Dodaj do ulubionych

Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca

IP: *.toya.net.pl 19.07.06, 20:59
Mam nadzieje ze inne firmy albo nawet ta zaczna identyczne inwestycje bo z
tego co widac popyt jest duzy( a jak na Łódź bardzo). Mogliby np. wykupywac
kamienice i je remontowac tak aby tworzyc mieszkania z róznym metrazem. Marzy
mi sie aby cale sródmiescie bylo wyremontowane. Jak by to sie stalo to Łódź
byla by najpiekniejszym miastem w Polsce:P
Obserwuj wątek
    • Gość: mer Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca IP: *.toya.net.pl 19.07.06, 21:54
      Spokojnie, to tylko artykuł sponsorowany.
      • Gość: jan Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:03
        > Spokojnie, to tylko artykuł sponsorowany.

hehe ale widać pozytywną tendencję: miejmy nadzije że ktoś ją zechce wykorzytać...
        a co do jaco to w zupełności się z tobą zgadzam -wiekszość polskich miast są po
        prostu nudne
    • true_blue Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca 19.07.06, 23:15
      Czy ktos wie ile kosztuje metr kwadratowy takiego mieszkania?
      Pozdr.
      • Gość: jan Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 00:28
        podawali ok 3,6tys ale to zależy od wielu aspektów
        • marsowa Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca 20.07.06, 11:08
          5000 PLN. I juz mieszkań nie ma an tym etapie. Poza tym to są mieszkania dla
          singli, którzy wracaja z roboty z panienka sie tam przespac, a rano znowu do tyrki.

Inwestor nie ma pozwolenia na dopuszczenie do uzytku budynkow, poza tym jest
          troche niewiarygodny: podobno realizuje jakies inwestycje w Australii. Ale jesli
          zamierza tak dokonac rewitalizacji tych budynkow, jaki ma porzadek na swojej
          dzialce, to obawiam sie, ze Borys Szyc nie bedzie zadowolony z udostepnienia
          swojego wizerunku.
    • Gość: nerd Gazeta po raz kolejny wypuszcza tą REKLamę IP: *.toya.net.pl 20.07.06, 00:50
      inwestycji jako materiał redakcyjny. PODAJE NAWET MAILA!! a zazwyczaj nie
      wymienia nawet nazwy firmy. po raz kolejny - "brawo".
      • Gość: piarowiec Re: Gazeta po raz kolejny wypuszcza tą REKLamę IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.06, 21:39
        > inwestycji jako materiał redakcyjny. PODAJE NAWET MAILA!! a zazwyczaj nie
        > wymienia nawet nazwy firmy. po raz kolejny - "brawo".

Może żeczywiście umieszczenie maila zakrawa na reklamę. Ale nieumieszczenie nazwy firmy, krórej dotyczy dana relacja to juz dezinformacja. Kpiny wynikające z tzw. paranoi reklamowej (określenie moje własne i dobrze oddaje istotę problemu). W paranoi medialnej celuje np. TVP. Kiedyś widziałem relację w TVP: krótki wywiad z gościem, nad brzegiem jeziora. W tle, dość daleko przepływa żaglówka (element zupełnie nie związany z relacją). I co? Jakieś logo jakiejś firmy na żaglu zostało zamazane elektonicznie. Wyglądało to komicznie.

Inny przykład. Relacja w radiu na temat przekrętów zarządu jednej ze spółdzilni mieszkaniowych. Na koniec dziennikarzyna mówi: "Nie podajemy nazwy spółdzielni żeby nie robić jej reklamy" LOL

Tak więc dystansu Szanowni Państwo, dystansu..
    • Gość: jacek Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca IP: 212.160.172.* 20.07.06, 11:59
      też myślałem żeby kupić tam mieszkanie ale jeśli mam mieć nadętego "gwiazdora"
      Szyca za sąsiada to dziękuje
      • Gość: Łodzianka Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca-tylko NIE IP: *.bph.pl 20.07.06, 12:13
        Błagam nie Szyc!!!! Kilka tygodni temu czytałam artykuł z jakiejś gazety,gdzie
        Szyc tak się nasmiewa z Łodzi,jest zawstydzony,że musiał się tutaj
        urodzic.Przyjeżdża tylko z obowiązku na grób dziadków, a dzisiejszą Lódź
        porównuje do warszwaskiej Pragi z czsów przed rewitalizacją!!!Nawet jego mama
        natychmiast przeniosła się do W-wy, bo dla matki takiego"gwiazdora" to hańba
        mieszkać w Łodzi.Mam nadzieję,że ten artykuł przeczytany został przez krewkich
        chłopakow z Łodzi i jak tylko Szyc sie tutaj pojawi to spuszczą mu wpierdy na
        jakie zasłużył warszawiak przez przypadek. Tak się nie robi, aby tak kalać
        własne gniazdo.Uważam,że Szyc jest NAJGORSZĄ twarzą loftów!!!! Błagam pomyślcie
        nad inną twarzą, a pan Szyc niech sie pławi w nienawiści do Łodzi nadal.
        p.s. nie mogłam użyc okreslenia pan z dużej litery. Wstyd Szyc!!!!! Kończy
        siękakrierka w Warszawie? A loftów nie ma żadne miasto i co chce się zrobic
        interesik? Jest tylu zacnych i lubianych Łodzian,ale NIE Szyc!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: JedwabnyUwodziciel Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca-tylko NI IP: *.p.lodz.pl 20.07.06, 12:43
          A w której to gazecie Pączku Róży wyczytałaś takież rewelacje o Borysku? Pytam
          bo sam chętnie zapoznałbym się z tym artykułem. A twarz to on rzeczywiście ma
          niewyjściową - ale jakie lofty taka reklama :-)
          • Gość: Łodzianka Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca-tylko NI IP: *.bph.pl 20.07.06, 12:56
            rewelacje o Szycu czytałam na onecie, a był to przedruk chyba z Urody, albo
            Pani. Tez byłam zaskoczona tym wywiadem i gazetą. Artyluł był tendencyjny
            antyłódzki z Szycem w roli głównej!!!Myslę,że jest to numer czerwocy gazety i
            juz wtedy zastanawiałam się nad "odwagą gwiazdora". Licze na krewkich Łodzian!!!
            • waclaw_grzyb Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca-tylko NI 20.07.06, 13:26
              Krewcy łodzianie najpierw wp...dolą Szycowi a potem zabawią się z tobą laleczko.
            • Gość: jinx Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca-tylko NI IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 20.07.06, 18:15
              bic kazdego co zle mowi o Lodzi. kobieto co ty za kretynskie zapedy? wsadz leb
              pod zimna wode i doprowadz sie do ladu po czerwcowo-lipcowych upalach.
              pozdrawiam
        • Gość: jacek Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca-tylko NI IP: *.kopernik.lodz.pl 20.07.06, 14:02
          wywiad z Szycem można znaleźć pod
          elle.interia.pl/gwiazdy/news/id/100072383?&pge=1
          Szyc jest nadęty, ale o łodzi nie mówi tak źle
          • Gość: jan Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca-tylko NI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:10
            przeczytałem wywiad
            koleś gada głupoty opowiada historyjki...

widać że zalezy mu na zrobieniu wokół siebie jakieś aury osoby utalentowanej,
            związanej z sztuką...
            miejscem dla takich ludzi ostatnio zrobiła się praga z tąd postanowił tam
            zamieszkać ...to samo z loftami
            choćby wykupił ich 100.000 i tak nie zrobią z niego osoby takiej jaką tak bardzo
            chce być...
        • Gość: dumny z Łodzi A to zioło IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.06, 21:43
          > Mam nadzieję,że ten artykuł przeczytany został przez krewkich
          > chłopakow z Łodzi i jak tylko Szyc sie tutaj pojawi to spuszczą mu wpierdy na
          > jakie zasłużył warszawiak przez przypadek.

Mam kolegę który już kiedyś spóścił wpierdy Szycowi (mieszkał zdaje się gdzieś w okolicy Wólczańska Próchnika). Wynika z tego, że dobrze mu tak.

> Błagam nie Szyc!!!! Kilka tygodni temu czytałam artykuł z jakiejś gazety,gdzie
          > Szyc tak się nasmiewa z Łodzi,jest zawstydzony,że musiał się tutaj
          > urodzic.

Błagam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Podaj chociaż tytuł pisemka i numer...
          • Gość: Dumny z Łodzi Szanować Turystów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.06, 00:35
            Jeżeli chodzi o ten wywiad w Elle elle.interia.pl/gwiazdy/news/id/100072383?&pge=1 to muszę nieco zmienić zdanie. Poza tym post Łodzianki jest raczej tendencyjny. Przykłady:

Łodzianka pisze:
            „Przyjeżdża tylko z obowiązku na grób dziadków”

Szyc mówi w Elle:
            [W Łodzi byłem] dawno. 1 listopada. Pojechałem zapalić świeczki na grobach babci i dziadka. Przeszedłem się ulicą Piotrkowską aż pod dawną fabrykę Marchlewskiego. Okazało się, że rozkwita tam "Manufaktura", genialne centrum kulturalno-rozrywkowe. Ożywili wszystkie stare fabryki i można się tam poczuć jak za czasów "Ziemi obiecanej". To największa inwestycja w Europie: hotele, muzea, galerie, kluby, rynek i stumetrowa fontanna podświetlona różnymi kolorami. Kiedyś myślałem, że nie będę miał powodów, żeby tam wracać. Teraz myślę o kupnie pofabrycznego lostu. Jest tam klimat jak w Nowym Jorku?

Łodzianka pisze:
            „a dzisiejszą Lódź porównuje do warszwaskiej Pragi z czsów przed rewitalizacją!!!”

Szyc mówi w Elle:
            [Łódź kojarzy mi się z] warszawską Pragą.

Mój komentarz:
            Potem opisuję „uroki” warszawskiej Pragi ale nie pastwi się nad Łodzią. Słowo Łodź nawet nie pada w opisie Pragi po tym pytaniu.

W innym miejscu Szyc uzasadnia swój wyjazd do Warszawy:
            Mam za dużo energii, a ówczesna scenografia tego miasta mnie przygniatała. Było szaro i smutno, a ja byłem złakniony atrakcji: kin, teatrów, koncertów i nowych twarzy. Dusiłem się tam. Dlatego teraz tak się cieszę, że wszystko się tam zmienia. Mieszkałem w centrum, na rogu ulicy Czerwonej i Wółczańskiej, w starej przedwojennej kamienicy. Mama się w tym mieszkaniu urodziła, ja się tam urodziłem, moja rodzina żyła tam od dawien dawna.

Mój komentarz:
            Cóż, zwykły przedstawiciel Boat People.

Łodzianka pisze:
            Nawet jego mama natychmiast przeniosła się do W-wy, bo dla matki takiego"gwiazdora" to hańba mieszkać w Łodzi.

Szyc mówi w Elle:
            Skończyłem studia, zacząłem sam zarabiać i wtedy Łódź jako rynek pracy się rozpadł. Mama nie miała tam nic do roboty. Przyjeżdżała coraz częściej do Warszawy. Trochę po to, żeby być bliżej mnie, trochę, żeby sobie czegoś szukać.

Mój komentarz:
            Mama też przedstawiciel Boat People.

Łodzianka pisze
            Mam nadzieję,że [...] spuszczą mu wpierdy

NNNNNIIIIEEEEEE!!!!!!!!

Po tym co przeczytałem Szyca należy traktować w Łodzi jak TURYSTĘ, który przypadkiem urodził się w Łodzi i nasze miasto nie zrobiło na nim najmniejszego wrażenia. Z artykułu z resztą wynika, że najchętniej urodziłby się w Krakowie.

Wezwanie do bicia Szyca przypomina mi wypowiedź (pokazywaną w TVP) Gdańskich lumpów po zeszłorocznym incydencie z pobiciem konsula Niemiec niedaleko Gdańskiej starówki: „TURSTÓW TRZEBA RĄBAĆ, NO ŃIE”

To tyle.

P.S. Ale przyznaję, że Szyc to nie najlepsza lokomotywa Łodzi i loftów;)
    • Gość: mar Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:18
      "Dziennie przez biuro sprzedaży przewija się kilkadziesiąt osób, dzwoni drugie
      tyle." - dziennikarskie niechlujstwo i bełkot. Kilkadziesiąt to i 20 i 90. Wiec
      nie wiem, czy "drugie tyle", ktore dzwoni to np. 40 czy 180 osób.
    • brite kto tu kogo promuje... 21.07.06, 11:53
      Nie wiem, może to obciach się przyznać, ale dopiero przez 'uScheiblera'
      dowiedziałem się, kto to ten Szyc. Z wyglądu podobny zupełnie do nikogo.
    • lwf9634 Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca 21.07.06, 14:51
      czy ktoś z szanownych formumowiczów odwiedził to miejsce. Ja wreszcie dzisiaj
      tam się zatrzymałem (przejeżdżam niemal codziennie), miła Pani oprowadziła
      mnie, odpowiedziała na wiele pytań. Wrażenie jest piorunujące - jeśli te plany
      wypalą do końca, jeśli uda się doprowadzić wszystkie zamierzenia do końca, to
      miejsce to będzie fenomenalne. Nie dziwię się Gazecie, że to reklamuje, opisuje
      itd. To naprawdę warte wielkiej promocji, dzięki temu Łódź zyska bardzo dużo.
      Fantastyczne miejsce....
      • Gość: Lidka A czy magia miejsca pozostanie ?! IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 21.07.06, 15:20
        A czy magia miejsca pozostanie ?!
        • Gość: alo Re: A czy magia miejsca pozostanie ?! IP: *.toya.net.pl 21.07.06, 18:30
          Przecież to wszystko kłamstwo grubymi nićmi szyte - propagandówka w najlepszym
          stylu. Tłumy chętnych, wszystkie mieszkania juz zajete, po kilku chetnych na
          jedno miejsce ! Brawo - a tymczaserm kręci sie spoty reklamowe z jakimś
          aktorzyną - po co, skoro tylu chętnych, że tylko przebierać. Jak reklamować cos
          co już zamówione i wykupione. I wydawać na to pieniądze. Wybiórcza i Hac
          przeebijaą siebie samych
    • ozaru4 Re: Lofty zyskały wizerunek Borysa Szyca 29.07.06, 12:11
      Gość portalu: Jaco napisał(a):

> Mam nadzieje ze inne firmy albo nawet ta zaczna identyczne inwestycje bo z
      > tego co widac popyt jest duzy( a jak na Łódź bardzo). Mogliby np. wykupywac
      > kamienice i je remontowac tak aby tworzyc mieszkania z róznym metrazem. Marzy
      > mi sie aby cale sródmiescie bylo wyremontowane. Jak by to sie stalo to Łódź
      > byla by najpiekniejszym miastem w Polsce:P

Zgodze sie z "Jacem" :P. Zawsze marzylem, zeby Łódź była tak rozbudowana jak
      Warszawa :| A jesli chodzi o rozpowszechnianie loftow i innych to nie wiem czy
      starczyloby chetnych na az taka ilosc mieszkan? :P :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka