Dodaj do ulubionych

Philips - zarządzanie ludźmi

11.05.06, 16:02
Ciekawa sytuacja nastapiła w firmie.
Otóż decyzją szefów PHILIPSA byli pracownicy, którzy zostali zaproszeni przez
kolegów i przyjaciół, nie zostaną wpuszczeni na firmową majówkę.
Proszę o komentarze w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: KAZ Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:04
      No coz z tego co wiem z relacji to sprawa sie ciagnela od kilku dni wiec no coz
      coz innego mozna sie po nich spodziewać :) ?
    • dziad_borowy Dla mnie sytuacja jest normalna 11.05.06, 16:04
      MAjowka jest firmowa, a oni w firmie nie sa.
      Dzierżżż!!!!
      • rysiek73 Re: Dla mnie sytuacja jest normalna 11.05.06, 16:21
        To prawda, że majówka jest firmowa i nikt tego nie kwestionuje. Jednak
        zostaliśmy można powiedzieć zdyskryminowani, ponieważ kilkaset innych osób,
        które nie są w firmie na tej majówce będzie.
        • Gość: ja ile zarabaicie w tym philisie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:22
          slyszalem ze cos kolo 900 netto na dzien dobry a pozniej?
          • Gość: Boss Re: ile zarabaicie w tym philisie? IP: *.bbtec.net 11.05.06, 16:24
            później 901zł
          • Gość: masta Re: ile zarabaicie w tym philisie? IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:24
            Ja tez tak slyszalem....
          • Gość: gość Re: ile zarabaicie w tym philisie? IP: *.lodz.msk.pl 13.05.06, 11:17
            Nie wiem jak jest teraz ale gdy 5 lat temu zwalniałem się z Philipsa (Lighting)
            zarabiałem ok. 1700zł netto
    • Gość: WAL22 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:27
      :))) ale mi nowosc :) niestety nikt z ESC tego nie bedzie mogl przeczytac :) po
      ostatnim forum decyzja szefa szefow odcieli wszystkim dostep do internetu.
      Chiny chyba też chciały ocenzurować internet :) mysle ze powinni sią zgłosić do
      Microsoftu Googla zeby zablokowal wpisywanie slowa ESC LODZ :)
      • intruder Re: Philips - zarządzanie ludźmi 17.05.06, 18:29
        Po petycji większości pracowników do szefa, internetu jednak nie odcięto.
    • Gość: qqlka o co chodzi? IP: 165.194.135.* 11.05.06, 16:27
      o kilka darmowych piw i kielbaske z grilla?
      nie placz, ja ci postawie:)
    • Gość: kaz22 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:32
      Jak pamietam to ze wszysstkimi firmami zawsze byl jakis fajny kontakt - kudzi
      sie zapraszalo i bylo milo. Tu koles powiedzial stop. My w holandowku mmay inne
      zasady - jak konczysz prace u nas to zrywaj wszelkie przyjaznie ...
      • Gość: JA Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:43
        hehehe, holandowek, dobre. Miale okazje pracowac przez pewien czas w Holandii.
        Powiem krotko - wyzyny niekompetencji i braku organizacji. Coz, a nas uwazaja
        za zacofancow.
    • Gość: Phil22 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:33
      Jak wam obcieli ineternet za to co napisaliscie to pamietajcie zeby nie pisac w
      kiblu na kolesi bo wam pozamykaja i bedziecie nosic pieluchy jak w
      hipermarketach :)
    • Gość: wiki Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:35
      Najlepeij ze slyszalem z maili ze koesie chciali zaplacic za udzial w tej
      imprezie. chcieli sie spotakac z kumplami szefami ...... ale nie ma takiej
      mozliwosci :)
    • Gość: masta Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:36
      u nas nakazuja zerwac.....
    • Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:39
      Jakby od was odchodzilo pol setki ludzi miesiecznie to byscie tez nie chcieli
      zeby czarne owce przychodzily do firmy :) W koncu czasami niektorzy potrzebuja
      jakiejs zachety a nie tylko job.pl
    • Gość: masta Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:40
      A tak BTW jest jakies uzasadnienie od szefostwa w tej sprawie? (nie mowie
      logiczne, bo takie na pewno nie jest)
      • rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 16:43
        Uzasadnienie? A po co? Boss jest boss. On nie musi uzasadniac swoich decyzji.
    • Gość: Mark Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.racsa.co.cr 11.05.06, 16:41
      teraz Philips juz jest beeee?
      kilka tygodni temu pialiscie z zachwytu
      • Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:52
        A kto pisze ze nie pial. siedzielismy tam uczylismy sie i nie oceniamy tego co
        bylo. Oceniamy zaistniala sytuacje. Jesli uwazasz ze jest normalna to ciesze
        sie ze zostali tam tylko stracency ktorzy wyznaja ta sama filozofie co szef. W
        koncu o to chodzi.:) Tworzycie zgrany zespol :) hahahahahaha
        • Gość: Mark Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.racsa.co.cr 11.05.06, 16:59
          czy ja gdzies napisalem ze postepuja fair?
          "nie chwal dnia przed zachodem slonca"-moja dewiza
          • Gość: HI Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:19
            Zastanwaialem sie kiedys czemu tak u nas jest :) no i chyba nie ma innej
            odpowiedzi. Kolesie podpisali kontrakt i traktuja to jak projekt. Zamyka sie
            projekt i robi sie cos innego. Dostaje sie w lape jakas premie w wysokosci
            pewnie z 200 tys i na bulki jest. A nastepny koles niech sie martwi. tak robia
            sprzatacze na calym swiecie. A przez to HR maja robote bo przesiewaja caly
            rynek w polsce. Jak widze ugloszenie do ESC w malopolskiej to mną targają
            torsje smiechu :)
            • Gość: Wazne Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:21
              Dzieki ze piszecie argumantując a nie jak lepper. Ostatnim razem bylo momentami
              niesmacznie :) ale reakcja byla nieuzasadniona. Ale nie dziwie sie ze traktuje
              sie tego z odstajacymi uszkami jak wroga:)
            • Gość: no coz Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:23
              Dzieki Ci o wileki ze wylapales to kanciarstwo.
            • Gość: Winny Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:33
              cholera a ja na lodowisku tez bylem - soki pilem hoddoga tez zeżarłem.
              Moge to oddac - a co stać mnie :) chyba tylko ktos ograniczony mysli ze ludzie
              to rabią żeby sie najeść i napić.
            • bart_step Re: Philips - zarządzanie ludźmi 12.05.06, 19:22
              Wątek w kształcie trapeza prostokątnego, no no no
      • Gość: fun Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:05
        Najlepsze ze organiazuja ankiety ankieciska ankietki zeby dowiedziec sie co w
        trawie piszczy. A tu maja najlepsze zrodlo takiej wiedzy. ktos kto jest szefem
        wyciaqgal by z tego wnioski albo jest bezsilny i tyle. Powiedzial by poprostu
        hi robole wy tu macie ksiegowac te fakturki i tyle. nie macie szans na awans i
        tyle. Jak chcecie cos wiecej to trzba odejsc. a tu nic sie nikomu nie mowi - w
        koncu czesc ludzi zawsze moze miec nadzieje. A ze dla niektorych bedzie to
        miejsce pracy na kolejnych 15 lat to juz tak jest dynamiczni odchodza i potem
        wracaja jako szefowie :) no i dobrze bo tak musi byc i zawsze bedzie :)
      • Gość: wojna :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:11
        A tak apropo ankiety to kiedys pracowalem w statystyce i mialem pare powaznych
        prac zwiazanych z ankietami. Ankieta w Philipsie byla robion aprzez kogos
        dobrego. Jest tak skonstruwana ze nawet jakby wszystko bylo na - to i tak mozna
        wyciagnac super wnioski :) no ale coz chyba o to chodzi. W obecnej firmie
        goscie robia to podobnie ale nie az tak na chama :)
    • Gość: warek Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:49
      No jestem wsrod tych sk...., ktorzy chcieli pogadac z kumplami. Wybaczcie. na
      szczsescie wyszlo to wczesniej. Chcielismy tam mwejsc oficjalnie bez
      kombinowania nie lamiac prawa. dzieki bogu dzieki bogu bo pewnie w firmie
      polecialy by glowy.
      • rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 16:52
        Masz racje. Dobrze, ze wyszlo to wczesniej. Bo jakby mi ktos pod brama
        powiedzial: "Ty nie wejdziesz" to moja reakcja moglaby byc bardzo 'spontaniczna'
      • dziad_borowy Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 16:55
        A nie mozecie sie umowic np. dzisiaj?
        Dzierżżż!!!
      • Gość: ... Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.comarch.pl 11.05.06, 17:30
        A ciekawe co w sytuacji gdy maz i zona pracowali w jednej firmie i jedno z nich
        opuscilo juz "niebieska rodzine Philipsa"?? A taka sytuacja tez jest mozliwa.
        Dzielimy rodziny przed brama??
    • Gość: masta Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 17:23
      rozumiem ze nikt nie oleje majowki bo tez nie mozna?
      • Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:35
        Chleba i igrzysk - oni wam to dają :) a czym sie skomnczyla impra noworoczna :)
        a ha byla butelka wina :)
        • rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 17:49
          Nie wracajmy juz do butelki wina, bo chyba pamietasz jak to sie skonczylo.
      • rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 17:49
        Pewnie, ze nikt nie oleje. Przeciez to jest zgrana paczka :)
    • Gość: ciekawy 62.29.136*-prowadzisz monolog IP: *.forweb.pl 11.05.06, 17:31
      • Gość: ... Re: 62.29.136*-prowadzisz monolog IP: *.comarch.pl 11.05.06, 17:36
        Moze to po prostu Philipsowi renegaci pisza z tej samej nowej firmy ;)
        • Gość: ciekawy Re: 62.29.136*-prowadzisz monolog IP: *.forweb.pl 11.05.06, 17:41
          moim zdaniem to jakis frustrat
      • rysiek73 Re: 62.29.136*-prowadzisz monolog 11.05.06, 17:48
        Kolesia chyba wyrzucili za narzekanie, a przyznam ze bylo kilku takich, ktorzy
        odeszli nie z wlasnej woli.
    • Gość: wiem wszystko Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 18:26
      Rysiek - ja Cie chyba znam :)
      • rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 18:44
        Mozliwe, ze mnie znasz. W koncu pracowalismy w jednej firmie.
    • Gość: ME Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 18:29
      No to nie takie proste. Wiele osob na bank sie cieszy ze pracuje. nie wazne
      gdzie. Jak zarabjają w okolichach 1000 na reke to nie ma miodu. I kazda
      impreza , Lyzwy , gory to szansa na jakas aktywnosc. Nie kazdego stac zeby
      pojechac na dominikane :(. Sa rzeczy traktowane normalnie - w wiekszoswci
      wypadkow firma jest na 100% normalana a dla wieleu na pewno sluzy za wzór i
      niech tak zostanie :) Przy drobnych nakladach mozna ja oczywiscie ulepszyc
      jesli chodzi o stosunki miedzyludzkie ale nie ma na to czasu bo jest projekt.
      • jan-w Dominikana dla każdego 11.05.06, 18:35
        Jak nie każdego, jak każdego ?
        www.gdansk.dominikanie.pl/jarmark.php
    • Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 19:14
      To by byla porazka jakbym Cie znal :) zdrajcy niebieskich kubraczkow nie sa
      naszymi przyjaciolmi i nie chodza z nami na imprezy :)
    • Gość: creap of the crop Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 19:16
      Najlepsze ze koles lapie sie za rzczy ktore ma podstawione pod nos :) a nie
      widzi najwiekszych dziur w swoim systemie :) mozemy mu raz na kwartal cos
      podrzucac tylko szkoda ludzi tam za wielkim murem . A buynek przeeeeepiekny.
      Lza sie kreci :) Ciekawe czy wszyscy sie tam wyprowadzą ? Wiecie cos na ten
      temat ?
      • rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 19:24
        Prawda. Budynek ladniutki. Facet chyba ma jakis kompleks ... A co Ty chcesz mu
        tam podrzucac?
      • intruder Re: Philips - zarządzanie ludźmi 17.05.06, 18:28
        Nie wszyscy się zmieszczą. Zdaje się, że ok 100 zostanie w Orionie i zajęte
        będzie jedno piętro spośród 7 obecnie.
    • Gość: bubot Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.smrw.lodz.pl 11.05.06, 20:36
      czy tylko mnie dziwi powtarzajace sie ip?
    • bart_step Cały Philips 12.05.06, 19:25
      Ostatnio przy sprzątaniu walnąłem odkurzaczem firmy Philips (z uszkodzonym
      włacznikiem) w magnetowid, rownież tej samej firmy. W wyniku tego magnetowid
      się popsuł, ale (jak można było się spodziewać) włącznik w odkurzaczu nie
      naprawił się. Dziwne...
    • Gość: www.pracownicy.com www.pracownicy.com IP: 217.153.198.* 13.05.06, 10:12
      opskarz sie tu: www.pracownicy.com
      • Gość: :) Re: www.pracownicy.com IP: 62.29.136.* 15.05.06, 10:24
        No i napisali napisali oficialny zakaz. Ladnie dobrane slowka :) i jakies
        bzdury o odpowiedzialnosci , spoznianiu na autobus. Szczerze sie zastanawialem
        w jakiej formie to ujmą :) no dyplomaci to oni są :)
        • Gość: Łowca Re: www.pracownicy.com IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 20:48
          Jaki oficjalny zakaz? Pierwsze słysze o jakimś oficjalnym uzasadnieniu tej
          decyzji. Możesz coś więcej napisać?
    • Gość: j23 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 20:52
      coz... powod pewnie jest prosty...
      Po co aktualni pracownic P. maja wiedziec, ze w "alternatywnych" firmach zarabia sie 2 razy wiecej... proste, nie? Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze...
      • Gość: j23 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 20:56
        "Po petycji większości pracowników do szefa, internetu jednak nie odcięto."

Hmm... to tylko Ty tak twierdzisz... sa rowniez inne powody, o ktorych wiem, ktorych wymieniac nie bede...

"Jaki oficjalny zakaz? Pierwsze słysze o jakimś oficjalnym uzasadnieniu tej
        decyzji. Możesz coś więcej napisać?"

Poszedl mail do wszystkich i juz... Po rozmowach z "odpowiedzialnymi" okazalo sie, ze nie mozna i tyle... proste?
        • Gość: ja Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 23:39
          A czy możecie mi powiedzieć czy do Philipsa przyjmują jeszcze ludzi? Chodzi mi o
          dział finansowo- księgowy. Jestem ciekaw, a poza tym może złożyłbym CV i List
          Motywacyjny. Możecie mi jeszcze powiedzieć, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna.
          Z góry dzięki za odpowiedź.
          P.S. Piszę w tym temacie, żeby nie robić bałaganu na forum. Mam nadzieję, że
          ktoś mi poważnie odpowie.
          • Gość: Łowca Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 22:18
            Przyjmują. Adres na który można wysłać zgłoszenie znajdziesz w łódzkim dodatku
            praca w Gazecie Wyborczej - ogłoszenie ukazuje się co tydzień.
        • Gość: Łowca Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 19:54
          "Poszedl mail do wszystkich i juz...".
          Hmmm - chyba znowu ktoś tu mąci wodę. Chyba ten "oficjalny mail" jednak nie był
          do wszystkich bo jakoś tak się składa że większość nie dostała żadnego maila.
          • Gość: Łowca Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 19.05.06, 22:16
            Oficjanego maila nie było bo szef nie podał żadnego powodu dlaczego byli
            pracownicy nie mogą przyjść jako osoby towarzyszące na imprezę. Powiedział
            tylko że nie chce ich tam widzieć. I już. Wolna amerykanka!
            • Gość: ja Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 12:45
              A możesz mi powiedzieć, jak wygląda rozmowa do Philipsa? Bo nie wiem, na co się
              nastawiać. Zasady księgowości znam bardzo dobrze (zarówno rachunkowość zarządczą
              jak i rachunkowość finansową), gorzej natomiast jest z moim angielskim, ale się
              dogadam. Czy mam jakieś szanse?
              • Gość: ale jazda Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 24.05.06, 15:50
                Za osobe towarzyszaca uwaza sie meza/zone/wlasne dziecko lub
                partnera/partnerke. Kolezanki i koledzy nie bedacy juz pracownikami Philipsa,
                nie sa traktowani jako osoba towarzyszaca, za wyjatkiem rzeczywistych partnerów
                obecnych pracowników. Komitet socjalny zastrzega sobie prawo do rozwazenia
                indywidualnych przypadków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka