Gość: romaks IP: *.toya.net.pl 04.04.06, 12:13 Jakie macie doświadczenia z podróżowaniem Łódź - Warszawa? Ciekaw jestem jak jest najwygodniej, PKP, polskiexpres a może macie jeszcze jakieś sposoby? Z góry dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.bing Re: Łódź - Warszawa 04.04.06, 13:35 Polskim Expresem nie jechałem, ale pomijając czas przejazdu, to PKP jest OK, bo składy na trasie Ł-Fabr - W.-Wsch. są naprawdę porządne. Aha... i taka rada... jeśli miałbyś wracać z Wawy w okolicach godz. 17-18 to radzę wsiąść w pociąg na Dworcu Wschodnim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Łódź - Warszawa IP: *.prokom.pl 05.04.06, 11:29 Polski Express - dobre połaczenie. Wygodna podróż - zwłaszcza powrót bowiem do pociągu powrotnego do Łodzi nie daje rady się wepchnąć a w tedy godzinka wygodnego stania w ciasnocie na korytarzu. Zdecydowanie polecam Polski Express. Pociągi to niestety pomyłka - bród, tłok na odcinku Warszawa - Skierniewice. No i ten długi czas przejazdu pluc częste awarii i nieoczekiwane postoje w polu. No ryzyko kradzieży zdecydowanie mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
ls40 Re: Łódź - Warszawa 05.04.06, 12:01 Dziwne, bo ja wciągu 9 lat dojeżdżania do Warszawy pamiętam dość nieliczne awarie (śrenio raz na pół roku). Pociągi czyste, kradzieże jeżeli już to sporadyczne. Jedyni tłok w pociągach między 16 a 19.20. W ludzkich warunkach do Żyrardowa jedzie się dopiero o 20.20... Pozdr. CAr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Łódź - Warszawa IP: *.prokom.pl 05.04.06, 12:09 Niestety co do awarii spóźnień niezgodzę. Ostatnio miąłe watpliwa przyjemnosc dojeżdżać do pracy (co trzy cztery dni) w Warszawie. Okoó 1/3 przejazdów odbyła sie zniespodzianakmi jak nieplaniowane postoje. A co do brudu - powroty około godziny 20 - 21 nadal tłok zo Żyrardowa, i niestety brudne zaniedbnane wagony. To samo mogę powiedzieć w przypadku kusru przed godziną 5-tą rano do Wawy - jedyna okazja aby być w Wawie na godizne 7-mą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Ciechański Re: Łódź - Warszawa IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 05.04.06, 14:20 Co do pierwszego pociągu to nie wiem jak jest. W kązdym razie Telimena na pewno jest z wagonów po modernizacji. Pozdr. CAr. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: Łódź - Warszawa 06.04.06, 13:52 Ja ostatnio jechałem do Wawy o 9.23 z Fabrycznego i wracałem o 18.08 z Wschodniego i w obydwu przypadkach wagony były czyste i po renowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Studi nie ściemniaj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:56 Od roku jeżdżę do Wawy i jeszcze na brudny skład nie trafiłem, a o kradzieży nawet nie słyszałem. Ale i tak się cieszę, przestaję jeździć, bo dwie godziny i 100km to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romaks Łódź - Warszawa IP: 194.42.116.* 05.04.06, 13:21 Rzeczywiście polskim expressem jedzie się nieźle, ale co z korkami w Jankach i Raszynie. Czy nie ma opóźnień (trzyma się rozkładu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Łódź - Warszawa IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.04.06, 13:46 Zalezy od dnia i godziny, najgorzej jest w piatki po poludniu, raz mialem niewatpliwa przyjemnosc wracac PE z okecia o 17stej w piatek, jechalismy dobrze ponad godzine zanim minelismy Janki. Zdecydowanie lepszy jest pociag (do centrum Wa-wy). Podroz moze dluga, ale warunki lepsze. Wogole dla mnie podroz autobusem ponad godzine to katorga, w pociagu mozna sie chociaz przejsc. Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Łódź - Warszawa IP: *.prokom.pl 13.04.06, 11:35 W pociągu można sie przejść ale tylko na odcinku Łodź - Skierniewice. Dalej masz tłum na korytarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Łódź - Warszawa IP: *.prokom.pl 13.04.06, 11:38 Eeee.... Nawet jeśli ciut dłużej jedziesz niz pociagiem to przynajmniej wygodnie. A nie jek sardynka w puszcze od konserw gdzieś wciśnięty przy śmierdzącym kiblu. Powrót do Łodz około 19-tej i tak jest szybszy PE niż pociągiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romaks Re: Łódź - Warszawa IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 11:02 Czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
celestynow Godziny Odjazdów Prywatnych Autobusów / Mikrobusów 05.06.06, 00:07 ` www.busy.info.pl ` www.minibus.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś