24.01.05, 17:09
czy w koncu cos wiadomo w sprawie IKEI , która miałaby powstać w Ksawerowie??
Przydałoby się co??Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: amrita Re: IKEA IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 24.01.05, 17:13
      kolejny market! ble!

ale nie będę już nic mówiła, bo znowu zostanę posadzona o nacjonalizm... :)
      • dalija26 Re: IKEA 24.01.05, 17:20
        niektórzy lubią markety inni nie. wolna wola.mogłabym się obejść bez tych
        wszystkich Castoram, Praktikerwo.Zostawilabym jedno Tesco i Geant'a. Ale IKEI
        kurcze mi brakuje. Mozna kupic fajne rzeczy za nieduza kase.Pozdrawiam.
        • kubako Re: IKEA 24.01.05, 18:20
          dalija26 napisała:
          > Ale IKEI
          > kurcze mi brakuje. Mozna kupic fajne rzeczy za nieduza kase.Pozdrawiam.

no jasne. a jak czesto bedziesz tam chodzic? raz na rok? dwa razy w roku? przy
          takiej czestotliwosci to mozna jechac do wawy...
          nie ukrywam jestem przeciw ikei bodowanej na planowanych terenach - w lodzi
          jest wystarczajaco duzo zrujnowanych fabryk i tym podobnych obiektow, ktore
          tylko czekaja na zaadaptowanie. a tak to tylko tworzy sie kolejne beonowe
          wyspy, ktore beda problemem za 10-15 lat kiedy przestana byc potrzebne. nie
          wierzycie? zobaczcie jak to wyglada w USA albo niektorych panstwach zachodnich.
          jakies 3 miesiace temu byl artukul w GW na ten temat.
        • zamek Hejże! Wara od Praktikera i Castoramy! 24.01.05, 20:32
          Że Ty sobie kupujesz tylko serki i kosmetyki, to Twoja rzecz. Ale ja też chcę
          sobie kupić 15 deka półcalowych śrubek, krzyżowy wkrętak i szlifierkę
          oscylacyjną - i mam do tego prawo!
          • kubako Re: Hejże! Wara od Praktikera i Castoramy! 24.01.05, 21:50
            zamek napisał:

> Że Ty sobie kupujesz tylko serki i kosmetyki, to Twoja rzecz. Ale ja też chcę
            > sobie kupić 15 deka półcalowych śrubek, krzyżowy wkrętak i szlifierkę
            > oscylacyjną - i mam do tego prawo!

tak - masz pelne prawo kupowac co tylko chcesz i gdzie. i wyobraz sobie, ze ja
            rowniez robie inne zakupy, nie tylko serki i kosmetyki. ale chyba nie
            zrozumiales sensu mojej wypowiedzi:
            1. nie wspomnialem ani jednym slowem o castoramie czy praktikerze
            2. asortyment ikei jest zgola inny niz wyzej wspomnianych marketow. jak czesto
            kupujesz meble do kuchni lub salonu? chyba jednak zadziej niz srobki i
            nakretki, tak?
            3. nie napisalem, ze jestem przeciwny ikei. napisalem, ze jestem przeciw
            zalewaniu betonem olbrzymich terenow zielonych. szkoda, ze ikea nie idzie
            sladami np. castoramy, ktora wykorzystala odpowiednie tereny dla swojej
            inwestycji. widocznie wladza lodzi bardziej zalezy na tym, aby na lakach staly
            hipermarkety a w centrum lodzi straszyly ruiny...

a wiec prosze, czytaj uwazniej posty, mniej bedziesz pisal a wiecej czasu
            bedziesz mial na kupowanie srubek, nakretek i gwozdzi.
            pozdrawiam
            • kubako do ZAMEK: sprostowanie 24.01.05, 21:53
              w wyniku bledu na stronie, wydawalo mi sie, ze odpisywales na mojego posta.
              zwracam honor i pozdrawiam.
              • zamek :) /nt 26.01.05, 11:11

• Gość: dova Re: Hejże! Wara od Praktikera i Castoramy! IP: 194.106.210.* 24.01.05, 21:58
            albo listwy wykończeniowe 2.5 m długie , 10 mm szerokie, zewnetrzne i
            wewntetrzne , w kolorze ivory, i też ... yyy..... ten tego, nie pamiętam jak
            toto sie nazywało :/ i jeszcze coś...
            A bo ja lubię nie wszystko wiedzieć, a Oni sami mi do koszyczka włożą i jeszcze
            wyjaśnią z czym to się je!!!
    • Gość: cycasty.15 Re: IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:22
      Niewątpliwie wszyscy w ŁODZI wiedzą coś o IKEI w Ksawerowie:). Przede wszystkim
      co za dużo to niezdrowo, ale od przybytku głowa nie boli. I co? Daj ty spokój.
      PRECZ Z HIPERMARKETAMI!!! SPALIĆ SZAJS.
      • Gość: literka m IKEA to tandeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:51
        czym sie podniecacie ? Ikea to w wiekszosci bardzo tandetne meble, ktora
        najdalej po 2 latach nadaja sie do smietnika. Fakt, ze wizualnie czasem sa
        atrakcyjne.

Reszta (ta solidniej zrobiona) cenami przekracza wiele odpowiednikow i innych
        sklepow meblowych.

No ale coz... na mode nie poradzisz.
        • evonka Re: IKEA to tandeta 26.01.05, 11:04
          myslę, że nie o modę chodzi, a o to, że ikea to jedyne meble dla młodych ludzi
          łatwo dostępne i w normalnym wzornictwie. tandeta owszem, jak wszystkie meble z
          płyty w okleinie, ale te drozsze wcale tandetą nie są.
          • Gość: DIRA Re: IKEA to tandeta IP: 212.191.130.* 26.01.05, 11:07
            literka ma racje .
            ikea- skleeejka. tymczasowe mebelki.
            po co wam kolejny market?
        • dalija26 Re: IKEA to tandeta 26.01.05, 11:08
          a kto mowi o meblach?? mi akurat tego najmniej brakuje.uwielbiam bibeloty i
          dlatego lubie IKEE
          • Gość: DIRA Re: IKEA to tandeta IP: 212.191.130.* 26.01.05, 11:12
            i masz prawo:)
            lubić keee.
            JA nie lubie!
            jasne?
          • evonka Re: IKEA to tandeta 26.01.05, 11:29
            bibeloty... wiesz, ja lubię ceramikę ikei i szkło, ale przeszkadza mi, że to
            jest tak popularne.. dlatego kupuje tylko to, co nie jest tak strasznie
            rozpoznawalne: białe miski, talerze, kubki, coś co ktoś widzi i nie powie: o
            widziałam takie w katalogu ikei... do tego łatwo dokupić wyposażenie innych
            firm. a ponieważ hołduje zasadzie "no mark" nie wydaję na rosenthala, żeby
            tylko się nim pochwalic...
            niestey inne bibeloty są bardzo rozpoznawalne... a ja nie lubię chodzić w
            sweterku, który nosi 5 innych dziewczynek...
          • kubako Re: IKEA to tandeta 26.01.05, 17:26
            dalija26 napisała:

> a kto mowi o meblach?? mi akurat tego najmniej brakuje.uwielbiam bibeloty i
            > dlatego lubie IKEE

oczywiscie gust ma kazdy swoj itd... ale rzeczy ktore sa w ikei z powodzeniem
            mozna znalaez w innych sklepach... pozatym budowas wielki hipermarket, zeby
            kupowac bibeloty?....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka