berger.m 01.04.07, 19:10 Mam nadzieję, że te słupy i tablice ogłoszeniowe będą ładne, estetyczne oraz stylizowane w Śródmieściu. Mam również nadzieję, że nie będą one szpeciły elewacji pięknych kamienic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Załatwiliśmy Łodzi tablice 01.04.07, 20:14 Mam gorącą nadzieję na spójny program. Tak żeby powstały miejsca do legalnego plakatowania, ale tym samym straż miejska łapała plakaciarzy niepotrafiących się dostosować no reguł. Straż musi także zacząć wywierać presję na zlecających zaśmiecanie Łodzi, bo to co się obecnie dzieje na choćby przystankach, jest dowodem na nieudolność prawa. Wprowadzona ostatnio uchwała, na mocy której będą karani administratorzy brudnych budynków, jest krokiem na przód, ale to będzie maraton. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice 01.04.07, 20:20 Świetnie! Oby tylko urzednicy nie spoczeli na laurach! Mam nadzieję, że te tablice to zaledwie pierwszy z wielu kroków w stronę czystej Łodzi :) ps. kto będzie odpowiadał za wygląd tablic? tzn po 2 tygodniach warstwa papietu będzie na tyle duża że należałoby ja usunąć. Czyje to będzie zadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice 01.04.07, 20:47 ixtlilto napisała: > ps. kto będzie odpowiadał za wygląd tablic? tzn po 2 tygodniach warstwa papietu > > będzie na tyle duża że należałoby ja usunąć. Czyje to będzie zadanie? ...i to jest hamletowskie pytanie w polskich realiach... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice 01.04.07, 20:56 ixtlilto napisała: > ps. kto będzie odpowiadał za wygląd tablic? tzn po 2 tygodniach warstwa papietu > będzie na tyle duża że należałoby ja usunąć. Czyje to będzie zadanie? == Jestem optymistą. W ostatnich dwóch tygodniach widziałem, że ktoś zaczął czyścić ściany dotąd oblepiane plakatami. Może faktycznie coś się zaczyna dziać pozytywnego :-) Trzymajmy kciuki <@> Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice 01.04.07, 23:05 Tandetnie będą wyglądać te tablice, skoro mają pochodzić z recyklingu powyborczego. Ciekawe czy jest szansa na tego typu słupy: farm1.static.flickr.com/86/267536762_9bc78744d1.jpg?v=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 00:40 > Tandetnie będą wyglądać te tablice, skoro (...) dla mnie tandetnie wygląda wszystko co jest oblepiane, ale co poradzić ...a jest tyle cywilizowanych miejsc/sposobów by coś ogłosić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 09:44 jeżeli to zapobiegnie oklejaniu przystanków i latarni to ja jestem nietoperz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice 02.04.07, 11:14 > jeżeli to zapobiegnie oklejaniu przystanków i latarni to ja jestem nietoperz ;) Nie, to ma zlikwidować wymówki "nie mamy się gdzie ogłaszać". Oklejaniu najlepiej zapobiegnie brak znieczulicy obywateli i zwracanie uwagi plakaciarzom próbującym dokonać wykroczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Załatwiliśmy Łodzi tablice 02.04.07, 15:37 Naiwny. Powieszą jakieś kawały metalu z kwasówki, względnie postawią to na kątownikach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś