aric666 11.09.03, 11:03 Postanowiłem wznowic cykliczne głupoty.:))) Regulamin jest prosty. Kto dobrze odpowie pyta, zaraz po potwierdzeniu odpowiedzi.:) A o to pytanie: James Bond w całej serii jeździł samochodami trzech marek, jakich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tulka Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:21 To chyba polski Bąd, czyli por. milicji obywatelskiej S. Borewicz "07". Z tym ,że on chyba nie jeżdził maluchem, za to dużym fiatem owszem. No i nie wiem jak z tą syrenką- może przed serialem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:30 hehe, tez chciałem to napisac.:) A Borewicz 0(0)7 jeździł fiacikiem 125(na poczatku tym 1300 z poprzecznimi tylnymi swiatłami) i poldkiem. I chyba tylko tymi dwoma. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:38 Ale za to jeden z tych samochodzików nawet latał :) Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:11 Strzelam, a co mi tam ;) BMW, Aston Martin, Jaguar (ostatnio nie oglądam już Bonda ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:22 Nawet wiem który... ;) Jak mi się przypomni ta trzecia bryka to dam znać (a może naprowadzisz mnie, który to James używał tej trzeciej marki?) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:27 Uzywał go Bond Moore.:) Ale nie powiem w jakich.:) Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:31 OK, odpowiadam: Aston Martin, BMW, Lotus :) (jeśli mówimy o "jego" a nie pożyczonych przez niego autach) I jak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:34 Dobrze, pytasz.:) Lotusem pomykał w dwóch filmach, ale w jednym całkiem pokaźnie, ze wszystkimi bajerami, The Spy Who Loved Me. Jako ciekawostka, własnie z tego filmu pochodza zdjęcia do teledysku Marka Bilińskiego "Ucieczka z Tropiku".:) Pozdrawiam fanów super agenta.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:36 Pamiętam, że w którymś filmie pomykał takim śmisznym citroenikiem zwanym niekiedy "najbrzydszym samochodem świata". Ale to przez przypadek raczej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:43 Hehe, tak, przez gaje oliwne.:))) For Your Eyes Only.:) Odpowiedz Link Zgłoś
effa Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 11:35 ten trzeci to może być Lotus model Esprit Moore nim jeździł w The Spy Who Loved Me. E Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Pytanie na czwartek :) 11.09.03, 11:42 Wychodzi na to, że teraz pytam ja. Po części z lenistwa oraz po części dlatego, że spodobało mi się pytanie o auta Jamesa, pytanie będzie też filmowo-motoryzacyjne: Samochodem jakiej marki odjechała spod budynku sądu Julie Delpy w jednej z części "Trzech kolorów" Kieślowskiego (konkretnie w "Białym") zostawiając na ulicy Z. Zamachowskiego? (Jeżeli ktoś poda nr rejestracyjne - bonus gratis ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: Pytanie na czwartek :) 11.09.03, 11:45 Dobre.:) Ale niestety trylogi Kiesiela nigdy nie było mi dane obejrzeć.:( Musze to kiedyś nadrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Pytanie na czwartek :) 11.09.03, 11:47 Polecam nadrobić filmowe zaległości! (ostatnio była ku temu okazja - TVP2 emitowała cykl co wtorek bodajże, ale przegapiłem "Niebieskiego"; a mogłem obejrzeć go po raz któryś ;)) Mam nadzieję, że to nie jest trudne pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Pytanie na czwartek :) 11.09.03, 12:01 Uni, zdaje się, że na tym koniec czwartkowego konkursu ;-) Ja film widziałam dwa razy, ale samochodu za cholerę nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanya czy to był? 11.09.03, 12:19 biały polonez? ja filmy Trylogii oglądałam kilka razy, ale takich szczegółów mogę nie pamiętać... pozdrawiam, hanya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej na marginesie, panowie IP: *.bv.pl 11.09.03, 12:48 jeśli konkurs ma nie dyskryminować żadnej z płci powinniscie pytać się o kolor a nie markę samochodu! naprawdę trudno jest odróżnić skodę od forda, czy jak tam. btw. ostatnio pod moim oknem w pracy parkuje śliczny zielony zagraniczny samochód. wyjątkowo twarzowy kolor! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: na marginesie, panowie 11.09.03, 12:52 I ma sliczne lampy na pewno:-)))) I ladna tapicerke:-))) dzierżbór kobiecy sposob patrzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanya na marginesie, panie i panowie 11.09.03, 12:59 dziad_borowy napisał: > I ma sliczne lampy na pewno:-)))) I ladna tapicerke:-))) > dzierżbór kobiecy sposob patrzenia!!! i na pewno wygodnie się siedzi i miękko prowadzi :) ładnie wchodzi w zakręty i auto pięknie trzyma się drogi!!!! dzierżbór męski sposob siedzenia i jeżdżenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: na marginesie, panie i panowie 11.09.03, 13:13 Proszę mi nie przeradzac wątku w dywagacje na temat odmniennego postrzegnia walorów autek przez płcie.:))) Astony Martiny były zwykle srebrne, w jednym był brązowy, BMW były stebrne, a lotus w jednym był biały a w drugim brazowy.:))) A swoja droga czy jest na sali Unikorn?? Odpowiedz Link Zgłoś
hanya Unikorn, gdzie jesteś????? 11.09.03, 13:17 aric666 napisał: > A swoja droga czy jest na sali Unikorn?? też chcę to wiedzieć, bo nie wiem, czy mam już myśleć nad pytaniem :) pozdrawiam, dywagująca hanya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej i tu jest sedno sprawy IP: *.bv.pl 11.09.03, 13:19 no właśnie, gdybys zapytał się o kolory to bym wygrała, bo pamiętam, że dżejms jeździł srebrnym i białym autem. a tak kojarzyłam tylko jakiegoś martina i nagroda przeszła mi obok nosa :( ale fajnie, że wróciłeś do konkursów. Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: i tu jest sedno sprawy 11.09.03, 13:31 Tez się cieszę. Jutro wyznaczam Ciebie na piatkowe pytanie, bo mnie nie bedzie.:) Hanyu, poczekamy do 13.45, jeżeli Uni nie powróci to zadajesz pytanie, a jeżeli zadasz a twoja odpowiedź bedzie niedobra, to beda dwa pytania.:) Odpowiedz Link Zgłoś
finneznam Re: i tu jest też moje cieszenie 11.09.03, 13:57 ...bo i ja się cieszę! :)) 777 (by Danzig) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Dzizys fakin krajst!!!!!! 11.09.03, 14:02 Fszelki Finez przbysza chwali, gdzies się zadekował???? Nie masz pojecia jak sie stesknilismy.:)))) 777 thats my name.:)))))) Lubię ta płyte. Odpowiedz Link Zgłoś
finneznam Re: Dzizys fakin krajst!!!!!! 11.09.03, 14:13 Dżizys, O fakin indeed! Gdziem był?...Uch!...Aard wie wszystko... Wracam do gry...Podwajać stawki, podwijać majtki, jak powiadał znajomy hazardzista :)) 999 (by Pogotowie) Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: na marginesie, panie i panowie 11.09.03, 13:41 A co mamy robić, jak zadający wziął i znikł zostawiając swoje pytanie bez opieki?? Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: na marginesie, panie i panowie 11.09.03, 13:52 Napisałem post wyżej.:)))) Hanya zadaje pytanie. Jeżeli nie zrobi tego do 14, wyznaczam ciebie Tulko na zadającego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: na marginesie, panie i panowie 11.09.03, 13:55 Rozumiem, ale nieporozumienie nastąpiło- chodziło mi o to, że się zbuntowałeś wobec wypowiedzi offtopikowych ;-) Powinnam była zacytować, żeby było wiadomo do czego piję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: na marginesie, panie i panowie 11.09.03, 14:03 Hehehe:) Mój bunt sam w sobie był offtopikiem.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanya nie ma tak :-) 11.09.03, 14:16 ja zadaję pytanie ;) przeciez zmieściałam sie w kwadransie studenckim (a byłam bardzo zajęta), od 14.00 licząc :) pytanie brzmi: jaki wymarzony samochód kupił sobie główny bohater filmu "American Beaty", można tez podać rocznik i kolor, będzie nagroda extra! pozdrawiam, hanya Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: nie ma tak :-) 11.09.03, 14:18 Jak widzisz, nie spieszyłam się, żeby dać Ci czas (zresztą nie wiem z jakiej racji mnie takie szczęście kopnęło, że to ja miałam zadawać pytanie... Ale, litości, czemu dziś tak samochodowo?! Odpowiedz Link Zgłoś
hanya kolor się zgadza :-) 11.09.03, 14:23 marka nie :( strzelać dalej proszę hanya Odpowiedz Link Zgłoś
hanya pudło :-) 11.09.03, 14:35 teraz to już się nic nie zgadza pozdrawiam, hanya p.s. podpowiem, że to był duży wóz (czyli, że amerykański, jak one wszystkie) i fruwał niczym ptak... Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: pudło :-) 11.09.03, 17:08 Ja nie widziałem Amercian Beauty, więc następnego pytania nie zadam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hanya podpowiedź druga 11.09.03, 17:37 auto mknęło niczym ognisty ptak ;) i polecam nadrobić filmowe zaległości! :) American Beauty jest całkiem beauty wg mnie pozdrawiam, hanya Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 Thunderbirdem? 11.09.03, 17:43 Albo Firebirdem. Zawsze mi się mylą. W każdym razie coś cudownie przepięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
hanya Bravo :) 11.09.03, 18:10 dokładnie to był Pontiac Firebird trochę musiałam dopowiedzieć markę, ale to widać była trudna zagadka rocznik 1970, kolor czerwony wg regulaminu Szprotka zadaje pytanie a ja pozdrawiam, ja czyli hanya Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 Podpowiedziałaś tyle, że... 11.09.03, 18:14 nie dało się nie zgadnąć. Że Pontiac, uważałam to za oczywiste. Sąsiad ma Thunderbirda, dlatego mi się myli. OK. Pytanie: na początku Matrixa, gdy na kompie Neo pojawia się tekst: Wake up, Neo. The Matrix has you, Neo próbuje zareagować i używa pewnego skrótu klawiaturowego. Pytanie: jakiego i jaką on ma funkcję? Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Podpowiedziałaś tyle, że... 11.09.03, 18:28 szprota1 napisała: >na początku Matrixa.... Pytanie jest tendencyjne ;-) Wystarczy wrzucić płytkę i obejrzeć pierwsze 2 minuty filmu co zrobiłem ale nie powiem ;-) "Wiedzowe" proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 Trzeba mieć jeszcze płytkę z "M" 11.09.03, 18:30 Ja nie mam. Zapamiętałam. W takim razie pytanko dla ciebie: z czego jest płaszcz Neo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
finneznam Re: nie ma tak :-) 11.09.03, 14:32 aric666 napisał: > Zdaje się, że czerwonego Mustanga... Proszę skończyć z polityczną poprawnością. Czerwony na Mustangu to prosto Indianin. A jak Indianin, to będzie Grand Jeep Cherokee. Tyle że Warren American Beatty nie jeździł dżipem w żadnym filmie. Pytania sa tendencyjne, patataj :) Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Pytanie na czwartek:) 11.09.03, 16:55 Ups Przepraszam za tę nieobecność... Tak - oczywiście to był biały Polonez! (cholera, jednak trochę przesadziłem z tym pytaniem ;)) Jeszcze raz - sorry (byłem w drodze m-dzy domem a pracą). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Jeszcze jedno w tym temacie 22.11.03, 19:59 aric666 napisał: > James Bond w całej serii jeździł samochodami trzech marek, jakich? Myślę, że warto podać tego linka: Samochody w służbie agenta Jej Królewskiej Mości Jeżeli ktoś jest zainteresowany - warto poczytać. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś