Dodaj do ulubionych

Lechu miał pomysł na lepszą Polskę

19.10.06, 12:30
"Miałem pomysł inny: wygonić wszystkich z Polski i z moją Danuśką zaludnić
całą Polskę i zrobić porządek. O! To był drugi wybór".
A całość jest tu:
fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/walesa-moglem-z-danuska-zaludnic-cala-polske,807810,2943
Dziennikarze! Przestańcie robić już krzywdę temu panu! Nie podstawiajcie mu
sitka pod nos! Co wywiad, to bardziej się pogrąża. Zostawcie go w spokoju.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Lechu miał pomysł na lepszą Polskę 19.10.06, 12:31
      A może dajmy sobie spokój z polityką, co? Tak fajnie się dyskutowało o
      pierdołach...
      • big_news Re: Lechu miał pomysł na lepszą Polskę 19.10.06, 12:34
        Chcesz milczeniem pominąć kolejny wiekopomny pomysł Wałęsy?
        Zgoda;)
        • yavorius Słuchajcie, 19.10.06, 12:41
          Zróbmy sobie przyszły tydzień bez polityki, bez dogryzania sobie, zobaczycie,
          jak będzie fajnie:D
          • big_news Re: Słuchajcie, 19.10.06, 12:43
            Ale dopiero przyszły, w tym jeszcze można się pogrzmocić?
            Uff:)
            • yavorius Re: Słuchajcie, 19.10.06, 12:43
              A grzmoćcie się sami, mi się nie chce, jestem po dwóch rozmowach
              kwalifikacyjnych w tym tygodniu (ale nie zapeszajmy) :)
              • big_news Re: Słuchajcie, 19.10.06, 12:58
                No to życzę, abyś otrzymał tę lepszą robotę. Szczerze! I nie dziękuj!:)
                • yavorius Re: Słuchajcie, 19.10.06, 13:14
                  Nie dziękuję ;-)
          • longeta Re: Słuchajcie, 19.10.06, 12:51
            yavorius napisał:

> Zróbmy sobie przyszły tydzień bez polityki, bez dogryzania sobie, zobaczycie,
            > jak będzie fajnie:D

Poszedłbym dalej,wogóle nic nie piszmy
            Będzie jeszcze lepiej,niz fajnie;-)
            • yavorius Re: Słuchajcie, 19.10.06, 12:53
              longeta napisał:
              > Poszedłbym dalej,wogóle nic nie piszmy

Daj dobry przykład i zrób to pierwszy.
              • longeta Re: Słuchajcie, 19.10.06, 13:14
                yavorius napisał:> Daj dobry przykład i zrób to pierwszy.

Gdzież bym smiał przed taką starą wygę forumowa wychodzić,tylko obiecaj że nie
                będziesz za mna płakal;-)
                • yavorius Re: Słuchajcie, 19.10.06, 13:17
                  Nie no, śmiało, nie krępuj się ;)
          • cassani Re: Słuchajcie, 19.10.06, 13:16
            yavorius napisał:

> Zróbmy sobie przyszły tydzień bez polityki, bez dogryzania sobie, zobaczycie,
            > jak będzie fajnie:D

jak to?
            • yavorius a właśnie TAKTO! /nt 19.10.06, 13:17
              • cassani ale przecież/olaboga! 19.10.06, 13:18

• aaa202 Tydzień prawdy, tydzień próby to będzie 19.10.06, 13:19
                bo przecież co Wy wtedy? O czym? O matko! O czym???!!!
                • yavorius Re: Tydzień prawdy, tydzień próby to będzie 19.10.06, 13:21
                  Damy radę ;D
                  • longeta Re: Tydzień prawdy, tydzień próby to będzie 19.10.06, 13:25
                    To co, nic nie piszemy przez tydzien,czy nic o polityce?
                    • yavorius Re: Tydzień prawdy, tydzień próby to będzie 19.10.06, 13:25
                      Nic o polityce:)
                      • longeta Re: Tydzień prawdy, tydzień próby to będzie 19.10.06, 13:32
                        Może chociaż o zagranicznej?
    • al_ Re: Lechu miał pomysł na lepszą Polskę 19.10.06, 12:33
      Ech jak ten naród nienawidzi jednego z największych Polaków... I to tylko
      dlatego, że popełnił dwa błędy:
      1. został prezydentem
      2. przeciwstawił się Kaczyńskim.

Prawda jest taka. Gdyby nie on i ludzie z nim związani teraz pewnie nie
      siedzielibyśmy na necie...
      • big_news Re: Lechu miał pomysł na lepszą Polskę 19.10.06, 12:37
        No. Tylko pamiętaj, że tych z nim związanych było na początku 10 milionów. Ilu
        przy nim zostało? A może to on się wypiął, a nie jego porzucili? Prawda jest w
        tym przypadku względna.
        • al_ Re: Lechu miał pomysł na lepszą Polskę 19.10.06, 12:38
          i leży w połowie :). Każdy każdemu winien... :). Ale tak to jest :). Władza
          zaślepia i mąci w głowie...
      • cassani a ja nie znoszę Wałęsy za to 19.10.06, 13:03
        że wykreował Kaczyńskicch a nie im się przeciwstawił.
        To był jego podstawowy błąd - do dużej polityki wniósł na swoich plecach
        przydupasów z przerostem ambicji i klakierów.
    • cassani Bigi, smutno mi... 19.10.06, 13:01
      poważnie nie załapałeś tego - nazwijmy to żartem? Przecież Wałęsa właśnie taki
      ma styl - ch..owy i prostacki. Bigi - poważnie nie załapałeś żartu
      prostaka?????? W takich sytuacjach człowiek uśmiecha się zażenowany a nie
      komentuje. Zasmucasz mnie czasami.
      • big_news Re: Bigi, smutno mi... 19.10.06, 13:20
        Wiesz co? Ja sobie tego prostaka tłumaczyłem na dziesiątki sposobów dość długo.
        Jeszcze w 1995 roku prawie dałbym się za niego pokroić. Każdą jego głupotę
        próbowałem przekuć na złotą myśl. Tak mu byłem przychylny. Wreszcie mnie
        olśniło. Przecież to jest Dyzma, tylko o jeszcze mniejszym IQ. Na domiar złego,
        ten bufon uwierzył we własną wielkość. A kto jest temu winien? Ci, którzy bez
        sensu wciąż mu kładli do głowy, jaki to wizjoner jest. Posłuchaj go uważnie. On
        nie żartuje. On na prawdę myśli, że jest tak przenikliwy i mądry. Ja już się z
        niego śmiać nie potrafię. Bo to jest zbyt żałosne właśnie.
      • big_news Re: Bigi, smutno mi... 19.10.06, 13:20
        Wiesz co? Ja sobie tego prostaka tłumaczyłem na dziesiątki sposobów dość długo.
        Jeszcze w 1995 roku prawie dałbym się za niego pokroić. Każdą jego głupotę
        próbowałem przekuć na złotą myśl. Tak mu byłem przychylny. Wreszcie mnie
        olśniło. Przecież to jest Dyzma, tylko o jeszcze mniejszym IQ. Na domiar złego,
        ten bufon uwierzył we własną wielkość. A kto jest temu winien? Ci, którzy bez
        sensu wciąż mu kładli do głowy, jaki to wizjoner z niego. Posłuchaj go uważnie. On
        nie żartuje. On na prawdę myśli, że jest tak przenikliwy i mądry. Ja już się z
        niego śmiać nie potrafię. Bo to jest zbyt żałosne właśnie.
        • cassani Re: Bigi, smutno mi... 19.10.06, 13:31
          Ja nie czuję się oszukanym przez W - zawsze uważałem go za prostaka -
          aczkolwiek ten jego styl bardzo mu pomógł na początku kariery - bo w końcu do
          stoczniowców musiał przemawiać jakiś "swój" a nie Geremek czy Kaczyński.I cenie
          jego działalność związkową - aczkolwiek jako polityka zawsze go nie znosiłem.
          To jego styl prowadzenia polityki na poczatku lat 90 spowodował że dziś przy
          władzy sa zakompleksieni Kaczyńscy a Polska nie jest normalny krajem.I nigdy w
          życiu za nikogo nie dałbym sie kroić.
          PS. taka mała dygresyjka: niedawno mój ojciec powiedział mi że "wiesz co, był
          czas że trochę dałem się zmanipulować przez Leppera, zacząłem wierzyć że się
          zmienił". Ospowiedziałem mu "jesteś wykształconym, oczytanym facetem - nie
          oczekuj ode mnie chociaż jednego słowa zrozumienia".

Weź sobie tą odpowiedź jako mój komentarz do Twoich ulotnych miłości - najpierw
          Wałęsy - teraz Kaczyńskiego. I nie martw się - za 10 lat też kogos będziesz
          kochał i na kogoś pluł. Taki jesteś.
          • big_news Re: Bigi, smutno mi... 19.10.06, 14:01
            Że też chce Ci się jeszcze gadać z tak pokrętnym typem. Ale to zdaje się już Ci
            kiedyś mówiłem?
            Te moje ulotne miłości, jak to ślicznie określiłeś, są dość stałe. Od
            Kaczyńskich nie odwróciłem się przez wiele lat, nawet wtedy, kiedy byli passe.
            Trudno mnie w związku z tym posądzić o koniunkturalizm. A Wałęsa? No cóż. Była
            lepsza opcja na początku lat dziewięćdziesiątych? Mazowiecki? Tymiński? Czy
            legenda Solidarności? Wybór prosty. Później Kwaśniewski albo on. Też proste.
            Chociaż potem żałowałem, że nie głosowałem na Olszewskiego. Niewiele by mu ten
            głos pomógł, ale miałbym czyste sumienie. Cóż, człowiek uczy się aż do końca.
            Twojego ciągłego obrażania i dyskredytowania Kaczyńskich już nie skomentuję. Bo
            po co?
            • cassani Nie komentuj :) 19.10.06, 14:07
              przecież wiem co Ci się ciśnie na usta:)
              Ich nie trzeba dyskredytować - sami to robią, co widać w telewizji na codzień.
              Ja tylko twierdzę że gdyby nie daj Boże Kaczyńscy i spółka jednak dorwali się
              do władzy w 1992 i ją utrzymali, to dziś bylibyśmy państwem sąsiadującym z NATO
              i UE ze wszystkimi tego konsekwencjami. Ci ludzie to katastrofa dla Polski -
              ale musimy widocznie to przejść.
              a co możliwosci wyboru na początku lat 90. wbrew temu co piszesz sytuacja nie
              była czarno-biała i było kilku ambitnych i ciekawych ludzi, niektórzy nawet
              otarli sie o wielką politykę - ale szybko uciekli z niej jak zobaczyli jakie
              szambo za sobą Wałęsa ciągnie na piedestały. I właśnie tego również ja Wałęsie
              nie daruje.A jak dobrze wiesz Twoich pupilów uważam za klasyczny przykład tego
              szamba.
        • cassani i jeszcze jedno 19.10.06, 13:47
          "Dyzma" to takie wygodne słowo - klucz. Takie omijanie wytłumaczenia. Każdy z
          nas jest Dyzmą, urodziłbyś się w innej rodzinie, miałbyś innego ojca -
          cokolwiek - i wszystko byłoby inaczej - byłbyś innym człowiekiem. A Wałęsa
          odniósł życiowy sukces. Odniósł - nie dostał ani odziedziczył.
          • big_news Re: i jeszcze jedno 19.10.06, 14:08
            Ale kręcisz! Dyzma jest Dyzma, jaki jest, każdy widzi. I nic go w związku z tym,
            że się urodził tam gdzie się urodził, nieusprawiedliwia. Mam żałować Dyzmy, bo
            przyszedł na świat pod "siódemką", a nie w pałacu Koniecpolskich? To, że Wałęsa
            odniósł sukces jest niewątpliwe. Tylko zważ, z łaski swojej, co on z nim poczynił.
            • cassani Re: i jeszcze jedno 19.10.06, 14:15
              zważam co z nim poczynił i oceniam to fatalnie. Kariera Wałęsy to pojedyńcza
              sinusoida.
    • aaa202 Big, a to nie był żart Wałęsy? 19.10.06, 13:13
      Wiesz... żarcik, krotochwila, szutka taka... Nie?
      • big_news Re: Big, a to nie był żart Wałęsy? 19.10.06, 13:23
        Taa. Tak samo jak ten wczorajszy Putina. Obaj reprezentują poziom Leppera,
        "lekko" traktującego swojego europosła.
        • aaa202 No i znowu odpadam 19.10.06, 13:25
          z mediów mam tylko radiolę z urwanym kablem. Jedynkę odbiera jeno. Co mój
          ulubiony karateka rzekł?

Nieee no, weź Big, już mi nie mów, że taki seriozny jesteś.
          • yavorius Re: No i znowu odpadam 19.10.06, 13:26
            Prezydent Rosji Władimir Putin powiedział w środę goszczącemu w Moskwie
            premierowi Izraela Ehudowi Olmertowi, że izraelski prezydent Mosze Kacaw go
            zadziwił. - Okazał się bardzo silnym mężczyzną! Dziesięć kobiet zgwałcił! -
            powiedział Putin. Poprosił też o przekazanie mu pozdrowień.

Więcej tu:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3692397.html
            • aaa202 No cóż, dowcip spomiędzy śledzia i kielicha 19.10.06, 13:30
              Gdybym sama nie lubiła czasem pojechać po bandzie, to pewno bym się zgorszyła.
              Ale nic podobnego u mnie nie wystąpiło:)
              • yavorius Re: No cóż, dowcip spomiędzy śledzia i kielicha 19.10.06, 13:31
                aaa202 napisała:
                > Gdybym sama nie lubiła czasem pojechać po bandzie,

Wyślesz nam zdjęcie? A nie, to nie ten wątek...
              • big_news Re: No cóż, dowcip spomiędzy śledzia i kielicha 19.10.06, 13:32
                Co przystoi plebsowi, chyba nie... eee, o czym tu gadać.
                • aaa202 Ani Wałęsa, ani Putin nie są arystokratami 19.10.06, 13:42
                  obaj strugają równiachy, Putin wręcz w tym celuje. Jego lud go za to wielbi.
                  Czyli działa. A o skuteczność chodzi.
                  No i jest jeszcze jeden wyznacznik tzw. "klasy". Mianowicie nie dać się nigdy
                  zbić z pantałyku, zwłaszcza warchołowi (wyświechtane słowo ostatnio).
                  Dlatego warto uprzejmie zaśmiać się nawet wtedy, gdy czujesz się dotknięty
                  czyjąś głupotą.
                  Tak myślę ja, trener Jarząbek.
                  • big_news Re: Ani Wałęsa, ani Putin nie są arystokratami 19.10.06, 13:52
                    Jestem dobrze wychowany (tak mniemam). Pewnie jednak są jakieś luki w mej
                    edukacji, bo z bezmiernej głupoty śmać się nie potrafię. A może to tylko brak
                    aktorskiej ogłady albo niedobór obłudy?
                    Zresztą kiedyś było inaczej, a w związku z tym lepiej. Nikomu poważnemu do głowy
                    nie przychodziło, żeby chama traktować ulgowo. Mówiło się to takiemu prosto w
                    gębę, a z jego wątpliwej jakości szmoncesów nawet nie próbowano się śmiać.
                    • aaa202 To powiedz, Waćpan, Wałęsie prosto w gębę 19.10.06, 13:54
                      że jest cham, że chce z Danuśką Polskę zaludniać. Byłaby to reakcja adekwatna?
                      • big_news Re: To powiedz, Waćpan, Wałęsie prosto w gębę 19.10.06, 14:02
                        A po co? Spłynie to po nim albo będzie mnie po sądach włóczył. Wolę mieć
                        okoliczność ze światłymi ludźmi.
                        • yavorius Re: To powiedz, Waćpan, Wałęsie prosto w gębę 19.10.06, 14:10
                          big_news napisał:
                          > Wolę mieć okoliczność ze światłymi ludźmi.

Dobrze trafiłeś, to właśnie my!:)
                          • longeta Re: To powiedz, Waćpan, Wałęsie prosto w gębę 19.10.06, 14:13
                            yavorius napisał:> Dobrze trafiłeś, to właśnie my!:)

Kawał miesiąca:-)))
                            • yavorius Re: To powiedz, Waćpan, Wałęsie prosto w gębę 19.10.06, 14:14
                              W stosunku do Ciebie na pewno.
                          • big_news Re: To powiedz, Waćpan, Wałęsie prosto w gębę 19.10.06, 14:24
                            Toteż piszę właśnie tu, a nie na gadu-gadu z Wałęsą:)
                            Chociaż wyznam, że jak szanowny pan Wałęsa udzielał się na forum gazety, to
                            zamieniłem z nim kilka postów. Przeżycie z rodzaju surr. Jednego czego mu
                            zazdroszczę, to przekonania o swojej Boskości. Dosłownie;)
                • cassani Re: No cóż, dowcip spomiędzy śledzia i kielicha 19.10.06, 13:44
                  a ja sie lubię zachowywać jak plebs. Albo lump. to piękna świadomość że
                  możesz/umiesz się zachowywać jak chcesz!
                  • longeta Re: No cóż, dowcip spomiędzy śledzia i kielicha 19.10.06, 14:02
                    cassani napisał:

> a ja sie lubię zachowywać jak plebs. Albo lump. to piękna świadomość że
                    > możesz/umiesz się zachowywać jak chcesz!

Masz jakaś cholerną manie wielkości,za kogo ty sie uważasz?
                    • yavorius Re: No cóż, dowcip spomiędzy śledzia i kielicha 19.10.06, 14:10
                      Tak, Longeta, to, że Cassani lubi się zachowywać jak plebs i lump to faktycznie
                      oznaki manii wielkości. Jesteś pocieszny :)
                      • longeta Re: No cóż, dowcip spomiędzy śledzia i kielicha 19.10.06, 14:12
                        W tym sęk, że on ma to genach a udaje?
                        • yavorius Jesteś pociesznym genetykiem /ihaha! 19.10.06, 14:14
                    • cassani no niestety 19.10.06, 14:17
                      chciałes napisac coś mądrego... nie wiem jak Ci odpowiedzieć, żeby nie było
                      znowu że dyskutujemy.
    • longeta Re: Lechu miał pomysł na lepszą Polskę 19.10.06, 13:55
      Ach! ten Lechu,od początku manipulowany(z chwilą jak go za płot wrzucili)wiadomo
      było ze ;inteligencja;nie zerwie robotników do walki.

Lepiej niech nie zaludnia,biorąc pod uwage choroby genetczne(psychiatryczne)
      które przekazał swojemu synowi.
      • cassani obawiałem się jak zobaczyłem 19.10.06, 13:57
        że postanowiłeś sie wypowiedzieć w kwestii...
        jak się okazało - nie bezpodstawnie :)
      • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Lechu miał pomysł na lepszą Polskę 19.10.06, 14:18
        Twoja glupote mozna wytlumaczyc na dwa sposoby

1. albo masz chorobe genetyczna "psychiatryczna" po rodzicach
        2. albo jestes brakujacym ogniwem, tez po rodzicach

wybieraj, a jak nie, to oba
        • longeta jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 14:27
          jeden się ochrzcił,drugi się pyta
          -jak było?
          -spie..j żydzie.

Na to somo cierpia tu niektóre osoby,mimo skończonych szkół
          nie wyniesi z niej nic,oprócz dyplomu magistra itd.

To smutne ponieważ dla zwykłego robola takiego jak Ja nie jesteście żadnym
          autorytetem.Ilość imponująca,ale jakosć-DNO!
          Tak jak w chińskij fabryce :-)
          • yavorius Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 14:31
            longeta napisał:
            > To smutne ponieważ dla zwykłego robola takiego jak Ja nie jesteście żadnym
            > autorytetem.Ilość imponująca,ale jakosć-DNO!

W takim razie dziwię się, że jeszcze tu jesteś...
            • longeta Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 14:35
              yavorius napisał: > W takim razie dziwię się, że jeszcze tu jesteś...

To u ciebie normalne,zdziwienie;-)
              Nie masz czasami ochoty pogadać ze zwykłym robolem,daje ci taką szanse
              nie odrzucaj jej.
          • cassani Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 14:47
            oceniasz ludzi po dyplomach? to dość dziwny obyczaj - mi w każdym razie obcy.
            • longeta Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 14:53
              cassani napisał:

> oceniasz ludzi po dyplomach? to dość dziwny obyczaj - mi w każdym razie obcy.

Tylko Ty o tym ciągle przypominasz,poza tym zeby nie wyglądało że ze mną
              rozmawiasz,to nie pisz juz do mnie:-)
              • cassani Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 14:56
                oj, bo po co się użalasz nad sobą ciągle, ze jesteś robolem, że jesteś z
                Brzezin, że to, ze tamto, - kogo to interesuje na forum? Albo masz coś do
                napisania albo nie. A ty nie masz - i innych za to obwiniasz, że cię nie
                doceniają - a za co powinni? za sygnaturkę?
                Takie przynajmniej mam wrażenie i się nie uzalaj ani nie obrażaj, tylko
                najwyżej wyprowadź mnie z błędu.
                • longeta Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 15:03
                  Masz mylne wrazenia:-)
                  ;A teraz kochane dzieci pocałujcie mnie w dupe; ;-)
                  • yavorius Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 15:03
                    longeta napisał:
                    > ;A teraz kochane dzieci pocałujcie mnie w dupe; ;-)

Bardzo merytoryczna wypowiedź, po raz kolejny utwierdzająca mnie w przekonaniu,
                    że masz nie więcej niż 16 lat...
                  • cassani Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 15:07
                    ja w ogóle się sobię dziwię że z toba dyskutuję. to chyba jakas forma
                    masochizmu.
                    • yavorius Kaszanka, odbierz maila ;) /nt 19.10.06, 15:13
                      • cassani odebrany/odpisany nt 19.10.06, 15:39

• yavorius nie doszedł /nt /idę do domu 19.10.06, 15:54
            • irasiad.prof.kaczynskiego Re: jak w kawale o dwóch żydach 19.10.06, 15:23
              cassani napisał:

> oceniasz ludzi po dyplomach?

Ja oceniam ludzi po brzezinach
              • cassani było nie było 19.10.06, 15:29
                człowiek z brzezin - homo brzezinus - brakujące ogniwo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka