anilek_swiety 19.11.05, 15:35 i jak tam z ogrzewaniem domku, jesli dobrze pamietam masz na olej opalowy i jak to widzisz od strony finansowej, ja mam na ekogroszek i musze przyznac ze jest calkiem ok tutaj mozna poczytac www.eco-flame.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sbi Re: do sbi 20.11.05, 09:21 Muszę poszukać w zapiskach aby podać dokładnie. Wydaje mi się że w ubiegłym sezonie było to 2000-25000 litrów. Z pieca jest ogrzewany dom (220m + piwnice) plus ciepła woda. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: do sbi 20.11.05, 15:01 czyli teraz to wydatek, gdzies jakies 5 - tysiecy na sezon, mysle ze to dosc spor Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: do sbi 20.11.05, 21:19 Jak paliliśmy węglem to szło go 8-10 ton, czyli nie wiele taniej niż teraz, a pracy przy tym było o wiele więcej. Faktem jest że dom był wtedy nieocieplony, i stara stolarka. Teraz byłoby pewnie mniej, ale chodziło głównie o wygodę. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: do sbi 21.11.05, 15:44 ja zasypuje raz na tydzien terz a latem raz na miesiac, pracy zapewne wiecej niz przy oleju ale sadze ze powinno byc zdecydowanie taniej Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: do sbi 21.11.05, 20:13 Ja miałem stary piec, trzeba było codziennie do niego sypać. Ale najgorsze było przegarnianie i wynoszenie popiołu - pylica płuc gwarantowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: do sbi 21.11.05, 19:04 też mam do Ciebie pytanko, kiedy świętujemy rocznicę reaktywacji forum? To jakoś na święta było chyba. Mikołajem była Babeczka :) Mam nadzieję, ze dotrwamy do pierwszych urodzin ;) Odpowiedz Link Zgłoś