Dodaj do ulubionych

Strajk w 12 szpitalach

IP: *.pai.net.pl 08.05.06, 20:48
nie wierze że to coś da...przy takim rządzie jak mamy teraz to jeszcze na was
wyślą brygady młodzierzy wszechgłupiej!poza tym rząd potrzebuje kasy na siebie
i na głupie obietnice pieluchowe a nie na potrzeby realne!
Obserwuj wątek
    • Gość: doc minimum 300% podwyżki od zaraz. IP: *.lodz.mm.pl 08.05.06, 22:59
      obecnie lekarz w 40 godzinnym wymiarze pracy zarabia w najlepszym wypadku ok. 7 PLZ/godzine netto. Proszę mi pokazac hydraulika albo mechanika, który by pracował za taka stawkę. A jak ma się do tego średnia krajowa? Można oczywiście sobie "dorobić" ale za 100 godzin pracy w tygodniu - życzę powodzenia. Albo będziemy zarabiać tyle co ministrowie, albo stąd wyjedziemy. A podwyżka nawet o 100% nas nie interesuje - minimun 300% (to znaczy ok. 3000 PLN na rękę). Ale dla większości z ciemnogrodu i tak jesteśmy konowałami - więc GOOD LUCK and GOOD NIGHT in the future.
      • Gość: Korab Re: minimum 300% podwyżki od zaraz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 23:30
        Ciekawa jestem , za co chcecie dostać takie podwyżki ? Za pracę od 9 do 12 ? Po
        tej godzinie w szpitalu lekarza nie uświadczysz! Dlaczego? Bo już się
        napracował na państwowym. Najważniejsze dla nich to zbijanie kasy w swoich
        prywatnych gabinetach. Znam kilku lekarzy o różnych specjalizacjach,chciałabym
        żyć na takim poziomie jak oni. A tak na marginesis,strajkują na państwowym a
        prywatnie przyjmują. Czy to jest etyczne?
        • Gość: archie Re: minimum 300% podwyżki od zaraz. IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.05.06, 23:50
          jestem architektem i mam 2000 brutto na miesiac. nikt mi nie da podwyżki, bo nie
          pracuję w budżetówce. a te wasze lekarskie pensje lecą z moich podatków, więc
          pokazuję wam kozakiewicza... zaraz pewnie ktoś mnie obskoczy, że lekarz to
          ważniejszy zawód i "się należy".
          • Gość: archie Re: minimum 300% podwyżki od zaraz. IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.05.06, 23:54
            Acha, 2000 brutto w Łodzi w moim zawodzie to dużo (jestem przed uprawnieniami) -
            większe zarobki są tylko w stolycy, wrocku, poznaniu i krakowie. ot i wsio...
            • Gość: docencik ależ prosze cie bardzo.... IP: *.pai.net.pl 09.05.06, 13:12
              tak pracujesz tak masz....znajomi z twojej branży w Łodzi by nawet nie chcieli
              za te pieniądze kiwać małym palcem...

a co do kozakiewicza...prosze ja ci go też pokazuje z moimi kolegami...ja
              pracuje juz na prywatnym, większośc moich kolegów też rezygnuje z budżetówki i
              jedzie za granice albo do innych miast do prywatnych szpitali...a ty się lecz w
              przyszłości u studentów albo zacznij zarabiać bo w prywatnym szpitalu nikogo nie
              zrobisz swoim niewolnikiem za 1000zł...

dopóki ciemnogród nie zrozumie ze lekarze wcale nie muszą dla nich pracować to
              będą tak mieli....czechy, słowacja, estonia, łotwa...te kraje już się
              obudziły...a polska woli socjalizm...
              • Gość: archie Re: ależ prosze cie bardzo.... IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.05.06, 21:12
                kolego docencie, czytaj ze zrozumieniem. jak zrobię uprawnienia to też pójdę na
                swoje i wtedy zarobię 10 razy tyle, więc się nie rzucaj. a co do ostatniego
                zdania - nie musisz być lekarzem, jeśli uważasz, że mało zarabiasz. pracuj jako
                hydraulik przywołany w pierwszym poście, tylko wara od moich podatków.
                • Gość: archie Re: ależ prosze cie bardzo.... IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.05.06, 21:19
                  sorry, hydraulik był w drugim poście;-)

acha, byś się zdziwił ile moich kolegów pracuje za jeszcze mniejsze pieniądze -
                  w zawodzie, w łodzi i nie tylko. i nie wyjeżdżaj mi z tekstem, że to pierdoły
                  życiowe, bo nie masz zielonego pojęcia co się dzieje na rynku pracy. w końcu nie
                  każdy ma forsę, żeby coś zbudować, za to każdy na coś w końcu zachoruje. życzę
                  wielu pacjentów..... w kazachstanie, gdzie wkrótce wyjedziesz, mądralo.

ps. pozdrów borata :P
      • Gość: pacjent Re: minimum 300% podwyżki od zaraz. IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 08:16
        A szerokiej drogi MATOLE!!!!!!!!!!
        Powinno być jak u weterynarzy - jesteś dobry - masz kase, a nie każdemu zaraz
        Bóg wie ile do ręki, również nieukom.
      • Gość: Franek Re: minimum 300% podwyżki od zaraz. IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 12:19
        Ty KONOWALE (z akcentem na WALE). Mało ci tyle? A który hydraulik ma
        zagwarantowane 8 godzin dziennie, trzynastkę, swiadczenia socjalne itd. Jak ma
        jedno, dwa zlecenia dziennie - to dużo. I podobnie jest w innych zawodach
        świadczących usługi. A z waszych 8 godzin masz wypracowane dwie-trzy - reszta
        siedzisz na "d...e" i popijasz kawę. A jak jesteś obrotniejszy to lecisz do
        drugiej i trzeciej etatowej pracy. A potem narzekasz, że dzieci nie widzisz
        (mając z dużurów i dwu etatów kilka tysięcy). Ja jestem belfrem (też
        za "państwowe")na rękę mam 1400 złotych po reformie, ze stopniem minowanego (u
        was to drugi, albo trzeci stopień specjalizacji) i zero szansy na drugi etat,
        nadgodziny, dyżury. Nasz "korki" podbierają studenci (m.in. medycyny). Wam ktoś
        zrobi konkurencje w prywatnych gabinetach? Nie, bo nie należy do "cechu"...
        Właśnie wróciłem od endokrynolaga z CZMP w Lodzi. Sprzątaczka nas
        poinformowała, że jest strajk. Była wielka draka i gwarantuję, że nie było
        jednej osoby popierającej strajkujacych (w przeciwieństwie do obrazów
        pokazywanych w telewizji). Za to leciało mięso. Poczekam na wasze podwyżki. A
        potem się upomnę o 200% za opiekę i naukę waszych zaniedbanych pociech. Nie
        dadzą, to niech szanowny Pan Konował pośle sobie je do prywatnej szkoły. Ale co
        ja mówię, przecież właśnie do tych szkół chodzą dzieci "biednych" lekarzy i
        prawników... Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych przez naszą chorą służbę
        zdrowia...
        • Gość: konował Idź Franiu wypłakać sie Giertychowi IP: *.umed.lodz.pl 09.05.06, 15:25
          Biedny Franiu, taki duży ,a taki baran. Dziwię się, że jesteś nauczycielem
          mianowanym, bo z takim światopoglądem powinieneś awansować co najwyżej na
          woźnego i to wieczorami, żeby dzieci nie psuć. Takie biedactwo, że aż mu
          studenci korki zabrali - znaczy może dawał korki z zajęć technicznych, bo pewnie
          nic innego nie potrafi. Więc żyj sobie Franiu w przykrótkich spodenkach, starych
          kapciach i wytartym sweterku, i idź wypłakać się Giertychowi w klapę, utuli,
          poklepie po pupci, da wirtualną podwyżkę, a na wstrętnych kapitalistów naśle
          Młotków Wszechpolskich. A jak zachorujesz, to pójdź sobie na łąkę i znajdź
          ziołka, lekarskie jeżeli takowe rozróżnisz od chwastów. Pozdrawiam.
          • Gość: Franek Re: Idź Franiu wypłakać sie Giertychowi IP: *.toya.net.pl 09.05.06, 16:15
            Odpowiedź na poziomie "naszych" konowałów... Na szczęście moje kwalifikacje
            oceniają inni nauczyciele, a nie mafia w białych kitlach z klapkami na oczach.
            Uczę informatyki i nie potrzebuję korków... Za naprawę kompa płacą mi takie
            głąby jak ty (a u niejednego sprzęt robiłem). I uwierz, nie widziałem biednego
            lekarza. Lubię to forum, bo zacietrzewienie jego gości w tematach radyjka,
            Rydzyka, Giertycha do złudzenia mi przypomina "moherowe berety". Oczywiście
            wydębicie swoje 300%... Tylko ja (i mam nadzieję inni w tym kraju) rozpoczną
            ogólnonarodową akcję wpuszczenia prywatnych ubezpieczycieli. Będziecie wtedy
            mieli 300% (mała część), a reszta będzie tyrała u swego szefa-profesora w jego
            prywatnej klinice za pieniądze tylko trochę większe niż dzisiaj. Tylko w
            przypadku strajku usłyszą od kolegi -"won". A pacjenta - klienta będą
            odprowadzać do drzwi kłaniając się w pas. Kingsajz się kłania i hasło "w d...
            się wam poprzewracało". Odnośnie pozostałego białego personelu jestem jak
            najbardziej za.
    • Gość: osa Re: Strajk w 12 szpitalach IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 08:20
      masz rację teraz giertych obiecuje nauczycielom szkoda że nie został ministrem
      zdrowia to może w końcu ktoś zauważyłby problem jaki narasta z miesiąca na
      miesiąc w służbie zdrowia kiedy ostatnio nauczyciele głośno strajkowali bardzo
      dawno a tu jest się dwa dni ministrem i już takie obietnice a religa ucieka z
      tonącego okrętu tak jak każdy polityk w tym kraju który coś obieca a potem ma
      nas wyborców gdzieś szkoda że żyję w tak chorym kraju
    • Gość: gosc Re: Strajk w 12 szpitalach IP: *.241.81.adsl.skynet.be 09.05.06, 16:57
      Nalezy adaptowac do warunkow polskich system francuski.
    • Gość: de_ent naprawde ? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 09.05.06, 22:57
      mam wrazenie ze ten strajk sie rozpoczal wiele lat temu, to czego oni teraz nie
      beda robic? kawy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka