Gość: MarcinK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:36 Postaramy się!!!! Dlaczego wojewoda jeszcze nie podpisał pozwolenia!!! MK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarcinK Re: Koniec lotów do Kolonii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:37 Na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protz Re: Koniec lotów do Kolonii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:45 > Postaramy się!!!! Kurcze, a juz miałem nadzieje ze moje przypuszczenia będa błedne i w swietle ostatnich rekordowych frekwencji jednak połaczenie zostanie. :( > Dlaczego wojewoda jeszcze nie podpisał pozwolenia!!! Tego z artykułu oczywiscie sie nie dowiemy. Protz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Koniec lotów do Kolonii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:57 No cóż, EAE samo sika sobie na buty :-( Miały być wielkie akcje reklamowe i nie ma Miały być promocje letnie i nie ma Miały być super tanie bilety dla kilku osób na rejs lecących dalej z Kolonii low costami i nie ma Miały być wycieczki i zwiedzanie Kolonii i nie ma A poza tym myślę, że decyzja jeszcze nie podjęta. WIdać, że wystraszyli się Cimbera, ale chyba nie docenili tego, że znika LOT. Ten Dusseldorf mógłby być niezły. A poza tym na spotkaniu prezes mówił, że Niemcy zgodnie z umową przez rok nie mogą się wycofać, a rok mija w marcu. Czuję, że znowu coś się ugrywa pod stołem :-( i nie wiem o co chodzi. MK Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Koniec lotów do Kolonii? 13.10.04, 08:22 > A poza tym myślę, że decyzja jeszcze nie podjęta. A na jakiej podstawie tak myślisz? Dla mnie z tego artykułu jasno wynika, ze decyzja jest już podjeta. Przeczytaj go może jeszcze raz. ;) -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJEK Koniec Lublinka? IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 21:18 Do Warszawy połączeń już nie ma, do Kijowa nie będzie, do Koloni też, linia Cimber w ostatniej chwili się wycofa i lotnisko pozostanie tylko ZAORAĆ i wybudować kolejny hipermarket :( Trzeba natychmiast zmienić władze Lublinka - nic nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: Koniec Lublinka na czas jakiś. IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 21:57 Od paru miesięcy powtarzam, to grzech pychy popełniony przez władze. Czystka we władzach spółek, dobre miny do złej gry, setki obietnic bez pokrycia. A pospolitość skrzeczy. Król jest nagi i zaklęcia nic tu nie pomogą. Przedłużenie pasa? Przyjrzyjcie się kondycji finansowej firmy "Remobud". Z czego ona skredytuje inwestycje? Kochana redakcjo "GW", piszcie prawdę, nie dajcie się nabierać na makiety, pseudo akcje antykorupcyjne urzędu. A tak na marginesie, gdzie się podział "Board of Canada"? Zamek, może Ty wiesz? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Koniec lotów do Kolonii? 12.10.04, 22:40 Lublinek cienko przędzie. Może czas zająć się CPL? -------------------- Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś
rene0 A może do Monachium? 12.10.04, 23:18 Zastanówcie sie. Do tego miasta nie lata żadna tania linia lotnicza z Polski. Podczas święta piwa na 1% miejsca byłyby zajęte. Poza tym bardzo niedaleko Monachium jest Salzburg...dwie pieczenie na jednym ogniu.... PS. Oprócz tego zależy mi, bo mam kuzynkę w M. i narzeka, że nie ma połączenia lotniczego :P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JDA Re: Koniec lotów do Kolonii? IP: dc.g.port* / *.g.port80.se 13.10.04, 09:16 Łodzi potrzebna tania linia, bez żarcia, alkoholu i innych ceregieli. Obawiam się że wszystko co ma coś wspólnego z SASem nie spełni tych wymogów. Znów będzie za drogo, przez to za mało pasażerów i fiasko. Łódź potrzebuje takiego przewoźnika jak Ryanair! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Koniec lotów do Kolonii? IP: *.toya.net.pl 13.10.04, 09:26 Popieram. Łodzi potrzeba tanich linii lotniczych. Co to za atrakcja: lot do Kolonii JUŻ OD 745,- (czy jakoś tak...)?!?!?!?!?!?!?! Łodzian nie stać na "zwykłe" linie lotnicze. Chcemy takich przewoźników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio 745 zł + opłaty lotniskowe.Co za atrakcjjna cena!! IP: *.toya.net.pl 13.10.04, 12:13 Klienci pchać się będą drzwiami i oknami.Tylko pozazdrościć operatywności i dobrego samopoczucia.A może tu chodzi o jak najdłuższe utrzymaniu się na stołkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl999 Nawet LOT ma czasem lepsze oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:27 --> "lot do Kolonii JUŻ OD 745,- (czy jakoś tak...)?!?!?!?!?!?!?! "<-- ... pięknie brzmi, co ??? popatrzcie gdzie mozecie dolecieć innymi liniami za te pieniądze. Nawet LOT ma czasem lepsze oferty. Dają nam szajs, a my się cieszymy ze nam cos nad miastem lata. Przez to nie widzimy że to szajs. Ludzie 745 zł !!! NAJFAJNIEJSZE JEST TO "JUŻ OD ..." Może po prostu o to chodzi, by pokazać, że Łodź i lotnisko to klęska. Pomyślcie: 1 jest lotnisko 2 lata przewożnik 3 nie ma ruchu Ekonomicznie nie ma uzasadnienia, by port rozbudowywać. Ale przy takiej cenie biletów to nawet warszawiak się będzie zastanawiał. Kropiwnicki wystąpi w swej czapeczce w ŁWD i powie, że mimo prób i ludzie nie chcą latać i lotnisko szlag trafi; ale przecież oferty były. Przypomnijcie sobie ceny biletów do WAWY :)BUHAHA Krew mnie zalewa jak o tym myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Bo wladze wojewodzkie nie sa z Lodzi IP: *.p.lodz.pl 13.10.04, 12:53 To koalicja PSL LPR i Samoobrony a marszalek i wicemarszalkowie to spadochroniarze z innych regionow ktorzy maja to po prostu w d... bo tu nie mieszkaja a po wyborach nawet nie beda rzadzic. Co na to lokalne media, to jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: Bo wladze wojewodzkie nie sa z Lodzi 13.10.04, 15:11 to nie leży w ich gestii Odpowiedz Link Zgłoś
oldscool Re: Koniec lotów do Kolonii? 13.10.04, 14:50 Łodzi potrzebne są loty do miast atrakcyjnych, typu Londyn, Paryż, Rzym tanimi liniami. A także loty sezonowe np. do Hiszpanii, Portugalii, Włoch, Grecji latem i w rejony górskie zimą. bardzo przydatne byłyby też loty o konkurencyjnych cenach z Łodzi do np. Kołobrzegu czy Gdańska w sezonie letnim, biorąc pod uwagę jakość "usług" PKP oraz konieczność wielogodzinnej jazdy autem. Dziwne, że tym ostatnim nikt nie myśli - gwarantuję, że zapotrzebowanie na to jest! Łodzi niepotrzebne są natomiast loty do miast typu Kolonii, frekwencja w postaci dwóch osób na rejs mówi sama za siebie. To samo będzie z Dussedorfem i zapewne z Kopenhagą. Założę się, że do Londynu samoloty latałyby pełne - tak jak latają z Warszawy i to zarówno LOT-owskie jak i British Airways. nie jest sztuką otworzyć nowe połączenie z pierwszym lepszym miastem na zachodzie, do tego za dość wygórowaną cenę. sztuką jest umożliwić loty do najatrakcyjniejszych miast i do tego za cenę konkurencyjną. a na to władz Lublinka nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .pepe. Re: Koniec lotów do Kolonii? IP: *.216-78-194.adsl-fix.skynet.be 13.10.04, 15:07 Dokładnie. swego czasu pytałem, po co komu loty do Koeln. No i okazało się, że po nic. Pomysł Dusseldorfu zamiast Koeln jest dość zabawny, przecież to jedna aglomeracja. Może będzie więcej niż 5 osób na krzyż, jeśli samolot z Łodzi będzie przylatywał do Dusseldorfu 1 do 2 godz przed odlotem samolotu do jakichś prawdziwych metropolii. W przeciwnym wypadku zawsze korzystniej czasowo (i, zapewne, finansowo) będzie się kopnąć do Warszawy i stamtąd polecieć bezpośrednio. Do miast wymienionych przez oldscoola dodałbym Brukselę. Są tu tysiące Polaków (Polski jest jednym z najczęściej słyszanych języków na ulicy). A połączenia z trzeciorzędnymi europejskimi miasteczkami można sobie od razu odpuścić, bo oznaczają one tylko kolejne siwe włosy na głowach bojowników o lotnisko. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Koniec lotów do Kolonii? 13.10.04, 15:41 oldscool napisał: (...) > > To samo będzie z Dussedorfem i > zapewne z Kopenhagą. O ile zgadzam się z resztą wypowiedzi, to tutaj muszę zaprotestować. Kopenhaga jest jednym z większych europjskich hubów. A z tego co mówi przewoźnik będą sprzedawane bilety na połączenia z Łodzi do wielu miast, nawet za ocean, z przesiadką w Kopenhadze. Parząc jak taki system sprawuje się w Poznaniu, Wrocławiu i Szczecinie (LF ok 80%) sądzę, że u nas też powinien wypalić. > Założę się, że do Londynu samoloty latałyby pełne - tak jak latają z Warszawy i > > to zarówno LOT-owskie jak i British Airways. Pięknie, tylko na razie z Lublinka nie jest w stanie operować żaden samolot mający Londyn w swym zasięgu. Jedyne na co możemy liczyć najdalej na zachód, to Niemcy, Dania i okolice. (...) Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rku Re: Koniec lotów do Kolonii? IP: 195.143.166.* 13.10.04, 15:57 Co miales z geografii ??- pomaliles Szczecin z Gdanskiem ?? - dobre. Jak na razie to SAS jest w natarciu na GDN (4x dziennie) i zadnego lotowskiego na tej trasie a do Szczecina dopiero beda latac . Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Koniec lotów do Kolonii? 13.10.04, 16:03 Gość portalu: rku napisał(a): > Co miales z geografii ??- pomaliles Szczecin z Gdanskiem ?? - dobre. > Jak na razie to SAS jest w natarciu na GDN (4x dziennie) i zadnego lotowskiego > na tej trasie a do Szczecina dopiero beda latac . Kto powiedział, że mówię o dniu dzisiejszym? W '99 latali i to nawet z dobym skutkiem. I dziękuję za przypomnienie Gdańska, też należało by go włączyć do listy. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciechboski Re: Takie moje zdanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:17 Kochani! Ja tak czytam co wy wypisujecie, i: Zgadzam się co do tego że lotów do zagłębia Ruhry nam nie potrzeba...:( Zgadzam się co do letnich lotów do Kołobrzegu i gdańska...:) Zgadzam się że trzeba nam połoączeń do londynu!!! Nie zgadzam się co do tego że kopenhaga się nie sprawdzi, bo z kopenhagi polecimy gdzie tylko będziemy chcieli!!! A tak od siebie to pragnę dodać że potrzeba nam połączeń z BERLINEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Takie moje zdanie... 13.10.04, 22:44 Gość portalu: wojciechboski napisał(a): > (...) > A tak od siebie to pragnę dodać że potrzeba nam połączeń z BERLINEM!!! No to jest nas dwóch, bo ja osobiście też pożądam tego połączenia M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Takie moje zdanie... IP: 82.177.98.* 14.10.04, 00:23 a ja z Burkina Faso :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Takie moje zdanie... 14.10.04, 21:06 Gość portalu: res napisał(a): > a ja z Burkina Faso :) pozdrawiam To jest numer 2 na mojej liście :-) M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl999 nie zapominaj o RUSKACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:34 a i owszem, tylo ja bym jeszcze dodał RUSKICH na zakupy za małą kasę <- tak jak miało być. Za rzeczką jest potencjał i dobrze o tym wiecie. A może na Litwę ??? Londyn nigdy nie wypali, :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciechboski Re: nie zapominaj o RUSKACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 06:13 londyn wypali jestem tego pewien!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protz Re: nie zapominaj o RUSKACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:29 Ale jaki Londyn, stary? Nie widzisz, ze cały ten rok jest stracony? A wraz z nim także przyszłoroczny rozkład wiosenno-letni? A wraz z nim letnie czartery? Protz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciechboski Re: nie zapominaj o RUSKACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:21 Widze!!! Ale tak już w tej polsce jest, o łodzi nie wspominając! Ja mam nadzieję że za jakieś 10 lat będe mógł z lublinka polecieć do londynu, wilna, paryża czy czarterem na krete na przykład...:) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Co było do przewidzenia... 14.10.04, 12:06 Od początku miałem poważne wątpliwości co do połączenia małej linii biznesowej z portem dla tanich przewoźników. Tak to się musiało skończyć. Połączenie to IMHO dało trochę złego Lublinkowi (bo jest zupełnie nie miarodajne a przez nie gro ludzi ocenia frenkwencję) ale chyba jednak więcej dobrego. Niemniej na dłuższą metę nie ma ono za bardzo sensu. Sens to by miało połączenie Lufthansy do Frankfurtu. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś