hubar 08.05.03, 21:10 Mam nadzieję, że to poskutkuje. Póki co to ciepło jest prawie nie do wytrzymania. A może pomyślec coś z tymi otwieranymi oknami, nie można ich jakoś przebudować, albo dać zawiewek? W których Citkach zamontowano? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarro Re: Chłodniej w Cityrunnerach 08.05.03, 22:44 Cudów nie ma, ale jest kilma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Chłodniej w Cityrunnerach IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.74.* 08.05.03, 22:51 Ano :) I to całkiem ją czuć :) (oraz słychać) A tak wogóle to dziś różne dziwne hocki-klocki działy się z Citkami. Chyba były jakieś poważniejsze awarie bo później (klimatyzowane :) Citki śmigały po trasie stadami. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Chłodniej w Cityrunnerach 08.05.03, 23:10 Hm. To co zrobiono, to nie klimatyzacja,, tylko zintensyfikowanie wymiany powietrza... A klima w porównaniu do ceny tramu (przypominam - ok. 7 mln. PLN sztuka) to i tak żaden wydatek - kilkaset tysięcy, max 300 tys PLN na wagon... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Chłodniej w Cityrunnerach IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 09:16 Myślę, że może nawet mniej. Klima do zamontowania w domu kosztuje kilka tysięcy. Nie sądzę, żeby taka do tramwaju musiała mieć dużo większą moc. A w Nowym Jorku każdy autobus lub wagon metra ma klimę zamontowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.ch Re: Chłodniej w Cityrunnerach IP: *.wshe.lodz.pl 09.05.03, 12:12 Ciekawe gdzie by wsadzili cały agregat od klimatyzatora? W srodku? Bo na dachu nie widzę możliwości (poza ostatnim członem). Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Chłodniej w Cityrunnerach 09.05.03, 13:16 Hm. Urządzenie klimatyzacyjne nie jest wcale takie ogromne. Z pewnością zmieściłoby się na dachu, szczegónie, że MPK (lub UMŁ) celowo nie zamówiło do CR klimy, a przeciez jest tam na nią miajsce. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator Pierdu, pierdu... 09.05.03, 18:35 Pierdu, pierdu... Ostatnia przejażdżka cityrunnerem wycisnęła ze mnie ostatnie poty.... A przecież nie jest to jeszcze pełnia lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teufel Re: Pierdu, pierdu... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 07:58 Klima - tak Jakieś wywietrzniki - NIE Odpowiedz Link Zgłoś
leoel Re: Chłodniej w Cityrunnerach 10.05.03, 11:21 Niech zawieszą mokre ręczniki, będzie klima. Odpowiedz Link Zgłoś