacząłem popwiadać o
        piotrkowskiej, pałacu poznańskich, arturówku czy księży młynie to zaczęli się
        dziwić i stwierdzili, że chyba to miasto odwiedzą.
        po prostu załamać się można, ale jest to poniekąd wynik fatalnie prowadzonej
        promocji miasta.
    • caffee Re: Łódź na mapach pogody 23.08.01, 10:06
      > Ten problem był już kiedyś poruszany w GW ale mało co
      się zmieniło. Drugie co
      > do wielkości miasto w Polsce nie istnieje na
      większości map prognozy pogody.

Wydaje mi się że Łódź jest nie jest największym miastem
      co do wielkości ale co do liczby mieszkańców.
      Pozdr.
      • hubar Re: Łódź na mapach pogody 23.08.01, 21:38
        Przejęzyczyłem sie (czy to możliwe na piśmie?)

Nie np w TVN 24

pozdrowy
        • Gość: MarcinK Re: Łódź na mapach pogody IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.08.01, 09:04
          Witam

Zamiast narzekac piszcie. Ja do TVN24 o braku Lodzi juz dawno napisalem. Zobaczcie tez, ze nie
          ma tam Katowic, ani zadnego miasta z Podkarpacia.

Pozdrowy, Marcin Kaniewski - Lodz: central city in Poland
    • Gość: Nitekp Re: Łódź na mapach pogody-jest IP: *.caffe.com.pl 24.08.01, 14:19
      Kiedys bylo duzo gorzej. Teraz jeste prawie na wszystkich prognozach.
      Gorzej, ze z Lodzi nie podawana jest nigdy pogoda. Zauważcie,że chmurkę z
      Warszawy Przesuwają w stronę Łodzi, poniewaz stąd nie mają danych.
      • Gość: mag Re: Łódź na mapach pogody-jest IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 14:43
        nitekp nie rozumiem o co ci konkretnie chodzi....
        mapy synoptyczne wykreslane sa na raczej na podstawie izolinii,wiec jesli dana
        izolinia jest wspolna dla lodzi i warszawy to nie ma sie co dziwic podobnym
        oznaczeniom..
        jesli chodzi o dane,to zwykle takie prognozy oparte sa na danych z satelitow
        meteorologicznych ,wiec nie rozumiem co maja do rzeczy dane zbierane w lodzi???
        natomiast jesli bedziesz sie dalej upieral przy owych danych ,to sa one
        zbierane chocby do celow statystycznych(mowie o temp,wilgotnosci
        powietrza,zachmurzeniu,opadach,cisnieniu itd.) przez katedre metorologii i
        synoptyki UL na ulicy lipowej 83
        pozdrawiam mag
        • Gość: NINNA Re: Łódź na mapach pogody-jest IP: 138.227.189.* 24.08.01, 16:09
          W innych krajach pokazuja swoje duze miasta na mapach pogody. O Lodzi nawet nie
          wiedza za granica. Znaja Warszawe, Krakow, Gdansk, nawet Oswiecim. Ale o Lodzi
          nikt nie slyszal, mysla ze to malutka miescinka.

Polska (i Lodz) powinna przestac sie wstydzic Lodzi. Lodz nie jest biedna
          siostra Warszawy czy Gdanska. Lodz jest duzym wspanalym miastem, moze nie
          najstarszych ale przez to nie mniej ciekawych.

//NINNA
          • Gość: mag Re: Łódź na mapach pogody-jest IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 16:18
            i tu sie zgodze
            pozdrawiam ninne(madzie?moja imienniczke?)mag
            • Gość: NINNA Re: Łódź na mapach pogody-jest IP: 138.227.189.* 24.08.01, 16:31
              AAAAaaa!

Musze pracowac, bo mnie udusza....

//NINNA
          • Gość: NINNA Re: Łódź na mapach pogody-jest IP: 138.227.189.* 24.08.01, 16:27
            dziekue :))) Jestem madzia jak i ty...

//NINNA
          • aniapakero Re: Łódź na mapach pogody-jest...do ninny 24.08.01, 18:12
            Nie chce nic sugerowac,ale LOdz nie jest za ciekawa.
            w Lodzi wreszcie powinno cos powstawac-nowe baseny,
            jakies centra(cos musi wreszcie cos przyciagnac tych ludzi
            do Lodzi),czy cos ciekawego...Niestety nikt nie ma ani
            na to pomyslu,ani pieniedzy.

Chmmmm...troche odbieglam od tematu.a propo to juz kiedys sie nad tym
            zastanawialam.dlaczego na mapkach pogody Warszawa zajmuje tyle miejsca,
            ze nie starcza dla Lodzi!!!!!!!!!
            • Gość: NINNA Re: Łódź na mapach pogody-jest...do ninny IP: *.swipnet.se 24.08.01, 22:29
              Lodz nie jest wcale taka nudna. Pare lat temu zabralam mojego nazeczonego to
              Lodzi i bardzo mu sie tutaj podobalo. Szczegolne Piotrkowska i Arturuwek. A
              Lodzki McDonald jest o wiele smaczniejszy od tego w Vasteras i nawet w
              Sztokholmie.. Tak jestescie przyzwyczajeni do miasta ze nie widzicie jego
              uroku.

Ja przynajmniej gdy zwiedzam inne miasta lubie spacerowac po miescie ogladajac
              budynki, moze jakies muzeum. Pozniej lubie isc na zakupy (ubrania, pamiatki,
              duperelki). Parki i targi zawsze sa ciekawymi miejscami. Do tego kawiarnie i na
              koniec puby. Tego Lodzi nie brakuje...

//NINNA

ps. przepraszam za bledy (jesli takie tu sa), jest mi ich bardzo wstyd, ale
              zadko pisze po polsku.
    • hubar Re: Łódź na mapach pogody 11.10.01, 16:50
      Po tak długim okresie w TVN24 nadal się nic nie zmieniło! Może ktoś zna jakąś
      skuteczną metodę aby ich "przekonać" do naszego miasta?

pozdrowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka