Gość: Bobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:26 Czyli będzie po staremu. Tylko dlaczego oni robią kretyńskie eksperymenty na ludziach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuubaa Kłopotliwe skrzyżowanie 22.02.06, 22:37 A czy PRZED wprowadzeniem tej idiotycznej organizacji ruchu ktoś z UMŁ przeprowadził chociaż pobieżną analizę? Na pewno nie. W Łodzi nie istnieje coś takiego jak inżynieria ruchu drogowego, czego przykładem jest artykuł. W Polsce są najgorsze drogi w Europie, a w Łodzi najgorsze w Polsce. I to nie jest tylko kwestia dziur. Brak zatok dla autobusów, błędy w oznakowaniu poziomym, ciągła kołomyja z zielonymi strzałkami, przypadkowe ograniczenia szybkości (np. po 2 bodaj latach od wprowadzenia ogólnego ograniczenia 50 km/h nadal stoją te same co poprzednio znaki ograniczenia do... 50 km/h), brak sterowania światłami przez tramwaje itd. Szczytem na miarę światową jest wprowadzenie ANTY-sychronizacji świateł na skrzyżowaniach. Mam jedynie nadzieję, że opozycja zauważy i wykorzysta to w najbliższej kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Na początek IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 23:49 Na początek wystarczy wyrównać torowisko żeby zwiększyć szybkość przejazdu i wydłużyć zmiane świateł przynajmniej w godz. szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
kubako Re: Kłopotliwe skrzyżowanie 23.02.06, 09:00 a ja akurat codziennie tamtedy przejezdzam i zawsze skrecam w lewo... no coz - kazda rewolucja ma swoje ofiary :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca ze wsi czego te ciamajdy chcą - jest w porzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:09 z reguły łódzkie niedojdy za kierowanicą stoją jak d. na zielonej strzałce w prawo z wólczańskiej w pabianicką - boją się skręcać, bo myślą, że jadący na wprost pabianicką od ronda titowa : ) znajdują się na skrajnym prawym pasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: czego te ciamajdy chcą - jest w porzo IP: 212.191.129.* 23.02.06, 10:01 "Jesteś ze wsi - to widać, słychać i czuć". Mówisz chyba o zupełnie innym skrzyżowaniu (prawdopodobnie Pabianicka - Jana Pawła II, dawniej Włókniarzy). Przy okazji: Herman Titow już dawno wylądował, teraz wokół ronda latają Lotnicy Lwowscy. I tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
lwf9634 rondo przybyszewskiego-puszkina - rewelacja !!!!!! 23.02.06, 10:59 to jest dopiero genialne miejsce, z kuchennego okna widzę je jak na dłoni, nie ma tygodnia, żeby się nie trzepnęli, szczególnie sobota i niedziela są obfite w wypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: rondo przybyszewskiego-puszkina - rewelacja ! IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 23.02.06, 11:44 A bo w łikendy przyjeżdżają jakieś ciecie z prowincyji do miasta Uć na giełdę samochodową, a że jeździć nie umieją, to jest jak piszesz. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Horror 27.02.06, 22:37 A czy jesteś pewien czy ten Herman Titow tak w ogóle wystartował w kosmos? Mieszkam w rejonie Rudzkiej - Pabianickiej i codziennie rano i popołudniu jadę do pracy i z pracy ulica Pabianicką. Horror co te wsioki jadące do miasta Łodzi wyrabiają. Ograniczenia szybkości mają gdzieś, migacze zapomnieli s stodołach, światła czerwone dla nich nie istnieją itd. Najgorsi są ci z EPA a potem EP, EBE, ELA, ES, EW itd. Słoma im wystaje spod pedałów. Strach jeździć Pabianicką i przez RLL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endriu55 Re: Kłopotliwe skrzyżowanie IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 18.03.06, 16:46 Widziałem kiedyś tzn. w 2005 roku jak bardzo kłopotliwe jest zorganizowanie ruchu na skrzyżowaniu ul. Obywatelskiej i al. Włokniarzy (teraz Jana Pawła II) w kierunku Retkinii. To co wyprawiali tam "specjaliści' od organizacji ruchu zakrawało na komedię Monty Pytona. W ciągu dwóch tygodni zmieniano organizację 4 razy. Teraz jest tak,że z lewego skrętu mało kto korzysta a na wprost sa dwa pasy. Ten prawy jest też do skretu w prawo i często nieprzejezdny bo albo autobus stoi na przystanku, albo ktoś jedzie na wprost. Ale specjaliści są szczęśliwi. Dziwię się jak ludzie z wyższym wyksztalceniem moga takie głupoty wyprawiać i sami nazywać się specjalistami od organizacji ruchu. Chyba od dezorganizacji. Co do feralnego skrzyżowania z artykułu, to prawda, że kiedyś po zmianie ruchu kląłem tam jak szewc. Nie wystawiono informacji (ostrzeżenia) o zmianie organizacji ruchu więc władowałem się na lewy pas (tak jak zwykle) i zmuszony byłem zrobić kółko wokół słynnego Uniwersalu. Odpowiedz Link Zgłoś