Gość: Stranger IP: 213.25.97.* 31.08.01, 13:36 czy są tacy na forum? ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia wyemigrowałem kilka lat temu przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karol Re: Radomianie w Warszawie IP: 212.244.37.* 31.08.01, 13:40 Gość portalu: Stranger napisał(a): > przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze > zrobiłem To zalezy co kto lubi i jakie ma potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stranger Re: Radomianie w Warszawie IP: 213.25.97.* 31.08.01, 14:13 Gość portalu: Karol napisał(a): > Gość portalu: Stranger napisał(a): > > > przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze > > zrobiłem > > To zalezy co kto lubi i jakie ma potrzeby. dokładnie tylko jakie potrzeby (oprócz przebywania z rodziną i przyjaciółmi) można tam realizować, których nie można spełnić w Warszawie? chyba potrzebę niskich cen > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Radomianie w Warszawie IP: *.netia.pl 31.08.01, 15:12 Bardzo chętnie wyjechałbym z Radomia do Warszawy, choćby ze względu żeby być dalej od teściowej. Ale bez kasy to są tylko marzenia. A tak, na razie codziennie jeżdżę do Warszawy do pracy i zaczynam mieć już dość stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxEvans przede wszytskim za glosno tam i czuje sie strasznie przytloczony .... IP: *.radom.pl 02.09.01, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Radomianie w Warszawie IP: 194.181.0.* 31.08.01, 14:08 Ostatnio jak próbowałem wrócić z Radomia do Warszawy to okazało się, że PKS-y nie zatrzymują się w Radomiu by zabrać pasażerów. Tak więc zdarza się, że po przyjeździe na weekend można mieć problemy z powrotem. Przy okazji polecam uwadze policji zgraję kieszonkowców czekających na autobusy w stronę Warszawy. Chyba, że policja radomska miała więcej szczęścia i pojechała wcześniejszym PKS- em... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Radomianie w Warszawie IP: 194.181.183.* 31.08.01, 16:37 Gość portalu: Stranger napisał(a): > czy są tacy na forum? > ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia > wyemigrowałem kilka lat temu > przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze > zrobiłem, > pozdrawiam z alei ujazdowskich. ja tez jestem z najnowszej postkomunistycznej demokracji i kazdego dnia chwale boga, ze udalo mi sie z radomia uciec. inaczej bym tam skisl i umarl probujac wytrwac do pierwszego. wpadam tu czasem na forum aby przekonac sie, ze dobrze zrobilem wydajac taka fortune na mieszkanie w stolicy. ale ciesze sie, ze sa tez tacy, ktorym zycie w radomiu sie podoba i tez ich goraco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolekp Re: Radomianie w Warszawie IP: *.server.ntl.com 02.09.01, 14:35 Gość portalu: Stranger napisał(a): > czy są tacy na forum? > ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia > wyemigrowałem kilka lat temu > przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze > zrobiłem, > Ja juz dwa lata studiuje w WARSZAWIW I JUZ MAM JEJ DOSYC - ZAWSZE Z OCHOTA WRACAM DO MOJEGO KOCHANEGO Radomia!!! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 17:11 pozdrowionka od radomiaka z lotniska okecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qtyan Re: Radomianie w Warszawie IP: *.radom.pl 02.09.01, 19:28 a co ty tam robisz chyba nie jestes kieszonkowcem?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 19:30 nie qtyan, nie jestem kieszonkowcem-tacy raczej nie buszuja po internecie w godzinach pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qtyan Re: Radomianie w Warszawie IP: *.radom.pl 02.09.01, 19:48 moze masz laptopa wiesz teraz technika zlodziejska do przodu poszla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 20:21 strasznie jestes zaczepny, moze ty wlasnie powinienes zalozyc dresy i wyjsc na miasto aby sie rozluznic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qtyan Re: Radomianie w Warszawie IP: *.radom.pl 02.09.01, 21:30 zdjalem juz dresy nie chce mi sie ich zakladac, ale ty to chyba sie na zartach nie znasz, albo filmow nie ogladasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Radomianie w Warszawie IP: 193.227.223.* 02.09.01, 21:48 trochy mnie "ponioslo"-ale to dlatego ze jestem zmeczony-siedze juz wlasnie prawie 8 godzinke w pracy i mam wszystkiego dosc--w kazdym razie pozdrowionka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: Radomianie w Warszawie IP: 213.25.97.* 03.09.01, 10:35 Gość portalu: karolekp napisał(a): > Gość portalu: Stranger napisał(a): > > > czy są tacy na forum? > > ja piszę siedząc w biurze 100 km od Radomia > > wyemigrowałem kilka lat temu > > przyjeżdżam czasem na weekend i utwierdzam sie w przekonaniu, że dobrze > > zrobiłem, > > Ja juz dwa lata studiuje w WARSZAWIW I JUZ MAM JEJ DOSYC - ZAWSZE Z OCHOT > A > WRACAM DO MOJEGO KOCHANEGO Radomia!!! > Pozdrowionka > rzeczywiście trudno jest Warszawę polubić, ja też często mam jej dosyć, krótkie weekendowe pobyty w Radomiu dobrze mi sie kojarzą - z luzem, odpoczynkiem od codziennego kieratu w stolicy ale dłuższy pobyt w Radomiu już mnie trochę drażni, może gdyby mieć tam jakieś sensowne zajęcie .... no i żeby popołudniami nie być skazanym na telewizję albo własne grono przyjaciół i znajomych, taka pustynia kulturalna, a te opustoszałe wieczorami ulice to koszmar... tylko dlaczego ciągle cos mnie tam ciągnie mimo, że wiem czego mogę się znów spodziewać ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emen Re: Radomianie w Warszawie IP: *.idea-mc.pl 03.09.01, 10:28 A ja dojeżdzam codziennie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Radomianie w Warszawie IP: *.pl 04.09.01, 01:00 Gość portalu: emen napisał(a): > A ja dojeżdzam codziennie :))) Szczerze wspolczuje...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: Radomianie w Warszawie IP: 213.25.97.* 04.09.01, 15:18 Gość portalu: Voder napisał(a): > Gość portalu: emen napisał(a): > > > A ja dojeżdzam codziennie :))) > > Szczerze wspolczuje...:))) > no tak, policzmy: 4h dziennie w pociągu, tj. ok 80h w miesiącu (x 11 mies) tj ok 3,5 roku w pociągu w czasie twojej kariery (licząc 35 lat w pracy) kawał życia przejeździsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Radomianie w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 22:54 Od ośmiu lat pracuję w Warszawie, ale zawsze popieram ludzi z Radomia (nawet przy rekrutacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robsonka Re: Radomianie w Warszawie IP: *.netia.pl 01.10.01, 13:23 Gość portalu: agata napisał(a): > Od ośmiu lat pracuję w Warszawie, ale zawsze popieram ludzi z Radomia (nawet > przy rekrutacji). Fajnie że są w Wa-wie tacy ludzie jak Ty. W większości przypadków jednak ludzie z poza Stolicy są dyskryminowani. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Radomianie w Warszawie IP: 192.168.0.* / 213.77.42.* 02.10.01, 14:32 Po 10 latach można znienawidzić Warszawkę, aż do bólu. Ale nie znalazłem jeszcze innego miasta, w którym byłbym w stanie normalnie funkcjonować i w którym zarobki byłyby odpowiednie do doświadczenia i umiejętności. Ale największy horror przeżywają moi bliscy, kiedy jeżdżę po Radomiu samochodem. Warszawskie przyzwyczajenia w Radomiu są źle postrzegane. A poz tym wszystkim znam jeszcze co najmniej 30 osób z Radomia, które pracują w tym cholernym mieście. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Radomianie w Warszawie IP: 194.181.0.* 02.10.01, 15:02 Droga Z. Mamy identyczne wrażenia, tyle że ja krócej przebywam w Warszawie. Szczera prawda. Łącze się w zgryzotach. P.S.Czy łudzisz się jeszcze, że może kiedyś w Radomiu też będzie normalnie i da się wrócić i żyć. Mnie to ciągle dręczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Radomianie w Warszawie IP: 192.168.0.* / 213.77.42.* 02.10.01, 15:59 Gość portalu: Miki napisał(a): > Droga Z. Na Boga! Dlaczego Droga?!!! To że nie mieszkam w Radomiu, nie oznacza, że zmieniłem płeć!!! > Mamy identyczne wrażenia, tyle że ja krócej przebywam w Warszawie. > Szczera prawda. > Łącze się w zgryzotach. > P.S.Czy łudzisz się jeszcze, że może kiedyś w Radomiu też będzie normalnie i da > się wrócić i żyć. Mnie to ciągle dręczy. Nie łudzę się i nie wierzę w to. Pozdro Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: Radomianie w Warszawie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.05.02, 19:33 Uppps. Nie zauwazylem tego watku. Zatem raz jeszcze: jest tu kto? Odpowiedz Link Zgłoś