Gość: Łodzian IP: 212.191.74.* 26.08.02, 13:19 Taki trochę smutny temat, ale tak mnie naszło. Może jakoś uczcimy pamięc ofiar ataku na WTC. Może jakieś kwiaty na placu wolności. Może o 15 na godzinę cisza na forum. Łodzian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aric Re: Uczcijmy 11.09... 26.08.02, 13:24 Ja nie mam nic przeciwko, a jaki to dzień tygodnia wypada? Bo kalendarz jest tak daleko, a ja jestem kulawy? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Uczcijmy 11.09... 26.08.02, 13:32 OK od 15 do 16 nie napiszę nic. A potem się pożegnam i udam sie do domku. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Uczcijmy 11.09... 26.08.02, 19:37 W zasadzie nie mam nic przeciwko. Mogę nie pisać w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uczcijmy 11.09... 26.08.02, 20:49 Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia... w sumie... w jakiś sposób uczczę ich pamięć... ale pamiętajmy, że nie chodiz o gesty (których w tym czasie bedzie sporo, będą wszedzie), tylko o myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 12:27 Dzięki za przypomnienie, bo gdzieś nie dojrzałem tego wątku. Lata nie te. Popieram i dołączę do akcji. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
edimerc Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 13:00 A może byśmy uczcili ok. dwa razy większą liczbę ofiar wypadków drogowych, które miały miejsce na POLSKICH drogach od tamtego czasu? Ludzie, nie popadajcie w przesadę. Przykro mi z powodu WTC, ale to wydarzenie przede wszystkim medialne. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 19:26 jasne, ze maedialne. Przede wszystkim dla tych, którzy zginęli, dla ich rodzin i przyjaciół. Baaaaaaaaaardzo widowiskowe. Czasem ktoś coś takiego napisze, że ręce spadają z klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 19:29 hmmmmmm... Kropko- w jaki sposób na Forum uczciliśmy wybuch II wojny światowej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 20:05 Geo, nie zabrałam głosu w sprawie uczczenia rocznicy, tylko w sprawie postu edimerca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 21:27 Geo chyba nie otwiera wszystkich postów i odpowiada na wybrany. stąd brak odniesienia do wyższych wypowiedzi. Tego od mediów powinni posadzić na dachu jednego z tych wieżowców - byłby w swiatowej TV jak lata i nie spada - bo takie w nim pustkowie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
edimerc Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 21:51 Myślisz że jak jesteś poprawny politycznie i sztampowo solidaryzujesz się z ofiarami WTC to już nie ziejesz pustką? Jak będziesz płakał tego 11 września to sprawdź, czy te łzy to nie jest czasami woda którą Ci zrobili z mózgu. A w ogóle to lepiej poczekajmy do środy - zobaczycie jaka będzie szopka, jak szołbiznes wyciska szmal, a politycy podstawiają mordy pod kamery. Każda okazja jest dobra, a taka to ho ho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Uczcijmy 11.09... IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 20:46 w jednym sie zgodzę. napewno beda chcieli na tym zarobic. wszyscy ktorzy tylko moga np. telewizja zeby podbic swoja ogladalnosc. ALE NIE ZMIENIA TO FAKTU ZE BYŁO TO TRAGICZNE WYDARZENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Uczcijmy 11.09... IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 20:47 ogolnie powieram akcje . nie bede pisala Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uczcijmy 11.09... 06.09.02, 22:43 przeczytałem wszystkie posty w tym wątku, a to co napisałem troszkę wyżej było moją opinię ogólnikową, mozna powiedzieć że dopisana w stylu Kropki... ale akurat niekoniecznie do niej... Odpowiedz Link Zgłoś
edimerc Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 20:31 Gdy w weekend w Polsce ginie na drogach 50-100 osób to jest to conajwyżej warte małej notki na 5 stronie GW. No ale to jest takie zwyczajne, powszechne, mało widowiskowe, nieestetyczne, niedramatyczne, niefotogeniczne. Mało kto nawet taką notatkę przeczyta, prawie nikt nie zastanowi się - dlaczego? No ewent. ktoś się ucieszy że są "dawcy". Podobnie jest z AIDS - od początku czyli w ciągu KILKUNASTU LAT w Polsce umarło na tę chorobę ok. 400 osób, w większości na własne życzenie. I w kółko się o tym mówi, gigantyczne pieniądze, badania, akcje, koncerty charytatywne itd. A tymczasem co roku umiera u nas na WZW typu B i C ok. 2.000 ludzi. I jak się idzie na zabieg to albo ryzyk, albo... trzeba samemu zapłacić za szczepienie. Na głupie zapalenie wyrostka robaczkowego rocznie umiera ok. 1.000 osób, bo niska świadomość i lenistwo lekarzy. Odbiegłem od tematu, ale chcę uświadomić jak jesteśmy manipulowani przez żądne sensacji media i polityków. Więc chociaż Wy nie wciskajcie tutaj kitu. A czy Ameryka uczciła wybuch II WŚ w Polsce? Może sprawdziłby kto, czy 1 IX o godz. 4.49 naszego czasu na amerykańskich listach zrobiła się chociaż na minutę cisza? Ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Uczcijmy 11.09... 05.09.02, 20:16 Ok, ale nie popadajmy w psychozę... Tragedia straszna, ale szczerze mówiąć Amerykanie przesadzają. Zresztą nie wyciągnęli wniosków z tego co się stało i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fronda ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.09.02, 20:41 I moze zaniesc jeszcze kwiaty tym bandytom pod ambasade USA ? Ci co zgineli w wierzowcach to nie byli niewinni ludzie,poniewaz glosowali w wyborach za imperialistyczna polityka USA wymierzana w niewinnych ludzi ( glownie w swiecie Islamu ) . Dodajmy popieranie przez USA obrzezanego-nazizmu czyli Syjonizmu i mamy pelny obraz skad sie wziely wydarzenia 11.09. Niestety polsko-zydowskie ( panstwowe ) media wykoslawiaja prawdziwy obraz tamtych wydarzen . A zamach na USA to byl akt rozpaczy III Swiata ( arabskiego ) ,ktory jest niszczony przez Izrael i USA . Najglosniej krzycza za Zydostwem i Jankesami ci co kiedys wyslugiwali sie Moskwie i Sovietom . Naszczescie UE jest coraz bardziej anty-jude i anty-USA......i dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ha,ha,ha,ha,ha 05.09.02, 20:43 a pomyśleć, że niedaleko Twego domu było więzienie podczas II wojny światowej... no chyba, że z Łodzi nie piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fronda Re: ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.09.02, 21:41 geograf napisał: > a pomyśleć, że niedaleko Twego domu było więzienie podczas II wojny światowej FRONDA : mojego napewno nie,ale do rzeczy : takie wiezienia jak np. w Oswiecimiu lub na Majdanku budowano w ZSRR ,komendantami i dozorcami byli w nich czesto Zydzi . No ale o tym zaden Spielberg ani Polanski filmu nie nakreci...... > no chyba, że z Łodzi nie piszesz... FRONDA : nie, nie pisze . I ciesze sie ,ze w Lodzi na ulicach widac Ormian,Murzynow,Arabow ,a nie Myckowate-Obrzezane Stwory budujace bramy triumfalne Armii Stalinowskiej po 17 wrzesnia 1939 roku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fronda Re: ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 06.09.02, 14:02 Czyzbym wlozyla kij w mrowisko politic-corect.....? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Hello 06.09.02, 14:18 Z tym kijem to jest tak, że każdy ma swoje coś w głowie i mu podpowiada różne takie cosie. I to powoduje, że ludzie się spierają bez powodu. Co za róznica kto gdzie ginie, czy biały, czarny, żółty czy czerwony. Czy Rosjanin, czy Amerykanin czy Polak, czy muzułmanin czy żyd czy katolich albo buddysta. Nas nie obchodzi śmierć człowieka, bo życie toczy sie dalej, nas obchodzi tylko to, żebye te cosie co siedzą nam w głowie mogły się ze sobą pokłucić. Więc spokojnie żyjmy dalej i niech nasze dusze po śmierci, nie ważne w jaki sposób uwolnione, odrodziły się jako lepsi ludzie, albo dobrze traktowane przez nas zwierzęta. Zawsze uważałem, że takie spieranie się to strata czasu. Dlatego nie ma znaczenia dla mnie kogo uczczę minutą, godziną czy dobą ciszy, byle tylko nie odbuegało to od moich przekonań. A tak na marginesie: może uczcimy godziną ciszy wszystkich leworecznych, którzy zmarli w wypadkach spowodowanych przez urządzenia zbudowane przez praworęczych. A ginie ich ok. 3000 rocznie na świecie!!! To jest dopiero dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Uczcijmy 11.09... 08.09.02, 01:01 11 września uczczę ciszą na forum. Cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Uczcijmy 11.09... 09.09.02, 13:17 Nie popadajmy w skrajności. Godzina wystarczy w zupełności. Cały dzień bez forum, a co ja w pracy będę robił. To dzień jak każdy inny. Godzina i ani minuty wiecej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yavorian Re: Uczcijmy 11.09... IP: 212.191.66.* 10.09.02, 13:01 No dobra godzina. :P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Uczcijmy 11.09... 10.09.02, 16:54 Minutą ciszy przed łódzkim "World Trade Center" na rogu Kilińskiego/Traugutta. Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Uczcijmy 11.09... 10.09.02, 16:57 Nie będzie mnie na forum w ogóle tego dnia. Po prostu. Pozdrawiam ALLL KAFELKOSSSSS!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Uczcijmy 11.09... 10.09.02, 20:36 Czy to forumowe "czczenie" można traktować jako fragment ogólnoświatowego, 11- wrześniowego show (na które składa się m.in. spektakl "światło i dźwięk" na placu po WTC, chlipanie do kamer, tournee strażaków NYC po kraju i świecie itd.) czy też jest to impreza niezależna, samorządna, spontaniczna? No a jak tak z tym czczeniem polskiego 1 września w Ameryce, bo nikt mi nie odpowiedział? (pozdrowienia dla Echelona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uczcijmy 11.09... 10.09.02, 20:51 wizyty w zakładach pracy, wiece głównymi ulicami, podpisywanie książek... byliście w EMPIK-u?? widzieliście nowości wydawnicze?? co druga traktuje o WTC..... popieram pytanie- ile minut w Stanach poświęcono wybuchowi II wojny światowej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: Uczcijmy 11.09... IP: *.73.202.62.dial.bluewin.ch 10.09.02, 23:03 Ale glupia dyskusja. Na szczescie akcja jest dobrowolna. Ech... dzieci... Pozdr. Staruszka Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 07:13 Do. powiedz mi- dlaczego mam szanować w jakiś honorowy sposób kogoś kto nie szanuje mnie?? zginęli tam głównie obywatele USA. To jest ich tragedia. Ja będę miał ich w swym przemyśleniach. Ale żyć mam zamiar normalnie. Geograf 60-letni starzec. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 08:59 Jak pisałem powyżej dyskusje takie nie mają sensu i widzę, że niestety moja teoria o cosiach jest prawdziwa. Już ci kiedyś mówiłem Geo, masz wiele czasu by znaleźdź prawdę. Teraz baw się na całego bo masz przed sobą najpiekniejsze dni całego swojego życia. Tu nie chodzi o USA tylko o ludzi, nie ważne kim byli. Nie obchodzi mnie, a może obchodzi własciwie to co sie na świecie teraz dzieje wokół wydarzń sprzed roku ale to wogóle inna bajka i ja jestem temu przeciwny. Tak samo możemy powiedzieć, że gdy zginie ktoś sławny to robimy wiele szumu i staje się to rajem dla mediów, a gdy giną lub umierają maluczcy to nawet nie mrógniemy oczami w imię pamieci o nich. Ale w jednej chwili zginęły tysiące. Nagła śmierć tak wielu ludzi to w dzisiejszych czasach nic dobrego. A co do drugiej wojny to dla mnie było minęło, czytałe o tym, opowiadano mi o tym i gdyby nie, i to zabrzmi bardzo brzydko, wywiezienie mojej babci z Rosji do Niemiec nie pisałbym teraz na forum. Smutne ale to było dawno, a o ludziach, którzy umarli rok temu jeszcze długo nie zapomnimy, bo będą nam to ptzypominać wszystkie wojny na świecie od tej pory. A tysiace dusz krążą nad Bushem i szepczą mu do ucha: zemsta... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka_j Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 17:32 geograf napisał: > popieram pytanie- ile minut w Stanach poświęcono wybuchowi II wojny światowej.. wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Uczcijmy 11.09... IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.41.* 11.09.02, 21:00 Cały świat trąbi o Ameryce, cały świat się solidaryzuje... Ameryka pępkiem świata. Mogę się założyć, że jest niewielu Amerykanów, którzy wiedzą gdzie leży Polska. Niektórzy nawet nie wiedzą że taki kraj istnieje. I ja mam płakać razem z Amerykanami i czcić ich pamięć???!!! To nie jest moja tragedia. To tragedia rodzin osób, które zginęły. Codziennie miliony osób umierają z głodu. Ale o nich już nikt nie pamięta... Atak terrorystyczny na WTC był pierwszym na tak wielką skalę, zginęło wiele ludzi, ale ile można mówić o tym samym?! Ludzie, opanujcie się!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Płonie świeca? 11.09.02, 21:21 U mnie płoną dwie, jedna za jeden budynek... :( Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 21:24 Gdybys zapomnial(-a) tam zgineli tez Polacy. Ale fakt ciebie to nie dotyczy. Swieca plonie caly wieczor. adamco Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 21:52 a teraz pytanie- czy oni mieli jeszcze Polskie OBYWATELSTWO??? P.S.: Hmmmmm-mądrze gadasz- dac mu piwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 21:54 Wlasciwie sie nie zastanawialem (a czy to ma jakies znaczenie?). Ale z dzisiejszych przekazow tv wynika ze czesc chyba tak. adamco Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 21:57 a ja właśnie nad sprawa obywatelstwa się zastanawiałem... bo czy to możliwe, żeby tak dużo Polaków pracowało tam na czarno?? Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Re: Uczcijmy 11.09... 11.09.02, 22:08 A jeśli byli tam służbowo?? Dlaczego od razu na czarno?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Uczcijmy 11.09... IP: 217.97.239.* 11.09.02, 22:15 Owszem tam zgineli Polacy.I co mam plakac, stawiac swieczki w oknie.W tym momenci tez ginie Polak, a teraz drugi i co jego pamiec tez mam uczcic.A kiedy mam zyc wlasnym zyciem.......Wystarczy jak przed snem pomylisz o wszystkich zmarlych dzisiaj, jesli oczywiscie masz taka ptrzebe. We wszystkim trzeba znac umiar, nawet w oplakiwaniu zmarlych, nawet w gadaniu o tragedii z 11.09, bo "Show must go on" I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Rudolf Guliani powiedzial: IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.09.02, 21:23 "Oddali życie dążąc do spełnienia snu o Ameryce" Czy oni ODDALI zycie? to ich zycie zostalo im ZABRANE!!! I dlatego są bohaterami! Odpowiedz Link Zgłoś