Dodaj do ulubionych

MPK Sieradz

01.09.06, 20:52
czy ktoś z obecnych, tudzież innych ludzi - osób trzecich, uważa iż rozkład
jazdy sieradzkiego MPK jest komiczny? no żeż pamietąm jeszcze kilka lat temu z
mojego osiedla (BOhaterów Września) autobus linii nr 5 ostatni kurs miał coś
po 21, a teraz kurna o 16.55 i to w roku szkolnym, bo przecież w wakacje to
ostatni odjeżdża o 13 z minutami, a poza tym jezdża co póltorej godziny, wiec
wyprawa MPK to jak wyprawa pociągiem do Wrocławia (jeżdża mniej więcej
podobnie :P)... no i te nowe autobusy o których temat już był, ostatnio
jechałem... wyrazy współczucia dla ludzi z chorym kręgosłupe i stawami...
chyba prościej przejśc pieszo całe miasto niż do tego wsiąść... czy to miasto
sie nigdy nie zmieni? ;(
Obserwuj wątek
    • paenka Re: MPK Sieradz 01.09.06, 22:32
      sbi juz kiedys wspominal wlasnei ze rozklad jest smieszny bo autobusy np z pkp
      odjezdzja kilka minut przed przyjazdem pociagu :/
      • ebusia_fam_fatal Re: MPK Sieradz 01.09.06, 22:50
        w sumie to dobrze, wolalabym zdazyc na pociag niz na spacer do domu z pkp ;)
        • protopic Re: MPK Sieradz 02.09.06, 00:26
          wszystko mozna rozwiazac, niech se podjezdza pod pkp 10 minut przed odjazdem i
          niech czeka i odjezdza stamtad np. 10 minut po przyjeździe, ot takie 20 minut
          przerwy...w tym mieście nikt nad niczym nie mysli... autobus linii nr 10...
          jeden kurs dziennie i tylko w święta... i to tam gdzie on jeździ pks kursuje
          częściej... albo ja mam jakies wypaczone podejście do zycia :)
          • paenka Re: MPK Sieradz 02.09.06, 00:51
            źle mnie zrozumieliscie autobus odjeza z przystanku pod PKP kilka minut przed
            przyjazdem pociagu z Łodzi jesli ktos wraca z Lodzi to nie ma jak sie dostac
            autobusem do domu.
            • ebusia_fam_fatal Re: MPK Sieradz 02.09.06, 01:20
              dobrze Cie zrozumielismy
              ale tak jak powiedzialam
              wole podjechac autobusem na dworzec i sie (aaa zapomnialam o tych pociagach co w
              Sieradzu zostaja ;) myslalam tylko o przelotowkach hehe) nie spoxnic na pociag :D

lol
    • gazeta00 Re: MPK Sieradz 02.09.06, 15:54
      Mało tego oczywiście w soboty 5 nie kursuje, więc do pracy prawie do Charupi M.
      na nóżkach wrrr.... :/
      • protopic Re: MPK Sieradz 02.09.06, 16:35
        dywagując od dłuższego czasu nad tym problemem (bo dla mnie jest to problem) mam
        zamiar udać sie do prezesa mpk i zapytać się o coś... czy np. nie dałoby rady
        żeby linia nr 1 wjezdżała na bohaterów wrzesnia, toż to tylko 3 minuty dłużej...
        a kiedyś w soboty i w niedziele nawet tu busy jeździły... 55 bodajże miał numer :P
        • arturs87 Re: MPK Sieradz 03.09.06, 14:07
          A kiedyś to w ogole byly linie...bylem jeszcze dzieckiem ale pamietam bodajże
          515 jezdzila:D normalnie jak w wielkim mieście:d ale widze że coś tu sie
          zmieniło jednak...3 zajezdza na armii krajowej - to chyba dlatego zeby dzieci z
          wiosek podjechaly pod gimnazjum otwierane w poniedzialek z tak wielka pompą
          (bedzie nasz szanowny min od koEDUKACJI) no a co do Boh Września to
          rzeczywiście autobusy tutaj to jedna wileka pomyłka nie wiem kto tan rozkład
          układa ale 5 i 8 tak do 15 to jezdza na zmiane co jakies 20 minut tyle tylko ze
          po tych samych ulicach... a jak ktoś by chcial sobie podjechac np. na
          krakowskie albo nad rzeke to lipa... W ogóle od początku tego roku były info na
          busach że chętni mogą zgłaszać propozycje nowej linii i co...uruchomili linie
          nr 10 - jeden kurs w tygodniu (niedziela, godz 10) nie mam słów uznania no
          sieradzkiego MPK...
          • ebusia_fam_fatal Re: MPK Sieradz 03.09.06, 14:10
            ...gimnazjum otwierane w poniedzialek z tak wielka pompą
            > (bedzie nasz szanowny min od koEDUKACJI)

taaaaaaaaaaaaaaa Giertych przyjedzie? musze isc po autograf <rotfl>
            • arturs87 Re: MPK Sieradz 03.09.06, 14:21
              Ludzie w Sieradzu 04.09 o 10.30 w kościele NSJ (Jaworowe) będzie uroczysta Msza
              Św i poświęcenie sztandaru i Giercio też zapewne bedzie sie koEDUKOWAŁ z
              księżmi w szczególności;) przylatuje do nas helikopterem :D
              a tak wracając do MPK czy ktoś tam piastujący stołek cenny zapewne nie może
              sobie uświadomić ze powiino sie stworzyć linie dopasowaną do PKP i objeżdzająca
              okolice miasta? Coś w stylu: PKP > shell > reymonta > boh. września > szpital >
              3go maja > oksińskiego > krakowskie > moze cos z rynkiem i teatrem > stary
              szpital > okolice amfi i warty ? takiej lini zapewne brakuje a nie 10 z
              Grabowca pod szpital 4 razy na miesiac :/
              • ebusia_fam_fatal Re: MPK Sieradz 03.09.06, 15:09
                trasa ladna, ale ja jej nie chce, bo bym miala daleko na ktorykolwiek z jej
                przystankow i na pkp i tak bym musiala na nogach :P

a tak na powaznie, to czy da sie wszystkim dogodzic?
                na kazdy pociag (przed odjazdem i po przyjexdzie) nie da sie zrobic autobusu
                no i ludzie narzekaliby ze najpierw cale miasto trzeba objechac, z domu wyjsc
                godzine wczesniej blablabla

a ci co piastuja te cenne stolki to za bardzo uwazaja, by z nich nie spasc, a
                nie by cos dla miasta i mieszkancow zrobic :/

• michalczewski50 MPK Sieradz 02.12.06, 11:51
                  Hmm... Linii 515 napewno nie było. Kiedyś linie były podzielone: kursujące w dni
                  robocze 1-10, w soboty, niedziele i święta 51-56 i całodzienna linia A (Sieradz
                  - Zduńska Wola). Co do linii 10: Ta linia służy mieszkańcom Grabowca i Męckiej
                  Woli jako DOJAZD DO KOŚCIOŁA! Kurs do szpitala jest tylko dlatego, że autobus z
                  centrum musi dojechać jakoś w okolice Męki, więc dzięki temu Męka ma jedno
                  połączenie w święta z centrum. Podobnie jest z linią 9 (także linia kościelna) i
                  linią 2 w dni świąteczne (kilka kursów relacji Zapusta - Aleja Grunwaldzka
                  Kościół). Co do linii 5 - kiedyś kursowała CODZIENNIE! / Dni Robocze
                  5:25,6:35,7:30s,9:25,10:20,11:35,13:25,14:35,15:35,16:55,18:35,21:40m Soboty i
                  Święta 9:50,10:45,11:50,13:45 <- rozkłady z Bohaterów Września pętla dziś nie ma
                  kursu / Kursy w soboty i święta powinna rekompensować linia 3, która wjeżdża w
                  nasze osiedla. Pomysł z linią 1 jest dobry. Kiedyś linia 7 wjeżdżała na
                  Bohaterów Września :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka