Dodaj do ulubionych

Piłkarska sesja

17.10.06, 20:16
"Zdeterminowany do walki o pieniądze jest Mieczysław Nowicki, dyrektor
wydziału sportu UMŁ."
==
Panie Mietku Pan się już nie ośmieszaj!
Na swoim stanowisku przez ostatnie cztery lata, NIC Pan nie zrobił aby
poprawić sytuację klubów piłkarskich w Łodzi!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin P Piłkarska sesja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 20:21
      Nowa hala ma kosztowac ponad 140 mln. Za ta kwote mozna by wybudowac dwa fajne stationy. Juz
      nawet w Legnicy buduja nowy stadion. Panowie Kropiewnicki i Nowicki forsowali debilny pomysl
      wspolnego stadionu, a Kropa nawet nie poda reki wicewojewodzie (chyba powinni wspolpracowac dla
      dobra miasta) Sam nie jest w stanie wykonac grzecznosciowego gestu, a wymaga zeby chlopaki z
      Limanki i DHW byli mili dla siebie
    • diogenespies Skandalem jest finansowanie takiej inwestycji 18.10.06, 07:20
      z publicznych pieniedzy!
      • Gość: Widzew Re: Skandalem jest finansowanie takiej inwestycji IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.10.06, 08:06
        mozesz rozwinac mysl? dlaczego nie? stadiony nalezą do miasta nie do prywatnych osob czy spólek.
        • diogenespies Kluby nie naleza do miasta i nie wiem czemu 18.10.06, 08:59
          miasto mialoby cokolwiek finansowac zwiazanego z ich dzialalnoscia.
          • Gość: wdz Re: Kluby nie naleza do miasta i nie wiem czemu IP: *.toya.net.pl 18.10.06, 12:04
            Nie musi ci sie podobać wszystko co jest finansowane przez miasto. W tym miescie
            zyje 750 tys ludzi a nie ty jeden sam.
            • Gość: diogenespies mysle ze 90% mieszkancow wisi czy bojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:24
              beda podgrzewane, czy nie.
              • Gość: wdz Re: mysle ze 90% mieszkancow wisi czy bojska IP: *.toya.net.pl 18.10.06, 23:41
                chyba bardzo mało wiesz o mieście w którym zyjesz. A jesli nawet wisi to 90%
                ludzi to pozostałym 100000 łodzian też cos sie należy.

Teatr Nowy wisi 95% procentom łodzian a masto płaci na niego 5 mlnzł rocznie. I co?

• tome.k Re: Skandalem jest finansowanie takiej inwestycji 18.10.06, 19:14
          A dlaczego tak?
      • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.man.lodz.pl 18.10.06, 10:12
        A co Ci do publicznych pieniędzy? Chyba że jesteś świnią przy korycie, która
        żre i boi się stracić żarełko, to wtedy twój niepokój jest uzasadniony
        • diogenespies Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! 18.10.06, 10:53
          zareczam ze nie jeste, nie bylem i nie bede przy korycie.
      • tome.k Re: Skandalem jest finansowanie takiej inwestycji 18.10.06, 19:13
        No... jak dla mnie to trochę szkoda tylu pieniędzy gdy są inne wydatki :(
        • Gość: Pawiu ŁKS Re: Skandalem jest finansowanie takiej inwestycji IP: *.toya.net.pl 18.10.06, 20:20
          ŁKS i Widzew w 1 lidze jednak promują miasto i na dłuższą metę ta inwestycja
          5mln zapewne przyniesie dochód 15mln na te Twoje ważne wydatki. Kolejna sprawa
          to zwiększenie zainteresowania piłką wśród dzieciaków, które ma bezpośrednie
          przełożenie na:
          1. Ogólną poprawę zdrowia wśród młodzieży - mniejsze wydatki na służbę zdrowia
          z budżetu miasta
          2. Spadek przestępczości (będą grali w piłkę zamiast np. napadać na staruszki) -
          to także ma przełożenie na korzyści finansowe dla miasta
          3. Może szansa, że znajdzie się jakiś talent...

Poza tym, każdy piłkarz grając w 1 lidze jest droższy niż kiedy gra w 2 lidze,
          a każdego transferu jest procentowa prowizja dla ŁZPN i miasta. Dla przykładu,
          z samego procentu z transferu A. Jakubowskiego kiedy ŁKS go sprzedawał ŁZPN
          utrzymywał się przez okrągły ROK!
          Mógłbym pisać długo o tego typu korzyściach, ale nie będę. Wspomnę tylko na
          koniec, że mam po prostu PRAWO jako mieszkaniec tego miasta chodzić na mecze 1
          ligi skoro piłkarze mojego klubu się tam dostali! Tak samo jak posiadacz
          samochodu ma prawo jeździć po prostych drogach a kinoman ma prawo chodzić do
          kina i nie widzę powodu, dla którego ja i mnie podobni mielibyśmy być
          traktowani w inny sposób.
          • Gość: Zazuzi Re: Skandalem jest finansowanie takiej inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:26
            Kiedyś Pani b. senator Janowska (obecnie kandydat na radnego wojewódzkiego)
            grzmiała, ze skandalem jest układanuie kostki brukowej na ul. Piotrkowskiej, bo
            pzreciez te pieniądze można dać bezrobotnym (zresztą z innymi obecnymi
            kandydatami złozyła w tym zakresie wniosek do prokuratury). Dziś skandalem
            miałoby być wspólfinansowanie budowy czy remontu stadionu. Tymczasem:
            1. tereny, na których stoją stadiony sa własnością miasta
            2. wszędzie na świecie władze miast (albo państwa) wspierają inwestycje sportowe
            3. przyzwoity stadion to miejsce, gdzie koncentrować się będzie zycie sportowe
            (przez małe "ż"), to miejsce także dla młodzieży i tych, którzy mają ochotę na
            uprawianie sportu.
            Raczej skandalem jest, ze takiego stadionu nie ma. I aby kontynuowac: po co
            komu teatry, szkołu, placowki kultury, domy młodzieży.
            Pewnie finansowanie tego też jest skandalem. Lepiej wszystko rozdać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka