Dodaj do ulubionych

OWOCOWY WĄTEK

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 12:13
zasypalo nas wtym roku owocami wszelkimi i wszystko jest bardzo
wczesnie,korzystam z tego pelnymi garsciami ma nadzieje ze wy tez.po moich
ukochanych czeresniach nie ma juz sladu :((no ale sa juz sliwki i zaczynaja
sie gruszki mniam mniam.kolezanka przywiozla mi torbe aronii,myslalam ze to
sie je jak jagody,niestety okazalo sie ze mozna tylko w formie
przetworzonej,poniewaz maja taki dziwny cierpki smak.kompocik wyszedl
pycha.napiszcie jakie owoce lubicie najbardziej.
ps.nienawidze czarnej porzeczki i agrestu :(bleeeee.
Obserwuj wątek
    • derwisz1 Re: OWOCOWY WĄTEK 15.08.02, 22:29
      no właśnie, śliweczki każde mniam, mniam i gruszeczki dojrzałe, takie, żeby
      troszkę "pokapywały", a czarna porzeczka beee, czuć. Dobre są też jabłuszka,
      ale te praktycznie cały rok, więc nie mają tego uroku :)
      • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 00:30
        z ta czarna porzeczka to dziwnie,nie znam ani jednej osoby ktore by to lubila,a
        podobno to jeden z najzdrowszych owocow.to pewnie tak jak z lekarstwami im
        paskudniejsze tym skuteczniejsze :))zrymowalo sie nawet niechcacy :))
        • Gość: mian Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 08:15
          Dlaczego ? Kompocik z czarnej porzeczki jest bardzo dobry ;-))) A co do reszty
          owoców , lubie wszystkie , byleby były dojrzałe , słodkie , i soczyste ;-))

mian
    • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 20:58
      kupilam malin malutki pojemniczek i uczulenia dostalam uuuuuuuuuuu,to tak jak w
      ktorejs z reklam wykorzystalam "rosliny"a one mi sie odwdzieczyly,wiec zamiast
      kafffffki bylo wapno :((
    • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 20:39
      jem sobie sliwki pyszneeee,nie wiem jak sie nazywaja takie bardziej niebieskie
      niz granatowe ale dojrzale i slodkie.......mniam :))
    • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 13:18
      wzielam troche malin (lubie niespecjalnie)
      mialam jedna :((brzoskwinie (malo)
      dwa jabluszka (to tak w sam raz)
      i zrobilam koktajl (smieciuche jak podpowiada mi kolezanka)
      jest dobry a ona siedzi i slinka jej kapie nie pije bo sie odchudza ( hi hi
      krzyczy na mnie ze to pisze)na szczescie ten problem mnie nie dotyczy wiec pije
      za wasze zdrowko do dna.
      Agnieszka jest smutna,ale tez was pozdrawia - zlamala sie i troche lyknela.
      • zelgoszcz Re: OWOCOWY WĄTEK 29.08.02, 14:59
        Jakie owoce najbardzij lubie:
        - truskawki - uwielbiam
        W czerwcu w prawie kazdy weekend, wybieram sie do Bad Sassendorf. Za
        miasteczkiem ciagna sie pola truskawkowe i kazdy bierze koszyczek i zbiera na
        wlasna reke a cena jest o polowe tansza niz w sklepie.
        - winogrona - ubostwiam
        Moj przyjaciel z lat studiow w Bonn, posiada w okolicy Trewiry (Trier) wlasna
        winnice. We wrzesniu przynajmniej jeden weekend spedzam w jego Weingucie a
        wracam z koszyczkiem dobrego wina. Poniewaz jestem abstynentem, w miedzyczasie
        polowe mojej piwnicy zajmuja koszyczki z mozelskim winem.
        - czeresnie - kocham od czasu mojej mlodosci (najlepiej smakuja osobiscie
        zerwane.
        Pozdrawiam serdecznie Ciebie myszko i Agnieszke.
        (a moze zdradzisz nam swoje imie?)
    • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 15:50
      Jadlam pyszne winogrona i pilam dobre wina kiedy podrozowalam dolina Mozeli,to
      piekne miejsce,podobalo mi sie bardziej niz nad Renem.taki jakis spokoj i
      pogoda.mieszkalam w malych pensjonatach i okazywano nam tam wiele
      serdecznosci.no ale z owocow zrobil sie rajd dolina Mozeli :))Agnieszka
      dziekuje za pozdrowienia,a ja bede tajemnicza i szepne tylko ze moje imie
      zaczyna sie na K :))no to zgadnij-jezeli tafisz potwierdze :))pozdrawiam
      owocowo.
      • zelgoszcz Re: OWOCOWY WĄTEK 29.08.02, 16:46
        Katarzyna?
        • Gość: mian Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 17:24
          Kaja , Kalina , Kallina , Kamila , Karina , Karolina , Katarzyna , Kazimiera ,
          Kinga , Kira , Klara , Klarysa , Klaudia , Klaudyna , Klemencja , Klementyna ,
          Kleopatra , Klotylda , Koleta , Konrada , Konradyna , Konstacja , Kordelia ,
          Kordula , Kornelia , Kryspina , Krystiana , Krzesisława , Ksawera , Ksaweryna ,
          Kunegunda , Kwiryna ..... nawet nie wiedziałem ze jest tyle imion kobiecych
          na " K " ..

a wziąłem to sobie ze ... skrbczyka ;-))

www.skarbczyk.com
          Trafiłem ??? ;-)

• Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 17:58
            Krzesisława hi hi hi mian w twoim skarbczyku imiona moga powalic,a Wiktor
            pierwszy strzal trafiony chociaz ze znakiem zapytania :))))pozdrawiam Kaśka.
            • Gość: mian Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 20:30
              No cóż może ktoś chce byc oryginalny . A ja ? . 29 września mojego patrona Św.
              Michała Archanioła , przyjmuję życzenia , prezenty , serdeczności .
              PAMIĘTAJCIE ;-))))))

mian
              • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 20:43
                Michał to swietnie :)))))to fajne cieple imie takie misiowate w bardzo
                pozytywnym tego slowa znaczeniu :)))a wrzesien niedlugo-wlasciwie prawie juz
                zapamiętam napewno.pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 20:48
                z owocowego watku zrobil nam sie "imiennik",ale slowo :( no to zostal nam
                derwisz , bede zgadywala - i bardzo pasuje mi Andrzej - nie wiem dlaczego,ale
                tak jakos czuje :)))derwiszu ? pozdrawiam.
                • derwisz1 Re: OWOCOWY WĄTEK 29.08.02, 22:57
                  niestety, nie Andrzej :(

EMIL, EMILIAN, EMILIUSZ
                  Zdrobnienia i skróty: Emilek (bleee)

W innych językach: niem. Ämilius, Ämilia, Emil, Emilia, Emilie
                  ang. Emily
                  hiszp., wł. Emilia
                  Pochodzenie i znaczenie: łacińskie: aemulor - współzawodniczyć. Imię
                  oznaczające osobę, która z kimś współzawodniczy, rywalizuje.
                  Uwagi i ciekawostki: Emiliusze - jeden z najstarszych rodów rzymskich;
                  Patrz także: Maksymilian.
                  Charakterystyka osoby:
                  Osoba wrażliwa, odważna i pełna temperamentu. W sumie posiada naturę bardzo
                  niespokojną, o charakterze nierównym. Są to osoby bardzo zmowne, mające
                  poczucie humoru, ceniące życie artystyczne, kochające muzykę i ceniące
                  przyrodę. W miłości niestali partnerzy, a w rodzinie przeciętni
                  współmałżonkowie i rodzice.

(ten opis to tak dla żartu, ściągnięty z jakiegoś imiennika i wcale nie jest
                  prawdą, no może poza muzyką i przyrodą) :)))
                  • Gość: mysza Re: OWOCOWY WĄTEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 23:28
                    Emil to imie powazne i budzace zaufanie (dlaczego nie lubisz Emilka?)nie
                    potrafie wyjasnic dlaczego pomyslalam o Andrzeju.Pozdrawiam wszystkich po raz
                    pierwszy po imieniu :))dobrej nocy i milych snow Emilu,Michale,Wiktorze - Kasia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka