Dodaj do ulubionych

Jak to robią gdzie indziej

03.07.07, 18:39
..na przykład w Katowicach. Dziś dostałam informację, że oprócz letnich
kierunków wakacyjnych obsługiwanych przez polskich touroperatorów - z Katowic
można polecieć teraz do, coraz popularniejszej swoją drogą - Czarnogóry. Loty
do Podgoricy obsługuje czeskie biuro Kovotour.
Ja nadal, w przeciwieństwie do panów grzejących stołki na naszym lotnisku,
uważam, że letnie czartery chyba jednak generują lotnisku jakies przychody. I
w przeciwieństwie do pana Ł. nie uważam, że to tylko interes biura, żeby
chciało je uruchomić. I władze lotniska w Katowicach - w przeciwieństwie do
naszych - nie uważają, że ew. promocja tychże połączeń to wyłącznie interes
biura, nie lotniska..co widać, m in po otrzymanym przeze mnie dziś mailu. Od
portu lotniczego, nie od biura podróży.
PS. Z Katowic Triada uruchomiła tez Agadir.
Inni potrafią. To smutne, że u nas nie:(
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Wizz z WRO oglosil 2 nowe kierunki! IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 03.07.07, 20:43
      Wizz Air ogłosił dziś (3.06) uruchomienie lotów do Londynu-Luton oraz do
      Doncaster/Sheffield.

Nowe trasy zostaną uruchomione w lutym 2008 r. Przewoźnik będzie latał z
      Wrocławia do Londynu 5 razy w tygodniu, do Doncaster/Sheffield 2 razy w
      tygodniu.

LUBLINEK ZOSTAL JUZ NA SAMYM OGONIE... moze jedynie ZIELONA GORA jeste lepsza!
      • Gość: cardiacus dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:04
        BOŻE!!! Na to już nie można patrzeć.. wypier....ć tych patałachów!!!
        GAZETO!!! UTRZYJ IM DUPSKA!!! To nie tylko straszne, ale już ŻAŁOSNE,
        ZATRWAŻAJĄCE. Już nie ma słów w języku polskim, łącznie z bluźnierstwami, na
        określenie tej sytuacji.
        Jesteśmy jedynym portem lotniczym, w którym po prostu nic się nie dzieje.
        Rzeszów, Bydgoszcz, Szczecin, wszyscy ogłaszają i uruchamiają połączenia, gonią
        nas, a nawet zaczynają wyprzedzać. I zamiast piąć się w górę w statystykach
        (zgodnie z obietnicami), lecimy w dół.
        • ww_lodz Re: dno 03.07.07, 22:27
          Panu Łaszkiewiczowi gratulujemy!
          Rozmowy trwają.
          • Gość: MarcinK a nie mówiliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:30
            Stowarzyszenie już dawno mówiło, że tak się sprawa skończy. Ale wtedy uważano,
            że chcemy ugrać własny interes. I co?

Choć nieskromnie dodam, ze ktokolwiek ze stowarzyszenia byłby lepszym w
            zarządzaniu portem niż całe obecne władze - ale to moja prywatna opinia.

MarcinK
            • ww_lodz Re: a nie mówiliśmy 03.07.07, 22:36
              Gość portalu: MarcinK napisał(a):
              > Choć nieskromnie dodam, ze ktokolwiek ze stowarzyszenia byłby lepszym w
              > zarządzaniu portem niż całe obecne władze - ale to moja prywatna opinia.
              >
              > MarcinK

Odkrywcze... i prawdziwe
              • Gość: ewamalgorzata Re: a nie mówiliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:41
                > > Choć nieskromnie dodam, ze ktokolwiek ze stowarzyszenia byłby lepszym w
                > > zarządzaniu portem niż całe obecne władze - ale to moja prywatna opinia.

Moja też, moja też:)
                • ww_lodz Re: a nie mówiliśmy 03.07.07, 23:32
                  Coś mi się zdaje, że Wizz przymierza się do otwarcia bazy we Wrocławiu.
                  Najpierw było jedno połączenie, dodali dwa, czyli są trzy.
                  Przypomina Wam to coś...?
                  • Gość: Wilczy Re: a nie mówiliśmy IP: *.p.lodz.pl 04.07.07, 12:53
                    ww_lodz napisał:

> Coś mi się zdaje, że Wizz przymierza się do otwarcia bazy we Wrocławiu.

Ale przecież my, Łódź, nie chcieliśmy Wizza?
                    Pan Specjalista od *** Połączeń Lotniczych w którymś z wywiadów określił ich
                    wymagania mianem fanaberii. Nie będzie Wizzair pluł nam w... kawę!

(w miejsce gwiazdek wstaw najbardziej pasujący ci wyraz)
                    • ww_lodz Re: a nie mówiliśmy 04.07.07, 14:04
                      Pasują dwa: "Braku Nowych"...
                      • Gość: meteo_expert Re: a nie mówiliśmy IP: *.skomur.pl 04.07.07, 14:46
                        Ja skromnie sie wypowiem..Nie wiem już co sobie myślą władze EPLL i ni
                        interesuje mnie to, bo wiemy, że nic ich to nie obchodzi. Rozbudowujemy
                        sie...ok,każdy przewoźnik i półączenie więcej przed rozbudowa sprawiloby, że
                        inni by się bili o "miejscówkę" na EPLL,niestety, władze jak i pewnie sam pan
                        Kr...myslą, że skoro w Łodzi jest lotnisko to po co "my" mamy się
                        angażować....jak będzie im zależeć to przyjdą i połączenia uruchomią....Jeżeli
                        tak, to przewoźnicy mają nas......no własnie.....Tak własnie Lotnisko jest
                        postrzegane przez przedstawicieli oraz pasażerów liniii lotniczych, które ponoć
                        chcemy zwerbować.
                        • kriku Re: a nie mówiliśmy 04.07.07, 23:23
                          > władze jak i pewnie sam pan
                          > Kr...myslą, że skoro w Łodzi jest lotnisko to po co "my" mamy się
                          > angażować....jak będzie im zależeć to przyjdą i połączenia uruchomią....

Chodziło Ci o p. Krawczyka?
                          • Gość: gosc Poznan- Paryz, Rzym, Endyburg by C0 IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 05.07.07, 09:09
                            Trwa dobra passa dla poznańskiej Ławicy. Po ogłoszeniu w zeszłym miesiącu
                            planów utworzenia w Poznaniu bazy operacyjnej przez Wizz Air, jutro (5.07)
                            tanie linie lotnicze Centralwings ogłoszą uruchomienie trzech nowych połączeń
                            ze stolicy Wielkoposki.

Poznań - Paryż
                            Poznań - Edynburg
                            Poznań - Rzym Ciampino

Nowe połączenia zostna uruchomione od sezonu zimowego. Obecnie Centralwings
                            operuje z Poznania na zasadzie czarter-mix na Rodos. Łącznie Poznań posiadać
                            będzie 19 regularnych połączeń. W roku 2007 zamierza odprawić około 900 tys.
                            pasażerów, co stanowi 50% wzrost w stosunku do roku 2006.

Brawo! Szkoda tylko, ze C0 zwija sie z Lodzi i powoli takze z LUBLINKA :(
                            • ww_lodz Re: Poznan- Paryz, Rzym, Endyburg by C0 05.07.07, 14:02
                              Dzieję się niedobrze!
                              Czy prezydent tego nie widzi?! :/
                            • Gość: McCuskey Re: Poznan- Paryz, Rzym, Endyburg by C0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:03
                              Z tymi czarterami to w ogóle dziwna sprawa. Moi znajomi z Gdańska, żeby
                              polecieć do Bułgarii, musieli przejechać całą Polskę i wziąć nocleg w
                              Katowicach, żeby polecieć właśnie stamtąd. Trochę to dziwne, że sporo czarterów
                              lata tylko stamtąd. Po drodze są lotniska w Gdańsku, Bydgoszczy i Łodzi.
    • Gość: Gryniu Tak się robi w Katowicach IP: *.chello.pl 09.07.07, 17:57
      www.gtl.com.pl/index.html?page=aktualnosci&nid=873
      miasta.gazeta.pl/katowice/5,35061,4300588.html?i=0
      Co na to zarząd naszego lotniska?

• Gość: gosc Re: Tak się robi w Katowicach IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 09.07.07, 18:57
        10 nowych tras WIZZ'a z Katowic, a juz w najblizszych dniach Ryanair pewnie
        oglosi nowe kierunki i napewno bedzie cos z Katowic.
    • ewamalgorzata a tak robią w Gdańsku 19.07.07, 19:30
      1. Konkurs na antenie Radia Gdańsk pod tytułem "wysokie loty"
      2. Cykl pikników - nie-jedzmy-lecmy.pl/

"Wzorem lat ubiegłych Zarząd Portu Lotniczego Gdańsk postanowił zadbać o swój
      wizerunek i przekonać lokalną społeczność do latania - w tym roku odwiedzimy
      ponad 30 lokalnych eventów, od Słupska po Olsztyn, gdzie nasz promocyjny team
      będzie nakłaniał Państwa do korzystania z naszych usług.
      Zapraszamy więc na wspólną zabawę podczas eventów i życzymy zdobycia wielu
      przygotowanych dla Państwa, cennych nagród! Pamiętajmy: Nie jedźmy! Lećmy!"
      • ww_lodz Re: a tak robią w Gdańsku 13.09.07, 14:22
        Mimo, że nie ma nowych połączeń lotnisko mogłoby reklamować się np. na
        www.pasazer.com tak jak na dole strony www.uml.lodz.pl/index.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka