med_max 29.11.02, 21:40 Wlasnie na czacie zostal powolany zakon.Jakby Templariuszy czy cóś. Generalnie chodzi o to aby pić wino. Kto wstąpi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m..m Re: Zakon 29.11.02, 21:46 Czytałem niedawno "Królów Przeklętych", między innymi o tym, jak Filip Piękny, by nie spłacać długów uknuł w roku 1314 spiek przeciwko Templariuszom. W związku z tym faktem obawiam się przystąpienia. A nuż ktoś nas pod...li i w wieży uwięzi? Brat M..M Odpowiedz Link Zgłoś
m..m Re: Zakon 29.11.02, 21:48 m..m napisał: > (tytułem uzupełnienia) i w > wieży o czystym chlebie i suchej wodzie > uwięzi? > Brat M..M Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Zakon 29.11.02, 21:43 A czy inne trunki też są dozwolone? Bo jak tak, to ja bardzo chętnie. Tylko mam nadzieję, że reguła niezbyt surowa? Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Re: Zakon 29.11.02, 21:45 saper_ napisał: > A czy inne trunki też są dozwolone? Bo jak tak, to ja bardzo chętnie. Tylko mam > > nadzieję, że reguła niezbyt surowa? no...dosc surowa bedzie bo to templariusze bosi beda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladip moze nie zakon tylko zaczyn? IP: *.vline.pl / *.vline.pl 29.11.02, 21:44 ostatecznie z koniem nie mam wiele wspolnego.. a czynic swoja powinnos bede chetnie pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winnie_niewinna;) Re: Zakon IP: *.toya.net.pl 29.11.02, 22:00 Zapisać mnie proszę:)) K. Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Nazwa i siedziba 29.11.02, 22:18 Jak na rzie padla propozycja: siedziba Cafe del Mundo /Saper nie pytany/ nazwa: Komputrytów Łasych Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 No ja się tego wina nie czepiam... 29.11.02, 23:28 ...choć mam nadzieję, że nie mszalne ono. Ale wódka też może być. A najlepiej piwo marki kuntersztyn. Wchodzę!!! Będę mniszką lekarską. Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Zakon 30.11.02, 00:00 No i Grover naturalnie chętnie wstąpi w szeregi zakonu... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Zakon 30.11.02, 17:40 Podobno mamu już jakieś zajęcie w owym Zakonie, coś w nawiązaniu do naszej ostatniej funkcji w CdM ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Groverku- sygnaturka BOSKA !!!/ nt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 01.12.02, 01:17 Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Groverku- sygnaturka BOSKA !!! txt 01.12.02, 01:44 A dziękuję to słowa... nie pamiętam kogo, ale zacytował je y? w pewnej sprawie i mi się bardzo spodobały :) Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Zakon 30.11.02, 16:46 To ja też. Jeśli spożywanie wina będzie wpisane w regułę, to ja bedę tę regułę wypełniać bez wyjątków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim OK ! Wstepuje! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 01.12.02, 01:22 Moge nawet zostac Przeoryszą Podczaszyną! W zwiazku z tym informuje, ze nie mozemy przyjmowac cudzoziemcow, bo nikt nie wymowi mojej funkcji. Nie musze dodawac, ze jesli sie jednak taki desperat cudzoziemski znajdzie i zechce mnie "przekrecic w nazwie" to ujmę taką na honorze mi uczyni, ze natychmiast z desperacji osuszę cała piwniczkę ! Sami widzicie- CUDZOZIEMIEC PACHNIE DYWERSJĄ !!! - Wasza P.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dos Mollendos Ja i dof Mollendof też! IP: 212.191.74.* 01.12.02, 15:38 Jestem ciut z hiszpańska, ale "Przeorysza Podczaszyna" wymówiłem, więc też w TO wchodzę, czyli wstępuję. A co z moich bratem drugim dosem mollen dosem, co sepleni i nie wymówi? Polecam jednak i jego, z racji, że "węby na tym wjadł" jak powiada o fobie, tfu, sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Zakon 01.12.02, 14:38 Przepraszam, czy to Zakon Braci Mniejszych i Szklanic Większych? A może Derwiszów Żebrzących pod wezwaniem "Kopsnij Brovara"? Jeśli tak, to przystępuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kx Re: Zakon IP: *.toya.net.pl 01.12.02, 14:55 Koniecznie proszę mnie zapisać! Mogę zostać mniszką d/s szkoleń dla nowicjuszy- będę nauczała młodziutkich zakonników, jak cudnym napojem jest wino... Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Zakon 01.12.02, 15:04 Gość portalu: kx napisał(a): > Koniecznie proszę mnie zapisać! Mogę zostać mniszką d/s szkoleń dla nowicjuszy- > > będę nauczała młodziutkich zakonników, jak cudnym napojem jest wino... Jestem za. Mysle, ze siostra KX sprawdzi sie doskonale...POZDRAWIAM, SIOSTRZYCZKO:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kx Re: Zakon IP: *.toya.net.pl 01.12.02, 15:08 :)) ps. Wiem, kto jest siostrą przeoryszą, ale który zakonnik jest głównym didżejem? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 Który? Hmmmmmm.... 01.12.02, 15:17 Chyba trzeba zgasić światło i poczekać na wynik bójki między Bartuchem a Med_Maxem... Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Zakon 01.12.02, 15:13 Hm...Trezba by to przemyslec...Szczegoly ustalimy 20 na spotkaniu zakonnym...Przy herbacie i ciastkach... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 A kremówki papieskie będą? 01.12.02, 15:20 Bo to chyba jedyne słuszne dla zakonników ciastka...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dos Mollendos Re: A kremówki papieskie będą? IP: 212.191.74.* 01.12.02, 15:39 I Śledzie, Szproto, Śledzie. Do winka jak miód do pitka! Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Zakon 01.12.02, 15:20 Nic nie wiedzialem o bojce:-)))Czy to bedzie boj na wypite kufle, badz kieliszki??? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 Może na rzut Lennonem do celu?;-) 01.12.02, 15:22 Żarty żartami, ale w końcu nie wiem, który z was ten zakon wymyślił... Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: Zakon 01.12.02, 15:28 Nie pamietam dokladnie...To wyszlo na chacie....Hm....Ja cos rzucilem, ze chyb pojde do zakonu, a wtedy MED zapytal, jakiego:-)))Cos w tym stylu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
med_max z życia zakonników 01.12.02, 20:07 -Myknij z dzioba-powiedział ojciec B. podając siostrze S. wczesny październikowy spad spod Grójca / maksymalnie trzeci tydzień, dobrze nasłoneczniony stok/ S chwyciła flaszkę z fioletem, i pociągnęła z centrali że aż przeciąg poszedł.Gdy już przewróciła badyla, poszła po bandzie jak radziecki hokeista - Pomyślałbyś coś -powiedziała do B. B. leniwie sięgnął do kredensu. - Jest tylko śmierć chirurga-powiedział wyciągając kupione od ruskich Brandy. - Mężczyzna, któren nie pije, po mojemu powagi żadnej nie posiada. Ja tam lubię, żeby chłop wypił sobie leguralnie i był palący-powiedziała S. i dodała- Co masz taki Sajgon w oczach? -A tyś ścięta jak miś po sztucznym miodzie-odciął się B.- Rzuć pawia, nie męcz ptaka Ale S. już nie słyszała. Już była na na stand-by i B. usłyszał po chwili słodkie chrapanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: z życia zakonników 01.12.02, 20:13 BUAHAHAHAHA:-))))Med Max, jak ja Cie lubie:-)))Na spotkaniu stawiam...kawe... Odpowiedz Link Zgłoś
andzela_blond MadkoJedyna! Bartuch w roli Viagry!!! 01.12.02, 20:54 bartuch napisał: "BUAHAHAHAHA:-))))Na spotkaniu stawiam..." Czyli jednak moje nauki nie poszły w las ! Jestemz Ciebie dumna ! Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Re: Zakon 01.12.02, 21:05 Ja też wstępuję do Zakonu Rycerzy Czerwonego Wina :))) Mogę zostać Podskarbim Zakonnym. Wy będziecie wpłacać mi kasę, a ja będę ją defraudował jak każdy szanujący się skarbnik ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Zakon 01.12.02, 21:09 Bratem Kwestorem to już ja jestem, proszę mi nie wchodzić w kompetencje! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Re: Zakon 01.12.02, 21:14 Nic nie deklarowałeś :)) Ale skoro jesteś Kwestorem to znaczy, że zbierasz kasę. To Ty będziesz ją zbierał i wpłacał mnie. A ja się zajmę defraudacją ;))) Będzie więcej stanowisk :))) Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Zakon 01.12.02, 21:20 Hmm, z pomocą braci HuBara i Grovera, kasę zapełnimy błyskawicznie ;) Możemy podzielić się finansami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Zakon 01.12.02, 22:15 Dzisiaj mi przydałaby sie porządna dawka złocistego napoju... :( Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Zakon 02.12.02, 14:00 Tak sobie czytam, i myślę, jaką to też funkcję mam objąc. I już wiem jaką.:) A tak, trzeba gdzieś przecież winko składować, a skarbiec musi być tam gdzie powinien być, w klasztorze zakonnym. Tak więc o dzisiaj jest bratem powierzonym, który w klasztornych piwnicach bedzie składował powierzone mu te ogromne ilości winnych beczek. I zarzekam się na moje klsztorne schody, że spijać będe w małych ilościa, aby nie zmniejszać drastycznie zawartocie piwnic klasztornych Zakonu. Odpowiedz Link Zgłoś
med_max najnowsze doniesienia z piwnicy zakonu 05.12.02, 16:26 Gdybym jeden upić się mógł Jak cudownie na świecie by było Lecz zawsze się pali we dwóch I zawsze rozpija we trzech Cóż w życiu masz jeden, No cóż? Kołyskę tylko i mogiłę. Smutne życie, smutna pieśń Polej w szklanki diable Wszyscy zakonnicy znikli gdzieś Wiatr rozpędził żagle Nie wiedzieć gdzie Choć każdy wie, Że gorzko tam i źle. Żona mówią, tego z kim ślub Złączył ją , wszak od wieków tak było Lecz bywa, że ona na dwóch, A bywa, że na trzech Cóż w życiu masz jeden, no cóż, Kołyskę tylko, no i mogiłę Smutne życie, smutna pieśń Polej w szklanki diable Wszyscy kumple znikli gdzieś Wiatr rozpędził żagle dowolna parafraza W.Wysockiego Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Zakon umocnił się okrzepł 22.12.02, 14:05 Myślę ,że po modłach świątecznych ktoś znów rzuci hasło: "Do piwnic!".Ojczulkowie i siostrzyczki kochajcie się jak dwa aniołki! Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: Zakon 22.12.02, 14:08 med_max napisał: > Wlasnie na czacie zostal powolany zakon.Jakby Templariuszy czy cóś. > Generalnie chodzi o to aby pić wino. Kto wstąpi? A kiedy koniec Świata w 2012 ? Odpowiedz Link Zgłoś
idzi_blas Zakon alive 21.01.03, 19:03 Właśnie próbowałem, czy moje winko z czerwonych winogron nadaje się już do spożycia. I...nadaje się!!!! Przede mną długie zimowe wieczory przy gąsiorze z długą zabawną rurkką hihihaha:)))) Odpowiedz Link Zgłoś