Gość: MK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:01 Ktos wie jaki byl wynik? www.lodzkie.autostrady.prv.pl/doniesienia/gl9-01-2007.txt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nagano Re: Glosowanie w senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:25 Dzisiaj telewizja TOYA zjawiła się na lotnisku. Heh akurat filmowali jak Jetstream wjeżdzał na płytę główną. Jestem na 100% pewien, że materiał będzie wykorzystany do reportażu o budżecie na nowy rok. Nawet jeśli senat nie zatwierdzi poprawki to ostatnią deską ratunku dla lotniska jest podpisik kaczorka. Kropiwnicki jest pewny o te pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Glosowanie w senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:51 Tez wierze ze ostatecznie znajda sie te pieniadze w budzecie. Ale wierzyc a wiedziec...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Glosowanie w senacie IP: *.lodz.msk.pl 10.01.07, 21:51 > Nawet jeśli senat nie zatwierdzi poprawki to ostatnią deską ratunku dla lotniska > jest podpisik kaczorka. Kropiwnicki jest pewny o te pieniądze Prezydent nie może ani wprowadzić poprawek do budżetu, ani go zawetować. A poprawki senatu zawsze mogą jeszcze zostać odrzucone w sejmie, zatem nawet pozytywny wynik senackich głosowań nic nie przesądza. Przejście poprawki w wersji PiS oznacza, że o ostatecznym przyznaniu funduszy Lublinkowi będzie decydował rząd, który równie dobrze będzie mógł je przyznać Lublinowi czy Rzeszowowi. Zatem Kaczor będzie miał Kropaszenkę w garści- jeśli podskoczy, Łódź dostanie guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Re: Glosowanie w senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:56 Zaraz jak to? Przecież sejm odrzucił już poprawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Glosowanie w senacie IP: *.lodz.msk.pl 10.01.07, 22:01 Zwyczajnie. Wszystkie poprawki senatu muszą być zatwierdzone przez sejm- może je odrzucić bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy wszystkich posłów Art 121 konstytucji RP Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Glosowanie w senacie 10.01.07, 21:57 Akurat TOYA zrealizowała dziś żenujący materiał o NOWYM POŁĄCZENIU LOTNICZYM czyli wakacyjnym czarterze do Salonik... Hurra! Jest postęp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Glosowanie w senacie IP: *.retsat1.com.pl 10.01.07, 22:02 "Akurat TOYA zrealizowała dziś żenujący materiał o NOWYM POŁĄCZENIU LOTNICZYM czyli wakacyjnym czarterze do Salonik... Hurra! Jest postęp... " Właśnie,zapomniałem o tym dodać.W dodatku z tego co wiemy inny czarter ma być do Monastiru a Krawczyk gada,że do Tunisu.Chyba,że do Tunisu jeszcze dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Glosowanie w senacie 10.01.07, 22:04 > Właśnie,zapomniałem o tym dodać.W dodatku z tego co wiemy inny czarter ma być > do Monastiru a Krawczyk gada,że do Tunisu.Chyba,że do Tunisu jeszcze dojdzie. tunis, tunezja, co za różnica? Aprop's: jak się właściwie mówi: Iran czy Irak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Glosowanie w senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:06 No jak to - nie wiesz jestem oburzony. Mowi sie Irasiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Glosowanie w senacie IP: *.retsat1.com.pl 10.01.07, 22:07 "tunis, tunezja, co za różnica?" No właśnie dosyć duża różnica bo Tunis to stolica Tunezji a Monastir to inne miasto w Tunezji i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Glosowanie w senacie 11.01.07, 08:08 Gość portalu: Pawel napisał(a): > No właśnie dosyć duża różnica bo Tunis to stolica Tunezji a Monastir to inne > miasto w Tunezji i tyle:) Dzięki. ślicznie mi wyjasniłeś:) A co z Iranem i Irakiem? ;-))) No dobra, gwoili wyjasnienia: Wypowiedź tego pana skojarzyła mi się z rozmowa dwóch blĄdynek, kiedy jedna pyta się drugiej: ty, jak się własciwie mówi: Iran czy Irak? Odpowiedz Link Zgłoś
kola256 Re: Glosowanie w senacie 11.01.07, 07:44 > tunis, tunezja, co za różnica? Twoja filozofia dorównuje niektórym liniom lotniczym. Po co latać do Łodzi skoro latamy do Warszawy. Łódź, Warszawa co za różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Glosowanie w senacie 11.01.07, 08:05 No własnie, też uwazam, że za dużo tych lotnisk w Polsce. wystarczy jedno, oczywiście we Włoszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Glosowanie w senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 07:55 Hmm... Chyba nie kazdy zrozumiał Twoją figurę retoryczną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Glosowanie w senacie 11.01.07, 08:04 > Chyba nie kazdy zrozumiał Twoją figurę retoryczną :-) :) Nie szkodzi. BTW: Irasiad tez jest moim typem na słowo roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Glosowanie w senacie IP: *.retsat1.com.pl 10.01.07, 21:59 "Dzisiaj telewizja TOYA zjawiła się na lotnisku. Heh akurat filmowali jak Jetstream wjeżdzał na płytę główną. Jestem na 100% pewien, że materiał będzie wykorzystany do reportażu o budżecie na nowy rok." Na Toyi już można obejrzeć krótki reportaż z dzisiejszej wizyty na lotnisku. moya.toya.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł15 Re: Glosowanie w senacie IP: *.era.pl 11.01.07, 07:05 co za bzdury opowiadaja w tym reportażu że niby w zeszłym roku samoloty do Egiptu wylatywały co dwa tygodnie - Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Czy ktos ma jeszcze zludzenia 11.01.07, 10:57 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3841815.html Kropaszenko z PiSem wydymali lodz i tyle. I jak ktos gdzie indziej napisal niech ci co glosowali na kandydatow PiS (w tym na kandydata PiS na prezydenta lodzi) lepiej sie nie odzywaja i nie denerwuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Glosowanie w senacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:26 Ani widu ani slychu finanse.wp.pl/POD,2,wid,8676629,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł15 Re: Glosowanie w senacie IP: *.era.pl 12.01.07, 07:28 własnie jadąc do pracy słyszałem w radio że senat zatwierdził 37 mln dla naszego lotniska i 10 mln na S8, teraz tylko jeszcze raz do sejmu i mamy kasę Odpowiedz Link Zgłoś