Gość: festivalov IP: *.4web.pl 07.09.04, 00:18 jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: festivalov Re: Teatr Gesher IP: *.4web.pl 08.09.04, 00:53 Nikt??? żadnych wrażeń??? czyli ogólnie Festiwal 4Kultur jest wam znany....... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Teatr Gesher 08.09.04, 10:49 czyli ogólnie Festiwal 4Kultur jest wam znany....... No ja wiem, że jest takowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festivalov Re: Teatr Gesher IP: *.4web.pl 08.09.04, 11:34 ...i śmieszno i straszno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJEK Re: Teatr Gesher IP: 62.233.229.* 08.09.04, 15:25 Tragedia zamieniona w groteskę. Zszokowało mnie to, w jaki sposób żydzi przedstawili tragiczny żżywot ich przodków w czasie II wojny światowej. Świetna rola herr Kleina. Warto było obejrzeć, bo sztuka bardzo oryginalna. Byłem także na "Dybuku" Teatru Rozmaitości z Warszawy - wielka pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Teatr Gesher IP: 213.17.170.* 09.09.04, 07:58 Niestety nie byłem ale widziałem urywki i recenzję w TV. Dość szokujące. Ciekawe czy my potrafilibyśmy w taki sposób przedstawić tragiczne wydarzenia z naszej historii. Obawiam się, że LPR dostałaby takiego ataku histerii, że wielu jej członków zeszłoby z tego świata w mgnieniu oka. Odpowiedz Link Zgłoś
o_olgin Re: Teatr Gesher 09.09.04, 20:38 to może warto zrobić składkę na wystawienie takiej sztuki o naszej historii ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festivalov Re: Teatr Gesher IP: *.4web.pl 10.09.04, 16:48 oj, coś mam wrażenie, że przedstawienie naszej historii w takiej konwencji mogłoby być przyjęte z więcej niż mieszanymi uczuciami. A szkoda... Bo taka sztuka, choć z pewnością nietypowym podejściem (jak w Teatrze Gesher do tematu zagłady), może zasługiwać na uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś