szpilkaaa 13.09.03, 17:10 dla mnie hh ma większą wartość,techno-nie przepadam za tym rodzajem muzyki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keridwen Re: techno czy hip hop? 13.09.03, 17:16 moim skromnym zdaniem ani techno ani hip hop nie maja zadnej wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: techno czy hip hop? 13.09.03, 17:53 keridwen napisała: > moim skromnym zdaniem ani techno ani hip hop nie maja zadnej wartosci. Moim skromnym również. To tak jakby wybierać między rozwolnieniem a zatwardzeniem. I to i to jest męczące i nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Również dla mnie, również skromnym, również... IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.09.03, 20:05 nie mają żadnej wartości. A Twoje porównanie, Zusmann, jest conajmniej bardzo trafne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: techno czy hip hop? 13.09.03, 17:18 Jeśli by mówić o wartości, to wartościową muzyką dla mnie jest muzyka klasyczna tworzona niegdyś przez wielkich mistrzów. Czy można powiedzieć, że hh jest wartościowy? Czy można powiedzieć, że techno jest wartościowe? Z dwojga złego wolę jednak techno. Chociaż jakoś potańczyć przy tym można. A przy hh? Ale generalnie to KORN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: techno czy hip hop? 18.09.03, 14:32 al-ki napisał: > Ale generalnie to KORN!!! Mój człowiek :-) Tak na marginesie, to nie zaszkodzi posłuchać od czasu do czasu i tego i tego. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: techno czy hip hop? IP: *.tpnets.com 13.09.03, 17:19 że co? Tak się nie da porównywać. Czy ktoś się zastanawiał, czy lubi bardziej czajnik czy widelec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: techno czy hip hop? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 17:26 to są bardzo rozne odmiany muzyki chyba :/ przy techno mozna sie bawic, tanczyc, szalec a przy hh to bardziej posluchac, wsluchac sie w to co ma nam wykonawca do przekazania to co go boli i gnebi...nie mozemy tych dwoch rodzajow muzyki porownywac ze soba naprawde... PozdrO Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: techno czy hip hop? 18.09.03, 14:39 Gość portalu: michal napisał(a): > to są bardzo rozne odmiany muzyki chyba :/ przy techno mozna sie bawic, > tanczyc, szalec a przy hh to bardziej posluchac, wsluchac sie w to co ma nam > wykonawca do przekazania to co go boli i gnebi...nie mozemy tych dwoch > rodzajow muzyki porownywac ze soba naprawde... Muszę powiedzieć, że pleciesz androny - czy hh nie jest muzyką do zabawy? Kto tak powiedział? Przykro mi, może udało ci się do tej pory natrafić tylko na (skądinąd niezwykle rozpowszechnione w Polsce) takie smęcenie, ale zaręczam, że ten typ muzyki jest z definicji muzyką do zabawy... takie miał przynajmniej początki. eg. Absolute Beginner (Faeule), Alkaholiks, Beatnuts (Let's Git Doe), Angie Martinez (Take You Home), Method Man & Redman (Mi Casa... YOU), mógłbym wyliczać jeszcze dłużej... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
igrek_oficjalny Re: techno czy hip hop? 13.09.03, 17:39 Zdecydowałem się przeczytać Twój wątek, odpisać, więc nie bierz tego do siebie :-) Dla mnie polski hh nie ma żadnej wartości, a do techno jakoś nie umiem go porównać. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Re: techno czy hip hop? 13.09.03, 18:01 ŻADNE!!!!!!!!!!!!!!! jesli trzeba wybrac to techno ale wolę grunge i metal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: techno czy hip hop? IP: *.szel-sat.com.pl 13.09.03, 18:24 King Crimson, Led Zeppelin, Deep Purple, Yes, Wishbone Ash, Budgie, B.B. King, C. Santana, Fleetwood Mac, Focus, J. Hendrix, Cream, Dire Straits, B. Dylan, Supertramp, "młody" M. Oldfield, wczesne Genesis, Grand Funk Railroad. Kolejność przypadkowa. Jeżeli którykolwiek z tych artystów gra cokolwiek w duchu techno czy hip hop'u, to do tego z tych dwóch gatunków jest mi bliżej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpileczka Re: et gustibus non disputandum est! [n/t] IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.03, 20:20 co to znaczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: techno czy hip hop? 13.09.03, 20:59 Akurat ani to, ani to, nie ma dla mnie większej wartości :) pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: techno czy hip hop? 16.09.03, 22:02 dla mnie obydwa gatunki nie mają żadnego znaczenia. jedynie techno ma tą przewagę, że można się przy nim pobawić, poskakać itp. stanowczo wolę klimaty w stylu KoRn choć ostatnio poluję też na Slayer i Bad Religion pozdroofka Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: techno czy hip hop? 16.09.03, 22:11 barracuda7110 napisał: ) stanowczo wolę klimaty ) w stylu KoRn choć ostatnio poluję też na Slayer i Bad Religion ) pozdroofka -- KoRn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Slayer też jest spox :-) Poostrófki Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: techno czy hip hop? 17.09.03, 08:36 Ani jedno, ani drugie. Ale o ile jeszcze techno jestem w stanie "zdzierżyć", to hh mnie zwyczajnie śmieszy - wszyscy wyglądaja tak samo, robią takie same gesty, takie same miny i tak samo ponurym głosem recytują takie same banały, wtykając pomiędzy nich takie same odkrywcze "ye" "aha" "uhm" "ye". Ergo: moda, która przeminie tak, jak przeminęło przed nią wszystko to, co mało wartościowe. Dzi Cytat nr jeden z Onetu: "Metallica do piachu, hiphop jest wieczny!!" :D Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: techno czy hip hop? 17.09.03, 08:44 Ogólnie to mieli troche racji, gadamy od zawsze, więc hip hop mamy we krwi.:))) A co do pierwszego posta, to cziężko wybrac, znam kapele hip hopowe, które mnie powaliły, no może nie hh sensu stricto, ale hip jazzowe, czy hip fankowe. Znam tez kapele techno, w których odkryłem niesamowite rzeczy i posiadam takowe w swoich zbiorach. I jeżeli miałbym sie w ten sposób zdecydowac czy miałbym wybierac miedzy polskim hh a ogółem techno(bo sądzę, że Szpilkaaa miał na mysli polski hh) to wybieram jednak techno. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: techno czy hip hop? 18.09.03, 14:45 aric666 napisał: > [ciach] miedzy polskim hh a ogółem techno(bo sądzę, że Szpilkaaa miał na mysli > > polski hh) to wybieram jednak techno. Jeżeli tak się sprawy mają to przychylam się do Twojej wypowiedzi... swoją drogą, czy nie lepiej zamiast stawiać przed sobą takiego wyboru (i zamykać się w getcie jednego gatunku, czy jak w tym wypadku, pochodzenia danej muzyki)... wyjść na spacer poza miasto czy do parku i nie słuchać niczego? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
eyemakk Re: techno czy hip hop? 17.09.03, 09:41 Jak tylko zobaczyłem wątek od razu domyśliłęm się większości wypowiedzi. że ani to ani to... już na tyle forumowiczów znam. Ja lubie i techno i hiphop. jednak nie lubie łupanego, bezwokalowego techno, takiego odczłowieczonego i odmelodyjnionego; jest głupie i zbędne. Tak samo nie lubie prymitywnego muzycznie i textowo hiphopu, nawijającego o skrętach, zbakanych imprezach, blokowym życiu, 'suczkach' itp. Jest fajne, bogate i na maxa melodyjne brzmienie techno w najlepszych kawałkach stylu rave (odmiany techno). Z kolei hiphop... posłuchajcie sobie OWALA EMCEDWA; jeśli powiecie że to co ma do przekazania jest mało wartościowe, to sami jesteście mało wartościowi, pozbawieni patriotyzmu i norm moralnych. muzycznie chłopak również prezentuje wysoki poziom. tak więc nie można wszystkiego wrzucać do jednego wora. ja na przykład nie lubie rocku a tym bardziej metalu ale niektóre kawałki podobają mi się. i na tym to chyba polega, trzeba być otwartym na świat a nie klapki na oczach i stereotypy... odpowiadając na pytanie Szpileczki: mając do wyboru najlepsze kawałki techno i najlepsze hh, wybiore jednak techno. ale pod warunkiem, że będzie to dune, albo rmb. a z polskiego hh - owal, mezo, ascetoholix. spoza gatunków - t-love, lady pank, scorpions, led zeppelin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilkaaa hh..>>>>>>to jest to IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.09.03, 20:02 podoba mi sie takie jedno cudenko.paresłów rymują z tede o gwiazdach.zajebiscie im to wyszlo.kukulska i tede(jesli sie nie myle) tez nie jest taka zla.polski hh ma coraz lepsza barwe i coraz lepszy poziom.idzie tylko pogratulowac.a jesli chodzi o techno to mi sie kojarzy tylko z maluchem 126p i z mlodymi ktorzy jada maksymalnie tyle ile sie da wyciagnac z maluszka i na maska puszczaja jakies techno.o fujj..beznadziejne,i oni mysla ze panienki na to leca.?nie sadze Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: hh..>>>>>>to jest to 17.09.03, 20:05 > kukulska i tede(jesli sie nie myle) tez nie > jest taka zla. Hiphopowa przeróbka starych przebojów - polskich i nie tylko - jest za przeproszeniem gównem stulecia :-))) Najłatwiej wziąć na warsztat coś, co już kiedyś odniosło muzyczny sukces i na tym bazować. Tyle tylko, że to nie jest nic warte. Może by tak zaprezentować coś własnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilkaaa Re: hh..>>>>>>to jest to IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.09.03, 20:11 dzidka,a soorki czy Ty slyszalas ten kawalek??bo z tego co ja wiem to to jest super swieze jak cieple buleczki z piekarni i nie jest zadna przerobka...no chyba ze sie myle,jednak jesli nie bronie hh jak lew. BO TO JEST TO CO KOCHAM I SZANUJE/to co w życiu mnie najbardziej dopinguje KURDE JA UMIEM PISAC RYMY HEHEHHEE.ZDOLNA JESTEM CO NIE:] Odpowiedz Link Zgłoś
mewaa Re: hh..>>>>>>to jest to 17.09.03, 20:35 Gość portalu: szpilkaaa napisała: > HEHEHHEE.ZDOLNA JESTEM CO NIE:] Nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-hip-hop Re: hh..>>>>>>to jest to IP: *.toya.net.pl 17.09.03, 21:28 muzyka hip-hopowa kojarzy mi sie z brutalnoscią ( taką jaka jest na ulicach czy ostanio w szkolach )wystarczy zobaczyc teledysk jednego z hip-hopowych zespolow -mozna zauwazyc ze przewaznie wszyscy to tzw "dresiarze " a wiec jesli ktos wie co znaczy pojecie dresiarz to wie o czym mówie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-hip-hop hip hop -to tylko gadanie a nie zadna muzyka IP: *.toya.net.pl 17.09.03, 21:29 zreszta co do textow to mozna miec wiel do zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: techno czy hip hop? IP: *.mipro.pl 18.09.03, 14:50 Klasyka Verdi, Bach, Brahms - także. lubię Dire Straits, Adamsa, Stinga, Lauryn Hill, Wycleff Jean, US 3, Queen. Techno - owszem do zabawy, ale nie za głośno. Polski HH - tylko wybrane kawałki. W domku mam ponad 600 albumów i każdy coś znajduje dla siebie. Słucham wszystkiego co mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pineska Re: techno czy hip hop? IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.09.03, 15:14 ja tesh queen lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 NONE! 18.09.03, 15:24 Ale ja jestem nieuleczalną rockmanką;)- więc jestem nie obiektywna. Poza tym zgadzam się z Grayem: De gustibum non est dispudanum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: techno czy hip hop? IP: 213.77.95.* 18.09.03, 15:33 Dyskusje o gustach sa bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
s.n.a.f.u Idąc za ciosem... 18.09.03, 19:11 Skoro już jesteśmy w tych klimatach: krzesło elektryczne czy szubienica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilkaa Re: Idąc za ciosem... IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.09.03, 19:32 szubienica...;-) Odpowiedz Link Zgłoś