Dodaj do ulubionych

Z gwiazdami i kulami

IP: *.58.rev.vline.pl 14.09.06, 14:30
No po prostu wielka afera na skale krajowa. Niedlugo juz z niczego nie bedzie
mozna zartowac. Owszem, sa zarty lepsze, gorsze, bardziej lub mniej smaczne.
Czarny humor to jeszcze osobna bajka (rzecz gustu - ja lubie). Do wczoraj
o "zarciku" wiedziala pewnie garstka tych ktorzy ogladali program; teraz wie
o nim kilka razy tyle ludzi. I po co bylo robic sensacje?
Obserwuj wątek
    • szakal_el Z gwiazdami i kulami 14.09.06, 15:37
      Wszyscy sie zrobili jacys przewrażliwieni w tej IV RP. Kartofle, kule - co
      jeszcze stanie sie tematem tabu - trójkąciki?
      • jbed Re: Z gwiazdami i kulami 14.09.06, 16:51
        Zgadzam się z szakal_el - przewrażliwienie stało się naszą cechą narodową. Są
        przedmioty, które się z czymś kojarzą i dlatego bywają powszechnie używane, np.
        w emblematach, na plakatach, w piktogramach. Kule kojarzą się z
        niepełnosprawnością ruchową - to oczywiste i nie powinno nikogo obrażać. A w
        ogóle czy osoby niepełnosprawne muszą na każdym kroku udowadniać, że nie są
        gorszymi obywatelami naszego kraju? Po prostu powinny robić to co potrafią i co
        robić mogą przy swojej niepełnosprawności, a społeczeństwo nie powinno im w tym
        przrszkadzać. Czy niewidomy musi się obrażać, że nie może kierować autobusem, a
        inwalida bez nóg, że nie chcą go przyjąć do baletu w Teatrze Wielkim?
      • ixtlilto Re: Z gwiazdami i kulami 14.09.06, 18:25
        Pozwole się z Tobą nie zdodzić.
        Gdyby najgorsza(*) para miała dostać kulę u nogi (taką czarną na łańcuchu) -
        byłoby ok! Ale kula dla nieprłnosprawnych...? Rozumiem - miało być zabawnie,
        ale po zastanowieniu powiedz mi co niby taka kula miała symbolizować? Że ta
        para jest niepełnosprawna? Że beznadziejnie tańczy?

(*) określenie "najgorsza", w momencie gdy sa to finaliści wszystkich edycji,
        jest dość niefortunne, ale umownie wiadomo o co chodzi.
        • kawu Re: Z gwiazdami i kulami 14.09.06, 18:45
          Droga Kasiu, osoba chodząca o kulach kojarzy mi się z kimś, kto złamał/skręcił
          nogę. Źle stanął na krawężniku i przez miesiąc ma gipsowego buta. No niefart.
          Nie oznacza to, że jest gorszy, ale w tańcu się pewnie nie wykaże, a przecież to
          o taniec w tym programie chodzi. Daleko mi do stwierdzenia, że pan Urbański
          chciał obrazić WSZYSTKICH niepełnosprawnych, że miał potrzebę publicznego
          nabijania się z chorych. Może wyciągnijmy Mu jeszcze wykonanie kolędy 2 (3?)
          lata temu w świątecznym wydaniu „Drogi do Gwiazd”! Przecież to naśmiewanie się
          ze wszystkich świętych, wiernych i wierzących było, no nie?! Nie przesadzajmy,
          ktoś wyżej słusznie zauważył już, no nie może być tak, że za kopnięcie ziemniaka
          tudzież kartofla na polu (a wykopki się zbliżają!), groziła będzie kara
          więzienia… Dystansu trochę.
          Pozdrawiam
          • hohoho7 Re: Z gwiazdami i kulami 14.09.06, 22:10
            O tym samym pomyslalam.
            Dopiero po przeczytaniu całego artykulu stwierdzam, ze mozna to odczytac jako
            aluzje do "permanentnie" niepelnosprawnych ruchowo. Sama bym na to nie wpadla.
            Niesadze, zeby Urbanski mial taki zamiar.
            Ale to jest tak, jak z moja otyla kolezanka, z ktora ludzie nie lubia przebywac
            bo jest niesympatyczna, a jej sie wydaje, ze unikaja jej, bo jest gruba.
            Jak ktos sie zle czuje z tym jaki jest, to u wszystkich doszukuje sie na sile
            zlych intencji.
            Uwazam, ze to gruba przesada i nadinterpretacja.
            Troche wiecej luzu.
    • Gość: xtf Re: Z gwiazdami i kulami IP: 80.50.191.* 15.09.06, 09:27
      co nie zmienia faktu, że poziom żartów Urbańskiego, jest coraz niższy i z
      większości chyba tylko on sam sie już śmieje
    • cobolt Skoro radni PiSuarkow z Krakowa chca zaskarzyc 15.09.06, 09:49
      piekarza za upieczenie ciastek w ksztalcie kaczek to juz nic mnie nie zdziwi w tym kraju...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka