Dodaj do ulubionych

Życzę im śmierci!!! Corrida

09.09.01, 17:56
Jak patrzę na te zawody to czekam na krew i śmierć, tak jak widzowie. Z jedną
różnicą ja czekam aż biedne zabłąkane zwierze zabije lub przynajmniej zrani
swojego oprawcę!
Moim zdaniem powinno zrobić się z tymi ludzmi to samo co oni robią ze
zwierzętami! Poza tym należy zdelegalizować corridę i wszelakie
pokrewne "sporty"!!!
A Ty co o tym sądzisz?

pozdrowy
Obserwuj wątek
    • Gość: Radost Re: Życzę im śmierci!!! Corrida IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 18:13
      Yo hubar :) swego czasu i my w Poznaniu dyskutowalismy na ten temat! i jeszcze
      roli mediow w tej sprawie! kiedy nasze piekne prezenterki TVP itd z zachwytem w
      oczach opowiadaja o dzielnych torreadorach! Kij smiecom w ryj.....ale i tak
      szok jaki u mnie wywolal fragment filmu kiedy podczas transporu koni-jednemu z
      nich wpadla noga w dziurawa podloge....nie mozna jej bylo wyjac wiec ja
      odrabano!!!! ZYWEMU KONIOWI!!!!!! Jakbym dorwal goscia zrobilbym mu to samo!!!!
      Zwyczajny smiec!
      • hubar Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 09.09.01, 18:22
        A ja jestem po bejżeniu filmu na RTL7 "Kiedy pupile przestają być miłe" albi
        coś takiego
    • Gość: Paweł Re: Życzę im śmierci!!! Corrida IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.09.01, 19:36
      hubar napisał(a):

> Jak patrzę na te zawody to czekam na krew i śmierć, tak jak widzowie. Z jedną
      > różnicą ja czekam aż biedne zabłąkane zwierze zabije lub przynajmniej zrani
      > swojego oprawcę!
      > Moim zdaniem powinno zrobić się z tymi ludzmi to samo co oni robią ze
      > zwierzętami! Poza tym należy zdelegalizować corridę i wszelakie
      > pokrewne "sporty"!!!
      > A Ty co o tym sądzisz?
      >
      > pozdrowy

Całkowicie się z tobą zgadzam hubar.Nareszcie bratnia dusza.
      pozdr
      • kropka. Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 09.09.01, 23:25
        a nasi władcy przesuwają wejście ustawy o ochronie zwierząt na nastepne lata,
        bo to "Niewielki problem społeczny, a ustawa szkodzi interesom ekonomicznym
        producentów żywności." Głosujmy na PSL, napewno przesuną ustawę na dalsze lata.
        A sądy będą uniewinniać bydlaków, bo to przecież "niska szkodliwość społeczna"!
        A media też milczą, bo to niechodliwy temat. Cóż kogos może obchodzić jakis
        koń, czy gęś? Przecież to tylko kotlet!
        Moja banda dziecięco-zwierzęca żyje w idealnej symbiozie w atmosferze
        wzajemnego zaufania, zrozumienia i wzajemnych korzyści. A ja obserwuję z
        satysfakcją, jak wiele dobrego uczą się dzieci od zwierząt: szacunku,
        tolerancji, obowiązkowości, opiekuńczości, porozumiewania się nie tylko
        "ludzkim" językiem. Dzięki zwierzakom wiedzą też, że człowiek nie jest pępkiem
        świata i jego panem i władcą.
        Ja sprzątam, gotuję żarcie, jeżdżę do weterynarza, potykam się o kości, piłki,
        szmaty, klnę..... a jak juz wszystkie bachory śpią......idę z psami na spacer.
        I wreszcie mamy czas dla siebie.

• Gość: Radost Re: Życzę im śmierci!!! Corrida IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 00:55
          PSL to koszmar koszmar dla zwierzat......w Angli latwo rozpoznac gospodarstwo
          protestanta i katolika...w tym pierwszym zwierzeta sa zadbane - psy maj swieza
          wode itd:) a u katolika hmm coz tak jak u nas w katoolickim kraju gdzie
          cherubinki kroja zaby , graj kotem jak pilka rzucaj kamieniami w wiewiorki
          arolnicy odrabuja zywym koniom nogi! w kraju gdzie prezenterki usmiechniete
          opowidaja o walkach bykow..ech nie znosze polskiego podejsci do zwierzat..jest
          bardzo okrpone jak na kraj mienieacy sie za rozwiniety! panie miela szklo i
          sypia kotom itd. a autorytety prawnicze pierdola za przeproszniem ze kara
          wiezienia za bestialskie zabice psa jest nietyczne.......ech
          • hubar Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 10.09.01, 22:12
            Tak to jest ! Katolicu nie wiele mają wspólnego z Chrześcijaństwem! Szkoda,
            dlatego nie chodzę do kościoła!
            • Gość: MarcinK Re: Życzę im śmierci!!! Corrida IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 11.09.01, 15:02
              Witam

Zgadzajac sie z Toba w pelni w sprawie tratkowania zwierzat absolutnie nie zgadzam sie
              w sprawie chodzenia do kosciola. No chyba, ze Ty rozumiesz, ze do kosciola chodzi sie
              dla ludzi. A ja twierdze, ze do kosciola chodzi sie dla Boga i malo mnie obchodzi co robi
              ten ktory stoi na mszy obok mnie. To sprawa jego i jego sumienia jesli nie stosuje zasad
              religii katolickiej. A przypomne tylko, ze swiety Franciszek z Asyzu to swiety wlasnie
              katolicki.

Pozdrawiam, Marcin Kaniewski
              • hubar Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 11.09.01, 15:06
                Okay ale ja mówię także o tych kapłonach co uzurpują sobie prawo do monopolu na
                rację i pobożność

pozdrowy
                • Gość: MarcinK Re: Życzę im śmierci!!! Corrida IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 11.09.01, 15:26
                  Monopol na racje w kosciele katolickim ma tylko Papiez, a i to w chwilach gdy wypowiada sie
                  ex cathedra (nauczanie uroczyste) i nikt sam jeden poza nim.

Pzdr, MarcinK
                  • p8 Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 08.12.01, 17:28
                    Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Monopol na racje w kosciele katolickim ma tylko Papiez,
                    Niestety ten monopol był przez cztery ostatnie lata bardzo mocno
                    odczuwalny w Polsce.

> a i to w chwilach gdy w
                    > ypowiada sie
                    > ex cathedra (nauczanie uroczyste) i nikt sam jeden poza nim.
                    >
                    Hmm, a episkopat?, a padre-direttor Rydzyk?, a "Bursztynowa Komnata" Jankowski?,
                    że całej reszty nie wymienię?

greetz

panBozia
                    panBozia
              • p8 Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 08.12.01, 17:24
                Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Witam
                >
                > Zgadzajac sie z Toba w pelni w sprawie tratkowania zwierzat absolutnie nie zgad
                > zam sie
                > w sprawie chodzenia do kosciola. No chyba, ze Ty rozumiesz, ze do kosciola chod
                > zi sie
                > dla ludzi. A ja twierdze, ze do kosciola chodzi sie dla Boga i malo mnie obchod
                > zi co robi
                > ten ktory stoi na mszy obok mnie.
                Boga można spotkać wszędzie - niestety najrzadziej w kościele...

> To sprawa jego i jego sumienia jesli nie stos
                > uje zasad
                > religii katolickiej.
                Vide 90% kleru katolickiego.

> A przypomne tylko, ze swiety Franciszek z Asyzu to swiety
                > wlasnie
                > katolicki.
                >
                I co z tego???

greetz

panBozia
      • Gość: ghost Re: Życzę im śmierci!!! Corrida IP: 217.97.190.* 11.09.01, 07:29
        Gość portalu: ghost napisał(a):

> ludzie jako rasa są pomyłką natury, lub tworem szlonego demiurga!

• Gość: zamek Re: Życzę im śmierci!!! Corrida IP: *.mnc.pl 11.09.01, 14:20
      Nic dodać, nic ująć. Podpisuję się obiema rękami. HuBar, jak zwykle ratujesz
      trzeźwość myślenia!
      Pozdrawiam
      • maq123 Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 11.09.01, 14:43
        Masz racją Hubar! Nic dodać nic ująć!
    • hubar Re: Życzę im śmierci!!! Corrida 08.12.01, 16:59
      Znów przypadkiem włączyłem TVE i zobaczyłem to bestialstwo!!! Nic się nie
      zmieniło, ani w zawodach, ani w moich poglądach na ich temat!
      • Gość: ABDUL ŚMIERĆ AMERYKANOM !!! WON Z AFGANISTANU !!! IP: 212.244.109.* 08.12.01, 17:38
        To jest corrida z udziałem Narodu Afgańskiego !!! Allah z Wami !!!
        • p8 Re: ŚMIERĆ AMERYKANOM !!! WON Z AFGANISTANU !!! 08.12.01, 17:50
          Kandahar - bum!!!
          Tora-Bora - bum!!!
          Mułła Omar - bum!!!
          Osama - bum!!!

Sic transit gloria mundi...

panBozia
          • hubar Re: ŚMIERĆ AMERYKANOM !!! WON Z AFGANISTANU !!! 12.12.01, 19:55
            Aleluja! Allah tak chciał!
    • hubar Jak można walczyć? 22.07.02, 00:35
      www.klubgaja.pl/h/corrida.html
      zobaczcie sami
      • voitekb Re: Jak można walczyć? 22.07.02, 01:10
        Chcialem poprzec sprawe ochrony zwierzat przed bezmyslnymi(sadystami) ludzmi
        ale tutaj placza sie watki religijno-odwetowo-adrenalinowe. Tak czy inaczej
        ciesze sie ze ktos poruszyl ten istotny temat jakim jest bezkarne traktowanie
        zwierzat(ci ludzie pewnie sa tacy sami w stosunkach z innymi ludzmi)przez ludzi
        pozbawionych CZLOWIECZENSTWA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka