rysiek73 11.05.06, 16:02 Ciekawa sytuacja nastapiła w firmie. Otóż decyzją szefów PHILIPSA byli pracownicy, którzy zostali zaproszeni przez kolegów i przyjaciół, nie zostaną wpuszczeni na firmową majówkę. Proszę o komentarze w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KAZ Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:04 No coz z tego co wiem z relacji to sprawa sie ciagnela od kilku dni wiec no coz coz innego mozna sie po nich spodziewać :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Dla mnie sytuacja jest normalna 11.05.06, 16:04 MAjowka jest firmowa, a oni w firmie nie sa. Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: Dla mnie sytuacja jest normalna 11.05.06, 16:21 To prawda, że majówka jest firmowa i nikt tego nie kwestionuje. Jednak zostaliśmy można powiedzieć zdyskryminowani, ponieważ kilkaset innych osób, które nie są w firmie na tej majówce będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ile zarabaicie w tym philisie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:22 slyszalem ze cos kolo 900 netto na dzien dobry a pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Re: ile zarabaicie w tym philisie? IP: *.bbtec.net 11.05.06, 16:24 później 901zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masta Re: ile zarabaicie w tym philisie? IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:24 Ja tez tak slyszalem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ile zarabaicie w tym philisie? IP: *.lodz.msk.pl 13.05.06, 11:17 Nie wiem jak jest teraz ale gdy 5 lat temu zwalniałem się z Philipsa (Lighting) zarabiałem ok. 1700zł netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAL22 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:27 :))) ale mi nowosc :) niestety nikt z ESC tego nie bedzie mogl przeczytac :) po ostatnim forum decyzja szefa szefow odcieli wszystkim dostep do internetu. Chiny chyba też chciały ocenzurować internet :) mysle ze powinni sią zgłosić do Microsoftu Googla zeby zablokowal wpisywanie slowa ESC LODZ :) Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Philips - zarządzanie ludźmi 17.05.06, 18:29 Po petycji większości pracowników do szefa, internetu jednak nie odcięto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqlka o co chodzi? IP: 165.194.135.* 11.05.06, 16:27 o kilka darmowych piw i kielbaske z grilla? nie placz, ja ci postawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz22 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:32 Jak pamietam to ze wszysstkimi firmami zawsze byl jakis fajny kontakt - kudzi sie zapraszalo i bylo milo. Tu koles powiedzial stop. My w holandowku mmay inne zasady - jak konczysz prace u nas to zrywaj wszelkie przyjaznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:43 hehehe, holandowek, dobre. Miale okazje pracowac przez pewien czas w Holandii. Powiem krotko - wyzyny niekompetencji i braku organizacji. Coz, a nas uwazaja za zacofancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil22 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:33 Jak wam obcieli ineternet za to co napisaliscie to pamietajcie zeby nie pisac w kiblu na kolesi bo wam pozamykaja i bedziecie nosic pieluchy jak w hipermarketach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:35 Najlepeij ze slyszalem z maili ze koesie chciali zaplacic za udzial w tej imprezie. chcieli sie spotakac z kumplami szefami ...... ale nie ma takiej mozliwosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masta Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:36 u nas nakazuja zerwac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:39 Jakby od was odchodzilo pol setki ludzi miesiecznie to byscie tez nie chcieli zeby czarne owce przychodzily do firmy :) W koncu czasami niektorzy potrzebuja jakiejs zachety a nie tylko job.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masta Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 16:40 A tak BTW jest jakies uzasadnienie od szefostwa w tej sprawie? (nie mowie logiczne, bo takie na pewno nie jest) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 16:43 Uzasadnienie? A po co? Boss jest boss. On nie musi uzasadniac swoich decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.racsa.co.cr 11.05.06, 16:41 teraz Philips juz jest beeee? kilka tygodni temu pialiscie z zachwytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:52 A kto pisze ze nie pial. siedzielismy tam uczylismy sie i nie oceniamy tego co bylo. Oceniamy zaistniala sytuacje. Jesli uwazasz ze jest normalna to ciesze sie ze zostali tam tylko stracency ktorzy wyznaja ta sama filozofie co szef. W koncu o to chodzi.:) Tworzycie zgrany zespol :) hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.racsa.co.cr 11.05.06, 16:59 czy ja gdzies napisalem ze postepuja fair? "nie chwal dnia przed zachodem slonca"-moja dewiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HI Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:19 Zastanwaialem sie kiedys czemu tak u nas jest :) no i chyba nie ma innej odpowiedzi. Kolesie podpisali kontrakt i traktuja to jak projekt. Zamyka sie projekt i robi sie cos innego. Dostaje sie w lape jakas premie w wysokosci pewnie z 200 tys i na bulki jest. A nastepny koles niech sie martwi. tak robia sprzatacze na calym swiecie. A przez to HR maja robote bo przesiewaja caly rynek w polsce. Jak widze ugloszenie do ESC w malopolskiej to mną targają torsje smiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wazne Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:21 Dzieki ze piszecie argumantując a nie jak lepper. Ostatnim razem bylo momentami niesmacznie :) ale reakcja byla nieuzasadniona. Ale nie dziwie sie ze traktuje sie tego z odstajacymi uszkami jak wroga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no coz Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:23 Dzieki Ci o wileki ze wylapales to kanciarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winny Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:33 cholera a ja na lodowisku tez bylem - soki pilem hoddoga tez zeżarłem. Moge to oddac - a co stać mnie :) chyba tylko ktos ograniczony mysli ze ludzie to rabią żeby sie najeść i napić. Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: Philips - zarządzanie ludźmi 12.05.06, 19:22 Wątek w kształcie trapeza prostokątnego, no no no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:05 Najlepsze ze organiazuja ankiety ankieciska ankietki zeby dowiedziec sie co w trawie piszczy. A tu maja najlepsze zrodlo takiej wiedzy. ktos kto jest szefem wyciaqgal by z tego wnioski albo jest bezsilny i tyle. Powiedzial by poprostu hi robole wy tu macie ksiegowac te fakturki i tyle. nie macie szans na awans i tyle. Jak chcecie cos wiecej to trzba odejsc. a tu nic sie nikomu nie mowi - w koncu czesc ludzi zawsze moze miec nadzieje. A ze dla niektorych bedzie to miejsce pracy na kolejnych 15 lat to juz tak jest dynamiczni odchodza i potem wracaja jako szefowie :) no i dobrze bo tak musi byc i zawsze bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojna :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:11 A tak apropo ankiety to kiedys pracowalem w statystyce i mialem pare powaznych prac zwiazanych z ankietami. Ankieta w Philipsie byla robion aprzez kogos dobrego. Jest tak skonstruwana ze nawet jakby wszystko bylo na - to i tak mozna wyciagnac super wnioski :) no ale coz chyba o to chodzi. W obecnej firmie goscie robia to podobnie ale nie az tak na chama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warek Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 16:49 No jestem wsrod tych sk...., ktorzy chcieli pogadac z kumplami. Wybaczcie. na szczsescie wyszlo to wczesniej. Chcielismy tam mwejsc oficjalnie bez kombinowania nie lamiac prawa. dzieki bogu dzieki bogu bo pewnie w firmie polecialy by glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 16:52 Masz racje. Dobrze, ze wyszlo to wczesniej. Bo jakby mi ktos pod brama powiedzial: "Ty nie wejdziesz" to moja reakcja moglaby byc bardzo 'spontaniczna' Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 16:55 A nie mozecie sie umowic np. dzisiaj? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.comarch.pl 11.05.06, 17:30 A ciekawe co w sytuacji gdy maz i zona pracowali w jednej firmie i jedno z nich opuscilo juz "niebieska rodzine Philipsa"?? A taka sytuacja tez jest mozliwa. Dzielimy rodziny przed brama?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masta Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 57.66.197.* 11.05.06, 17:23 rozumiem ze nikt nie oleje majowki bo tez nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 17:35 Chleba i igrzysk - oni wam to dają :) a czym sie skomnczyla impra noworoczna :) a ha byla butelka wina :) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 17:49 Nie wracajmy juz do butelki wina, bo chyba pamietasz jak to sie skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 17:49 Pewnie, ze nikt nie oleje. Przeciez to jest zgrana paczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: 62.29.136*-prowadzisz monolog IP: *.comarch.pl 11.05.06, 17:36 Moze to po prostu Philipsowi renegaci pisza z tej samej nowej firmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: 62.29.136*-prowadzisz monolog IP: *.forweb.pl 11.05.06, 17:41 moim zdaniem to jakis frustrat Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: 62.29.136*-prowadzisz monolog 11.05.06, 17:48 Kolesia chyba wyrzucili za narzekanie, a przyznam ze bylo kilku takich, ktorzy odeszli nie z wlasnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem wszystko Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 18:26 Rysiek - ja Cie chyba znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 18:44 Mozliwe, ze mnie znasz. W koncu pracowalismy w jednej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ME Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 18:29 No to nie takie proste. Wiele osob na bank sie cieszy ze pracuje. nie wazne gdzie. Jak zarabjają w okolichach 1000 na reke to nie ma miodu. I kazda impreza , Lyzwy , gory to szansa na jakas aktywnosc. Nie kazdego stac zeby pojechac na dominikane :(. Sa rzeczy traktowane normalnie - w wiekszoswci wypadkow firma jest na 100% normalana a dla wieleu na pewno sluzy za wzór i niech tak zostanie :) Przy drobnych nakladach mozna ja oczywiscie ulepszyc jesli chodzi o stosunki miedzyludzkie ale nie ma na to czasu bo jest projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Dominikana dla każdego 11.05.06, 18:35 Jak nie każdego, jak każdego ? www.gdansk.dominikanie.pl/jarmark.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 19:14 To by byla porazka jakbym Cie znal :) zdrajcy niebieskich kubraczkow nie sa naszymi przyjaciolmi i nie chodza z nami na imprezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creap of the crop Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 11.05.06, 19:16 Najlepsze ze koles lapie sie za rzczy ktore ma podstawione pod nos :) a nie widzi najwiekszych dziur w swoim systemie :) mozemy mu raz na kwartal cos podrzucac tylko szkoda ludzi tam za wielkim murem . A buynek przeeeeepiekny. Lza sie kreci :) Ciekawe czy wszyscy sie tam wyprowadzą ? Wiecie cos na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek73 Re: Philips - zarządzanie ludźmi 11.05.06, 19:24 Prawda. Budynek ladniutki. Facet chyba ma jakis kompleks ... A co Ty chcesz mu tam podrzucac? Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Philips - zarządzanie ludźmi 17.05.06, 18:28 Nie wszyscy się zmieszczą. Zdaje się, że ok 100 zostanie w Orionie i zajęte będzie jedno piętro spośród 7 obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.smrw.lodz.pl 11.05.06, 20:36 czy tylko mnie dziwi powtarzajace sie ip? Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Cały Philips 12.05.06, 19:25 Ostatnio przy sprzątaniu walnąłem odkurzaczem firmy Philips (z uszkodzonym włacznikiem) w magnetowid, rownież tej samej firmy. W wyniku tego magnetowid się popsuł, ale (jak można było się spodziewać) włącznik w odkurzaczu nie naprawił się. Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.pracownicy.com www.pracownicy.com IP: 217.153.198.* 13.05.06, 10:12 opskarz sie tu: www.pracownicy.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: www.pracownicy.com IP: 62.29.136.* 15.05.06, 10:24 No i napisali napisali oficialny zakaz. Ladnie dobrane slowka :) i jakies bzdury o odpowiedzialnosci , spoznianiu na autobus. Szczerze sie zastanawialem w jakiej formie to ujmą :) no dyplomaci to oni są :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: www.pracownicy.com IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 20:48 Jaki oficjalny zakaz? Pierwsze słysze o jakimś oficjalnym uzasadnieniu tej decyzji. Możesz coś więcej napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 20:52 coz... powod pewnie jest prosty... Po co aktualni pracownic P. maja wiedziec, ze w "alternatywnych" firmach zarabia sie 2 razy wiecej... proste, nie? Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 20:56 "Po petycji większości pracowników do szefa, internetu jednak nie odcięto." Hmm... to tylko Ty tak twierdzisz... sa rowniez inne powody, o ktorych wiem, ktorych wymieniac nie bede... "Jaki oficjalny zakaz? Pierwsze słysze o jakimś oficjalnym uzasadnieniu tej decyzji. Możesz coś więcej napisać?" Poszedl mail do wszystkich i juz... Po rozmowach z "odpowiedzialnymi" okazalo sie, ze nie mozna i tyle... proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 23:39 A czy możecie mi powiedzieć czy do Philipsa przyjmują jeszcze ludzi? Chodzi mi o dział finansowo- księgowy. Jestem ciekaw, a poza tym może złożyłbym CV i List Motywacyjny. Możecie mi jeszcze powiedzieć, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna. Z góry dzięki za odpowiedź. P.S. Piszę w tym temacie, żeby nie robić bałaganu na forum. Mam nadzieję, że ktoś mi poważnie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 22:18 Przyjmują. Adres na który można wysłać zgłoszenie znajdziesz w łódzkim dodatku praca w Gazecie Wyborczej - ogłoszenie ukazuje się co tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 19:54 "Poszedl mail do wszystkich i juz...". Hmmm - chyba znowu ktoś tu mąci wodę. Chyba ten "oficjalny mail" jednak nie był do wszystkich bo jakoś tak się składa że większość nie dostała żadnego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 19.05.06, 22:16 Oficjanego maila nie było bo szef nie podał żadnego powodu dlaczego byli pracownicy nie mogą przyjść jako osoby towarzyszące na imprezę. Powiedział tylko że nie chce ich tam widzieć. I już. Wolna amerykanka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 12:45 A możesz mi powiedzieć, jak wygląda rozmowa do Philipsa? Bo nie wiem, na co się nastawiać. Zasady księgowości znam bardzo dobrze (zarówno rachunkowość zarządczą jak i rachunkowość finansową), gorzej natomiast jest z moim angielskim, ale się dogadam. Czy mam jakieś szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jazda Re: Philips - zarządzanie ludźmi IP: 62.29.136.* 24.05.06, 15:50 Za osobe towarzyszaca uwaza sie meza/zone/wlasne dziecko lub partnera/partnerke. Kolezanki i koledzy nie bedacy juz pracownikami Philipsa, nie sa traktowani jako osoba towarzyszaca, za wyjatkiem rzeczywistych partnerów obecnych pracowników. Komitet socjalny zastrzega sobie prawo do rozwazenia indywidualnych przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś