08.09.05, 19:47
Ostatnio ktoś pisał o zbyt późnym zawiadomieniach. Juz jest lepiej :). Dzisiaj znalazłem w skrzynce taką informację:

Urząd Miasta Sieradza informuje, że 14 września 2005 zorganizowana będzie bezpłatna zbiórka odpadów wielkogabarytowych (stare meble, sprzęt AGD, RTV itp). Akcja obejmuje ulice: Reja, Kochanowskiego, Norwida, Asnyka, Brzezińską, Tuwima, Struga, Szymańskiego, Sempołowskiej, Szenwalda, Kruczkowskiego, Żeromskiego, Broniewskiego, Orzeszkowej, Sasankową.
W zwiazku z tym prosimy o wystawienie odpadów w dniu poprzedzającym zbiórkę,, tj. we wtorek 13.09.2005 przed swoją posesją wzdłuż ulic, bezpośrednio przy ogrodzeniu tak aby nie stwarzały one zagrożenia dla ruchu drogowego.
Akcja rozpocznie sie o godz 8.00 14.09.2005. Mieszkańcy którzy wystawia odpady po tym terminie moga nie mieć zapewnionego ich odbioru i będą musieli uprzątnąć je we własnym zakresie.

Myślę, że warto skorzystać tym bardziej, że od pażdziernika nie bedzie można lodówek telewizorów itp wyrzucac na śmietnik: egazeta.dziennik.lodz.pl/O9627_2005/09/08/DL090801K.pdf
Obserwuj wątek
    • myszka_ag Re: Wystawka 08.09.05, 21:18
      - ja pisałam o wystawkach - teraz widzę, że jest już lepiej i z wyprzedzeniem
      informują o zbiórkach, ja nie zdążyłam :-( 24 godziny to za mało na zrobienie
      porządku, a jak widać pomogło bo inni mają już troszeczkę czasu :-)
    • sbi No i nic z tego :( 14.09.05, 16:19
      Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, wracam z pracy i nic nie zniknęło.
      Dzisiaj już za późno, ale jutro zadzwonie do Pani Prezydent, bo to Ona podpisała się pod tym zawiadomieniem.
      • szaramysza9 Re: No i nic z tego :( 14.09.05, 16:38
        Nie pierwszy raz władza robi sobie jaja z mieszkańców
        • sbi Już wszystko zabrano 16.09.05, 00:40
          Przynajmniej to co Ja zostawiłem. Pomogła krótka wizyta w UM :)
      • paenka Re: No i nic z tego :( 15.09.05, 19:59
        nie tylko ty miales to szczescie:) na partyzantów tez przy drodze stoja powystawiane lodówki i drzwi, którymi nikt sie nie zaopiekował po wystawieniu przed ogrodzenie
      • sieradzak Jaj se robią ;-) 16.09.05, 01:52
        Ciekawe kto to technicznie organizuje ;-)
        Trzeba chyba jakieś gratulacje walnąć, za pomysłunek i kompetencje ;-)
        A może wydrukowali za dużo zawiadomień i muszą je teraz rozdysponować ;-)

ehh - nie wiem czy się śmiać czy płakać ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka