krzysiek1982lodz 05.12.06, 16:15 Nie ma tam zadnych ciekawych audycji , czyli radio do likwidacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiek1982lodz Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 05.12.06, 16:16 jeszcze chciałem dodac że Radio Manhattan to było cos Odpowiedz Link Zgłoś
damndogu Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 05.12.06, 20:59 jestem za!! uszy mi więdną w pracy jak muszę tego czegoś słuchać. dobrze że nie muszę cały czas :P Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 05.12.06, 21:57 E no co wy , Eska i tak jest ambitniejsza od Parady , od samego poczatku mam alergie na to radio , a poza tym jest cos takiego jeszce jak Eska-Rock , no po poprostu dusza kwitnie jak to wlacze, Eska jest dla mniej wymagajacych , a co do sw. Manhattanu , to przeciez w Esce Bisiorek sie udziela , stad cos dla ciemnoty i to cos dla fajnych ludzi czyl Eska Rock , ktos slucha szajsu ,aby czegos lepszego sluchac mogl ktos. Odpowiedz Link Zgłoś
sven_b Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 05.12.06, 22:10 Eska to szkolny przyklad pojęcia 'mowy-trawy' prowadzących, ktorzy wpadli na pomysl sikania z radosci bez konkretnego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 05.12.06, 22:22 Lol, ja tu widzę dookoła samych koneserów muzyki :) oooo taaaak Eska Rock to jest coś nie to co ta zwykła dla chołoty... aż mi się was żal zrobiło, tak serdecznie i od serca... nie przychodzi wam do głowy że czasem ludzie lubią sobie posłuchać muzyki ot tak, żeby posłuchać.. bez zbędnego wgłębiania się w to na jakich instrumentach grają muzycy, czy przeciwko czemu protestują, albo co tak bardzo ich boli (inaczej mówiąc co autor miał na myśli) jeśli tego nie rozumiecie to kto tu jest mało inteligentny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 05.12.06, 22:36 Wiesz ,ze mnie glowa boli od pewnych bitow , typu viva w godzinach szczytu , nie wiem czemu na mdlosci mnie zbiera jak wyczuje cos takiego jak rytm w modern talking za komuny, na dzisiejszym umpa umpa konczac? Jesli techno to Goldi np czy no nie bedzie Moby ,cos poniezej to migrena.Jestem wiernym sluchaczem Eski Rock i Trojki , mam cos ze sluchem ,ze mdli mnie gdy leci Zetka czy Eska ,czy nie daj bosz w jakims sklepie Parada? To nie sa uprzedzenia tylko biologia ... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 07:33 maddox84 napisał: > nie przychodzi wam do głowy że czasem ludzie lubią > sobie posłuchać muzyki ot tak, żeby posłuchać.. bez zbędnego wgłębiania się w > to na jakich instrumentach grają muzycy, czy przeciwko czemu protestują, albo > co tak bardzo ich boli (inaczej mówiąc co autor miał na myśli) jeśli tego nie > rozumiecie to kto tu jest mało inteligentny ?? LOL, ja w takich przypadkach słucham Bonobo, Zero 7, Frou Frou... ale tego Eska (i innego ambitnego chilloutu/downtempo/house) nie puści. Radio to nie tylko muzyka - to niestety również głupi prowadzący i udzielający się na antenie głupi odbiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 08:18 Nie zaambitnie żeś z tą muzyką tutaj wpadła?? Czasem owszem ludzie lubią posłuchać muzyki... Ale muzyki... a nie tego co leci w tym radiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 09:46 Nie wiem czy mam się śmiać, czy raczej płakać z powodu waszej ignorancji i ograniczonych światopoglądów.. a znacie takie powiedzenie, "kwestia gustu"... no właśnie... każdy ma inny gust, i nie cierpię kiedy ktoś próbuję być wykładnią na temat co jest muzyką a co nie... innymi słowy, co jest warte słuchania a co nie! W ten sposób pokazujecie jedynie... niski poziom własnej inteligencji... to tak jakby mówić że blondynki to nie kobiety, bo brunetki się wam bardziej podobają. EOT ! Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 10:14 hm kiedyś dostałem wersję próbną syntezatora na komputer. Fajna zabawa. Występują oczywiście drobne ograniczenia spowodowane brakiem odpowiedniej klawiatury. I zacząłem sobie grać. Najpierw bardziej ambitnie Niemena, Oldfielda. Potem z nudów bawiłem się efektami. Szok. okazało się, że włączając odpowieni efekt i wciskają w miare przypadkowe przyciski wychodzi to co słyszymy na codzień w Radiu Eska :D. I założyłbym grupę takich śpiwoków, tylko że ja nie przepadam za kiczem :D. Owszem kwestoia gustu. dlatego nie mówię zlikwidować to radio. Tylko uważam, że muzyk powinien być człowiekiem ambitnym. Ale trafia na mało wymagający grunt więc idzie po najmniejszej linii oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 10:21 maddox84 napisał: > i nie cierpię kiedy ktoś próbuję być wykładnią na > temat co jest muzyką a co nie... innymi słowy, co jest warte słuchania a co > nie! Ale tak właśnie robi Eska. Radio, poza dopasowaniem się do gustów odbiorcy również w takim czy innym stopniu je kształtuje. Nie da się ukryć, że gust przeciętnego polskiego odbiorcy muzyki nie wykraczają poza to, co serwuje się (poza piwem i kiełbaskami) na wakacyjnych spędach z udziałem przebrzmiałych dawno gwiazd i popularnych akurat w danym sezonie gwiazdeczek spod znaku "Idola". Jakkolwiek, to co robią stacje radiowe pokroju Eski czy Dresostacji jest niesamowicie destrukcyjne. Oczywiście możemy się dalej rozwodzić na temat świadomego wyboru słuchacza - ale mam wrażenie, że z takim można mieć do czynienia li tylko w kontekście słuchania Pandory czy Last.fm. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 10:26 A więcej Ci powiem. Prowadzący i słuchacze prezentują tak niski poziom, że słuchanie tego radia przypomina bardziej podsłuchiwanie grupki dresów na Pietrynie, która w okrojonej wersji języka ( pewnie po skończeniu góra 8 klas szkoły podstawowej ) próbuje się umówić gdzie się spić i jaką zaliczyć... Kiedyś radio było dla osób inteligentnych i wymagających wysokiego poziomu audycji. Teraz przypomina sieczkę z telewizji... Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 08:17 Nie wiem ja tam słucham Trójki i Złotych Przebojów. Przynejmniej bardziej ambitne niż pozostałe. Fakt faktem Trójka się odrobinę pogarsza ale nadal jest niedoścignionym wzorem dla innych. A Eska i Parada... To one puszczaja muzykę?? No ja bym tego tak nie nazwał. Puszczają coś co miało przypominać muzykę ale artysta nie miał talentu i weny. Radio Eska to nic. Najgorsze są te festiwale w TV sponsorowane przez Eskę. Hity na czasie tak?? To jest sieczka... :/. Pokaz tego jak umiejętnie wyjść na scenę nie umiejąc śpiewać i zarobić na tym multum kasy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 08:18 krzysiek1982lodz napisał: > Nie ma tam zadnych ciekawych audycji , czyli radio do likwidacji gdyby sie kierować takimi kategoriami to należałoby zlikwidować większość radiostacji, w tym prawie wszystkie ogólnopolskie z debilnym rmf na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 10:29 o RMF. Miałem kiedyś nieprzyjemność poznania ekipy RMF. Byłem w Bieszczadach pomiędzy Cisną a Dołżycą. Akurat RMF miał tam jeden z tych swoich pokazów. Poziom tych ludzi był zniewalająco niski. Obrzydliwe słownictwo i jeszcze gorsze zachowanie. I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie chodzili cały czas w firmowych ciuchach... Ja gdyby moi pracownicy chodzący w rzeczach reprezentujących firmę tak się zachowywali, wywaliłbym. Wkońcu są wizytówką firmy... Ale jak widać pracownicy idealnie odzwierciedlają poziom radia... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 10:41 to radio to makabra. Kiedyś rano włączyłem przypadkowo. Jakiś dwóch gości prowadzi poranną audycję a poziom żartów i dyskusji jest mocno zblizony do ostatnich występów samoobrony. Do tego fatalna muzyka - rym-cyk-cyk-cyk-bum-cyk- cyk-cyk od samego rana, bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 11:06 Dla Ciebie bee ale jak kogoś za słabo pofałdowało to szczytem jego marzeń jest owe "rym-cyk-cyk-cyk-bum-cyk-cyk-cyk" od rana ;). Tyle umie zrozumieć :D. Z krojeniem chleba a już tym bardziej smarowaniem masłem ma problemy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 11:08 nie będę oceniał nikogo po tym jakie radio słucha - bo nie o to chodzi - każdy niech słucha co lubi - a pewnie jest i duża część ludzi którzy po prostu nie zwracają uwagi jaka stacja leci. Pozostanę przy mojej ocenie tego radia - totalne gó... Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 11:23 ale przyznasz sam, że ciężko wyobrazić sobie inteligentnego człowieka, który słucha owych prezenterów radiowych ;P. Ja osobiści na miejscu gó... poczułbym się wielce obrażony ;P. <foch> :P Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 11:40 hehe, no trochę Ci racji przyznam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 08.12.06, 11:42 czyli doszliśmy do konsensusu ;). <piwo> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
przplus Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 09.12.06, 03:02 Juz myslałem, że tylko ja mam takie odczucia co do eski!!!Parada też zbytnio ambitn anie jest.Eska rock super muzyka dopuki jakis spiker sie nie wtraci z jakimś beznadziejnym konkursem bądz gadka.Polecam wszystkim III program polskiego radia , TOK FM , badz oczywiście radio żak, które ostatnio jest bardzo dobrze słyszlne;) Odpowiedz Link Zgłoś
rouge_et_blanc Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 09.12.06, 10:27 nie chodzi nawet o muzykę, którą puszczają, tylko o poziom prezenterów...żenujący...żarty jakie robią, dowcipy, sposób rozmawiania ze słuchaczami są po prostu na poziomie godnym pożałowania. ale najgorsze jest w tym to, że im wydaje się, że są świetni :| Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 09.12.06, 11:48 Nie wiem czy ktos pamieta poczatki stacji komercyjnych , Parada byla zenujaca do bolu zebow i przetrwala , a Manhattan musial sie sprzedac jako Eska i rownac w dol , zeby przetrawac , ale i tak sie ciesze ,ze istnieje Eska Rock ,Antyradio to chyba tylko przez siec jest dostepne , kiedys dalo sie posluchac Bis , a Radiostacja was nie zenuje , bo ja teraz szybko zmieniam kanal jak tam przez przypadek trafie(prawie sie u mnie na Trojke naklada).Zreszta o czym jest dyskusja , Trojka czy TokFm sa dla bardziej wyrobionych sluchaczy (czytaj starszych) a odbiorca zenua jest brac gimnazjalna i ci z wyksztalceniem ponizej.. Odpowiedz Link Zgłoś
m-nick RMF 09.12.06, 14:54 Kiedyś RMF to było inne radio. Ale to było w czasach, gdy na zetce było nawet coś wiecej niż muzyka. Teraz to chyba tylko Weiss w tym drugim został. A na RMF poziom żartów dobija mnie. Dobrze (dla mnie), że jest Eska Rock, a jak mam dość muzyki to Tok fm. A po 23, to koniecznie Radio Rydzyk:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maallinka zgadzam sie w 100% 09.12.06, 11:38 do tego slownictwo jakiego uzywaja (takie chyba mlodziezowe ma byc, takie cool!) I muzyka jak dla mnie do bani, ale to juz rzecz gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 09.12.06, 15:18 Potwierdzam najgorsze!!!! poziom jaki prezentuję to Radio jest żenujący.... a Hity tak oklepane że już zbardziej nie można!! Manhattan to było coś ..ale w czasach tej pieprz.. "globalizacji" nic dobrego się nie uchowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Najgorsze Radio w Łodzi - Eska 09.12.06, 18:29 bajkers napisał: > ale w czasach tej pieprz.. "globalizacji" nic dobrego się nie uchowa :-) Pragnę zauważyć, że pieprz.. "globalizacja" to również Last.fm. Odpowiedz Link Zgłoś