Dodaj do ulubionych

Kwiatkowski i antylewicowe zadymy

IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 15.11.06, 20:21
coz za blyskotliwy atak.
...
Kropa niech sie nie chowa po szafach tylko niech zrobi debate z Kwiatkowskim.
albo niech Kwiatkowski zorganizuje debate. kazdy wyborca na to czeka. male
starcie i argumenty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łodzianin-Olechów Jerzy Kropiwnicki powinien wygrać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:26
      Fakt faktem, że dla Łodzi lepiej bybyło gdyby prezydentem został Jerzy
      Kropiwnicki , właśnie ze względu na to że obniżył bezrobocie w Łodzi, chociaż że
      ignoruje łodzki sport szczególnie piłkę nożną należy mu się nagana i w tym
      wypadku stawiałbym na Kwiatkowskiego.
      • kochanalodz Krzysztof Kwiatkowski na prezydenta Łodzi!!! 15.11.06, 20:36
        Rzygać mi się chce jak czytam kolejny artykuł łódzkiej GW. Kolejna sprawa warta
        opisania tak jak kilka dni temu: Krzysztof Kwiatkowski kupił dom! Jak w jakimś
        fakcie albo superexpressie. Boże! Czy Wy redaktorzy łódzkiej GW nie macie
        wstydu!? Widać, że macie wielki interes w tym aby wygrał Jerzy Kropiwnicki,
        pytanie tylko jaki? Jak narazie obserwuje wasze żałosne działania i chciałbym
        jako wieloletni czytelnik GW otrzymać obiektywny materiał a nie subiektywny
        chłam!!!!Żenada!!!!
        • Gość: Aga Jak widze Kwiatkowskiego to mi się zbiera wymiot. IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 21:10
          Ten gość powinien dać spokój , bo go Łodzianie rozniosą Precz z Kwiatkowskim.
          • Gość: Paweł Re: Jak widze Kwiatkowskiego to mi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:34
            tak! "zagłosuje" na kropiwnickiego
            za fatalny stan drug oraz za "cudowne" rozwiązania drug wylotowych z miasta, za
            wiecznie spóźniające (lub wcale nie pojawiające) się tramwaje, za brak
            rozsądnych połączeń kolejowych z resztą polski, za dworzec fabryczny, za braki
            punktów informacji turystycznej, za śmiechu warte 30mln dla lotniska, za
            bazgroły na murach, za "ulotki" na każdej rynnie i każdym słupie,
            za gnijące nieposprzątane liście, za psie kupy na chodniku, za "nowe" (tyle
            obiecywane) fontanny, za renowacje budynków polegająca (niemal wyłącznie) na
            obcinaniu balkonów, za niezabudowane dziury w tkance śródmieścia, za
            "reprezentatywną" zachodnią i kilińskiego, za brak hoteli na poziomie
            przynajmniej ****, za braki powierzchni biurowej, za braki basenów i hal
            sportowych (na poziomie szkolnym), za upadające międzynarodowe targi łódzkie, za
            nieskuteczność w pozyskiwaniu środków z UE, za nie wykorzystanie sytuacji
            obecności władzy centralnej do zaprezentowania naszych bąlączek i potrzebie ich
            naprawienia...
            i za wiele wiele innych...

teraz pytanie dla klakierów z forum (prawdziwy ich wysyp) :
            CO KROPIWNICKI DOBREGO DLA ŁODZI ZROBIŁ??! (proszę o konkretne przykłady)
            • Gość: mac Re: Jak widze Kwiatkowskiego to mi się IP: *.mnc.pl 16.11.06, 11:03
              Dobrze a Ty odpowiedz. CO DOBREGO DLA ZGIERZA ZROBIŁ KWIATKOWSKI, że mamy na
              niego głosować (bo tam mjał już swoje pięć minut)??!(proszę o konkretne
              przykłady)
              • Gość: miś Re: Jak widze Kwiatkowskiego to mi się IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.11.06, 12:17
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=44860232&a=46751493
              • Gość: Paweł Re: Jak widze Kwiatkowskiego to mi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:14
                odpowiem na pytaniem na pytanie (choć to nieładnie)
                a więc mianowicie:
                co wiceprezydent, małego miasta (z małym budżetem), przyklejonym do dużego
                miasta może?!
                i idąc tym tropem:
                co zrobił wiceprezydent łodzi dla łodzi? co zrobił kropiwinicki dla zgierza? (to
                w końcu on decyduje o wszystkich większych sprawach w regionie...)

o kwiatkowskim tak naprawdę zarówno ja, wy, inny NIC nie wiemy...
                natomiast wiem że kropiwnicki się nie sprawdził i skoro tak jest trzeba
                "poszukiwać" dalej...

wasza (nieoparta przykładami) aprobata dla obecnej władzy przypomina mi poparcie
                łukaszenki na białorusi -tam też ludzie na niego głosują bo wydaje im się że
                jest super i lepiej już być nie może
                • Gość: miś Re: Jak widze Kwiatkowskiego to mi się IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.06, 07:37
                • Gość: miś Re: Jak widze Kwiatkowskiego to mi się IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.06, 07:39
                  Paweł;jak myślisz, że nieznane jest lepsze od znanego to się mylisz. Ulegasz
                  złudzeniu powabem nowości, która może być gorsza od starego!
        • Gość: jk Re: Krzysztof Kwiatkowski na prezydenta Łodzi!!! IP: *.pai.net.pl 21.11.06, 22:00
          A co to? Nie można już kupić domu w Nowosolnej częściowo za własne zarobione pieniądze będąc vickiem w Zgierzu, a resztę spłacać z pensji prezia w Łodzi?
      • Gość: kama Re: Jerzy Kropiwnicki powinien wygrać! IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 23:11
        Obnizyl tak samo bezrobocie jak Kaczynski... skoro masa ludzi wyjechala
        pracowac zagranice to bezrobocie jest mniejsze
    • Gość: Tomasz.bu Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.joensuunelli.fi 15.11.06, 21:37
      Abstrahując od tej wysokich lotów wymiany zdań, to pan (niepo)radny mógłby się
      chociaż orientować w postawach ustroju swjego kraju i być w stanie odróżnić
      powiat i jego władze od gminy miejskiej i jej władz.
      • Gość: Tomasz.bu Sorki za literówkę IP: *.joensuunelli.fi 15.11.06, 21:45
        > chociaż orientować w postawach

oczywiście chodziło o poDstawy
    • Gość: o na zamówienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:51
      pisarczyk znów zostanie pogłaskany po piórku
      • baska123 Re: na zamówienie 15.11.06, 21:57
        No.. żeby ta Wiola jeszcze gotować umiała.
      • Gość: zgierz@anka Re: na zamówienie IP: 81.219.162.* 16.11.06, 08:34
        Pan Kwiatkowskito nowy okaz zoologiczny czyli skrzyżowanie kameleona z
        marionetką.(...Przykro czytać jak ktoś lekceważy Zgierzan odczucia.
        Dopuki nie nauczymy rozliczać ludzi merytorycznie z ich poprzedniej
        działalności w swerze polityki,gospodarki ,tak długo będziemy klepać tą szarość
        i biedę,zacznie się chyba ono...uciekł jak szczur z tonącego statku ! OJ
        UWAŻAJCIE WYBORCY BO WASZE MIASTO TEŻ ZOSTAWI I UCIEKNIE DO WARSZAWY!!!!
        TEN PAN JAKO WICEPREZYDENT SIĘ NIE SPRAWDZIŁ!!!!! CZY SPRAWDZI SIĘ JAKO
        PREZYDENT TO WY ŁODZIANIE PRZEROBICIE NA WASNYCH GRZBIETACH JAK GO WYBIERZECIE
        • Gość: Paweł Re: zgierz@nka na zamówienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:40
          to oceń, sprawdź programy i zagłosuj według własnego uznania...
          ALE U SIEBIE a do nas się nie mieszaj! lub nie wciskaj kitu podpisując się jak
          się podpisujesz dla zwiększenia własnego pseudo autorytetu!
      • Gość: zgierz@anka Re: na zamówienie IP: 81.219.162.* 16.11.06, 08:34
        Pan Kwiatkowskito nowy okaz zoologiczny czyli skrzyżowanie kameleona z
        marionetką.(...Przykro czytać jak ktoś lekceważy Zgierzan odczucia.
        Dopuki nie nauczymy rozliczać ludzi merytorycznie z ich poprzedniej
        działalności w swerze polityki,gospodarki ,tak długo będziemy klepać tą szarość
        i biedę,zacznie się chyba ono...uciekł jak szczur z tonącego statku ! OJ
        UWAŻAJCIE WYBORCY BO WASZE MIASTO TEŻ ZOSTAWI I UCIEKNIE DO WARSZAWY!!!!
        TEN PAN JAKO WICEPREZYDENT SIĘ NIE SPRAWDZIŁ!!!!! CZY SPRAWDZI SIĘ JAKO
        PREZYDENT TO WY ŁODZIANIE PRZEROBICIE NA WASNYCH GRZBIETACH JAK GO WYBIERZECIE
    • Gość: Augustyn Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.gdynia.mm.pl 15.11.06, 22:35
      Proszę o ścisłość. Kwiatkowski nie robił "zadym". Młodsi nie pamiętają lat 90-
      tych i gotowi pomysleć, że Kwiatkowski rzucał jakimis koktailami Mołotowa w
      weteranów łódzkiej lewicy.
      Ot, trochę pokrzykiwań, jakieś przebieranki, rzucanie cukierków w czasie obrad
      Rady Miejskiej... No, straszne zadymy po prostu.
      I co to wogóle za argument jest? Kropiwnicki siedział w więzieniu za komuny-to
      tez ma być powód (dla "lewicowego elektoratu"), żeby nie głosować na Kropę?
      Że nie wspomnę o Adamie Michniku, który komuchów chciał zabijać (w każdym razie
      myslał o tym), czy Stefanie Niesiołowskim, który wysadzał pomnik Lenina w
      powietrze (i za to, go kocham)... Kwiatkowski to przy nich grzeczny chłopczyk.
      Jaki to ma związek z wyborami samorządowymi?
      Pytanie jest jedno: który z dwoch Panów ma pomysł(y), narzędzia i ludzi, na to,
      żeby łodzianom za cztery lata było lepiej niż dzisiaj? I tyle.
      Ad rem Gazeto! Ad rem Forumowicze!
      Pozdrawiam:
      Augustyn
      • Gość: wujek Augustyn, jesteś niedouczony IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 23:31
        co do dokonań Niesiołowskiego. Jemu jedynie udało sie zdjąc tablice na Rysach i
        to nie tylko jemu sie udało.
        • Gość: Augustyn Augustyn, jesteś niedouczony IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.06, 16:56
          E tam zaraz niedouczony. Zamiast napisać, ze miał zamiar, napisałem, że
          wysadzał. Zwykłe niechlujstwo. Ale dziękuję za uwagę.
          Pozdrawiam
      • Gość: GSJP Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: 82.177.11.* 16.11.06, 10:08
        bravo. podpisuje sie oboma rekoma :)
        jak widac jednak forumownicze i gazeta odnoszą sie ad personam a nie ad rem.
    • Gość: Gość Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.4web.pl 15.11.06, 23:14
      Cały nasz "Królik" odwiedził już podobnie jak Krzysztof większość organizacji
      partyjnych. W ostatnich wyborach mił nawet startować z Samogwałtu ale panowie
      szybko się zorientowali, że po elekcji opuści ich szeregi i popędzi do Kropy.
      Jak widać pracuje mocno nad dobrą posadą w klubie SLD :)
      • Gość: Michał Król Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.uml.lodz.pl 16.11.06, 19:18
        Proszę mi nie imputować jakiś bzdur, że miałem kandydować z S...
    • Gość: Zigi Rozalski Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:50
      Wyborcza niech zmieni tytul na Wyborcza Kroka
    • Gość: darek W Zgierzu też dymu narobił IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 00:14
      Jak się patrzy na jego zgierskie osiągnięcia to rzeczywiście najlepiej mu
      zadymy wychodzą.Np.Zgierz zadymił.A co do braciszka to powszechnie wiadomo
      dlaczego zwiał do USA.
    • Gość: dren Kropa i Kwiatek są siebie warci - obaj to wrz*dy IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 01:31
      a wybór jest mniej więcej taki, jak między dżumą a cholerą.

czy do polityki naprawdę muszą się pchać same pozbawione honoru kłamliwe nieroby
      i szmaty?

ale to jeszcze nie znaczy, ze mamy na takich ****** głosować.
      ja - na przykład - senkju. szkoda mi na tych "panów" zelówek.
      • Gość: Aaaaaaaaaby A na ciebie, mała gnido, szkoda nawet gwoździka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:15
        Głupek i tyle. Nie głosuj, płakał po twoim obszczanym głosie nie będę.
    • Gość: miś Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.11.06, 07:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=52224758&a=52241216
    • Gość: Optymista Król i opozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:37
      Im dalej od '89 tym więcej opozycjonistów. Teraz Michał Król. Jak ktoś pamięta
      jego "działalność" niech napisze coś o tym. A może Król teczkę z IPN ujawni?
      • zenekdegenerat Re: Król i opozycja 17.11.06, 17:43
        ja pamiętam! jak aktywnie w szkółce jeszcze zasuwał (a przynajmniej mówił że
        zasuwał) do kościółka przed lekcjami. ale jak ktoś miał inne zdanie niż on...
        to nagle gdzieś mu z głowy chrześcijańska wyrozumiałość i miłość bliźniego
        odparowywała... hm... wilk w owczej skórze?
        • Gość: jk Re: Król i opozycja IP: *.pai.net.pl 21.11.06, 22:14
          To już do kościoła nie można chodzić, Makowski też chodził i co ?
    • Gość: zgierz@anka Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: 81.219.162.* 16.11.06, 08:44
      Podejrzewam ,że argumentów Pan Kwiatkowski nie ma.
      Osiągnięć zero,czym może się pochwalić co trwałego zostawił po sobie i
      wspólnych rządach z Maślińskim...tylko długi i niespełnione nadzieje
      poprzednich wyborców.
    • Gość: ZOMOwiec Kwiatkowski to zła kandydatura PO, niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:12
      Kwiatkowski to zła kandydatura PO, niestety. Kropiwnicki zgodził się, też
      niestety, na poparcie PiS-u i dlatego na niego nie głosowałem, ale był bardzo
      dobrym prezydentem. Lubię PO, ale w Łodzi wystawili kandydata bez sensu. W tej
      sytuacji lepiej już poprzeć Kropiwnickiego, chociaż serce się kraje, że
      Kaczyńsku... zrobią z tego użytek dla siebie...
      • markus.kembi Re: Kwiatkowski to zła kandydatura PO, niestety 16.11.06, 09:59
        Kropiwnicki to oszołom i dewot, wróg hipermarketów i przeciwnik handlu w
        niedziele, ale reprezentuje sobą jakiś poziom kultury osobistej. Kwiatkowski to
        najgorszy możliwy kandytat - może i nie ma nic niezgodnego z prawem w
        manifestacjach, pokrzykiwaniu, rzucaniu jajkami w premiera, ale ja nie chcę mieć
        takiego prezydenta, wolałbym cżłowieka, który dyskutuje rzeczowo, a nie
        krzykacza. Kwiatkowski to typowy PiS-iak, taki drugi Mariusz Kamiński, dziwię
        się, że Platforma wystawiła kogoś takiego. Może to elemant jakiegoś planu -
        wygra Kropa, a później opozycja nie przegłosuje budżetu i będą przedterminowe
        wybory?
    • Gość: Ingo Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: 213.17.170.* 16.11.06, 09:17
      Nie chce zadymiarza i człowieka bez żadnych osiągnięć na Prezydenta. Chce
      osoby, która ma już doświadczenie i coś zrobiła. Zadymy sa dobre na ulicy ale
      nie w rządzeniu miastem
      • Gość: Paweł Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:14
        Nie chce zadymiarza i człowieka bez żadnych osiągnięć na Prezydenta. Chce
        > osoby, która ma już doświadczenie i coś zrobiła. Zadymy sa dobre na ulicy ale
        > nie w rządzeniu miastem

tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła
        tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła tyle zrobiła
        tyle...

niech mnie ktoś oświeci i powie do jasnej cholery co obecny prezydent (dobrego
        dla miasta) zrobił! CO KU.. DOBREGO ZROBIŁ???
        • Gość: Aska Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:14
          Ludzie co wy gadacie czy nie widzicie ze Kropiwnicki tak na prawde mysli o
          wlasnym ineresie?
      • Gość: GSJP Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: 82.177.11.* 16.11.06, 10:18
        Tez mam niejasne wrażenie, że z nieznanych nam szaraczkom przyczyn PO położyła
        na Łodzi lachę, czego dowodem jest właśnie wystawienie p. Kwiatkowskiego jako
        kandydata, a nie np. p. posła Grabarczyka. Tak się kończy dominująca w Łódzkiem
        pozycja p. poseł Katarasińskiej.
        A co do wyboru to faktycznie jest żaden. Od zawsze w swym dorosłym życiu
        głosowałem na PO, a teraz zastanawiam się czy w ogóle iść na drugą turę. Inna
        sprawa że od 2 lat mieszkam i pracuję w stolicy, więc pewnie za następne wybory
        Łodzi już podziękuję. Ot i komentarz do obniżania bezrobocia :)
        • Gość: Paweł Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:37
          to zagłosuj przeciw temu kto "wygnał" cie z łodzi (za pracą/płacą zapewne)?
    • skodabodzio Czy Król to ten od blokowania Muzeum sztuki? 16.11.06, 12:02
      Bo pamietam jak jakies pol roku temu radni sejmiku wojewodzkiego chcieli
      zablokowac unijna dotacje na muzeum w manufakturze argumentujac, ze wojewodztwo
      nie bedzie dotowac hipermarketu.

Jezeli tak to fajne zaplecze polityczne ma Kropiwnicki...
    • citoyen Zadymy a może wolność zgromadzeń 16.11.06, 12:21
      Miałem niegdyś okazję przyjrzeć się "zadymie" organizowanej przez Krzysztofa
      Kwiatkowskiego w dniu 1 maja na Starym Rynku w Łodzi. Sprawa miała swój ciąg
      dalszy w debacie telewizyjnej, a następnie pozytywny dla pretendenta finał w
      sądzie. Refleksja, jaka wtedy nasunęła mi się na wstępie dotyczyła podstawowej
      wady myślenia, jaką zaprezentowali ówcześni przedstawiciele władzy publicznej.
      Było nią przeświadczenie, że wszelkie tego typu akcje muszą posiadać formalne
      przyzwolenie, a ich miejsce, termin i osoby odpowiedzialne muszą cieszyć się
      poprawnością polityczną. Nic bardziej błędnego. To było typowe korzystanie z
      wolności jednostki, a prawem było z kolei oczekiwanie na wsparcie władzy
      publicznej w zamierzonych działaniach.
      Wolność zgromadzeń reguluje art. 57 konstytucji RP, art. 11 Konwencji o Ochronie
      Praw Człowieka i Podstawowych Wolności Rady Europy oraz art. 20 Międzynarodowego
      Paktu Praw Obywatelskich i Politycznych ONZ. Zgromadzenie pokojowe wyraża
      określone stanowiska i poglądy za pomocą słów, happeningów i innych zachowań
      wyrażających przekonania jednostki, ale w aspekcie uczestnictwa kolektywnego.
      Wolność zgromadzeń daje swobodę wyboru czasu i miejsca zgromadzenia i form
      wyrażania poglądów. Wolność uczestniczenia w zgromadzeniach oznacza także
      swobodę odmowy w ich udziale. Natomiast obowiązkiem władzy jest usunięcie
      wszelkich przeszkód w zakresie korzystania z wolności i zaniechanie
      nieuzasadnionej ingerencji, podjmowanie czynności urzeczywistniających
      stosowanie tego prawa, aby uchronić uczestników przed aktami przemocy ze strony
      politycznch przeciwników. Ale uwaga, musi to być z założenia i przebiegu
      zgromadzenie pokojowe przebiegające z poszanowaniem integralności fizycznej osób
      oraz mienia prywatnego i publicznego wykluczające stosowanie przemocy oraz
      przymusu wobec osób trzecich oraz funkcjonariuszy publicznych.
      Pokojowe zgromadzenie jest formą tworzenia społeczeństwa obywatelskiego, formą
      kounikacji międzyludzkiej, uczestnictwem w debacie publicznej, choć pozornym to
      jednak cząstkowym sprawowaniu władzy w demokratycznym społeczeństwie, nawet
      jeśli przybiera ona postać frontalnej krytyki władzy. Ograniczać wolność
      zgromadzeń można wyłącznie wtedy gdy chronimy wolności i prawa innych osób, ich
      nietykalność osobistą, gdy chronimy moralność publiczną i wiarę, i wolność
      poruszania się.
      Działania Pana Kwiatkowskiego "zadymami" nie były, co najwyżej jeśli mogło dojść
      do naruszenia nietykalności osobistej to zawsze isnieje droga powództwa
      cywilnego. Zresztą, politycy krytykowani w taki sposób muszą się liczyć z
      szerokim wachlarzem form i metod dezawuowania sposobu sprawowania władzy

Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: remember Kwiatkowski i wchodzenie do tyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:41
      a ja pamiętam Kwiatkowskiego, jako chłopaszka, który z wielka wprawą wchodził
      dotyłka Kaczyńskiemu i Dornowi (do 1996r.), a od 1997r, Buzkowi...
    • Gość: tadek Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.wshe.lodz.pl 16.11.06, 16:04
      co z tym kwiatkowskim gadać, wsiok niech spada do tego kła z sopotu-niemieckie
      nasienie
      • Gość: Augustyn Do rzeczy! IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.06, 16:50
        Co mają jakieś niewinne manify(fki) sprzed dekady, do wyboru, którego mamy
        dokonać za 10 dni?!! Ludzie opamietajcie się! Będziecie wypominać kandydatom
        to, że w nosie gmerali mając po pieć lat? Bez sensu...
        Dlaczego Kwiatkowskiego miałby dyskwalifikować fakt, że samorządowe pagony
        zdobywał jako wiceprezydent małego miasteczka? A taki Łokietek to kim był, że
        do tronu się pchał? Książątkiem (panisko na Kujawach)! A królem został i na
        Wawelu pochowan jest! Kropiwnicki był ministrem (centrum studiów strategicznych-
        czyli bla,bla,bla) u tego samego Buzka. Przychodził więc do samorządu z rządu.
        W czym to jest lepsze od kariery Kwiatkowskiego?
        Przestańcie się licytować na pierdoły (kto z kim, gdzie i kiedy)! To nie serial
        latyno, tylko poważny wybór,w bardzo poważnym Mieście!
        Nikt na tym forum nie pyta o programy i możliwości ich realizowania!
        Za to wyzwisko goni wyzwisko, hasło za hasłem, bla,bla,bla. Licytacja na
        partyjne loga. Bez sensu.
        Zaczekajmy na program i zaglosujmy zgodnie z rozumem/rozsądkiem! I tyle.
        Augustyn
        • Gość: Aska Re: Do rzeczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:11
          Zgadzam się z Augustynem na razie program bardzxo ciekawy ma Kwiatkowski i tyle.
        • markus.kembi Re: Do rzeczy! 16.11.06, 18:58
          Ależ wcale nie mówię, że pan Kwiatkowski złamał prawo - po prostu wolałbym na
          stanowisku prezydenta miasta mieć poważnego, zrównoważonego człowieka, a nie
          krzykacza, który zamiast wykonywać swoje obowiązki woli się wygłupiać. Poważny
          wybór w poważnym mieście - a więc kandydat powinien być poważny. A co do
          programu - obiecać można wszystko: całkowitą likwidację bezrobocia, tanie
          mieszkania, darmowy internet dla wyborców, a nawet budowę sieci metra w Łodzi,
          dlatego tym, co zapowiadają kandydaci przed wyborami nie ma się co sugerować.
          • Gość: barba Re: Do rzeczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:52
            to ta klika kropy boi sie odejsc , bo wtedy zobaczycie jaki jest budzet ,jakie
            przekrety .Tomaszewski i Chądzynski złodzieje juz dawno powinni
            siedziec .dopiero na 3 miesiace przed wyborami zaczął Kropa coś robic w
            mieście . czy wy ludzie tego nie widzicie . a po wyborach z powodu braku
            funduszy wszystko przerwie i zostawi rozgrzebane .
            • Gość: uczciwy Siedzieć to powinien Kwiatkowski za to co robi. IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 21:54
              Platforma przebija Kurskiego.
          • Gość: Augustyn Re: Do rzeczy! IP: *.lodz.mm.pl 17.11.06, 16:24
            To brzydko sugerować komuś, że jest niezrównoważony. Taka bolszewicka metoda-
            zrobić z kogoś wariata i po sprawie.
            Kwiatkowski nie tylko nie łamał prawa; jego działania sprzed 10 lat były jak
            najbardziej zrównowazone i racjonalne. Takie były możliwości działania w Łodzi
            uważanej (nie bez powodu) za czerwoną. A Kwiatkowski był młody i właśnie takie
            metody młodym ludziom przystoją.
            A programy są bardzo ważne. Pod jednym warunkiem: że ma się wiedzę, która
            pozwala oddzielić ziarna od plew (czyli to co potrzebne, realne, niepotrzebne i
            nierealne).
            Wydaje mi się, ze wiem (mniej więcej) czego Łodzi potrzeba, pisałem o tym na
            tym forum (jak pisali Jasam, Citoyen i inni) wielokrotnie i dlatego zaczekam na
            program.
            Pozdrawiam
            • citoyen Re: Do rzeczy! 17.11.06, 23:14
              Jasamie,
              wracaj na forum!
    • acerola Kwiatkowski i antylewicowe zadymy 16.11.06, 21:56
      Kwiatkowskiemu zarzuca się że jest krzykaczem bo to raptem 10lat a Kropiwnicki
      to poważny kandydat (ma swoje lata)i nikt jeszcze mu nie wytknął co on krzyczał
      jakie robił zadymy mając 20-25lat a może siedział cicho jak mysz pod miotłą?
      • Gość: Zazuzi Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:21
        Nie bradź, w przeciwieństwie do Kwiatkowskiego, Kropiwnicki za swoje poglądy
        odsiedział w więzieniu. Więc trochę rozumu by Ci się przydało
        • Gość: Augustyn Re: Kwiatkowski i antylewicowe zadymy IP: *.lodz.mm.pl 20.11.06, 15:13
          To prawda-Kropiwnicki odsiedział swoje zaangażowanie w prl-owskim więzieniu.
          Nie o to jednak chodziło.
          Pytanie o dobór argumentu; dlaczego zadymka, w której Kwiatkowski uczestniczył
          dekadę temu, ma go dykwalifikować dzisiaj?
          Augustyn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka