Dodaj do ulubionych

Kłopotliwe skrzyżowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:26
Czyli będzie po staremu. Tylko dlaczego oni robią kretyńskie eksperymenty na
ludziach?
Obserwuj wątek
    • kuubaa Kłopotliwe skrzyżowanie 22.02.06, 22:37
      A czy PRZED wprowadzeniem tej idiotycznej organizacji ruchu ktoś z UMŁ
      przeprowadził chociaż pobieżną analizę? Na pewno nie. W Łodzi nie istnieje
      coś takiego jak inżynieria ruchu drogowego, czego przykładem jest artykuł.
      W Polsce są najgorsze drogi w Europie, a w Łodzi najgorsze w Polsce. I to nie
      jest tylko kwestia dziur. Brak zatok dla autobusów, błędy w oznakowaniu
      poziomym, ciągła kołomyja z zielonymi strzałkami, przypadkowe ograniczenia
      szybkości (np. po 2 bodaj latach od wprowadzenia ogólnego ograniczenia 50
      km/h nadal stoją te same co poprzednio znaki ograniczenia do... 50 km/h),
      brak sterowania światłami przez tramwaje itd. Szczytem na miarę światową jest
      wprowadzenie ANTY-sychronizacji świateł na skrzyżowaniach. Mam jedynie
      nadzieję, że opozycja zauważy i wykorzysta to w najbliższej kampanii
      wyborczej.
    • Gość: darek Na początek IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 23:49
      Na początek wystarczy wyrównać torowisko żeby zwiększyć szybkość przejazdu i
      wydłużyć zmiane świateł przynajmniej w godz. szczytu.
    • kubako Re: Kłopotliwe skrzyżowanie 23.02.06, 09:00
      a ja akurat codziennie tamtedy przejezdzam i zawsze skrecam w lewo... no coz -
      kazda rewolucja ma swoje ofiary :-)
    • Gość: kierowca ze wsi czego te ciamajdy chcą - jest w porzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:09
      z reguły łódzkie niedojdy za kierowanicą stoją jak d. na zielonej strzałce w
      prawo z wólczańskiej w pabianicką - boją się skręcać, bo myślą, że jadący na
      wprost pabianicką od ronda titowa : ) znajdują się na skrajnym prawym pasie.
      • Gość: Che, che, che. Re: czego te ciamajdy chcą - jest w porzo IP: 212.191.129.* 23.02.06, 10:01
        "Jesteś ze wsi - to widać, słychać i czuć". Mówisz chyba o zupełnie innym
        skrzyżowaniu (prawdopodobnie Pabianicka - Jana Pawła II, dawniej Włókniarzy).
        Przy okazji: Herman Titow już dawno wylądował, teraz wokół ronda latają Lotnicy
        Lwowscy. I tak trzymać.
    • lwf9634 rondo przybyszewskiego-puszkina - rewelacja !!!!!! 23.02.06, 10:59
      to jest dopiero genialne miejsce, z kuchennego okna widzę je jak na dłoni, nie
      ma tygodnia, żeby się nie trzepnęli, szczególnie sobota i niedziela są obfite w
      wypadki.
      • Gość: Krzychu Re: rondo przybyszewskiego-puszkina - rewelacja ! IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 23.02.06, 11:44
        A bo w łikendy przyjeżdżają jakieś ciecie z prowincyji do miasta Uć na giełdę
        samochodową, a że jeździć nie umieją, to jest jak piszesz. ;)))
        • camelot Horror 27.02.06, 22:37
          A czy jesteś pewien czy ten Herman Titow tak w ogóle wystartował w kosmos?
          Mieszkam w rejonie Rudzkiej - Pabianickiej i codziennie rano i popołudniu jadę
          do pracy i z pracy ulica Pabianicką. Horror co te wsioki jadące do miasta Łodzi
          wyrabiają. Ograniczenia szybkości mają gdzieś, migacze zapomnieli s stodołach,
          światła czerwone dla nich nie istnieją itd. Najgorsi są ci z EPA a potem EP,
          EBE, ELA, ES, EW itd. Słoma im wystaje spod pedałów. Strach jeździć Pabianicką
          i przez RLL.
          • yavorius Re: Horror 28.02.06, 11:10
            A Ci z EL?:)
            • Gość: Łowicz Re: Horror IP: *.pai.net.pl 28.02.06, 21:06
              A ja mam ELC ;)
    • Gość: Endriu55 Re: Kłopotliwe skrzyżowanie IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 18.03.06, 16:46
      Widziałem kiedyś tzn. w 2005 roku jak bardzo kłopotliwe jest zorganizowanie
      ruchu na skrzyżowaniu ul. Obywatelskiej i al. Włokniarzy (teraz Jana Pawła II)
      w kierunku Retkinii. To co wyprawiali tam "specjaliści' od organizacji ruchu
      zakrawało na komedię Monty Pytona. W ciągu dwóch tygodni zmieniano organizację
      4 razy. Teraz jest tak,że z lewego skrętu mało kto korzysta a na wprost sa dwa
      pasy. Ten prawy jest też do skretu w prawo i często nieprzejezdny bo albo
      autobus stoi na przystanku, albo ktoś jedzie na wprost. Ale specjaliści są
      szczęśliwi. Dziwię się jak ludzie z wyższym wyksztalceniem moga takie głupoty
      wyprawiać i sami nazywać się specjalistami od organizacji ruchu. Chyba od
      dezorganizacji.
      Co do feralnego skrzyżowania z artykułu, to prawda, że kiedyś po zmianie ruchu
      kląłem tam jak szewc. Nie wystawiono informacji (ostrzeżenia) o zmianie
      organizacji ruchu więc władowałem się na lewy pas (tak jak zwykle) i zmuszony
      byłem zrobić kółko wokół słynnego Uniwersalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka