Dodaj do ulubionych

Radomianie w Warszawie

IP: 213.25.97.* 31.08.01, 13:36
czy są tacy na forum?
ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia
wyemigrowałem kilka lat temu
przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze
zrobiłem,
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: Radomianie w Warszawie IP: 212.244.37.* 31.08.01, 13:40
      Gość portalu: Stranger napisał(a):

> przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze
      > zrobiłem

To zalezy co kto lubi i jakie ma potrzeby.

• Gość: Stranger Re: Radomianie w Warszawie IP: 213.25.97.* 31.08.01, 14:13
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Gość portalu: Stranger napisał(a):
        >
        > > przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze
        > > zrobiłem
        >
        > To zalezy co kto lubi i jakie ma potrzeby.

dokładnie
        tylko jakie potrzeby (oprócz przebywania z rodziną i przyjaciółmi) można tam
        realizować, których nie można spełnić w Warszawie?
        chyba potrzebę niskich cen
        >

• Gość: Rob Re: Radomianie w Warszawie IP: *.netia.pl 31.08.01, 15:12
          Bardzo chętnie wyjechałbym z Radomia do Warszawy, choćby ze względu żeby być
          dalej od teściowej. Ale bez kasy to są tylko marzenia.
          A tak, na razie codziennie jeżdżę do Warszawy do pracy i zaczynam mieć już dość
          stolicy.
          • Gość: MaxEvans przede wszytskim za glosno tam i czuje sie strasznie przytloczony .... IP: *.radom.pl 02.09.01, 16:19
    • Gość: M Re: Radomianie w Warszawie IP: 194.181.0.* 31.08.01, 14:08
      Ostatnio jak próbowałem wrócić z Radomia do Warszawy to okazało się, że PKS-y
      nie zatrzymują się w Radomiu by zabrać pasażerów. Tak więc zdarza się, że po
      przyjeździe na weekend można mieć problemy z powrotem. Przy okazji polecam
      uwadze policji zgraję kieszonkowców czekających na autobusy w stronę Warszawy.
      Chyba, że policja radomska miała więcej szczęścia i pojechała wcześniejszym PKS-
      em...
    • Gość: wu Re: Radomianie w Warszawie IP: 194.181.183.* 31.08.01, 16:37

> czy są tacy na forum?
      > ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia
      > wyemigrowałem kilka lat temu
      > zrobiłem,
      >

pozdrawiam z alei ujazdowskich. ja tez jestem z najnowszej postkomunistycznej
      demokracji i kazdego dnia chwale boga, ze udalo mi sie z radomia uciec. inaczej
      bym tam skisl i umarl probujac wytrwac do pierwszego. wpadam tu czasem na forum
      aby przekonac sie, ze dobrze zrobilem wydajac taka fortune na mieszkanie w
      stolicy. ale ciesze sie, ze sa tez tacy, ktorym zycie w radomiu sie podoba i tez
      ich goraco pozdrawiam.

• Gość: karolekp Re: Radomianie w Warszawie IP: *.server.ntl.com 02.09.01, 14:35

> czy są tacy na forum?
      > ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia
      > wyemigrowałem kilka lat temu
      > zrobiłem,
      > Ja juz dwa lata studiuje w WARSZAWIW I JUZ MAM JEJ DOSYC - ZAWSZE Z OCHOTA
      WRACAM DO MOJEGO KOCHANEGO Radomia!!!
      Pozdrowionka

• Gość: ,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 17:11
        pozdrowionka od radomiaka z lotniska okecia...
        • Gość: qtyan Re: Radomianie w Warszawie IP: *.radom.pl 02.09.01, 19:28
          a co ty tam robisz chyba nie jestes kieszonkowcem?:))
          • Gość: ,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 19:30
            nie qtyan, nie jestem kieszonkowcem-tacy raczej nie buszuja po internecie w
            godzinach pracy...
            • Gość: qtyan Re: Radomianie w Warszawie IP: *.radom.pl 02.09.01, 19:48
              moze masz laptopa wiesz teraz technika zlodziejska do przodu poszla
              • Gość: ,,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 20:21
                strasznie jestes zaczepny, moze ty wlasnie powinienes zalozyc dresy i wyjsc na
                miasto aby sie rozluznic...
                • Gość: qtyan Re: Radomianie w Warszawie IP: *.radom.pl 02.09.01, 21:30
                  zdjalem juz dresy nie chce mi sie ich zakladac, ale ty to chyba sie na zartach
                  nie znasz, albo filmow nie ogladasz
                  • Gość: ,,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 21:48
                    trochy mnie "ponioslo"-ale to dlatego ze jestem zmeczony-siedze juz wlasnie
                    prawie 8 godzinke w pracy i mam wszystkiego dosc--w kazdym razie pozdrowionka...
      • Gość: stranger Re: Radomianie w Warszawie IP: 213.25.97.* 03.09.01, 10:35
        Gość portalu: karolekp napisał(a):

> Gość portalu: Stranger napisał(a):
        >
        > > czy są tacy na forum?
        > > ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia
        > > wyemigrowałem kilka lat temu
        > > przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze
        > > zrobiłem,
        > > Ja juz dwa lata studiuje w WARSZAWIW I JUZ MAM JEJ DOSYC - ZAWSZE Z OCHOT
        > A
        > WRACAM DO MOJEGO KOCHANEGO Radomia!!!
        > Pozdrowionka
        >
        rzeczywiście trudno jest Warszawę polubić,
        ja też często mam jej dosyć,
        krótkie weekendowe pobyty w Radomiu dobrze mi sie kojarzą - z luzem, odpoczynkiem
        od codziennego kieratu w stolicy ale dłuższy pobyt w Radomiu już mnie trochę
        drażni, może gdyby mieć tam jakieś sensowne zajęcie .... no i żeby popołudniami
        nie być skazanym na telewizję albo własne grono przyjaciół i znajomych,
        taka pustynia kulturalna,
        a te opustoszałe wieczorami ulice to koszmar...
        tylko dlaczego ciągle cos mnie tam ciągnie mimo, że wiem czego mogę się znów
        spodziewać ...?

• Gość: emen Re: Radomianie w Warszawie IP: *.idea-mc.pl 03.09.01, 10:28
      A ja dojeżdzam codziennie :)))
      • Gość: Voder Re: Radomianie w Warszawie IP: *.pl 04.09.01, 01:00
        Gość portalu: emen napisał(a):

> A ja dojeżdzam codziennie :)))

Szczerze wspolczuje...:)))

• Gość: stranger Re: Radomianie w Warszawie IP: 213.25.97.* 04.09.01, 15:18
          Gość portalu: Voder napisał(a):

> Gość portalu: emen napisał(a):
          >
          > > A ja dojeżdzam codziennie :)))
          >
          > Szczerze wspolczuje...:)))
          >

no tak, policzmy: 4h dziennie w pociągu, tj. ok 80h w miesiącu (x 11 mies)
          tj ok 3,5 roku w pociągu w czasie twojej kariery (licząc 35 lat w pracy)
          kawał życia przejeździsz
    • Gość: agata Re: Radomianie w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 22:54
      Od ośmiu lat pracuję w Warszawie, ale zawsze popieram ludzi z Radomia (nawet
      przy rekrutacji).
      • Gość: Robsonka Re: Radomianie w Warszawie IP: *.netia.pl 01.10.01, 13:23
        Gość portalu: agata napisał(a):

> Od ośmiu lat pracuję w Warszawie, ale zawsze popieram ludzi z Radomia (nawet
        > przy rekrutacji).

Fajnie że są w Wa-wie tacy ludzie jak Ty. W większości przypadków jednak ludzie z
        poza Stolicy są dyskryminowani. Pozdrowienia.
        • Gość: Z Re: Radomianie w Warszawie IP: 192.168.0.* / 213.77.42.* 02.10.01, 14:32
          Po 10 latach można znienawidzić Warszawkę, aż do bólu. Ale nie znalazłem
          jeszcze innego miasta, w którym byłbym w stanie normalnie funkcjonować i w
          którym zarobki byłyby odpowiednie do doświadczenia i umiejętności. Ale
          największy horror przeżywają moi bliscy, kiedy jeżdżę po Radomiu samochodem.
          Warszawskie przyzwyczajenia w Radomiu są źle postrzegane. A poz tym wszystkim
          znam jeszcze co najmniej 30 osób z Radomia, które pracują w tym cholernym
          mieście.

Pozdro
          • Gość: Miki Re: Radomianie w Warszawie IP: 194.181.0.* 02.10.01, 15:02
            Droga Z. Mamy identyczne wrażenia, tyle że ja krócej przebywam w Warszawie.
            Szczera prawda.
            Łącze się w zgryzotach.

P.S.Czy łudzisz się jeszcze, że może kiedyś w Radomiu też będzie normalnie i da
            się wrócić i żyć. Mnie to ciągle dręczy.
            • Gość: Z Re: Radomianie w Warszawie IP: 192.168.0.* / 213.77.42.* 02.10.01, 15:59
              Gość portalu: Miki napisał(a):

> Droga Z.

Na Boga! Dlaczego Droga?!!! To że nie mieszkam w Radomiu, nie oznacza, że
              zmieniłem płeć!!!

> Mamy identyczne wrażenia, tyle że ja krócej przebywam w Warszawie.
              > Szczera prawda.
              > Łącze się w zgryzotach.
              > P.S.Czy łudzisz się jeszcze, że może kiedyś w Radomiu też będzie normalnie i da
              > się wrócić i żyć. Mnie to ciągle dręczy.

Nie łudzę się i nie wierzę w to.

Pozdro
              Z

• Gość: jdk Re: Radomianie w Warszawie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.05.02, 19:33
      Uppps. Nie zauwazylem tego watku.

Zatem raz jeszcze: jest tu kto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka