Dodaj do ulubionych

Taaak. Tam byli porządni ludzie...

22.01.07, 22:39
Wśród nich byli tacy, co to zaproponowali kawkę z mleczkiem lub jajeczko na
masełku albo i z boczusiem. Niejeden dobry człowiek poczęstował papieroskiem,
wielu oferowało rychłe wybawienie z opresji. Tam aż roiło się od uczynnych
istot, całe mnóstwo tych poczciwin cierpiało niewymowne katusze związane ze
swoją chwalebną misją. Taaak, tam byli porządni ludzie...

Czy ktoś, kto oglądał spektakl Teatru Telewizji "Inka 1946" może mieć
jakiekolwiek wątpliwości, co do bezwzględnej potrzeby osądzenia tych kanalii
oraz ich następców? Czy ktokolwiek z czystym sumieniem będzie bronił ich
przywilejów i niezasłużonych apanaży?!
Oby miana tych potworów na zawsze pozostały w niesławie.
Obserwuj wątek
    • longeta Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 22.01.07, 22:45
      Mam nadzieje że nie umrą śmiercią naturalną,to żałosne że mają się lepiej od ofiar
      nawet po zmianie systemu:-(
      • big_news Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 22.01.07, 22:50
        W artykule, do którego link niżej, jest troszke o "okrutnym" losie jednego z
        głównych oprawców Inki. Nareszcie do ludzi docierają prawdziwe informacje o
        niektórych gnidach.
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070122/kultura/kultura_a_2.html
        • longeta Cóż,gruba kreska zabiła i zgubiła naród 22.01.07, 23:02
          Oni też się mają dobrze:-(
          • big_news Re: Cóż,gruba kreska zabiła i zgubiła naród 22.01.07, 23:06
            Jeszcze nie wszystko stracone. Główny Organ podupada, ałtorytety i ętelegęncja
            idą w odstawkę. Ludzie otwierają oczy. Fakt, niektórzy ze zdumienia, bo
            ogłupianie szło pełną parą, ale nie wszyscy dali się zwieść. Ważne, że wreszcie
            pokazują prawdę.
            • longeta Czas na otrzeżwienie,po PO 23.01.07, 08:11
              wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8698775&rfbawp=1169536029.527&ticaid=13171
              • big_news Re: Czas na otrzeżwienie,po PO 23.01.07, 08:18
                To jakie są w takim razie rzeczywiste notowania tych partii? W sytuacji, kiedy
                PiS do PO zawsze jest niedoszacowane, a ta druga zawsze przeceniona?:)
                • gray naparzyliście się nieźle chłopaki, zatem... 23.01.07, 08:45

naaa baaarykaaadyyy luuuduuu robooooczyyy!!!

zrównajta tę ętelegęcje z ziemią! czas na nową jakość! - wiadomo wszak, że
                  inteligencja, to ci najinteligentniejsi, nie ważne jak byliby głupi.
                  • longeta Re: naparzyliście się nieźle chłopaki, zatem... 23.01.07, 08:56
                    gray napisał:

>
                    > naaa baaarykaaadyyy luuuduuu robooooczyyy!!!
                    >
                    > zrównajta tę ętelegęcje z ziemią! czas na nową jakość! - wiadomo wszak, że
                    > inteligencja, to ci najinteligentniejsi, nie ważne jak byliby głupi.

Ty na szczęście nie musisz się obawiać że ęteligentem zostaniesz:-)
                    • gray Re: naparzyliście się nieźle chłopaki, zatem... 23.01.07, 09:28

odbiło ci się już po zupce? poproś mamusię żeby w plecki puknęła.
                  • big_news Re: naparzyliście się nieźle chłopaki, zatem... 23.01.07, 09:07
                    Pewnikiem jest to, że z inteligencją masz niewiele wspólnego. Jasno to widać po
                    tym co wypisujesz. Gdybyś miał choć odrobinę oleju w głowie to rozumiałbyć, że
                    nie masz dzisiaj możliwości polemiki z np. wnukiem Inki. A zadbali o to właśnie
                    ci, którzy byli szpicą owych barykadowców. Przyjmij więc do tej swojej tępej
                    łepetyny, że przypisując coś innym całkowicie się ośmieszasz, ponieważ broniąc
                    katów ustawiłeś się w jednym szeregu z nimi.
                    Ęntelegęcie...
                    • gray Re: naparzyliście się nieźle chłopaki, zatem... 23.01.07, 09:27

jak zwykle przypisujesz mi słowa, których nigdy nie powiedziałem - pewnie
                      wygodniej ci pluć na mnie nie czytając tego co piszę.
                      a piszę jedynie o tym, że marzy ci się taka mała noc długich noży tudzież
                      kryształowa jakaś. powiedz szczerze - zgodziłbyś się uruchamiać zapadnię?
                      • longeta Re: naparzyliście się nieźle chłopaki, zatem... 23.01.07, 09:30
                        Też mi wzorce,ale po tobie wszystko jest możliwe:-)))

Na szczęście maj był piękny owego roku;-)
              • leslaw_m Re: Czas na otrzeżwienie,po PO 23.01.07, 15:19
                wszędzie widzisz gruba kreskę i PO,
                a powiedz KTO dziś grzebie przy uchwalonej ustawie lustracyjnej-głosami tej
                obrzydłej PO notabene
    • gray Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 08:37

masz stuprocentową rację.

od siebie dodam, że oglądałem shreka i uważam, że lord farquaad słusznie dostał
      za swoje.
      • jelonek72 Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 09:29
        eee jak zwykle Bigu puszcza podpuchę a Longeta zgodny chórek tworzy
        niestety musi jeszcze wiele pokoleń zaciekłych pokoleń polaczków wymrzeć żeby
        może wreszcie zaczęło byc normalnie .... chociaż po lekturze Pana Tadeusza
        wątpię czy nasz naród stać na brak pieniactwa, zawiści , zawziętości ,
        pamietliwości itd....... lista przywar narodowych jest u nas niemiłosiernie długa
        • longeta Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 09:32
          jelonek72 napisała:....

Zwłaszcza po tobie to widać,Polka całą gębą;-)
          • jelonek72 Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 15:30
            > Zwłaszcza po tobie to widać,Polka całą gębą;-)

ciekawe gdzie mnie widziałes Longeto , że mnie po gębie rozszyfrowujesz:)
            a Polką jestem , z korzeniami wschodnimi i mam co wiecej kombatancką rodzinę ,
            która straciła wszystko, zwiewała w kufrach na bieliznę przed wywozem na
            Syberię, walczyła o wolny kraj i być może dlatego mam duzo pokory do tego co
            było , bo jak dziadek siedział to byli tacy co go katowali i tacy co go ratowali
            ... mam wiele opowieści z pierwszej ręki .... ale co to was pieniaczy obchodzi,
            ma być mord i rozliczenie i błedne koło
            • longeta Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 15:36
              Była zbrodnia,musi być kara i nic tak nie psuje państwa jak bezkarność przestępców.

Też mam opowieści z pierwszej reki od pewnego piłsudczyka,kawalera krzyża
              walecznych za bitwę Warszawską,także nie licytuj się ze mną na dziadków:-)))
              • jelonek72 Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 15:40
                licytacja na dziadków może byc ostra - ja miałam dwóch dzielnych i wyjątkowych :):)

ok, była zbrodnia niech bedzie i kara , ale najpierw trzeba znaleźć winnego i co
                najważniejsze tą wine mu udowodnić , a nie skazywac na szafot tylko dlatego ,że
                np w 53 był strażnikiem w wiezieniu politycznym , bo to jeszcze nie zbrodnia
                • longeta Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 15:53
                  jelonek72 napisała:

> licytacja na dziadków może byc ostra - ja miałam dwóch dzielnych i wyjątkowych
                  > :):)

Tym bardzie dziwi mnie twoje stanowisko:-(

A co powiesz o stryjach?
                  Jednego miałem prawdziwy kozak,wojna obronna w 1939 w II pułku warszawskim,po
                  internowaniu uciekł z rosyjskiej niewoli,do końca życia nienawidził komuchów:-)))
                  • jelonek72 Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 20:20
                    Stryjkowie też byli nieźli - dwóch praktycznie nie znałam , bo walczyli jeden w armii Andersa a drugi u angielskich lotników, nigdy nie wrócili do Polski po wojnie, bali się, jeden do końca życia był przekonany ,że to że pozostał za granicą przyczyniło się do śmierci mojego dziadka , jego brata ....
                    dziwi cię moje stanowisko - widzisz moja rodzina zawsze uważała że odpowiedź agresją na agresję , i jeśli tylko się da należy unikac krzywdzenia swoich rodaków, coś na kształt chrześcijańskiego nadstawienia drugiego policzka... długo by opowiadać :) może kiedyś podyskutujemy przy jakimś piwie o naszych wielkich przodkach :):)
              • gray Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 18:23

lepiej żebyś się nie licytował na wnuków swoich dziadków :)
          • gray Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 18:16

żydówka, nie? też tak sądzę - przesadnie gestykuluje.
        • melanc.hoolik Re: twoim chórkiem dyryguje cassani 23.01.07, 14:53
          więc nie zapomnij o wazelince bo ostatnio nieźle smarowałaś i zapas pewnie na
          wykończeniu...

jelonek72 napisała:
          > eee jak zwykle Bigu puszcza podpuchę a Longeta zgodny chórek tworzy
          > niestety musi jeszcze wiele pokoleń zaciekłych pokoleń polaczków wymrzeć żeby
          > może wreszcie zaczęło byc normalnie .... chociaż po lekturze Pana Tadeusza
          > wątpię czy nasz naród stać na brak pieniactwa, zawiści , zawziętości ,
          > pamietliwości itd....... lista przywar narodowych jest u nas niemiłosiernie dłu
          > ga
          • jelonek72 Re: twoim chórkiem dyryguje cassani 23.01.07, 15:37
            mr melanc.hoolik - nie wymydli się, więc wara od mojej wazelinki, pilnuj swojej
            -amie :)
    • big_news Jak żyje dziś trzech z tych "porządnych" 23.01.07, 09:45
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=29012
      To jest zwykła zgroza:/
    • brite dona eis requiem 23.01.07, 10:52
      youtube.com/watch?v=yp_l5ntikaU
      • big_news Re: dona eis requiem 23.01.07, 11:00
        Też to lubię.
        Tyle, że tu jest nie na miejscu.
        • brite Re: dona eis requiem 23.01.07, 11:36
          > Tyle, że tu jest nie na miejscu.

Jesteś pewien?

Śmiesznie w sumie, bo ogólnie przecież się z Tobą zgadzam - uważam, że
          zbrodniarz, któremu udowodniono winę powinien zostać ukarany.
          Ale przy Twoich radykalnych deklaracjach niezbędne jest również występowanie
          swoistego advocatusa diaboli.
          • big_news Re: dona eis requiem 23.01.07, 11:54
            Tak, to jest śmieszne. Śmieszne, że ktoś podzielający moje opinie, musi czuwać
            nad moimi skrajnymi zapędami. Wygląda to w ten sposób, że obaj wytykamy kogoś
            winnego, tylko ja tak jakoś bardziej wyprostowanym palcem.
            A może to chodzi o coś całkiem innego? Tzn., że ja nie zapalam jednocześnie
            świeczki i ogarka i nazywam rzeczy po imieniu?
            No tak, zawsze gdzieś miałem tę poprawność polityczną. To i się doigrałem. Ci,
            którzy stoją wspólnie ze mną, muszą od czasu do czasu mną potrząsnąć. Tak...
            • brite Re: dona eis requiem 23.01.07, 12:01
              Widzisz, kiedyś, w tamtych czasach, które tak bardzo Ci leżą na żołądku, też
              była jedyna słuszna linia wskazująca wyprostowanym palcem, według której
              skazywały sądy i nie było nikogo, kto mógłby głośno powiedzieć "Ale!"

I tym się różnią nasze czasy od tamtych.
              • big_news Re: dona eis requiem 23.01.07, 12:23
                To by się prawie zgadzało. Prawie. Bo wtedy ci mówiący "ale" kończyli jak Inka,
                a dzisiaj ci, którzy mówią "ale", nie zawsze wiedzą co mówią. A w dodatku (jak
                na złość, bo często-gęsto chcieliby zostać męczennikami) nic im za to nie grozi.
                • brite Re: dona eis requiem 23.01.07, 12:27
                  Wow, biggie, przeczytaj jeszcze raz to co właśnie napisałeś.
                  • big_news Re: dona eis requiem 23.01.07, 12:28
                    Coś jest tam nie tak?
                    • louen Re: dona eis requiem 23.01.07, 14:03
                      tak to już bywa, że zwycięzcy sądzą pokonanych... nie jest to kwestia
                      sprawiedliwości tylko kwestia możliwości jaką daje władza i przewaga nad
                      przeciwnikiem w danej chwili... zresztą często w takich przypadkach "sędziowie"
                      stają się gorsi od niedawnych "oprawców"... a ślepy tłum kosi równo
                      wszystkich... wystarczy wskazać im kogoś palcem... z czasem nawet biorą się za
                      tych co stali obok tego wskazanego...

a najciekawsze jest to, że najbardziej surowymi "sędziami" stają się ci, którzy
                      nawet się nie otarli o rzekome zbrodnie "oprawców".

PS
                      ciekawe kiedy CBA zostanie uznane za organizację przestepczą...

PSS
                      oczywiście przy tym wszystkim co napisałem jestem za tym, żeby winnych
                      ukarać... ale zarówno tych z wczoraj jak i tych z dzisiaj... aha i jeszcze
                      warto byłoby napisać o jakie winy tutaj chodzi... bo przeciez nie o zbrodnie
                      wobec demokracji...
                      • longeta Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 23.01.07, 14:20
                        pachołku anty-polskości:-)))
                        • louen Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 23.01.07, 14:38
                          oh... bardzo dziwne, rzekłbym niezwykłe nawet...
                          wytłumacz mi, niegodnemu, cóż to takiego jest ta "polskość" (najlepiej w
                          punktach)...

a co do "pachołka" to każdy sądzi podłóg siebie...;)
                          • longeta Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 23.01.07, 14:45
                            louen napisał:> a co do "pachołka" to każdy sądzi podłóg siebie...;)

Nie,to takie określenie na byłych działaczy PZPR,Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji:-)

louen napisał:

> oh... bardzo dziwne, rzekłbym niezwykłe nawet...
                            > wytłumacz mi, niegodnemu, cóż to takiego jest ta "polskość" (najlepiej w
                            > punktach)...

Roman cię nauczy kiedy wprowadzi lekcje wychowania patriotycznego.
                            Na mnie nie licz,skoro rodzice cię nie nauczyli?
                            • louen Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 23.01.07, 14:54
                              > Nie,to takie określenie na byłych działaczy PZPR,Płatni Zdrajcy Pachołki
                              Rosji:
                              > -)

aha... ale nie wyklucza to mojego stwierdzenia... mógłbym jeszcze dodac, że
                              swój pozna swego...

> Roman cię nauczy kiedy wprowadzi lekcje wychowania patriotycznego.
                              > Na mnie nie licz,skoro rodzice cię nie nauczyli?

wersja Romana mnie nie interesuje... pytałem o twoją... jestem ciekaw czego
                              nauczyli Cię twoi rodzice wychowani przez "komunistów" być może nawet
                              faszystów...
                              • longeta Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 23.01.07, 15:05
                                louen napisał: >
                                > wersja Romana mnie nie interesuje... pytałem o twoją... jestem ciekaw czego
                                > nauczyli Cię twoi rodzice wychowani przez "komunistów" być może nawet
                                > faszystów...

Przeleć sobie po moich wcześniejszych postach od maja 2006,tam znajdziesz
                                odpowiedz na dręczące cię pytania:-)
                                • louen Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 24.01.07, 08:16
                                  przelecieć to ja mogę, ale na pewno nie twoje wypociny:)

sądząc po twojej odpowiedzi widzę, że nie potrafisz wyjaśnić rzekomo tak
                                  prostej sprawy jak świadomość narodowa, którą wpajali ci ponoć rodzice... może
                                  im się to poprostu nie udało, bo szacunku i podstawowych zasad kultury na pewno
                                  Cię nie nauczyli - skoro udzielasz odpowiedzi w takiej formie...
                                  • longeta Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 24.01.07, 08:27
                                    louen napisał:

> przelecieć to ja mogę, ale na pewno nie twoje wypociny:)
                                    >
                                    > sądząc po twojej odpowiedzi widzę, że nie potrafisz wyjaśnić rzekomo tak
                                    > prostej sprawy jak świadomość narodowa, którą wpajali ci ponoć rodzice... może
                                    > im się to poprostu nie udało, bo szacunku i podstawowych zasad kultury na pewno
                                    >
                                    > Cię nie nauczyli - skoro udzielasz odpowiedzi w takiej formie...

Człowiek się uprze i mu wytłumacz:-)))
                                    Równie dobrze mogę tłumaczyć debilowi całki.
                                    Co do zasad,to trzeba na nie zasłużyć,z lumpami gadam "krótko"
                                    • louen Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 24.01.07, 09:33
                                      > Równie dobrze mogę tłumaczyć debilowi całki.
                                      a ja myślałem, że debil z debilem się dogada... widać inaczej jest w twoim
                                      przypadku...

> Co do zasad,to trzeba na nie zasłużyć,z lumpami gadam "krótko"
                                      co do zasad i zasług to sie mylisz... dowodzisz tylko, ze miałem rację co do
                                      twojego chamstwa...
                                      • longeta Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 24.01.07, 09:39
                                        louen napisał:

> > Równie dobrze mogę tłumaczyć debilowi całki.
                                        > a ja myślałem, że debil z debilem się dogada... widać inaczej jest w twoim
                                        > przypadku...
                                        >
                                        > > Co do zasad,to trzeba na nie zasłużyć,z lumpami gadam "krótko"
                                        > co do zasad i zasług to sie mylisz... dowodzisz tylko, ze miałem rację co do
                                        > twojego chamstwa...

Twoje posty to jedno wielkie chamstwo,także nie licz na kulturę
                                        • louen Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 24.01.07, 09:44
                                          no z twojej strony nie licze na to.. dziwię się, że udało Ci się chociaż
                                          napisać takie słowo jak "kultura"... pewnie przepisałes z mojego postu...
                            • nett1980 Re: Dziwne masz przemyślenia,"dobry człowieku" 23.01.07, 18:01
                              Oj ,zeby cie ta wiara w Romka nie zgubila, jesli go nauczyl patriotyzmu
                              dziadek , to bedzie nauczal ,ze Pilsudski byl czerwony ,a Polska po 1 (!)
                              wojnie swiatowej- parodia prawdziwej Polski.
                      • big_news Re: dona eis requiem 23.01.07, 14:42
                        Najlepiej jest oczywiście, gdy pokonani mogą osądzić zwycięzców. I właśnie tak
                        się obecnie dzieje. Tu nie ma żadnej żądzy odwetu, tu nikt nie rozszarpuje
                        niewinnych ludzi. Tu się wreszcie rozpoczyna elementarna sprawiedliwość. I mogą
                        sobię stękać umoczeni, mogą skowyczeć kaci, mogą bluzgać i złorzeczyć wszelkiej
                        maści potwory i ogłupieni przez nich ich stronnicy. Tyle im zostało. Niech
                        dziękują Opatrzności, że w tych czasach nikt nie rozprawia się z przeciwnikami w
                        taki sposób, jaki oni preferowali. Chociaż jak czasem słyszę brednie jakie
                        wygadują, to najchętniej dałbym im na początek w pysk. Żeby choć jeden wykazał
                        odrobinę skruchy. Gdzie tam! Kłapią gębami, jakby to im kazano siedzieć na
                        odwróconym taborecie, jakby to im szufladą gnieciono jądra, jakby to im zrywano
                        paznokcie, polewano wrzątkiem, katowano całymi dobami bez przerwy. Szlag by
                        trafił te mendy! Raz na zawsze!
                        • louen Re: dona eis requiem 23.01.07, 14:59
                          napisze tak... jak najbardziej kara należy się tym, którzy upodlają (mordują)
                          innego człowieka... ale...

może rozwinę myśl jak znajdę czas...
                        • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:18
                          w społeczeństwie nie ma czegoś takiego jak "elementarna sprawiedliwość"...
                          sprawiedliwośc jest względna tak samo jak pojęcie "dobra" i "zła"...

tak samo trzeba pamiętać, że sadyści i bandyci są i działają bez względu na
                          system...

a tak poza tym to tak ja Ty dziś oceniasz SB i UB tak kilkadziesiąt lat temu SB
                          i UB oceniało opozycję, która była zagrożeniem dla stabilności PRL...
                          tak jak do gen. Jaruzelskiego należało zaprowadzenie porządku w kraju (miał to
                          zrobić i zrobił), którego Ty zapewnie oceniasz bardzo negatywnie... kto wie czy
                          za lat 50 nie będzie on bohaterem narodowym, jak gen. Piłsudski, przez którego
                          zginęło o wiele wiecej osób podczas zamachu stanu niż w stanie wojennym...

inne czasy... inne kryteria oceny... dziś dawna opozycja z racji swojej obecnej
                          pozycji może w dowolny sposób interpretować dla społeczeństwa dawne czasy...
                          nierzadko nadmiernie je demonizując.

co do wcześniej wspomnianych bandytów i sadystów to jak najbardziej należy ich
                          ukarać... i o ich winie powinien rozstrzygnąć sąd i to powinny być indywidualne
                          procesy, a nie masowe oskarżenia i kary przeciw SB, UB...

i jeszcze jedno: szuka się bandytów sprzed 20-30 lat, a daje się uciec
                          dzisiejszym...
                          • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:28
                            louen napisał: > za lat 50 nie będzie on bohaterem narodowym, jak gen.
                            Piłsudski, przez którego
                            > zginęło o wiele wiecej osób podczas zamachu stanu niż w stanie wojennym...

Może marszałek,stopni wojskowych i historii tez nie znasz,przestań pisać o
                            rzeczach o których nie masz pojęcia:-)))

Nędzny prowokatorze UBecki,sam jesteś bandytą i sadystą forumowym z tymi
                            teoriami i swoją obroną systemu który stoi w jednym szeregu z faszyzmem!
                            • gray Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:36

stoi ci?
                              • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:38
                                gray napisał:

>
                                > stoi ci?

a,masz ochotę skorzystać?
                              • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:42
                                a wziął niebieskie tabletki?? bo bez tego to nie sadzę...
                                • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:49
                                  louen napisał:

> a wziął niebieskie tabletki?? bo bez tego to nie sadzę...

Jak zwykle żle sądzisz:-)))

Uwielbiam takich kretynów jak ty i gray
                                  • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:58
                                    miło mi:)
                                    • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:02
                                      louen napisał:

> miło mi:)

Wiem, aty wiesz że to nie śniegiem ci sypie?
                                      • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:10
                                        > Wiem
                                        to jest watpliwe...:)
                                      • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:14
                                        longeta napisał:
                                        > Wiem,
                                        to jest wątpliwe...
                                • gray Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:52

raczej wziął. i został w matriksie...
                                  • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:55
                                    gray napisał:

>
                                    > raczej wziął. i został w matriksie...

Uuu,grey jesteś bez formy,wszystko ci oklapło łącznie z mózgiem:-)))
                                    Może ten śnieg na jezdni cię tak poraził?

Człowieku weż się w garść i ulep bałwana-cały ty:-)))
                                    • gray Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:57

zieeew
                                      • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:01
                                        Mega zieeew co za nudziarze i pomyśleć że jeden z nich miał ochotę na laskę(tak
                                        się dopytywał)
                                        • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:06
                                          podbudowało Cię to?
                                          w końcu jakiś mężczyzna sie Tobą zainteresował...
                                          • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:09
                                            louen napisał:

> podbudowało Cię to?
                                            > w końcu jakiś mężczyzna sie Tobą zainteresował...

Nie pierwszy i nie ostatni,ale ma pecha:-)))
                                            Nie lubię pedałów.
                                            • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:11
                                              nie tylko Ty jeden się bronisz przed swoim przeznaczeniem...
                                              • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:15
                                                louen napisał:

> nie tylko Ty jeden się bronisz przed swoim przeznaczeniem...

Posłuchaj to do ciebie....!
                                                Jeżeli ktoś ci powiedział że jesteś zabawny to?
                                                Skłamał,jesteś denny,mierny i same żółte ostatnie rzygowiny przez ciebie mówią:-)))
                                                • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:20
                                                  ja z tym mogę żyć... napiszę więcej!! jestem w stanie sobie to wybaczyć!!
                                                  • longeta Ten wątek był proroczy bigi 24.01.07, 10:22
                                                    Sami porządni ludzie tu piszą:-)))
                                                  • louen Re: Ten wątek był proroczy bigi 24.01.07, 10:25
                                                    widać ciężko Ci się żyło w latach socjalizmu (60, 70, 80-tych)...:)))))))))
                                                  • big_news Re: Ten wątek był proroczy bigi 24.01.07, 10:33
                                                    Ja, jak pewnie zauważyłeś, już się z tego wątku wyłączyłem. Tak to jest, że
                                                    jeżeli tylko poruszysz niewygodny dla niektórych temat, to możesz mieć pewność,
                                                    że zlecą się, no ten, wiesz który, oraz jego kserokopie. Nie ma sensu kopać się
                                                    z koniem. Tym bardziej, że te konie mają przez końskie okulary ograniczone pole
                                                    widzenia. Że już o znanym powszechnie chamstwie tych trolli nie wspomnę.
                                                    To rzeczywiście, wypisz wymaluj, porządni ludzie. Kapka w kapkę tacy sami jak
                                                    ich ideowi przodkowie.
                                                  • louen Re: Ten wątek był proroczy bigi 24.01.07, 10:46
                                                    Amen

PS
                                                    Brite, możecie już wyprać maskotkę...
                                        • gray Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:07

najmocniej przepraszam, że zawiodłem twoje nadzieje, aczkolwiek nie powinieneś
                                          od razu tak dużo sobie obiecywać, bo jeszcze znowu cię ktoś okłamie - poprzednio
                                          byli to kaczyńscy.
                                          • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:11
                                            gray napisał:

>
                                            > najmocniej przepraszam, że zawiodłem twoje nadzieje,

Nie musisz przepraszać,zrób laskę sąsiadowi:-)))
                                            Może też kocha inaczej?
                                            • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:12
                                              longeta napisał:
                                              > Może też kocha inaczej?
                                              to znaczy tak jak Ty?? skoro ma Cię zastąpić...
                            • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:41
                              masz rację Piłsudski był marszałkiem... i to jedyna rzecz, w której masz rację:)

co do reszty twojego bełkotu to nie miotaj się tak bo jeszcze ataku epilepsji
                              dostaniesz...

widzisz Ty praktycznie o niczym nie masz pojęcia i piszerz... widać jednak
                              można...

no i jeszcze wytłumacz mi co to jest faszyzm... według Ciebie oczywiście...
                              • longeta Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:48
                                louen napisał:> no i jeszcze wytłumacz mi co to jest faszyzm... według Ciebie
                                oczywiście...

Proszę bardzo,masz definicje:

pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm
                                Ale nie wiem czy rozumisz skoro zbrodniarza stawiasz w panteonie bohaterów
                                narodowych:-)))
                                • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:57
                                  według Ciebie, nie według wikipedii... własnymi słowami, jeśli takowymi
                                  potrafisz operować...

definicję zbrodniarza i bohatera też możesz mi podać, najlepiej na przykładzie
                                  i z różnego punktu widzenia:)
                                  • gray Re: dona eis requiem 24.01.07, 09:59

wg. wikipedii wychodzą jak ulał kaczyńscy i ich metody, ciekawe jak jest wg.
                                    longety :)
                                    • louen Re: dona eis requiem 24.01.07, 10:03
                                      pewnie nijak bo dopiero teraz przeczytał pierwszy raz co to, jeszcze wniosków
                                      nie wyciagnął...
                                      a słowo znał bo pewnie ktoś kiedyś go użył przy nim i teraz poprostu
                                      spapugował...
      • cassani marluis ex phono non 23.01.07, 14:22
        strephonuoix!
        • cassani e ui lex con primais comlementraix 23.01.07, 14:23
          qi voi!
          • cassani loute' et bono e'uluiois 23.01.07, 14:23
            con morhreuphs!
            • cassani e bono ne ul tractoix la conte u muoime 23.01.07, 14:24
              et a bronx.
              • cassani uuu, ulala! /nuo topicoix! 23.01.07, 14:25

• big_news Gadać z samym sobą? 23.01.07, 14:32
                  Odnaleźć zawieruszone dokumenty.
                  To a propos innego wątku.
                  Szkoda, że próbujesz rozwodnić ten. Czym się zasłużył?
                  • cassani non capiscouix 23.01.07, 14:33
                    non grata.
    • dziad_borowy Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 14:41
      To trzeba ogladac spektakl zeby wiedziec, ze ubole to ch..e?
      Dzierżżż!!!
      • big_news Re: Taaak. Tam byli porządni ludzie... 23.01.07, 14:45
        Niektórym by się przydało. Bo ich wyobrażenia o tamtych czasach są cokolwiek
        powichrowane. Żeby nie powiedzieć dziecinne.
    • lavinka Porządni ludzie w tv 23.01.07, 21:32
      Czyli wywiad z Konowiczem oraz bezdomnym który obraził Prezydenta....
      Real TV4 ;-) Teraz
      lav
      p.s.dla koneserów sportu jazda figurowa na dwójce...
    • brite No no 24.01.07, 10:36
      To musi być wątek pełen kultury, skoro tyle postów jest okraszonych łaciną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka