Dodaj do ulubionych

kandydaci...

26.09.06, 00:12
Zapraszamy do dyskusji i prezentacji wszystkich kandydatów do rady gminy.
Zapraszamy kandydatów na burmistrza naszego miasta i gminy. Zapraszamy również
kandydatów do rady powiatu i sejmiku. Jak widzicie robię co mogę w sprawie
kaffusi. Może zasłużę na podwójny cukier? :-)
Obserwuj wątek
    • lew121 Re: kandydaci... 26.09.06, 10:15
      Cześć wszystkim na forum!!! Rzucajcie konkretne nazwiska na stołek burmistrza i
      radnych.Wielka pora ku temu,wtedy można konkretnie podyskutować- kto ma szanse
      i na kogo ewentualnie głosować. Zapraszam do dyskusji!!!
      • edmurphy Re: kandydaci... 26.09.06, 21:36
        Hej Lew :-) A Ty skąd wyskoczyłeś? Nic w tym wątku nie będziemy rzucać. Rzucamy
        w innych wątkach. Ten jest dla kandydatów. Taki Hyde Park. Dyskutować będziemy z
        nimi na pewno, ale dopiero wtedy gdy się sami tu ujawnią. A na rzucanie trzeba
        poczekać. Wczoraj upłynął termin zarejestrowania komitetów wyborczych. Kandydaci
        na radnych mają czas do 13 października, a kandydaci na burmistrza do 18
        października na zarejestrowanie. Oczywiście kto ma startować to już decyzję
        podjął, ale oficjalne listy będziemy mieć dopiero w połowie października. Taki
        jest kalendarz wyborczy.
        Lista zarejestrowanych komitetów jest na stronie internetowej tygodnika "po prostu"
        • edmurphy Re: kandydaci... 05.10.06, 00:39
          Tu właśnie czekamy na kandydatów. A jeśli nie chcą tu to może być nowy wątek. :-)
          • dinozaurka Re: kandydaci... 05.10.06, 08:44
            a ja się zastanawiam, czy kandydaci wiedzą co to jest internet, czy korzystają
            z tej zdobyczy cywilizacji, czy wiedza o istanieniu naszego
            forum.......? ? ? ? ?
            Zapewne na wiekszość z tych pytań przy większości kandydatów można odpowiedzieć
            twierdząco, ale.... czy po tym jak "przywitaliśmy" kandydature Matyldy ktoś
            odważy się tu zalogować pod prawdziwym nazwiskiem i powiedzieć `ja kandyduję,
            taki jest mój program, wybierzcie mnie` ? ? ? ? ?
            ZAuważyliście, ze MAtylda też się tu juz nie pojawia jako Frantisek? I wcale
            się dziewczynie nie dziwię.............. .
            • zychliniak Re: kandydaci... 05.10.06, 12:26
              nie mamy pewności dinozaurko że Frantisek to Matylda. Pamiętasz jak pisaliśmy o
              gazecie Pana Sławka i ktoś podszył się pod niego a potem drwił sobie z tego.
              Sądze, że jakby naprawde była to Pani Matylda i napisała by że startuje to nawet
              po takim ataku na jej osbe powinna przekonać furowiczów do siebie i
              przedstawiłaby swój program. Pozdrawiam i zapraszam kandydatów o przedstawienie
              swoich nazwisk i programów naprawczych
              • jadwiska Re: kandydaci... 05.10.06, 16:54
                Kandydaci zapraszamy do dyskusji!!!
                Forumowicze czekają. Taka cisza w eterze trochę drażni.

Jeśli ktoś zdecydował się kandydować to musi mieć odwagę ujawnić się,
                przedstawić swój program i wysłuchać uwag wyborców nawet negatywnych.

A p.Matylda wcale nie jest przekreślona - wprost przeciwnie!
                Uważam, że dziewczyna ma pasję i to mi się podoba.
                • dinozaurka Re: kandydaci... 05.10.06, 21:51
                  jadwiska napisała:

> A p.Matylda wcale nie jest przekreślona - wprost przeciwnie!
                  > Uważam, że dziewczyna ma pasję i to mi się podoba.

Zgadzam się z Tobą, też ta kandydatura podoba mi sie, tylko pewnie nie będzie
                  mi dane na Nią głosować
              • dinozaurka Re: kandydaci... 05.10.06, 21:49
                zychliniak napisał:

> nie mamy pewności dinozaurko że Frantisek to Matylda.

Nie żartuj, Żychliniak, przeczytaj WSZYSTKIE posty Frantiska, nie tylko te w
                wątku o placu zabaw.... i wyciągnij wniosek. Frantisek i MAtylda to ta sama
                osoba na 1000%

> Pamiętasz jak pisaliśmy o
                > gazecie Pana Sławka i ktoś podszył się pod niego a potem drwił sobie z tego.

Oczywiście, że pamiętam, ale tamto na kilometr pachniało prowokacją

> Sądze, że jakby naprawde była to Pani Matylda i napisała by że startuje to
                > nawet po takim ataku na jej osobe

No właśnie... to był atak NA OSOBĘ, nie na program czy dokonania......

> powinna przekonać furowiczów do siebie i
                > przedstawiłaby swój program.

może i powinna....ale jak przekonywać do siebie kogoś, kto zanim Cię wysłuchał
                obrzucił Cie błotem?

> Pozdrawiam i zapraszam kandydatów o przedstawienie
                > swoich nazwisk i programów naprawczych

Przyłączam się do pozdrowien i zaproszenia kandydatów do dyskusji
    • marek_materka Re: kandydaci... 05.10.06, 23:41
      Zapraszam na nowy wątek- "Kandydat na burmistrza Marek Materka".
      • dinozaurka Re: kandydaci... 06.10.06, 00:13
        BRAWO! mamy pierwszego odważnego!
        • edmurphy Re: kandydaci... 06.10.06, 01:25
          No, to jednak trafiłem z tym wątkiem:-)
          Witamy Pana, panie Marku :-)
          My tu grzeczni jesteśmy, choć zapewne się Panu dostanie :-)
          • 123k9 Re: kandydaci... 06.10.06, 21:47
            Katarzyna Jaskuła ja sprubuje swojch sił moze jako radna

• dinozaurka Re: kandydaci... 06.10.06, 22:51
              to taka moja propozycja: prosze spróbowac zalogować się tak jak panowie -
              kandydaci, czyli imieniem i nazwiskiem, opowiedzieć coś o sobie i spróbować nas
              do siebie przekonac.....
              • jadwiska Re: kandydaci... 08.10.06, 15:50
                Pani Matyldo namawiam Panią na wzięcie udziału w Forum jako kandydatka na radną.
                Jestem ciekawa co Pani jako radna jest w stanie zrobić dla Żychlina, jakie są
                Pani pomysły i zamierzenia.
                • bysket Re: kandydaci... 08.10.06, 17:25
                  jadwiska napisała:

> Pani Matyldo namawiam Panią na wzięcie udziału w Forum jako kandydatka na
                  radną
                  > .
                  > Jestem ciekawa co Pani jako radna jest w stanie zrobić dla Żychlina, jakie są
                  > Pani pomysły i zamierzenia.
                  Ja jej nie namawiam , bo juz ja opluli jak zdecydowala sie kandydowac.
                  Dziewczyna jest w powaznym stanie i po co ma sie narazac i stresowac zarowno
                  siebie jak i dziecko. Przyjdzie czas to sie napewno wypowie i mam nadzieje ze
                  zaspokoi ciekawosc wszystkich zainteresowanych
                  • selenka21 Re: kandydaci... 09.10.06, 10:19
                    Oj ludzie, ludzie, przejżyjcie wreście na oczy: co oni dla was zrobią: NIC.
                    Teraz mają pomysły, plany i obietnice. A później nie będą Was poznawać na ulicy.
                    Bo tam idzie się po KASĘ, a nie po to aby coś zrobić. Ciekawe gdyby ta funkcja
                    była społeczna, ile by było kandydatów???
                    • bysket Re: kandydaci... 09.10.06, 10:41
                      Swieta prawda ale kogos trzeba wybrac , niestety. Gdyby to byla funkcja
                      spoleczna moze znalazlby sie 1 albo 2 chetnych, ktorzy faktycznie mieliby
                      pomysl co zrobic, zeby choc troszke bylo lepiej
                      • tr28 Re: kandydaci... 09.10.06, 16:03
                        Jestem zdania, że każdy kto dobrze pracuje powinien być wynagradzany. Co do
                        naszych radnych to daje do myślenia. Jako kandydat na radnego z okregu 5 (os.
                        Wyzwolenia) myśle, że nie można iść do wyborów i wybrać kogoś od tak. Zawsze
                        trzeba wybierać osoby najbardziej odpowiednie na to stanowisko. Pozdrawiam T.R.
                        • bysket Re: kandydaci... 09.10.06, 17:53
                          No i wlasnie gdyby przyszlo ci pracowac w czynie spolecznym? Napewno nie bylbys
                          dzis kandydatem olewalbys to . Za dobra prace godziwe wynagrodzebnie - coz to
                          za wielki wysilek byc radnym. Za te pieniadze , ktore biora radni to kochany
                          wielu z nas musi sie ciezko naharowac. Skoro biora niemale pieniadze to powinni
                          faktycznie cos robic a nietylko podnosic raczke do gory by przeglosowywac
                          bzdurne niejednokrotnie decyzje. Gdyby nie bezmyslnosc i dbanie o wlasny tylek
                          to moze w tym miescie cos by sie dzialo. Poza tym radny po zakonczeniu kadencji
                          jest oczywiscie "chroniony" nie mozna go zwolnic przez kilka latek z pracy i
                          wlasnie siedzi kiklu takich z poprzedniej kadencji tumanow, bo sa chronieni.
                          Ludzie , ktorzy nie maja pojecia o wykonywanej przez siebie pracy. Nie mowie tu
                          o wszystkich ale kilku takich jest " byli bierni ale wierni " Znam takich ludzi
                          u nas w Zychlinie , ktorzy nadawaliby sie na stanowisko zarowno Burmistrza jak
                          i radnych ale oni nie kandyduja bo maja swiadomosc ze sa madrzy wyksztalceni
                          ale malo asertywni.Takich ludzi cenie, gdyz nie pchaja sie na sile do koryta
                          robia to co lubia i dobrze wykonuja swoja prace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka