19.01.06, 11:46
A gdyby tak ktos zrobił lodowisko na rynku? W Łodzi np. zrobili lodowisko na placu pod teatrem wielkim, niewielkie ale jaka radoche maja dzieci, za wstep pobierana jest oplata, mozna lyzwy wyporzyczyc. Nie wiem kto i na jakiej zasadzie to zrobił, ale skoro tam mogli to dlaczego u nas nie moga, sa przeciez ferie a dzieciaki siedza w domach.
Obserwuj wątek
    • esie Re: Lodowisko 19.01.06, 21:15
      A pamiętacie lodowisko na stawie w parku i wyścigi wokół wyspy ? :)
      • pyszard Re: Lodowisko 20.01.06, 02:15
        hehhe ale bylo fajnie. w ktoryms z domkow byla zimą wypozyczalnia łyżew i mozna
        bylo jezdzic calymi rodzinami. Lodowisko mialo byc w skateparku przy Al.
        Grunwaldziej, nawet specjalne miejsce zrobili, ale cos nie slychac zeby zalali
        to woda :-/
        • babeczkaa Re: Lodowisko 20.01.06, 08:28
          jeju, pamietam, chodziłam jako dziecie z rodzicami na to lodowisko
          a swoja drogą to rzeczywiście przy takiej pogodzie przydałoby się w S-dzu lodowisko na rynku, dzieci mają ferie, mogłyby jakoś czas mieć zagospodarowany, co więcej znam przypadek miasta gdzie urząd miasta zafundował na rynku takie lodowisko i wstep jest wolny, jest oczywiscie tez wypozyczalnia sprzętu ale juz płatna, jest muzyczka, lodowisko zrobilo sie miejscem modnych spotkań :)))
        • szaramysza9 Re: Lodowisko 20.01.06, 09:31
          Zalali to wodą przy Grunw. zrobiło się bajoro, ale teraz szlifują i obrabiają.
          Problem w tym, że chyba dzieci tu nie mają łyżew i jeżdżą na sankach:/
          • anilek_swiety Re: Lodowisko 20.01.06, 10:15
            tak a propos a kto wie co to "gindawki"
            pozdrawiam lodowym usciskiem - u mnie -20 :-)
            • maary5 Re: Lodowisko 20.01.06, 11:06
              dawnych wspomnień czar - popatrz tutaj :)))www.sieradz-
              praga.pl/Zdjecia/index/Zima%20068.jpg
              • maary5 Re: Lodowisko 20.01.06, 11:08
                www.sieradz-praga.pl/Zdjecia/index/Zima%20068.jpg
                • hajdana jest lodowisko 20.01.06, 15:08
                  ho ho, ja tam zobaczyłam działające lodowisko na Pradze (film!)! Z
                  oświetleniem :) Jak się chce to wszystko można zrobić! Pozdrawiam chłopaków z
                  Pragi :)
                • anilek_swiety Re: Lodowisko 21.01.06, 12:19
                  a moze razem gdzies tam walczylismy na legach hihihi
              • anilek_swiety Re: Lodowisko 21.01.06, 12:18
                oj plywalo sie na krach na zeglinie, to byla frajda, na szczescie uchodziolo
                sie z zyciem :-)
    • mexica Re: Lodowisko 21.01.06, 22:20
      mamy suuper lodowisko - wystarczy wyjechać do granicy Sieradza w kierunku na
      Burzenin. Na okoliczne łąki wylała Żeglina, później wszystko zamarzło i teraz
      mamy piękną, ogromną i gładką taflę lodu :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka