Dodaj do ulubionych

Retkińska gotowa

IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 16.12.05, 12:21
gotowa to juz byla jak bylem w listopadzie w LD, po za tym nie podoba mi sie,
ze wycieli drzewa na pasie rozdzielajacym, komu to przeszkadzalo, teraz jest
beznadziejnie lyso,po za tym komu w tym miejscu 2 pasy w kazda strone!? super
jest tez z parkingiem! przed temontem miejsc do parkowania bylo 3razy wiecej!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaczor Re: Retkińska gotowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:19
      nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe ale polacy ostatnio zakupili mase
      samochodów z za zachodniej granicy i z każdym miesiącem ruch w polsce bedzie sie
      zwiększał i z pewnoscią podwójny pas nikomu przeszkadzać nie bedzie - szkoda
      tylko ze w łodzi i wogóle w polsce jest wciaż tak mało parkingów - a to ze ulica
      była już wczesniej skończona i nie oddawana do rucho to tylko ze wzgledów
      proceduralnych - musi się wszystko poprostu uleżeć - a co do drzew to faktycznie
      szkoda - drzew w mieście nigdy za wiele
      • Gość: r. Re: Retkińska gotowa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 16.12.05, 18:00
        > nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe ale polacy ostatnio zakupili mase
        > samochodów z za zachodniej granicy i z każdym miesiącem ruch w polsce bedzie sie
        > zwiększał i z pewnoscią podwójny pas nikomu przeszkadzać nie bedzie

W tym miejscu będzie tak przydatny, jak most bez dróg dojazdowych: co prawda z
        jednej strony Retkińska krzyżuje się z dwupasmówką (Wyszyńskiego), która nawet
        łączy się z kolejną dwupasmową arterią (Bandurskiego), ale przedłużenie
        Retkińskiej ma już tylko jedno pasmo (zresztą kończące się na jednopasmowej
        Krzemienieckiej). Z drugiej strony dwupasmowy odcinek Retkińskiej kończy się
        na... jednopasmowej Maratońskiej. Jak znam życie, efekt będzie taki, że połowa
        nowej nitki będzie robiła za parking, który został zaorany, a ruch samochodowy
        będzie taki jak był (nie widziałem nigdy na Retkińskiej jakiegoś poważniejszego
        zatoru). Może zysku będzie tyle, że łatwiej będzie wyjeżdżać Straży Pożarnej do
        akcji po odcinku dwupasmowym. Jak dla mnie zmarnowali sporo kasy: mogliby
        solidnie wyremontować to, co było i poszerzyć, bez potrzeby budowy drugiego pasma.
        • Gość: kaczor Re: Retkińska gotowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 13:08
          wiesz - przy przejeździe z łodzi do zgierza też jest fragment dwupasmowy potem
          jedno by znów w zdzierzu przejść na dwupasmowy - ale dzieki temu ze chociaz
          kawałek jest poszerzony to budzi to nadzieje na kolejne usprawnienia - a gmina
          miała kase i zeby ona nie przepadła starała się znaleźć jakieś miejsce co dało
          by się je w miare szybko i sprawnie zrobić nie zagrażając ruchowi w centrum -
          moim zdaniem też jest wiecje miejsc bardziej potrzebujących - np totalnej odnowy
          potzrebuje kilińkiego - ale tak to juz jest...
    • bajkers Re: Retkińska gotowa 18.12.05, 17:45
      Hmmmm w jakim sensie jest gotowa?????

Bo coś tu chyba nie gra ,jeśli mówi się o takiej inwestycji w taki rozdmuchany
      sposób....

Skręt z maratońskiej w retkińską ....dobre wrażenie , są nawet ścieżki rowerowe
      (niestety nie wydzielone z chodnika)...ale kilkaset metrów dalej....znowu
      zwęrzenie na 1 pas..po lewej funkconuje w najlepsze ryneczek
      (na miejscu przyszlych 2 pasów)...dalej prosto przed wyszyńskiego, ponownie po
      2 pasu w każdą strone....
      Retkińska..."Będzie" (bo to właściwe słowo) gotowa w przyszłym roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka