Dodaj do ulubionych

Koniec remontów dróg

IP: *.toya.net.pl 26.10.05, 19:39
" (...) jadąc od al. Włókniarzy w stronę Aleksandrowa nie skręcimy jak dotąd w
lewo na osiedle Wielkopolskie (...)" - przecież wcześniej też nie można było
skręcać...
Obserwuj wątek
    • Gość: tomeq Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.10.05, 23:30
      Nareszcie!!! Jeżdzę prawie codziennie z Aleksandrowa do centrum, ostatnio to już
      była przesada z tymi remontami: 1. Żabieniec, 2. Rąbieńska - Szczecińska, 3.
      Drewnowska, w godzinach szczytu czas dojazdu był taki sam jak autobusem lub
      rowerem ;-)
      • Gość: atreck Re: Koniec remontów dróg IP: *.sttb.pl 27.10.05, 07:22
        A może przesadą jest twoje narzekanie. Zamiast sie cieszyć że coś sie robi w
        tym grajdołku to u nas tylko narzekanie. Wydaje mi się że po to się ulice
        przebudowuje aby usprawnić ruch. Inną rzeczą jest tempo tych robót. Gdyby nic
        nie robiono to pewnie też byś napisał ze masz dość stania w korkach na
        wiadukcie na Aleksandrowskiej, że nie można Rąbieńską wyjechac na Szczecińską.
        To takie typowo nasze narzekanie na wszystko bez względu czy coś się robi czy
        zostaje po staremu.
        pozdrawiam
        • Gość: ja Re: Koniec remontów dróg IP: 62.29.248.* 27.10.05, 09:03
          atrec ma 100% racji - czy niektórzy potrafią tylko narzekać ?
      • Gość: Pernus Budowali na jedną zmianę... IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.10.05, 11:08
        Nikt chyba nie policzył kosztu społecznego tej budowy, stania w korkach,
        objazdach, dodatkowe paliwo itp.. Dwa lata trwa ta budowa, jeżdżę codziennie
        bo nie mam drogi alternatywnej i obserwuję tempo prac i zaangażowanie firm
        budowlanych. Godz. 15 i nic już się nie dzieje. Obciach. Pomysleć, że są kraje
        gdzie koszty społeczne w tego typu inwestycjach się uwzględnia.
        • mamadoo koszt społeczny-co to? 27.10.05, 11:59
          > gdzie koszty społeczne...

Co to jest koszt społeczny?
          • Gość: Bart Re: koszt społeczny-co to? IP: *.mnc.pl 27.10.05, 21:58
            Nie rozumisz? Kase chce za straty moralne.
      • mr.yez Re: Koniec remontów dróg 27.10.05, 19:25
        Gość portalu: tomeq napisał(a):

> Nareszcie!!! Jeżdzę prawie codziennie z Aleksandrowa do centrum, ostatnio to już
        > była przesada z tymi remontami: 1. Żabieniec, 2. Rąbieńska - Szczecińska, 3.
        > Drewnowska, w godzinach szczytu czas dojazdu był taki sam jak autobusem lub
        > rowerem ;-)

No niezupełnie. Na tych remontowanych odcinkach nie miałbyś szans z rowerem :)
      • Gość: M.E. Re: Koniec remontów dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:40
        Roboty skończone, a na Włókniarzy jeszcze wczoraj (01.11) wisiały tablice z
        objazdami.
    • Gość: Michał M. Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.msk.pl 27.10.05, 09:13
      Czy redaktorzy wreszcie się nauczą? To święto nazywa się WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH.
      Zapamiętanie tego zdaje się przekraczać możliwości intelektualne niektórych!
      • Gość: literka_m Re: Koniec remontów dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:30
        > Czy redaktorzy wreszcie się nauczą? To święto nazywa się WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH.
        > Zapamiętanie tego zdaje się przekraczać możliwości intelektualne niektórych!

zdazyles mnie wyprzedzic. ja tez nie rozumiem, jak mozna pisac o nieistniejacym
        swiecie. komunistyczna indoktrynacja przynosi skutki
        • Gość: Michał M. Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.msk.pl 27.10.05, 10:50
          Gość portalu: literka_m napisał(a):

> komunistyczna indoktrynacja przynosi skutki

Owszem. A spróbuj przed Bożym Narodzeniem kupić kartkę ze Stajenką i ze Świętą
          Rodziną! To graniczy z cudem. Są tylko Mikołaje, choinki i kartki
          łączące "gwiazdkę" z nowym rokiem. Albo przed Wielkanocą znajdź pocztówkę z
          Chrystusem zmartwychwstałym. Tym razem dostępne są głównie pisanki :/

Sorry za zejście z tematu!
    • Gość: adonis21 Re: Koniec remontów dróg IP: *.lodz.mm.pl 27.10.05, 10:23
      Mam pytanie do KOMUNIKACJI. Czy bedzie można skręcać w lewo z ul. Woronicza
      jadąc od strony południowej, pod Dworzec Żabieniec i dalej do Brukowej ?
    • Gość: Kika Re: Koniec remontów dróg IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 27.10.05, 19:40
      Rzeczywiście, trzeba cieszyć się z konca udręki i pięknej trasy. Ale tempo prac
      pozostawiało dużo do życzenia. Jedno mnie zastanawia - jak wygląda sprawa firm
      zlokalizowanych przy remontowanej trasie: stacji benzynowej, HEPI, JASZPOL i
      wiele innych, których obroty radykalnie spadły lub wogóle zamarły. Czy były
      choć zwolnione przez Gminę z podatku od nieruchomości? I nie ma co mówić, że to
      ich problem, nie nasz. Nasz też, bo to są miejsca pracy i podatki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka