26.05.06, 12:19
wiadomosci.onet.pl/1329400,12,item.html
A jednak Kaczusia coś wywalczyła za wielką Wodą. Kwas przez 10 lat nic nie
zawojował a on jedną wizytą... czyżby Irak?

lav
Obserwuj wątek
    • longeta Re: A jednak 26.05.06, 12:28
      Głównie to Irak.
      Kwaśniewski też by załatwił gdyby był z p.i.s!
    • big_news Re: A jednak 26.05.06, 12:29
      To nie istotne co załatwi Kaczyński. W jakiejkolwiek sprawie. Najważniejsze
      jest, że merda językiem po zębach trzonowych, źle się nosi i niewyraźnie mówi.
      To są rzeczy niewybaczalne.
      • szprota e, bez przesady 26.05.06, 12:31
        se3rdecznie nie lubię Kaczyńskiego, ale bardzo mnie cieszy, że chociaż to jedno
        mamy załatwione.
        • big_news Re: e, bez przesady 26.05.06, 12:47
          Niezmiennie rozwala mnie: serdecznie nieznoszę, serdecznie nienawidzę czy Twoje
          serdecznie nie lubię. To takie jakby troszkę milsze nieznoszenie czegoś;)
          • Gość: szprota_z_kawą Re: e, bez przesady IP: *.zdnet.com.pl 26.05.06, 12:50
            hm, dla mnie to nie jest złagodzenie wydźwięku, tylko wręcz przeciwnie,
            podkreślenie: serdecznie = z całego serca i jak najszczerzej (o ile to
            stopniowalna cecha).
        • longeta Re: e, bez przesady 26.05.06, 19:52
          Dlaczego go nie lubisz?
          Czy dlatego że Tusk przegrał wszystko i jak przegra w samorządowe wybory to
          bedzie po nim i po platformie?
          Chyba że jak zwykle stworzy nową partię.
          • Gość: lavinka Re: e, bez przesady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:35
            Nową tworzy Piskorski(podobnie jak stworzył Platformę). W koncu Tusk i Rokita
            zaczynali z drugiego rzędu, pierwszy był Płażyński, Olechowski i Piskorski.
            Oczywiście nie ma ich już w Platformie, z Rokitą i Niesiołowskim długo nikt
            nie wytrzyma. Ja myślę,że Tusk skończy jak Geremek jako autorytet
            nieistniejącej partii (powtórka z Unii Wolności)

lav
          • szprota nie, nie dlatego 27.05.06, 12:44
            nie obwiniałabym Kaczyńskiego o porażkę Tuska. Tak się ludziom zagłosowało, nie
            chcę dociekać przyczyn, może są zbieżne z powodami decydującymi o oglądalności
            niektorych programow. Nie lubię po prostu jego pomysłu na Polskę.
    • aaa202 Czy o udziale polskich wojsk w wojnie w Iraku 26.05.06, 12:33
      zadecydował Kaczyński?
      • Gość: lavinka Re: Czy o udziale polskich wojsk w wojnie w Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:36
        Tak, przedłużył służbę o rok.

lav
    • Gość: rrr Re: A jednak IP: *.toya.net.pl 26.05.06, 17:36
      kolejny ochłap rzucony przed kolejnym konfliktem, abyśmy poszli za naszym guru ?
    • Gość: ,,,,,,,,,,,,,, Re: A jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:46
      www.radiomaryja.be/
    • piusss Re: A jednak 26.05.06, 21:25
      A co on ma własciwie z tym wspólnego?
      Wątpię aby miał wpływ faktycznie.
      • Gość: lavinka Re: A jednak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:36
        No przecież pojechał do stanów i jak wrócił to powiedział,że jest dobrej
        myśli ;-)

lav
    • fan.club.andrzeja.leppera Król Andrzej! 27.05.06, 12:00
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3341567.html
    • gray Re: A jednak 27.05.06, 12:00

a ja opowiem o odkręcaniu słoika. czasami bywa tak, że słoik z kompotem za żadną
      cholerę nie chce się otworzyć. wszystkie metody i sposoby wypróbowane, wszyscy
      mężczyźni w domu naciągnęli sobie już oba nadgarstki i wtedy słoik w swoje
      kobiece ręce bierze mama i z łatwością odkręca pokrywkę. tyle.
      • Gość: lavinka Re: A jednak IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.05.06, 09:27
        Ale u was są cieniasy w rodzinie,że dopiero baba odkręca słoik ;-)))) U na w
        rodzinie tylko faceci potrafią odkręcać zassane naczynka ;-)))

lav
    • cassani jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 12:51
      tak się otóż składa, ale polityka każdego kraju, pomimo tego co uparcie
      wmawiają nam politycy, jest pewną kontynuacją poprzedników. A szczególnie
      polityka zagraniczna. Pisanie że Kaczyński coś załatwił co Kwaśniewskiemu się
      nie udało to to samo jak napisać że NATO załatwił nam Buzek a UE Kwachu z
      Millerem(o rety!!!. I nic do tego Mazowieckim czy innym Suchockim (Suchocki też
      była kobietą!)
      Tak to mi wygląda - aczkolwiek ja się pewnie nie znam.
      • brite Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:00
        mi się zawsze wydawało, że to jątrzący imperialistyczni spadochroniarze.
      • longeta A może to tylko.... 27.05.06, 13:02
        marionetki w rękach wielkich korporacji i cała nasz debata jest g...warta?
        Jeżeli tak to po co są wybory?
      • big_news Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:11
        Uważaj, bo jak się tak będziesz cofał, to wyjdzie Ci, że cały proces to zasługa
        Gomułki albo jeszcze innego Bieruta.
        A poważnie mówiąc, to chyba nie chcesz powiedzieć, że Kwaśniewskiego traktowali
        przez 10 lat w USA per noga ot tak sobie. Wbrew pozorom tam pamiętają o jego
        czułym owijanie się we flagę, że już o innych występach nie wspomnę. Nie od
        rzeczy też jest przypomnieć skąd Kwaśniewski się wywodzi. Tak więc to nie żaden
        przypadek, że właśnie w tej chwili istnieje możliwość zniesienia wiz. W Hameryce
        też ludzie myślą.
        • longeta Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:19
          Nie oszukujmy się jedyny wpływ jaki mamy to lokalne pomysły.
          Niestety Lem miał racje pisząc swoje futurystyczne wizje o przyszłosci!
        • cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:23
          kompletnie nie. albo kompletnie nie do kwadratu.
          Jestem przekonany że w kwestii wiz pochodzenie Kwaśniewskiego miało najmniejsze
          znaczenie. Idąc tą drogą dedukcji wyszłoby że skoro KWaśniewski wywodzi się z
          komuny powinien mieć świetne stosunki z Putinem.
          A odnośnie flag, pijaństwa i innych wybryków. Ja też byłbym zdziwiony jakby
          prezydent Izraela przyjechał na wizytę do Oświęcimia pijany jak to zrobił
          Kwaśniewski w Charkowie. Ale w polityce ma to najmniejsze znaczenie. JAk mawiał
          Don King gdy go pytano o jego przeszłość- "każdemu facetowi śmierdzą jaja".
          Politykom też. i w Hameryce też o tym wiedzą i żaden normalny kraj nie prowadzi
          polityki międzynarodowej z demokratycznym i stabilnym bądź co bądź krajem na
          podstwawie pochodzenia politycznego polityków wybranych w wyborach i
          prowadzących pragmatyczną politykę zagraniczną - bo taka właśnie ona jest w
          kwestii wiz. Bo tak to nikt nie mógłby prowadzić polityki z nikim. Każdemu
          śmierdzą jaja. Bushowi też - za naftę. Chiracowi za Hussaina i merostwo w
          Paryżu, o Berlusconim nie wspomnę.
          No - ale pewnie zaraz napiszesz że Kaczyńskiemu nie.
          • cassani jeszcze słówko bo lecę stąd 27.05.06, 13:28
            kontynuując mą myśl - Gdyby Ameryka prowadziła polityke obrażalstwa za
            pochodzenie (jakże bliską nam rządzącym - także lokalnie) to po II w św. nie
            byłaby w stanie współpracować z politykami rodzącego się RFN, wśród których aż
            roiło się od ludzi z nieciekawą przeszłością. Polityka nie zna słowo "obrazić
            się". Polityka to nie Jurgiel czy Kropiwnicki.
            • keridwen dobrze gada, wodki mu [nn] 27.05.06, 13:32

• longeta Sorrrki.... 27.05.06, 13:33
              że sie wcinam jak wielcy tego forum debatuja.
              Do widzenia,zajrze póżniej pa!
          • big_news Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:43
            Przecież wyraźnie widać, że dla Ciebie nie ma żadnego znaczenia to co ja
            napiszę. Nie muszę w takim razie przypominać, że Kaczyński nie cuchnie jak
            Kwaśniewski, bo się niczym nieskompromitował. Nie muszę również napomykać, że
            Putin także olewał Kwaśniewskiego, bo mimo swoich niewątpliwych wad gardził
            typem, który nie umiał uszanować najświętszych dla własnego narodu miejsc. Co do
            Don Kinga, to też nie muszę spowiadać się z tego, że znam ze dwie armie bardziej
            wiarygodnych i godnych poszanowania facetów. I nie muszę w takim razie też
            dodawać, iż mnóstwo dupków z międzynarodowego świecznika, które co i rusz odwala
            jakąś padakę, ma być jakimś wyznacznikiem czy usprawiedliwieniem dla niegodnego
            zachowania naszego prezydenta. Obojętnie z jakiej on by opcji był. Tak więc
            muszę Cię rozczarować. Nie napiszę nic na obronę Kaczyńskiego, ani słówka na
            poparcie tezy, że to dzięki temu właśnie, iż to Kaczyński jest prezydentem, mamy
            szansę jechać do USA bez wystawania w kolejcę po wizę. A Ty sobie myśl swoje.
            • orientman Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 13:45
              Czy to Kaczynski podjal decyzje o wyslaniu polskich wojsk do Iraku?
            • cassani Kaczyński ma tyle do gadania 27.05.06, 17:30
              w kwestii amerykańskiej polityki wizowej co Kwaśniewski albo ja czy
              Ty. "Załatwił" - język czystego socrealizmu. ustawa na razie przeszła przez
              senat (a dokłądniej nie ustawa tylko dopisany artykuł do większej ustawy)
              jeszcze przed nią Izba Reprezendantów i Prezydent. A to że takie dziwne
              propozycje ustaw się pojawiaja to normalne bo na jesień w stanach są wybory do
              senatu i chyba Izby i głosy Polonii sa zbyt cenne. Potem sprawa znowu odejdzie
              w niebyt. I nic tu Najjaśniej Nam Bełkocący nie załatwi ani nie załatwił.
        • gray Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 27.05.06, 14:39

skoro ty jesteś obrażony na kwaśniewskiego to cały świat z pewnością również.
      • Gość: lavinka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.05.06, 09:28
        Chodziło mi o to ,że coś się ruszyło... Pewne jest tylko jedno-nie zawdzięczamy
        tego platformie...

lav
        • cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 29.05.06, 09:33
          obawiam się że ruszyło sie przed wyborami jesiennymi w Stanach. głosy Polonii
          sa zbyt cenne:) potem znów umrze śmiercią naturalną.
          • Gość: lavinka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.05.06, 09:38
            Ja tam jestem optymistką. Kwas nie był najgorszy,ale te jego pijackie wybryki
            mnie dobiły... Kto by takiego prezydenta traktował poważnie? Kaczyński
            przynajmniej był trzeźwy ;-))) Ale za to jego żona ziewała na mszy papieskiej,
            widziałam!!!

lav
            • Gość: no name Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.4web.pl 29.05.06, 09:46
              Skoro on tak czyta przemówienia na trzeżwo, to wolę nie wiedzieć , jak by to
              czytał na nietrzeżwo;/
            • cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 29.05.06, 10:24
              Kwachu pierwsze 5 lat poświęcił na numery ale w drugiej kadencji wyraźnie sie
              poprawił i "uświęcił". Kaczyńskiemu tez należy dać trochę czasu żeby się
              ogarnął - ale poziom jaki w tej chwili prezentuje poddaje w głęboka wątpliwość
              czy starczyłoby i czterech kadencji żeby zrobic z niego prezydenta - męża stanu.
              • Gość: lavonka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:18
                Przynajmniej nikomu nie liże tyłka jak Tusk. Z Europą trzeba być stanowczym,
                tylko wtedy się coś przeforsuje. Ostatnio dowiedziałam się,że Lepper uratował
                rolników od kar za zbyt dużą produkcję mleka, Europa zwiększyła limit. Tusk by
                pewnie limity zmniejszył,żeby się brukseli przypodobać-jacy to my jesteśmy
                pstępowi i wogóle... Platforma ma zbyt dużo kompleksów i nie liczy się z
                ludźmi.. prędzej czy później inteligencja też to zrozumie, zanim populiści
                przejmą władzę do końca korzystając z okazji...

lav

lav
                • Gość: lavinka osiągnęłam szczyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:22
                  Zaczęłam się mylić nawet we własnym nicku... ;-(((

lav
                • cassani Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie 30.05.06, 14:50
                  coby było gdyby było to co sie nie stało.
                  a moze okazało by się że PO zna sie świetnie na rolnictwie a w ogóle na
                  ekonomii? a moze okazałoby sie ze PO tworzy rząd z SLD i LPR? a moze okazałoby
                  sie że były by wybory? a moze okazałoby się iż premier Rokita obraziłby sie na
                  rolników? a może okazałoby sie ze Tusk swym urokiem osobistymk doprowadziłby do
                  podwojenia dopłat dla mleczarzy? a może okazałoby się że Leszek Miller była
                  kobieta i dlatego nie kochała Kwacha za Jolę? kto wie, kto wie...
                  • Gość: lavinka Re: jakbym mógł coś wspomnieć w temacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:42
                    Po pierwsze platforma nawet podczas kampanii wyborczej olewała rolników, więc
                    nie wierzę w ich postępy w tej sprawie. A poza tym oni znają się lepiej na
                    demagogii niż na rzadzeniu.
    • Gość: rabi Nic nie zalatwil IP: *.lodz.mm.pl 27.05.06, 14:17
      Na razie to jeszcze nic nie zalatwil. Ustawe musi przyjac jeszcze Izba
      Reprezentantow, ktora jest przeciwna zmianom dotyczacycm Polakow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka