lavinka 26.05.06, 12:19 wiadomosci.onet.pl/1329400,12,item.html A jednak Kaczusia coś wywalczyła za wielką Wodą. Kwas przez 10 lat nic nie zawojował a on jedną wizytą... czyżby Irak? lav Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: A jednak 26.05.06, 12:28 Głównie to Irak. Kwaśniewski też by załatwił gdyby był z p.i.s! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A jednak 26.05.06, 12:29 To nie istotne co załatwi Kaczyński. W jakiejkolwiek sprawie. Najważniejsze jest, że merda językiem po zębach trzonowych, źle się nosi i niewyraźnie mówi. To są rzeczy niewybaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota e, bez przesady 26.05.06, 12:31 se3rdecznie nie lubię Kaczyńskiego, ale bardzo mnie cieszy, że chociaż to jedno mamy załatwione. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: e, bez przesady 26.05.06, 12:47 Niezmiennie rozwala mnie: serdecznie nieznoszę, serdecznie nienawidzę czy Twoje serdecznie nie lubię. To takie jakby troszkę milsze nieznoszenie czegoś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprota_z_kawą Re: e, bez przesady IP: *.zdnet.com.pl 26.05.06, 12:50 hm, dla mnie to nie jest złagodzenie wydźwięku, tylko wręcz przeciwnie, podkreślenie: serdecznie = z całego serca i jak najszczerzej (o ile to stopniowalna cecha). Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: e, bez przesady 26.05.06, 19:52 Dlaczego go nie lubisz? Czy dlatego że Tusk przegrał wszystko i jak przegra w samorządowe wybory to bedzie po nim i po platformie? Chyba że jak zwykle stworzy nową partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: e, bez przesady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:35 Nową tworzy Piskorski(podobnie jak stworzył Platformę). W koncu Tusk i Rokita zaczynali z drugiego rzędu, pierwszy był Płażyński, Olechowski i Piskorski. Oczywiście nie ma ich już w Platformie, z Rokitą i Niesiołowskim długo nikt nie wytrzyma. Ja myślę,że Tusk skończy jak Geremek jako autorytet nieistniejącej partii (powtórka z Unii Wolności) lav Odpowiedz Link Zgłoś
szprota nie, nie dlatego 27.05.06, 12:44 nie obwiniałabym Kaczyńskiego o porażkę Tuska. Tak się ludziom zagłosowało, nie chcę dociekać przyczyn, może są zbieżne z powodami decydującymi o oglądalności niektorych programow. Nie lubię po prostu jego pomysłu na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Czy o udziale polskich wojsk w wojnie w Iraku 26.05.06, 12:33 zadecydował Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: Czy o udziale polskich wojsk w wojnie w Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:36 Tak, przedłużył służbę o rok. lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: A jednak IP: *.toya.net.pl 26.05.06, 17:36 kolejny ochłap rzucony przed kolejnym konfliktem, abyśmy poszli za naszym guru ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,,,,,,,,,,,, Re: A jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:46 www.radiomaryja.be/ Odpowiedz Link Zgłoś
piusss Re: A jednak 26.05.06, 21:25 A co on ma własciwie z tym wspólnego? Wątpię aby miał wpływ faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: A jednak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:36 No przecież pojechał do stanów i jak wrócił to powiedział,że jest dobrej myśli ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club.andrzeja.leppera Król Andrzej! 27.05.06, 12:00 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3341567.html Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: A jednak 27.05.06, 12:00 a ja opowiem o odkręcaniu słoika. czasami bywa tak, że słoik z kompotem za żadną cholerę nie chce się otworzyć. wszystkie metody i sposoby wypróbowane, wszyscy mężczyźni w domu naciągnęli sobie już oba nadgarstki i wtedy słoik w swoje kobiece ręce bierze mama i z łatwością odkręca pokrywkę. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: A jednak IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.05.06, 09:27 Ale u was są cieniasy w rodzinie,że dopiero baba odkręca słoik ;-)))) U na w rodzinie tylko faceci potrafią odkręcać zassane naczynka ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 12:51 tak się otóż składa, ale polityka każdego kraju, pomimo tego co uparcie wmawiają nam politycy, jest pewną kontynuacją poprzedników. A szczególnie polityka zagraniczna. Pisanie że Kaczyński coś załatwił co Kwaśniewskiemu się nie udało to to samo jak napisać że NATO załatwił nam Buzek a UE Kwachu z Millerem(o rety!!!. I nic do tego Mazowieckim czy innym Suchockim (Suchocki też była kobietą!) Tak to mi wygląda - aczkolwiek ja się pewnie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:00 mi się zawsze wydawało, że to jątrzący imperialistyczni spadochroniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta A może to tylko.... 27.05.06, 13:02 marionetki w rękach wielkich korporacji i cała nasz debata jest g...warta? Jeżeli tak to po co są wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:11 Uważaj, bo jak się tak będziesz cofał, to wyjdzie Ci, że cały proces to zasługa Gomułki albo jeszcze innego Bieruta. A poważnie mówiąc, to chyba nie chcesz powiedzieć, że Kwaśniewskiego traktowali przez 10 lat w USA per noga ot tak sobie. Wbrew pozorom tam pamiętają o jego czułym owijanie się we flagę, że już o innych występach nie wspomnę. Nie od rzeczy też jest przypomnieć skąd Kwaśniewski się wywodzi. Tak więc to nie żaden przypadek, że właśnie w tej chwili istnieje możliwość zniesienia wiz. W Hameryce też ludzie myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:19 Nie oszukujmy się jedyny wpływ jaki mamy to lokalne pomysły. Niestety Lem miał racje pisząc swoje futurystyczne wizje o przyszłosci! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:23 kompletnie nie. albo kompletnie nie do kwadratu. Jestem przekonany że w kwestii wiz pochodzenie Kwaśniewskiego miało najmniejsze znaczenie. Idąc tą drogą dedukcji wyszłoby że skoro KWaśniewski wywodzi się z komuny powinien mieć świetne stosunki z Putinem. A odnośnie flag, pijaństwa i innych wybryków. Ja też byłbym zdziwiony jakby prezydent Izraela przyjechał na wizytę do Oświęcimia pijany jak to zrobił Kwaśniewski w Charkowie. Ale w polityce ma to najmniejsze znaczenie. JAk mawiał Don King gdy go pytano o jego przeszłość- "każdemu facetowi śmierdzą jaja". Politykom też. i w Hameryce też o tym wiedzą i żaden normalny kraj nie prowadzi polityki międzynarodowej z demokratycznym i stabilnym bądź co bądź krajem na podstwawie pochodzenia politycznego polityków wybranych w wyborach i prowadzących pragmatyczną politykę zagraniczną - bo taka właśnie ona jest w kwestii wiz. Bo tak to nikt nie mógłby prowadzić polityki z nikim. Każdemu śmierdzą jaja. Bushowi też - za naftę. Chiracowi za Hussaina i merostwo w Paryżu, o Berlusconim nie wspomnę. No - ale pewnie zaraz napiszesz że Kaczyńskiemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jeszcze słówko bo lecę stąd 27.05.06, 13:28 kontynuując mą myśl - Gdyby Ameryka prowadziła polityke obrażalstwa za pochodzenie (jakże bliską nam rządzącym - także lokalnie) to po II w św. nie byłaby w stanie współpracować z politykami rodzącego się RFN, wśród których aż roiło się od ludzi z nieciekawą przeszłością. Polityka nie zna słowo "obrazić się". Polityka to nie Jurgiel czy Kropiwnicki. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Sorrrki.... 27.05.06, 13:33 że sie wcinam jak wielcy tego forum debatuja. Do widzenia,zajrze póżniej pa! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:43 Przecież wyraźnie widać, że dla Ciebie nie ma żadnego znaczenia to co ja napiszę. Nie muszę w takim razie przypominać, że Kaczyński nie cuchnie jak Kwaśniewski, bo się niczym nieskompromitował. Nie muszę również napomykać, że Putin także olewał Kwaśniewskiego, bo mimo swoich niewątpliwych wad gardził typem, który nie umiał uszanować najświętszych dla własnego narodu miejsc. Co do Don Kinga, to też nie muszę spowiadać się z tego, że znam ze dwie armie bardziej wiarygodnych i godnych poszanowania facetów. I nie muszę w takim razie też dodawać, iż mnóstwo dupków z międzynarodowego świecznika, które co i rusz odwala jakąś padakę, ma być jakimś wyznacznikiem czy usprawiedliwieniem dla niegodnego zachowania naszego prezydenta. Obojętnie z jakiej on by opcji był. Tak więc muszę Cię rozczarować. Nie napiszę nic na obronę Kaczyńskiego, ani słówka na poparcie tezy, że to dzięki temu właśnie, iż to Kaczyński jest prezydentem, mamy szansę jechać do USA bez wystawania w kolejcę po wizę. A Ty sobie myśl swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:45 Czy to Kaczynski podjal decyzje o wyslaniu polskich wojsk do Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Kaczyński ma tyle do gadania 27.05.06, 17:30 w kwestii amerykańskiej polityki wizowej co Kwaśniewski albo ja czy Ty. "Załatwił" - język czystego socrealizmu. ustawa na razie przeszła przez senat (a dokłądniej nie ustawa tylko dopisany artykuł do większej ustawy) jeszcze przed nią Izba Reprezendantów i Prezydent. A to że takie dziwne propozycje ustaw się pojawiaja to normalne bo na jesień w stanach są wybory do senatu i chyba Izby i głosy Polonii sa zbyt cenne. Potem sprawa znowu odejdzie w niebyt. I nic tu Najjaśniej Nam Bełkocący nie załatwi ani nie załatwił. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 14:39 skoro ty jesteś obrażony na kwaśniewskiego to cały świat z pewnością również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.05.06, 09:28 Chodziło mi o to ,że coś się ruszyło... Pewne jest tylko jedno-nie zawdzięczamy tego platformie... lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 29.05.06, 09:33 obawiam się że ruszyło sie przed wyborami jesiennymi w Stanach. głosy Polonii sa zbyt cenne:) potem znów umrze śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.05.06, 09:38 Ja tam jestem optymistką. Kwas nie był najgorszy,ale te jego pijackie wybryki mnie dobiły... Kto by takiego prezydenta traktował poważnie? Kaczyński przynajmniej był trzeźwy ;-))) Ale za to jego żona ziewała na mszy papieskiej, widziałam!!! lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.4web.pl 29.05.06, 09:46 Skoro on tak czyta przemówienia na trzeżwo, to wolę nie wiedzieć , jak by to czytał na nietrzeżwo;/ Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 29.05.06, 10:24 Kwachu pierwsze 5 lat poświęcił na numery ale w drugiej kadencji wyraźnie sie poprawił i "uświęcił". Kaczyńskiemu tez należy dać trochę czasu żeby się ogarnął - ale poziom jaki w tej chwili prezentuje poddaje w głęboka wątpliwość czy starczyłoby i czterech kadencji żeby zrobic z niego prezydenta - męża stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavonka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:18 Przynajmniej nikomu nie liże tyłka jak Tusk. Z Europą trzeba być stanowczym, tylko wtedy się coś przeforsuje. Ostatnio dowiedziałam się,że Lepper uratował rolników od kar za zbyt dużą produkcję mleka, Europa zwiększyła limit. Tusk by pewnie limity zmniejszył,żeby się brukseli przypodobać-jacy to my jesteśmy pstępowi i wogóle... Platforma ma zbyt dużo kompleksów i nie liczy się z ludźmi.. prędzej czy później inteligencja też to zrozumie, zanim populiści przejmą władzę do końca korzystając z okazji... lav lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka osiągnęłam szczyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:22 Zaczęłam się mylić nawet we własnym nicku... ;-((( lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 30.05.06, 14:50 coby było gdyby było to co sie nie stało. a moze okazało by się że PO zna sie świetnie na rolnictwie a w ogóle na ekonomii? a moze okazałoby sie ze PO tworzy rząd z SLD i LPR? a moze okazałoby sie że były by wybory? a moze okazałoby się iż premier Rokita obraziłby sie na rolników? a może okazałoby sie ze Tusk swym urokiem osobistymk doprowadziłby do podwojenia dopłat dla mleczarzy? a może okazałoby się że Leszek Miller była kobieta i dlatego nie kochała Kwacha za Jolę? kto wie, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:42 Po pierwsze platforma nawet podczas kampanii wyborczej olewała rolników, więc nie wierzę w ich postępy w tej sprawie. A poza tym oni znają się lepiej na demagogii niż na rzadzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabi Nic nie zalatwil IP: *.lodz.mm.pl 27.05.06, 14:17 Na razie to jeszcze nic nie zalatwil. Ustawe musi przyjac jeszcze Izba Reprezentantow, ktora jest przeciwna zmianom dotyczacycm Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś