Dodaj do ulubionych

Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :)

17.02.06, 09:10
W której dzielnicy Łodzi najbardziej _nie chcielibyście_ zamieszkać i
dlaczego? Niestety - za najciekawsze i najfajniejsze uzasadnienia nie zostaną
przyznane upominki.

Mój typ jako mieszkańca Łodzi od kilku lat - okolice Czerwonego Rynku.
Subiektywnie - jakoś tak szaro, buro, nijak.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 09:12
      Na Wschodniej?:)
    • tome.k Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 09:14
      Abramka
      Limanka
      Radwańska
      Przybyszewskiego na odcinku od placu Reymonta do Kilińskiego
      Nawrot

Oj dużo tego by się nazbierało. To rejony w których spokojnie się mieszkać nie
      da. Łobuzeria, dresiarze, kaptury na głowach, rozboje, patologia....ech :/
      • Gość: kotbertz Nawrotu Nawrot?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:52
        Dwadzieścia parę lat mieszkania przy Nawrocie i żadna krzywda z niczyjej strony mi się nie stała. Bardzo lubię te okolice.
        • tome.k Re: Nawrot?? 17.02.06, 14:24

Swoich się nie rusza.
          Było pytanie, na pyatnie odpowiedziałem.

EOT
          • keridwen Re: Nawrot?? 17.02.06, 14:56
            eot wypisujesz, bo nie bardzo masz argumenty na poparcie swoich tez.

(;
            • Gość: ares1970 Re: Nawrot?? IP: *.remcom.it.pl 18.02.06, 13:12
              Na NAWROCIE mieszkałem 25 lat.Było tam wtedy wporządku.Teraz (nadal)mieszka mój brat.Itez nie narzeka.
      • bajkers Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 12:09
        tome.k napisał:

min.
        > Abramka

> Radwańska
        > Przybyszewskiego na odcinku od placu Reymonta do Kilińskiego
        > Nawrot

> Limanka??? - ha ha ha ha...
        Wiesz co,po tym co napisałeś zdaje sie że, tacy ludzie jak ty - przyciągają
        guzy na własną głowe, nawet na super strzeżonym osiedlu..(rodem z Warwszawskiej
        psychozy..kamer , płotów i podczerwieni)...

No ale zawsze można powiedzieć..że tam "na takiej to, a takiej ulicy" ..to oj
        jojo joj...biją rabuja strzelają do ludzi....
        Nie mieszkasz tu...to nie pisz takich bredni..
        • tome.k Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 14:25
          Jak wyżej.
          Było pytanie, na pytanie odpowiedziałem.

EOT
      • keridwen Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 14:00
        radwanska?
        nie wiem - kurcze, od 3 lat zarzadzajac budynkiem na ww. ulicy nawet grafiti na
        scianie tegoz nie widzialam...

ale ja sie nie znam.
        • tome.k Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 14:27

Zależy kto co jeszcze rozumie przez grafiti. Bo grafiti to i ja tam nie
          widziałem.
          • keridwen Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 14:55
            dobrze wiesz o czym pisalam. na zarzadzanym budynku nie ma ani jednego mazu sprejem.
    • big_news Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 09:17
      Żoliborz? Kabaty? Praga? I szkoda, że nagród nie ma;)
      • yavorius Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 09:19
        Kabaty? Nie wiem, czy jest w Łodzi porównywalne osiedle...
        • big_news Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 09:25
          Może i nie ma. Ale to powietrze;)
          • yavorius no tak 17.02.06, 09:29
            Ten Las Kabacki... Fuj!!
            • big_news Re: no tak 17.02.06, 09:36
              Dawno temu, kiedy to piłkarz D. Dziekanowski został piłkarzem Widzewa, udzielił
              on wywiadu dla tygodnika "Sportowiec". Po jakimś czasie udało mi się to
              przeczytać. Otóż Dziekanowski powiedział tam m.in., że jak tylko jedzie do
              rodzinnego domu w Warszawie, to otwiera szybę w samochodzie dopiero wtedy, kiedy
              dostrzeże na drodze tablicę z przekreśloną nazwą Łodzi. Nabiera wówczas głęboko
              powietrza, bo to łódzkie jest rzekomo mocno nie świeże. To chyba od tej pory,
              uwagi na temat jakości wdychanej mieszanki gazowej przez mieszkańców obu miast,
              są radykalnie odmienne w ocenach Łodzian i Warszawiaków;)
              • yavorius hm 17.02.06, 09:40
                Ja tam różnicy nie widzę ;-)
              • marekwojciechowski Re: no tak 17.02.06, 09:50
                Zatem nic tylko sprzedawać warszawskie powietrze pakowane w słoiki po 3 euro za
                sztukę. Z dopiskiem na zakrętce "testowane na Dziekanowskim". Interes murowany.
                • yavorius Świetny pomysł! 17.02.06, 09:52
                  Ktoś chętny? Będę w Łodzi pod koniec lutego / początek marca, to przywiozę :-p
                  • marekwojciechowski Re: Świetny pomysł! 17.02.06, 09:53
                    a w takim dużym bidonie po Jurajskiej / wchodzi chyba z litrów / to ile byś
                    chciał :) ? Jak tanio, to ze trzy bym nabył :)
                    • marekwojciechowski Re: Świetny pomysł! 17.02.06, 09:55
                      poprzelewam / czy powietrze mozna przelać ? :) / do słoiczków po musztardzie i
                      bede dealerował po piątaku.
                    • yavorius Re: Świetny pomysł! 17.02.06, 10:06
                      Dasz 5 euro i masz 5 litrów powietrza z kabackiego lasu :-)
                      • big_news Re: Świetny pomysł! 17.02.06, 10:10
                        Coś mnie ominęło? Euro zostało prawnym środkiem płatniczym w Polsce? Czy może
                        dotyczy to jedynie artykułów luksusowych, vide warszawskie powietrze?;)
                        • yavorius Re: Świetny pomysł! 17.02.06, 10:12
                          big_news napisał:
                          > Coś mnie ominęło?

Tak

##
                          > Euro zostało prawnym środkiem płatniczym w Polsce?

Nie

##
                          > Czy może dotyczy to jedynie artykułów luksusowych, vide warszawskie
                          powietrze?;)

Tak

:-p
                          • big_news Re: Świetny pomysł! 17.02.06, 10:25
                            W takim razie...
                            w takim razie większości łodzian nie pozostaje nic innego, jak podjąć pracę w
                            stolicy. Jak wiadomo, zarobki w Warszawie są znacznie wyższe niż w Łodzi. Jeżeli
                            ktoś z miasta leżącego w odległości 142 km od stolicy chce posiadać towar
                            luksusowy, pakowany w paro litrowe pojemniki, musi posiadać większą gotówkę. Ale
                            jest pewien problem. Otóż pracujący w Warszawie automatycznie oddychać będą tym
                            cudownym powietrzem. Więcej nawet! Będą samodzielnie mogli pakować owe cudo do
                            słoików, torebek i termosów. Jeżeli tak, to po grzyba mieliby kupować ten towar
                            i płacić za niego w euro?! Jak widac interes raczej nie wypali, a przynajmniej
                            nie widze szans na zbyt warszawskiego powietrza w Łodzi.;)
                            • yavorius wszystko to ładne i piękne 17.02.06, 10:26
                              Ale ja znam wielu łodzian, którzy nie chcą się z Łodzi wyprowadzać i na nich
                              chcę zarabiać (więcej kasy, więcej, uraaaaa!!!) :D
        • moheras Ten PiSuar jest z warszawy 06.03.06, 09:55
          stad robi tania propagande dla tej warszawskiej partii.
          Wynocha na forum RM
      • Gość: Fidel Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) IP: 81.15.180.* 05.03.06, 09:24
        No akurat Zoliborz jest jednym (po Powislu i troszke przed Praga) z niewielu
        nadajacych sie do mieszknia miejsc w Wawie (i ceny mieszkan w tej dzielnicy to
        odzwierciedlaja). Nie wiem czy znasz choc troche warszawe - bo wymieniles (poza
        kabatami) miejsca, ktore lodz najbardziej przypominaja - nie wyszlo ci
        szydzenie z wawy.
    • marekwojciechowski Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 09:28
      Smulsko...
      Boże, czasami tam bywam, ilekroć mam tam wjechać...brrrr
      Czuję się jak w oflagu/stalagu :)
      • bubot Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 10:02
        ni panimajet
    • aga.p.p Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 12:25
      Ja bym nie chciała mieszkać na nowym osiedlu gdzie budynki stoją tak blisko siebie, że można sąsiadom przez balkon kwiaty podlewać. Ani tam, gdzie bloki są w kształcie litery L, bo nie chciałabym, żeby mi sąsiad zza ściany w okna zaglądał. Ani tam, gdzie na parterze są mieszkania z "ogrodem", bo to żadna frajda - jak ogród twój, to i tak z niego nie skorzystasz, bo sąsiad z góry patrzy, a jak to ty jesteś na górze to ryzykujesz wdychanie cudzych oparów grillowych.
      Generalnie to wszystkie nowe osiedla są nie dla mnie.

pzdr,
      Aga
    • iluminacja256 Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 12:47
      Choćby mnie mieli wysiedlić do baraków - za nic na Kilińskiego i okolicach
      Tylnej;/
      • Gość: bell Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 17:54
        najgorsza ul to limanka proponuje letni wieczor z pijakami w bramach mlodzierzy
        w dresach i umorusanych nie pilnowanych przez nikogo dzieci co drugi nie pracuje
        nie placi czynszu i nie chodzi do szkoly wszedzie syf getto
    • Gość: Martyna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • keridwen lol [nt] 17.02.06, 14:02

• marekwojciechowski Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) 17.02.06, 14:42
        Jejku ale mi nawrzucałaś.
        No różnie mnie nazywano i określano ale jeszcze nikt nie nazwał
        zezwierzęconym :)
        Chyba dzisiaj nie usnę z faktu, ze obrzydziłem Ci mężczyzn.
        Ubolewam nad tym.
        Będziesz zyła niezaspokojona.
        A to w Twoim wieku niebezpieczne.
        Co do miejsca, w którym mieszkam. Sąsiedzi, podobnie jak ja generalnie sobie
        chwalą więc nie jest chyba zarówno z miejscem jak i mną az tak źle.
    • jolbla Górna ale nie cała... 17.02.06, 14:29
      .. konkretnie ulica Pabianicka i konkretnie chodzi o bloki, które stoją od niej
      w odległości ok 10 m.

Mam tą przyjemność nie otwierać latem okien, bo nie słyszy człowiek własnych
      myśli a przez okno wpada powietrze cokolwiek nie świeże...

Ale to się chyba tyczy wszystkich tak usytuaowanych miejsc..
      • keridwen Re: Górna ale nie cała... 17.02.06, 14:47
        to mow, ze pabianicka, a nie gorna.
        gorna to i politechniki i kurczaki i dabrowa...
      • brite Re: Górna ale nie cała... 17.02.06, 14:52
        > bloki, które stoją od niej w odległości ok 10 m.

Tam chyba nie ma nawet 10 m. Mieszkanie na niższych piętrach musi być koszmarem.
        • jolbla Re: Górna ale nie cała... 17.02.06, 15:07
          Na niższych jest większy hałas ale na wyższych jest więszy smród.. bo to
          wszystko się unosi jak samochody jadą :(
    • Gość: magda Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:57
      > Niestety - za najciekawsze i najfajniejsze uzasadnienia nie zostaną
      > przyznane upominki.

Dlaczego? To niesprawiedliwe. Ja chce w nagrode dwadziescia kubkow, trzydziesci
      par bawelnianych skarpet i czterdziesci sloikow konfitur.
      • szprota a konfitury jakieś konkretne? 17.02.06, 18:09
        bo u mnie kilka morelowych się jeszcze znajdzie ;)
        • Gość: magda Re: a konfitury jakieś konkretne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:15
          A to wygralas gdzies? :)) Moga byc i morelowe. Choc generalnie wole czerwone -
          truskawkowe, wisniowe itp.
          • szprota nie, ja wygrywam tylko kubeczki 17.02.06, 20:56
            oraz, czasami, bilety na koncerty ;)
            zostały po babuni.
    • Gość: Piotr Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) IP: *.lodz.msk.pl 05.03.06, 12:18
      Śródmieście - syf i menelstwo
      • Gość: Gusia Re: Gdzie w Łodzi mieszka się najgorzej ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:56
        Okolice Bałuckiego Rynku. Szczególnie Łagiewnicka, Zawiszy, Wojska Polskiego.
        Może jednak znalazłyby sie jakieś drobne upominki. Wymieniłabym jeszcze trochę takich miejsc.A co na to autor wątku, bo go chyba gdzieś wcięło?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka