Dodaj do ulubionych

Walne zgromadzenie

IP: *.toya.net.pl 22.06.07, 18:48
Walne zgromadzenie wspólników skwitowało zarzad portu lotniczego z
dzialalnosci w roku 2006 i wyrazilo uznanie za podejmowane dzialania, ktore
przelozyly sie na modernizacje portu oraz znaczacy wzrost liczby pasazerow. To
rzeczowa odpowiedz na pseudozarzuty pseudosympatykow Portu Lotniczego im.
Wladyslawa Reymonta, ktore maja na celu zdyskredytowanie Pana Prezydenta i
jego koncepcji rozwoju realizowanej przez Zarzad. Plany rozwoju przedstawione
Radzie Nadzorczej i Zgromadzeniu wspolnikow zyskaly pelna akceptacje tych
gremiow. Juz wkrotce w sposob znaczacy wzrosna przychody z dzialalnosci
dodatkowej (m.in. z parkingu), a takze beda mialy miejsce znaczace wydarznia
dot. polaczen lotniczych.
Obserwuj wątek
    • ww_lodz Re: Walne zgromadzenie 22.06.07, 18:54
      Gość portalu: nowy napisał(a):

> a takze beda mialy miejsce znaczace wydarznia
      > dot. polaczen lotniczych.

jaaa...!
    • lodzianin_na_emigracji Re: Walne zgromadzenie 22.06.07, 18:57
      "a takze beda mialy miejsce znaczace wydarznia dot. polaczen lotniczych."

Znaczy cos jeszcze zlikwiduja oprocz Shannon?

"Plany rozwoju przedstawione Radzie Nadzorczej i Zgromadzeniu wspolnikow
      zyskaly pelna akceptacje tych gremiow"

Spolka jest miejska wiec zyska akceptacje nawet plan zaorania lotniska jezeli
      ktos w UM tak postanowi.
      Przypominam ze do konca czerwca zostalo juz tylko 8 dni - tylko 8 dni na
      ogloszenie nowych obiecanych polaczen.

Panie L - pana po prostu nie da sie powaznie traktowac - szkoda tylko ze
      lotnisko na tym cierpi.

• ewamalgorzata Re: Walne zgromadzenie 22.06.07, 19:32

Juz wkrotce w sposob znaczacy wzrosna przychody z dzialalnosci
      > dodatkowej (m.in. z parkingu),
      Postawcie tam jeszcze grilla i punkt sprzedaży balonów. Sie zyski podwoją

Kto sie zwija znowu?
      • ww_lodz Re: Walne zgromadzenie 22.06.07, 19:45
        Tylko krytykować potraficie! A zarząd lotniska tak się stara! Jeszcze dwa lata
        temu nic tu nie było! A teraz mamy Międzynarodowy Port Lotniczy! Nieudaczniwy
        Wy!
    • Gość: barnaba Re: Walne zgromadzenie IP: *.lodz.msk.pl 22.06.07, 20:03
      > Walne zgromadzenie wspólników skwitowało zarzad portu lotniczego z
      > dzialalnosci w roku 2006 i wyrazilo uznanie za podejmowane dzialania, ktore
      > przelozyly sie na modernizacje portu oraz znaczacy wzrost liczby pasazerow.

Łubudubu, łubudubu, niech nam żyje prezes naszego klubu...

> To
      > rzeczowa odpowiedz na pseudozarzuty pseudosympatykow Portu Lotniczego im.
      > Wladyslawa Reymonta, ktore maja na celu zdyskredytowanie Pana Prezydenta i
      > jego koncepcji rozwoju realizowanej przez Zarzad.

Zaplutym karłom lotniskowej reakcji mówimy stanowcze nie.
      My zarząd, stoimy tam, gdzie robotnicy, oni tam, gdzie stało ZOMO!

> Plany rozwoju przedstawione
      > Radzie Nadzorczej i Zgromadzeniu wspolnikow zyskaly pelna akceptacje tych
      > gremiow.

Zaplanować, to Pan możesz sobie tam nawet kosmodrom albo port dla japońskich
      pancerników.

> Juz wkrotce w sposob znaczacy wzrosna przychody z dzialalnosci
      > dodatkowej (m.in. z parkingu),

Wzrośnie cena?
      Proponuję otworzyć jeszcze pole namiotowe i wprowadzić opłaty za klozet. To
      dopiero będzie wzrost przychodów.

Albo jeszcze jakieś zniknie, albo tymi znacznymi wydarzeniami będą kolejne
      obietnice.
      • Gość: Nagano Re: Walne zgromadzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 20:36
        Jak narazie żadnych konkretów panie nowy
    • maxxman Re: Walne zgromadzenie 22.06.07, 20:39
      Wypowiedź Nowego to kapitalna szkoła. Kapitalna lekcja PRu realnego socjalizmu.

mx
    • Gość: MarcinK Re: Walne zgromadzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:38
      Ja też to skwituję, trzema słowami: żenada łysy pajacu.

MarcinK
    • Gość: negatyw Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:18
      Mam dla Was niemiłą informację. Dowiedziałem się, od pewnej osoby (Węgier),
      której danych zdradzić nie mogę, iż Wizz odwrócił się do naszego lotniska dupą.
      Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Próba nawiązania współpracy spełzła na niczym.
      Powiem więcej, kontakt pomiędzy zarządcami Wizza a zarządem portu przypominał
      farsę. Jeszcze 2 miesiące temu istniała propozycja utworzenia bazy lotniczej
      Wizza na Lublinku. Ale spóźnianie się na rozmowy, niechęć porozumienia i
      negocjacji sprawiła, że Łódź wykreślono, jako miasto na potencjalną bazę. A
      oprócz Łodzi brano pod uwagę Poznań. Dopiero w następnej kolejności Rzeszów,
      Szczecin, na końcu Bydgoszcz. Ale to nie wszystko. To, że Łódź utraciła bazę,
      nie wykluczało uruchomienia kilku połączeń, na początku 2 jesienią, na wiosnę
      kolejnych 2. Ale nie odbieranie telefonów, czy rzucania słuchawki na widełki
      doprowadził do tego, że Wizz zupełnie się od nas odwrócił. Obecnie Łódź
      zniknęła z map wewnętrznych Wizza, nawet jako lotnisko awaryjne. Czy sytuacja
      się zmieni? Szansa jakaś jest, pod warunkiem, że zarząd portu choć raz poważnie
      pomyśli o swojej pracy. Sytuacja w wielu przypadkach zmienia się z minuty na
      minutę. A Wizz otwarty jest na negocjacje. Ale na siłę niczego nie ma. Nie w
      biznesie.
      • Gość: MarcinK Re: Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:33
        Nie wiem czy tym razem to prawda czy nie. Ale wiem, że gdy Lublinek zaczynał
        działalność to właśnie tak pewien łysy pełnomocnik potraktował Wizza i dlatego
        wtedy nic nie wyszło. Z resztą z Centralwings było podobnie ale widać oni byli
        bardziej uparci.

MarcinK
        • Gość: cardiacus Re: Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:40
          To pięknie. To oni są od tego żeby przyciągać, czy żeby odpychac linie
          lotnicze? Bo w tym drugim idzie im całkiem nieźle.
          • Gość: Nagano Re: Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:11
            To trzeba mieć talent, żeby robić wszystko na wspak
            • maxxman Re: Info 23.06.07, 19:34
              I ciekaw jestem, jak w świetle takich informacji zachowają się media? Anpio
              zaklinał się niedawno, że umie przyjąć krytykę - to może wreszcie czas na czyny?

mxx
      • Gość: cardiacus Re: Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:22
        A ja myślę, że to banialuki i próba zaszczucia forumowiczów przeciw lotniskowym
        pierdzistołkom. Może i kiedyś podobna sytuacja miała miejsce, ale nie sądze, że
        aż w takim stopniu. To, że jest beznadziejnie - każdy widzi. Jedyny port, w
        którym nie uruchomiono żadnych połączeń (ba! nawet nie ogłoszono), podczas gdy
        inni dzielą się nimi bez przerwy. To kiepska ilość czarterów, które de facto
        sprzedają się jak świeże bułeczki (np. na niektóre loty są wolne tylko 3
        miejsca). Może to dobrze wróży na przyszłość, ale wypadałoby się trochę
        postarać. To również likwidowane połączenie do Shannon, na które bilety również
        dobrze się sprzedają, choć był okres, że nie szły za dobrze. Ale teraz jest to
        opłacalne. Tylko nie rozumiem, dlaczego opłacalność i zapełnienie przekładają
        się na jego likwidację? Skoro to prawda, i są to tylko zagrywki polityczne -
        nie powinno być problemu ze znalezieniem przewoźnika, który tę destynację
        przejmie. Co do forumowicza "nowego" proponowałbym nie odpisywać na jego posty.
        Nie wiem czy zdaje on sobie sprawę, że już nie dajemy się mamić kolejnymi
        obietnicami, stwierdzeniami: już wkrótce, zaraz, za parę dni, 2 tygodnie, do
        końca czerwca. I co? Dziesiątki terminów, obietnic. A połączeń żadnych. Dam
        sobie uciąć nawet głowę, że do końca czerwca, podług ostatniej obietnicy,
        połączeń nowych nie ogłoszą. A chciałbym się mylić.
        A co do bazy WizzAira - nie wierzę, że to prawda. Brak nam odpowiedniej
        infrastruktury, hangarów, odpowiedniego terminala, pracowników. Poza tym, mimo
        wiadomego braku kompetencji ze strony władz portu, nie sądzę, że zniżyliby się
        do takich zachowań jakie opisał negatyw, czy jak mu tam.
        Wydaje mi się, że jakieś połączenie może i ogłoszą, ale nie ma co liczyć na nie
        wiadomo jakie kokosy. Powinni się wreszcie skoncentrować na budowie pożądnego
        terminala, płyty itp., a dopiero później, jeśli i tego nie sknocą, wreszczie
        liczyć na większą ilość połączeń.
        Zanudziwszy wywodami, pozdrawiam.
        • ww_lodz Re: Info 23.06.07, 13:22
          A tak do terminala, bo czegoś nie rozumiem: płyta postojowa ma być przy
          krańcówce 'L', a terminal dużo dalej. Jak będzie zatem wyglądał transport
          pasażerów z T3 do samolotu? Autobusem? Przecież to jest spory kawałek. Jeśli to
          co napisałem to wielkie głupoty to proszę mi wytłumaczcie...
          • protz Re: Info 23.06.07, 16:59
            to jest w ogole jedna wielka zagadka.
            Ja sie zastanawiam jek bedzie wyglądał transport samolotu z pasa na nową płytę. :)
            • ewamalgorzata Re: Info 23.06.07, 19:22
              Jakiego samolotu? Myślisz, że jak już zbudują to jeszcze tu będzie coś latać?
              To będzie piękna płyta na nowe wystawy. I imprezy masowe. A kasa będzie z
              parkingu. I ze sprzedaży balonów i grilla. I innych tego typu działań - bo jak
              się ostatno dowiedzieliśmy - "Juz wkrotce w sposob znaczacy wzrosna przychody
              z dzialalnosci dodatkowej". A ja naiwnie myslałam, że lotniska mają kasę z
              tego, że samoloty na nich lądują i z nich odlatują.. No coż, nowa, odkrywcza
              strategia zarządzania lotniskiem. A wy jej nie doceniacie, tylko kpicie i
              szydzicie w czambuł i ze wszystkiego.
              • protz Re: Info 23.06.07, 19:32
                ewamalgorzata napisała:

> Jakiego samolotu? Myślisz, że jak już zbudują to jeszcze tu będzie coś latać?

Londyn, Warszawa, East Midlands i małe lotnictwo.
                • ww_lodz Re: Info 23.06.07, 22:13
                  I Dublin nieśmiało dodam...
                  • protz Re: Info 24.06.07, 03:19
                    no oczywiscie, chyba sie utrzyma.
                    • lodzianin_na_emigracji Re: Info 24.06.07, 03:40
                      Protz: z cala odpowiedzialnoscia moge powiedziec ze zamkniecie ktoregoklwiek z
                      polaczen Dublin/Londyn Stansted oznacza smierc lotniska. Jezeli Dublin sie "nie
                      utrzyma" to bedzie znaczyc ze Ryan sie po prostu wycofuje od nas (samoloty
                      lataja pelne lub prawie pelne wiec watpie aby mozna bylo mowic o rachunku
                      ekonomicznym).
                      • ewamalgorzata Re: Info 24.06.07, 12:36
                        Ależ ja się z Wami zgadzam, że logicznie i ekonomicznie rzecz ujmując - te
                        destynacje zapewnija pełne obłozenie samolotów. Ale, ponieważ nie wierzę, że
                        przy dobrej promocji nie utrzymywałoby się wiele innych - a tej promocji brak
                        (vide: brak własciwie letnich czarterów) - mam wrażenie, że strategia
                        zarządzania lotniskiem jest taka, żeby: jak najmniej samolotów (bo to kłopoty) -
                        no ostatecznie możemy wyświadczyć Łaskę:) jakiemuś przewoźnikowi i wpuścić go
                        na naszych warunkach - a jak nie, to niech sobie idą precz. Lotnisko będziemy
                        utrzymywać z "dodatkowych źródeł dochodu" - a w ogóle to najlepiej doczekać w
                        nim, jak w zacisznej przystani - emerytury.

BTW: Uważam, że przy odrobinie dobrej woli można zniechęcić każdego - nawet
                        Ryana z jego Anglią i Irlandią.
            • Gość: gazeta.pl Re: Info IP: *.toya.net.pl 24.06.07, 10:48
              > Ja sie zastanawiam jek bedzie wyglądał transport samolotu z pasa na nową
              płytę.

Jak to jak? Z płyty na pas będzie z górki na pazurki,z powrotem będzie trochę
              gorzej ale też dadzą rade.
              • Gość: klosek Re: Info IP: *.4web.pl 25.06.07, 01:05
                > Jak to jak? Z płyty na pas będzie z górki na pazurki,z powrotem będzie trochę
                > gorzej ale też dadzą rade.

Pożyczą wyciągarkę od aeroklubu i będą wciągać na pas :)
                • Gość: Nagano Re: Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:40
                  > > Jak to jak? Z płyty na pas będzie z górki na pazurki,z powrotem będzie tr
                  > ochę
                  > > gorzej ale też dadzą rade.
                  >
                  > Pożyczą wyciągarkę od aeroklubu i będą wciągać na pas :)

Na Okęciu znaleźli rozwiązanie ;)
                  www.airliners.net/open.file/0656122/M/

A co do obietnic...temu panu już nie warto wierzyć, zna się na swojej robocie
                  jak większość z nas na balecie
    • Gość: cardiacus odliczanie trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 07:32
      Zostało wam 5 dni na ogłoszenie tych rewolucyjnych połączeń.
      Czyżby to kolejna obietnica bez pokrycia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka