Dodaj do ulubionych

GŁOŚNO będzie pewnie...

28.10.05, 13:03
Może ktoś z was wie jak mniej więcej głośno może być?
Mieszkam na Pabianickiej, samoloty ktore latały swego czasu rano i wieczorem
(chyba do/z Warszawy) przelatywały obok mojego bloku. Właściwie widziałam je
przez okno leżąc w łóżku. Widziałam i słyszałam, ale uciążliwe to nie było.
Zastanawiam się więc jak będzie teraz? Czy przelatujący samolocik obudzi mnie
rano, bo tak głośno będzie leciał? W końcu to jak mówią duży odrzutowiec...
A jak wy myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: GŁOŚNO będzie pewnie... IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 28.10.05, 13:30
      Ladujace samoloty sa bardzo ciche, a przez wiekszosc czasu beda ladowaly ze
      wschodu i startowaly na zachod. Poza tym "duzy" wcale nie znaczy "glosny".
      • jolbla Re: GŁOŚNO będzie pewnie... 28.10.05, 13:43
        Mam nadzieję, że masz rację.
    • Gość: elpasso Re: GŁOŚNO będzie pewnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:49
      JOLBLA -> jak chcesz glosno to w imieniu wszystkich zakorbionych zapraszam Cie
      na posejscie pasa 25, gdzie najprawdopodobniej wyladuje RYAN. Wtedy zobaczysz
      co to jest glosno; bedziesz miec skale porownawcza. Mam nadzieje ze zaszczycisz
      nas swa obecnoscia.

Pozdr,

elpasso
      • jolbla Re: GŁOŚNO będzie pewnie... 28.10.05, 14:00
        Nie wiem czy dam radę, ale spróbuję.
        Kiedyś byłam na piwku w ogródku przy lotnisku jak taki malutki grzał silniki,
        mocne wrażenie, zwłaszcza z ok 15 metrów.
        I ten specyficzny zapach paliwa lotniczego... :)
    • Gość: Michał M. Re: GŁOŚNO będzie pewnie... IP: *.lodz.msk.pl 28.10.05, 15:39
      Jakby to były wahadłowce kosmiczne NASA, to nie usłyszałabyś nic. One lądują
      jako szybowce :) B737 też nie powinien narobić wiele hałasu. Nie będzie
      bardziej uciążliwy niż hałas uliczny 24h na dobę.
      • Gość: elpasso Re: GŁOŚNO będzie pewnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:43
        Ale się wymądrzyłeś!!! Dziękujemy za wykład na temat wahadłowców, ale tu chodzi
        moment startu 737. Przeczytaj dokładnie wątek od początku. J

Pozdr,

elpasso
        • Gość: Michał M. Re: GŁOŚNO będzie pewnie... IP: *.lodz.msk.pl 28.10.05, 20:13
          No fakt, nie do końca zrozumiałem. Sorry.

Pomyślałem, że przy starcie w kierunku 25 ulica Pabianicka po prostu nie ma
          problemu. Stąd ta wstawka o lądowaniu promów.

Idę zamiatać lotnisko przy włączonych silnikach odrzutowych. Może to mnie
          nauczy czytać ze zrozumieniem... słuchac raczej nie:)
    • kriku Re: GŁOŚNO będzie pewnie... 28.10.05, 15:55
      a co to jest dla ciebie rano?
      slyszec to ty bedziesz na 100%, a jak glosno bedzie nikt ci nie powie, bo
      jeszcze nikt tego nie doswiadczyl. dobrze ze to 737 a nie ił62
      • topjes Re: GŁOŚNO będzie pewnie... 28.10.05, 16:44
        > jeszcze nikt tego nie doswiadczyl. dobrze ze to 737 a nie ił62

Jak już Wam kiedyś pokazywałem na fotkach, mój brat mieszkał w Lonydnie długi
        czas na drodze podejścia (dokładnie pod) na Heathrow. Samoloty były naprawdę
        niewiele nad jego domem. I hałas jednak jakiś jest. Nie można napisać (jak ktoś
        napisał w innym mailu), że samolot generuje taki hałas jak miasto. Aż tak dobrze
        nie jest :) Słychać przez chwilę lekki huk silników - który poprzez efekt
        Dopplera zmienia sobie głośność. Tyle, że trwa to kilkanaście sekund - i tyle. U
        mojego brata samoloty lądowały od rana do wieczora co... 70 sekund :)
        Kilkanaście lądowań na Lublinku w ciągu dnia będzie moim zdaniem do przeżycia.
        • ander_epll Re: GŁOŚNO będzie pewnie... 28.10.05, 19:52
          Jobla, ja mieszkam niedaleko Ciebie - na Myśliwskiej i też mam samoloty całkiem
          nisko nad osiedlem. Akurat w moim przypadku bardzo bym się cieszył lotniczego
          hałasu:)) Pod tym względem Tutki są bardzo sugestywne;)
          Myślę, że hałas może być również kiedy Boeing będzie hamował na pasie, pamiętam,
          że ATRy w tym momencie było u mnie słychać doskonale.
    • Gość: spottt Re: GŁOŚNO będzie pewnie... IP: 195.69.83.* 28.10.05, 22:06
      Boeing 737-800 NG jest mily dla ucha. Napewno dwa tramwaje + jakis autobus na
      Rondzie Lotnków go zaglusza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka