Dodaj do ulubionych

Może beknąć lepiej od Jaruzela

12.09.08, 22:18
Za to, że młoda i głupia.
tiny.pl/8516
Ta prokuratura, która nie miała bata prawie 20 lat na twórcę stanu wojennego,
przez którego to pana cierpiało mnóstwo Polaków, teraz, jak tylko ustali się
personalia bezmyślnej dzierlatki, wytoczy jej sprawę i pewnikiem ją wygra. Oto
i III RP, wyć się chce:/
Obserwuj wątek
    • longeta Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:23
      żałosne...ale jak nie ma się efektów na ulicach to szuka się w fotoblogach to
      takie medialne....kolejny przestępca będzie skazany hehehehe
      • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:24
        To jest na prawdę żenada kwadratowa.
        Oni tam w tych prokuraturach chyba całkiem się nudzą.
        • longeta Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:28
          dostali takie zlecenie...może od samego redaktora?
          ;-)

w każdym razie POgoń za sukcesem czasami bywa zabawna
          • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:33
            Przecież to kompromitacja koncertowa.
            Pewnie będą się zaraz wycofywać rakiem.
            Tyle, że to dla nich nie pierwszyzna.
            • longeta Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:40
              big_news napisał:

> Przecież to kompromitacja koncertowa.
              > Pewnie będą się zaraz wycofywać rakiem.
              > Tyle, że to dla nich nie pierwszyzna.

jak żydzi włamali się do obozu...nikt ich nie ścigał,POza tym leją do
              basenu(POdobno)za to na pewno kapią się w ubraniu
              • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:43
                Cóż, wtedy ewentualne działania byłyby niePOlityczne...
        • przyslowie Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:30
          Bigi, to naprawdę żenada, że naprawdę piszesz rozdzielnie!
          • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:32
            Zdecydowanie masz rację.
            Podejrzewam, że może mnie za to ścignąć prokuratura.
            Niekoniecznie lubelska.
          • longeta Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 12.09.08, 22:37
            bigi dobrze pisze...w kraju w którym przestępcy w więzieniach wybrali leniwego
            premierka w 99 %'tach ściga się małolaty za POzy:-)))

jak widzę sama? siedzisz w domu...zamiast nocnego spaceru,ale sama też wiesz że
            nikt ci nie POmoże gdy coś ci się stanie o tej POrze
            • przyslowie Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 13.09.08, 09:51
              Och, Longi o małym rozumku, też nic nie zrozumiałeś, że wracałam z
              nocnych spacerów, gdy Bigi szedł spać.
              • longeta Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 13.09.08, 10:01
                przyslowie napisała:

> Och, Longi o małym rozumku, też nic nie zrozumiałeś, że wracałam z
                > nocnych spacerów, gdy Bigi szedł spać.

hę? nawet nie chce mi się myśleć dlaczego bigi chodzi spać;-)
    • staahoo Wg Ciebie jest 13.09.08, 00:34
      ...z tą dziewuszką i jej fotą wszystko OK? Polecasz powszechne
      naśladownictwo?

Pewnie razem z longim chętnie pozowalibyscie uśmiechnięci np.: w
      katyńskich wykopach i też by wam wtedy prokuratura dupę zawracała?
      • big_news Re: Wg Ciebie jest 13.09.08, 08:15
        W/g mnie z tą panienką nie jest ok, czemu wyraz dałem w innym wątku. Podobnie
        jak część jej rówieśników jest ona ofiarą tak hołubionego tu i tam "róbta co
        chceta". Co nie oznacza, iż powinno się prokuratorsko ścigać takie debilne
        zachowania. Wystarczy, jeżeli się z nią poważnie porozmawia i wytłumaczy pewne
        rzeczy, bo do tej pory pewnie nikt tego nie zrobił.
        Co do mnie i Longety, to puść dalej wodze fantazji. Wyobraź sobie, że obaj
        celujemy w potylice z pistoletów, że jesteśmy obrzydliwymi katami. Śmiało, nie
        krępuj się, co się tam będziesz oszczędzał i domyślał się jedynie szczerzenia
        zębisków na naszych wstrętnych gębach w pewnych uświęconych miejscach...
        • longeta Mądry człowiek 13.09.08, 09:35
          a dotyczy to także instytucjo państwowych(POdobno niezależnych?)
          nie strzela z armaty do komara...wystarczy tylko klaps
          • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 09:56
            Tak mądrym człowiekiem był Ziobro. Już dawno dziewczynkę tę
            powlókłby w kajdankach do aresztu.
            • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:01
              przyslowie napisała:

> Tak mądrym człowiekiem był Ziobro. Już dawno dziewczynkę tę
              > powlókłby w kajdankach do aresztu.

Tego nie wiesz także proszę nie....
              • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:05
                Nie ważne, że nie wie.
                Domyśla się, a to w zupełności wystarczy przecież;)
                • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:21
                  Bigi, nieważne pisze się razem. Sprawdż to. Nie twórz złych wzorców
                  dla młodzieży!
                  • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:28
                    Bardzo to ładnie z Twojej strony, że tak dbasz o poprawność cudzych tekstów.
                    Tyle, że przypominasz w tym niespełnioną belferkę...
                    A propos:
                    jesteś pewna, że nie zdarzyło Ci się sadzić na forum ortów czy walnąć babola
                    stylistycznego?
                    • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:35
                      Przyznaję się bez zakuwania mnie w kajdanki, że zdarzało mi się i
                      zdarzyć mi się zawsze może, ale "robię, co mogę" ("róbta, co
                      możeta"), by być zawsze wyczuloną na poprawność językową.
                      Albowiem, błądzić, mylić się to ludzka rzecz.
                      Gbybym chciała być belferką, tobym nią była bez problemów.
                      • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:38
                        No tak.
                        Nie ważne co się gada, ważne, żeby było ładniusio.
                        Nie ważne jak się rządzi, ważne, żeby w Cudnym stylu.
                        I takie tam.
                        Taaa, byle tylko milusio było...
                        • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:53
                          Bigi, wszystko powinno być.
                          Przecież w tym wątku dałeś wykład o wzorcach dla młodzieży
                          wychowania!
                          • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:57
                            Najlepszym wzorcem dla młodzieży polskiej jest Gosiu przemawiający w
                            Radiu Maryja.
                            • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 11:18
                              No nareszcie zabrakło Wam argumentów.
                              • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 11:21
                                Jasne.
                                Wiesz co?
                                Już wiem!
                                Ty tylko sobie jaja robisz, prawda?
                                Że teraz niby jest dobrze, że Ćwiąkalski to spoko facio i takie tam.
                                Super.
                                Leć tak dalej, w tym stylu. To rzeczywiście zabawne.
                                • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:11
                                  Nie potrafię robić sobie tak dobrze jaj jak Wasz Wspaniały Gosiu.
                                  I taki ma być tylko Twój argument?
                                  • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:23
                                    Od argumentów rzekomo Ty jesteś.
                                    Jak mi jeszcze wytłumaczysz co Gosiewski ma wspólnego z prokuratorskimi
                                    gończymi, będę wdzięczny.
                                    I się tak nie kryguj, bo robienie sobie jaj, obok niezwykłej rzeczowości, powoli
                                    staje się Twoją domeną.
                                    • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:40
                                      Bigusiu, w tym wątku zrobiłeś wykład o dzisiejszych wzorcach dla
                                      wychowania młodzieży. I ja podałam występ Gosia jako przykład tego
                                      wzorca. Bo wątek dotyczy nastolatki, której brakuje wg Twoich słów
                                      odpowiednich wzorców.
                                      • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:47
                                        A ja mam przekonanie graniczące z pewnością, że owo dziewczę nie ma bladego
                                        pojęcia kto to jest Gosiu oraz, że ma serdecznie w dupie RM, na którego falach
                                        nadawał Przemek. Dziewczynka jest raczej z tego Owsiakowego nurtu, wiesz -
                                        wyluzowana, bez kompleksów, z fantazją... Wszystko to opacznie pojmowane,
                                        dlatego beznadziejnie głupio się zachowała. Zresztą, nie ma co. Ty i tak
                                        będziesz dalej rozmywała, szukała dziur nie tam gdzie należy itd. Róbta o
                                        chceta, i w tym wypadku należy powiedzieć.
                                        • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:57
                                          Bigi, to gdyby ta nastolatka posłuchała jak WspaniaLy Gosiu popłynął
                                          z falami Radia Maryja, to byłaby lepiej wychowana? Wiedziałaby, że
                                          dobrze jest i przyjemnie tak sobie po prostu popłynąć wieczorową
                                          porą.
                                          • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:02
                                            Widzę przyslowie ze lubisz tematy zastępcze jak PO...orgazm też udajesz że
                                            masz,bo już nie możesz?

Oczywiście Gosiu to ważna postać,ale dziwię się ze aż tak cię kręci;-)
                                            • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:20
                                              Longi, Twój post coś mi przypomina. Ty nie zawsze występujesz pod
                                              swoim nickiem.
                                              Po drugie, nie jestem mężczyzną.

Po trzecie - Gosiu to Wielka POstać, wielki mąż stanu. Tylko
                                              zapomniałam, jakiego.
                                              • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:27
                                                przyslowie napisała:

> Longi, Twój post coś mi przypomina. Ty nie zawsze występujesz pod
                                                > swoim nickiem.
                                                > Po drugie, nie jestem mężczyzną.
                                                >
                                                > Po trzecie - Gosiu to Wielka POstać, wielki mąż stanu. Tylko
                                                > zapomniałam, jakiego.

Rzeczpospolitej,poza tym zawsze jestem pod swoim nickiem gdy tu jestem,nie bawią
                                                mnie wasze POospolite gierki z nickami:-)
                                                Tylko po to by komuś dokopać incognito,no... ale wiadomo PO wysłało wytyczne do
                                                członków oraz członkiń;-)
                                          • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:10
                                            Bigi, jakoś zaczyna brakować Ci argumentów.
                                          • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:17
                                            Ręce z nogyma opadają:>
                                            No nic, oddalam się.
                                            Idę..., nie, nie! nie posłuchać RM.
                                            Lecę do kuchni.
                                            Nafaszerować paprykę, zrobić sosik pomidorowy oraz marchewkę glazurowaną,
                                            ugotować ziemniaczki i kompocik brzoskwiniowy. Naprzód jednak pyknę prędziutko
                                            galaretkę z bananami, żeby się w porę ścięła. A Tobie życzę smakowitych postów.
                                            Wal na odlew Gosiem, któremu zresztą jak dotąd nikt nie udowodnił, że był w
                                            stanie podobnym do jegomościa owijającego się w ONZ-ecie w naszą flagę narodową.
                                            Narka.
                                            • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:27
                                              Dobrze, Bigi, płyń razem z Gosiem do kuchni, skoro najtrudniej jest
                                              Ci przyrządzić i przysmażyć jakiś przepyszny argument, a ja popłynę
                                              bez Gosia łodzią po Łodzi.
                                              Cieszę się, że to nie mnie, tylko paprykę będziesz faszerować.
                                              Smacznego, łakomczuszku!
                                              • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 19:29
                                                Bigi jest jak ten kucharz z "Porwania Baltazara Gąbki" herbu Zielona
                                                Pietruszka. Mamma Mia!
                                                Zjadł już małe co nieco na obiadek, zdrowo beknął - jak przystało i
                                                dalej odpływa...
                                                • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 20:32
                                                  Hm...
                                                  Zaliczasz dobranocki?
                                                  Albo masz małe dzieci albo... wnuki, bo nie sądzę, że tak sama z siebie lukasz
                                                  na bajki w tv.
                                                  • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 21:46
                                                    Kiedyś oglądałam dobranocki, które podobały mi się.
                                                    Bigi, Ty się marnujesz. Przy takim menu na sobotni obiadek, to Ty
                                                    powinieneś zostać szefem kuchni jakiejś renomowanej restauracji.
                                                    Bigi, jeśli walnę jakiś błąd, to, proszę, zwróć mi na to uwagę.
                                                  • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 22:03
                                                    Obiadek sezonowy, rzekłbym. Żadne tam mecyje.
                                                    Co do błędów:
                                                    mam świadomość tego, że je sadzę, chociaż wynika to raczej z pośpiesznego
                                                    pisania niż braku znajomości ortografii czy interpunkcji. Zresztą zauważyłem, że
                                                    zdarzają się one nader często np. dziennikarzom, co kiedyś było raczej nie do
                                                    pomyślenia. Skoro nawet korekta puszcza byki aż miło, to trudno mieć o to
                                                    pretensje do "bezbronnych" forumowiczów. W związku z tym wszystkim, chociaż
                                                    czasem korci mnie żeby komuś wytknąć to i owo, staram się z takich powodów nie
                                                    czepiać. Napisałem - staram się, bo pewnie i mnie przyszło zwrócić komuś uwagę,
                                                    ale walczę z tą oskomą z całych sił.
                                                  • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 22:36
                                                    Bigi, pod tym mogę też i ja podpisać.
                                                    Zauważyłam właśnie, że przez ten pośpiech zaczynam stawać się wtórną
                                                    analfabetką, bo zaczynam chwilami gubić się, co jak się prawidłowo
                                                    pisze.
                                                    Ale postanowiłam zrobić coś z tym problemem. Ja nie muszę wzorować
                                                    się na dziennikarzach i mediach.
                                                    Dlatego uważam, że nie należy przymykać oczu na błędy językowe i
                                                    zaniedbywać narodowy język.
                                            • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:28
                                              Bigi, dowodem są "taśmy prawdy".
                              • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 11:32
                                przyslowie napisała:

> No nareszcie zabrakło Wam argumentów.

oczywiście ...lepszym wzorcem jest stary pirat drogowy,albo sepleniący dziadek
                                wyjcu;-)
                                • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:09
                                  Longi, chyba mowy Gosia nie słyszałeś, ale te "taśmy prawdy"
                                  pozostaną dla pokoleń.
                                  Kwaśniewski zaraża.
                                  • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:28
                                    przyslowie napisała:

> Longi, chyba mowy Gosia nie słyszałeś

nie słucham RM...przykro mi;-)
                                    • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:45
                                      Longi, to Ty zielonego pojęcia nie masz, co w Polsce piszczy.
                                      Wylądowałeś teraz na wyspach Zielonego Przylądka, czy co?
                                      • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:47
                                        Longi, obudzi się zaraz z ręką w nocniku.
                                        • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:50
                                          przyslowie napisała:

> Longi, obudzi się zaraz z ręką w nocniku.

jak już to tylko z kaczką;-)
                                          • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:53
                                            finanse.wp.pl/kat,98634,wid,10354980,raportwiadomosc.html
                                            to już jest smutne...rząd chce nas zabić POdwyżkami,ale szkoda przecież o tym
                                            gadać w Sejmie,ważniejsze są sprawy

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sawicka-o-romansie-z-agentem-czulam-jego-podniecenie,wid,10354909,wiadomosc_prasa.html
                                            • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:07
                                              Momenty były...
                                          • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:00
                                            To oczywista oczywistość, że z kaczką. Jakby inaczej!
                                      • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 12:49
                                        Wiem co piszczy
                                        wiadomosci.wp.pl/kat,9911,title,PO-wprowadzila-dyscypline-glosowania-ws-Trzech-Kroli,wid,10354855,wiadomosc_prasa.html
                                        ależ oni ciężko pracują hehehehe
                                        • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:06
                                          Och, Longi, jaka szkoda, że nie opłaca się rozpisywać teraz nowych
                                          wyborów. Nie marnotrawiłoby się czasu na pierdoły w Sejmie.
                                          • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:12
                                            przyslowie napisała:

> Och, Longi, jaka szkoda, że nie opłaca się rozpisywać teraz nowych
                                            > wyborów. Nie marnotrawiłoby się czasu na pierdoły w Sejmie.

Nie jest wykluczone ze będą niebawem...oby:-)))
                                        • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 13:09
                                          Posłuchaj sobie jeszcze Gosia, Longi.
                • vladip oj nieładnie nieładnie 14.09.08, 15:34
                  w jednym z wątków założonych całkiem niedawno przedstawiasz swoje przypuszczenia
                  jako fakty, a teraz odmawiasz tego samego przysłowiu
                  a ładnie to tak?
                  PS
                  w razie czego jestem nawet skłonny służyć linkiem
                  • de_ent normalka 14.09.08, 16:03
                    jak się gada samemu ze sobą to takie pomyłki są nieuchronne, bigi coś wie o tym
                    • przyslowie Re: normalka 14.09.08, 16:07
                      Na forum nie ma osoby lepiej poinformowanej od ciebie.
                      • de_ent Re: normalka 14.09.08, 16:45
                        ależ są, za to nie ma gorszego klona niż ty
              • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:17
                Wszyscy wiedzą i pamiętają, że Ziobro masowo aresztował, zakuwając w
                kajdanki i filmując dla telewizji nie licząc się z tym, kto tak
                naprawdę był winien wg zasady "Kowal zawinił, powiesili Cygana".
                Wytaczał armaty wobec komarów. Dziś jednego komara musi przeprosić.
                "Ten pan (lekarz) nikogo już więcej nie zabije!" (niczym zbrodniarz
                wojenny).
                • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:22
                  Ojej!
                  Nienawistny Ziobro w świetle kamer zakuł w kajdany tysiące niewinnych
                  cierpiętników! W tym bogu ducha winnego (42 prokuratorskie zarzuty, sic!)
                  doktorka G.
                  Taaaak.
                  Wszyscy pamiętają...
                  Co gorsza, wszyscy także widzą, jak aktualny MS zwalnia te niewiniątka.
                  Ciesz się, na ulicach będzie sympatyczniej...
                  • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:28
                    No tyle zarzutów wobec lekarza, ale nikt poza Ziobrą nie chce go
                    skarżyć do sądu i dochodzić swoich krzywd!
                    • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:31
                      hehehehe
                      Przypominam:
                      Ziobro już nie nadzoruje prokuraturze, a ta właśnie tyle zarzutów ma wobec
                      doktorka...
                      • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:48
                        No tak, tak. Dziś prokuratorzy działają bez Sternika. Za Ziobry
                        mieli lepiej, nie musieli myśleć, musieli wykonywać tylko odgórne
                        polecenia. Mieli być tylko prawną przykrywką dla działań Wielkiego
                        Wodzunia Ziobry.
                        Dlaczego dziś ludzie tak mocno skrzywdzeni przez dr G. nie dochodzą
                        sądownie swoich krzywd. Przecież wg Ziobry ten lekarz zamiast leczyć
                        zabijał. Pomówienie wg prawnika Ziobry nie jest przestępstwem. Jeśli
                        tak to Ciebie, Bigi, też mogłabym pomawiać bezkarnie w majestacie
                        prawa interpretowanego przez Ziobrę.
                    • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:32
                      przyslowie napisała:

> No tyle zarzutów wobec lekarza, ale nikt poza Ziobrą nie chce go
                      > skarżyć do sądu i dochodzić swoich krzywd!

Nie spotkałem jeszcze lekarza któremu włos spadł z głowy za błędy lekarskie,tym
                      bardziej za łapówki,tak samo jak starego SB'ka który siedzi za zbrodnie
                      • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:35
                        Szkoda czasu.
                        Nie wytłumaczysz.
                        G. jest symbolem prześladowań IV RP i co na to poradzisz?
                        A, jeszcze święta B. B.
                        Ikony. Wzorce. Autorytety.
                        Jak nie, jak tak?
                      • przyslowie Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:50
                        Śle więcej wydarzenia, Longi.
            • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:02
              Jak na razie to prokurator spod Ćwiąkalskiego chce ścignąć dziewczynę.
              Pewnie nie zauważyłaś, ale Ziobro nie jest już MS...
          • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:04
            No co Ty?
            Klaps?!
            Toż to gorsze niż..., ech, szkoden gaden;)
            • longeta Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:44
              big_news napisał:

> No co Ty?
              > Klaps?!
              > Toż to gorsze niż..

zbyt ostra nutka perwersji?
              ;-)
              • big_news Re: Mądry człowiek 13.09.08, 10:46
                No.
                Brakowało do kompletu pejczyka;)
        • przyslowie Re: Wg Ciebie jest 13.09.08, 09:48
          jak część jej rówieśników jest ona ofiarą tak hołubionego tu i
          tam "róbta co
          > chceta".

Wg mnie dziewczyna jest ofiarą takiego "nie wieta, co robita".
          I nie szkodzi, jeśli prokuratura dorwie się trochę do dupci jej
          rodziców. Niech dziewczyna poczuje chwile grozy, choć ułamek tej
          grozy, jaką mogli przeżywać ludzie trafiający do krematorium. To
          przy okazji będzie taka doświadczalna lekcja historii.
          Dziewczynka chciała przypodobać się swoim znajomym rówieśnikom, a w
          rezultacie pokazała o jak małym rozumku jest. Współczuję jej, choć
          jej nierozumne zachowanie można przypisać także młodemu wiekowi.
          Ale co powiedzieć o dorosłych pielęgniarkach, które fociły swoje
          zabawy z noworodkami (chyba wcześniakami)?
          • big_news Re: Wg Ciebie jest 13.09.08, 10:01
            Tak tak.
            Powinno się ją przesłuchać z wycelowaną w oczka 500 watową żarówką, może jeszcze
            posadzić na odwróconym taborecie. Potrzymać ze trzy dni w karcerze, a zapamięta
            na całe życie czego nie powinno się robić. Starym przysolić z 10 kawałków, a
            pedagogów karnie przenieść do zakładu z trudną młodzieżą.
            Wiesz co?
            "Nie wieta co robita" to prosty skutek "róbta co chceta". Brak dyscypliny,
            rozpasanie i takie tam. Wychowanie dzieci i młodzieży to nie bułka z masłem.
            Jeżeli jednak z wielu stron uderzają informacje i zachęty do "nowoczesnych"
            zachowań, to nie ma się co potem dziwić, że wśród młodych nie brakuje
            preferujących durne zachowania. Nie sztuka karać, wpierw trzeba im coś
            zaszczepić. Jak się na każdym niemal kroku wyszydza tradycję, poszanowanie
            symboli, preferuje styl życia bez zobowiązań, to młodzi, którzy są najbardziej
            podatnym poletkiem, postępują zgodnie z owymi wyznaczanymi im w mediach (i nie
            tylko) "normami". Potem zostaje tylko płacz nad rozlanym mlekiem.
        • staahoo Re: Wg Ciebie jest 13.09.08, 11:29
          Nie musze brnąć w fantazjowanie na wasz wątpliwy temat. Co sobą
          reprezentujecie to widać jak na dłoni. Teraz poślizgajcie się
          troszkę.
          • big_news Re: Wg Ciebie jest 13.09.08, 11:39
            Niby nie musisz..., a tam wyżej już zacząłeś. Brakuje konsekwencji?
            Powtarzam: nie szczyp się, ulżyj sobie znawco natury ludzkiej inaczej...
            • staahoo Re: Wg Ciebie jest 14.09.08, 00:23
              Wasza przenikliwość, swoimi poradami dla ludności zechciej
              nafaszerować paprykę. Spożyj to wykwintne danie i nie zapomnij
              jeszcze łyknać czegoś na niestrawność, bo możesz się przypadkiem
              zaćwiąkać ze zdziwienia.
              • big_news Re: Wg Ciebie jest 14.09.08, 08:25
                Lol|!
                Już nie mogę wyjść ze zdziwienia...
                Długo nad tym myślałeś?
    • l0l0l I ty kiedyś bekniesz ja to wyczuwam 13.09.08, 15:37
      • big_news Nic nie wyczuwasz, ledwie czkasz. 13.09.08, 20:33
        • nefnef Re: Nic nie wyczuwasz, ledwie czkasz. 13.09.08, 23:43
          Hahaha, nie możesz popuścić nikomu! Masz uraz psychiczny, hehe, nawet po
          taaaaakim awansie?
          • staahoo Re: Nic nie wyczuwasz, ledwie czkasz. 14.09.08, 00:44
            Nie dziw się, on z tego żyje.
            • big_news Re: Nic nie wyczuwasz, ledwie czkasz. 14.09.08, 08:28
              Cierpisz na bezrobocie czy jak, że takie głupoty wypisujesz?
          • big_news Re: Nic nie wyczuwasz, ledwie czkasz. 14.09.08, 08:27
            A Ty co, wbiłeś sobie coś absurdalnego do główeńki i tej wersji będziesz się
            trzymał?
            hehehehe
    • breblebrox Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 13.09.08, 23:42
      Cóż, zgodnie z obowiązującym prawem - może.
      Trudno wymagać, żeby nagle przymykali oko na wszystkie przejawy
      łamania prawa i traktowali sprawę Jaruzelskiego jako precedens.
      Idąc tym samym tropem można mieć pretensję, że złodziei samochodów
      skazują, "a Jaruzelskiego nie mogli".
      Bezsensowny argument.
      • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 08:22
        A Ty tylko w związku z osobliwą do mnie sympatią udajesz, że czegoś nie skumałaś
        czy masz większy problem?
        Aha.
        Co z licznikiem?
        • breblebrox Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 12:21
          Jeżeli już o to pytasz, to ostatniej wypowiedzi nie "skumałam"
          wogóle, "ziom".
          Pierwszy post "skumałam", ale uważam za pozbawiony sensu, no, głupi
          po prostu, nie wiem jak prościej Ci to napisać.

Jeżeli chodzi o licznik to równie dobrze mogę ostatnie moje posty
          zużyć na komentarze do Twoich najbzdurniejszych wypowiedzi - ten
          wątek oceniam na jakieś 8,5 w skali do 10.
          • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 12:44
            No to trudno.
            Tyle, że wiesz, bywa też tak, że jeżeli ktoś czegoś nie rozumie, to nie znaczy
            wcale, że nierozumiane jest głupie. To czasem tylko świadczy o niekumającym...,
            ziomalko.
            Co do licznika, to oczywiście, możesz teraz robić z czegoś coś i udawać, że się
            nie zarzekałaś, możesz także w ramach odwracania kota poświęcić własne
            nadliczbowe posty na ocenę moich. Miło mi, chociaż zakładam niestety, że w
            dalszym ciągu będziesz je błędnie interpretować. Ale co tam, ważne, że będziesz
            je oceniać. Dlatego proponuję, byś te najmniej dla siebie zrozumiała punktowała
            na -99 albo i na -12987. W skali do 10, oczywiście. Może się nie zastrzelę.
            • breblebrox Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 15.09.08, 07:56
              Rozmowa z Tobą jest równie kształcąca, co rozmowa z 5-latkiem - równie ucząca
              cierpliwości.

Zgodnie z tym co napisałam (nie z tym co Twój umysł Ci podpowiedział,
              przekręcił, itp., itd.) nie rozumiem drugiego Twojego posta - więc co do niego
              możesz sobie przywłaszczać prawdy święte, acz ukryte dla mojego niegodnego
              umysłu, pierwszy rozumiem i uważam po prostu za głupi.

Co do _ostatniej_ wypowiedzi dotyczącej licznika (zacytuję dla ułatwienia),
              żebyś znowu nie chybił:

big_news napisał:
              > Co do licznika, to oczywiście, możesz teraz robić z czegoś coś i udawać, że się
              > nie zarzekałaś, możesz także w ramach odwracania kota poświęcić własne
              > nadliczbowe posty na ocenę moich.

... tego też nie kumam, często nie kumam osób, które miast trzymać się faktów,
              zmieniają je (nadinterpretują?) wedle swoich potrzeb.

Poradę co do mojej skali ocen też uznaję za nie najbardziej trafioną - i w tym
              przypadku rzeczywiście może być to spowodowane niezrozumieniem.

Słowem - pocieszny z Ciebie konfabulant - jak powrócisz z tej dalekiej wycieczki
              umysłowej do krainy fantazji, możemy podyskutować :-)
              • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 15.09.08, 09:51
                W poście początkującym (na duże skróty, to prawda, ale ktoś z Twoim wielce
                analitycznym umysłem i inteligencją nie powinien mieć przecież z rozszyfrowaniem
                tego większych problemów) wskazałem na dziwną energię prokuratury w ściganiu
                głupiej małolaty, kontrastującą z dziewiętnastoletnim ociąganiem się tegoż
                urzędu w sprawie Jaruzela. Jasne, prócz złodziei samochodów mogłaś rzucić jako
                przykład np. kieszonkowców czy włamywaczy i wykpić moje porównanie. Wychodzi
                jednak na to, że albo (mimo wielu talentów) nie zrozumiałaś o co mi chodzi i
                stąd nieporozumienie albo z podziwu godną konsekwencją ponownie starasz się mi
                dowalić. Jeżeli to pierwsze, to zrozumiem, bo każdemu zdarzyć się może
                krótkotrwałe zaćmienie umysłu. Gdyby jednak chodziło o to, że dosłownie musisz
                (bo inaczej się nie da, hm) sobie ze mną powymieniać uwagi, mimo wszelkich nade
                mną przewag i dostrzeżenia we mnie infantylnego fantasty, to mi Cię zwyczajnie
                żal. Tak jak każdego, który na coś cierpi. Ty pewnie doświadczasz masochizmu, bo
                nie sądzę, iż miałyby wchodzić w grę szczególne predyspozycje
                matczyno-pedagogiczne i wprost mus wylania ich na forum. No, chyba, że jednak
                tak. No, ale w takim razie źle się do tego zabierasz. Szyderstwa, traktowanie
                potencjalnego wychowanka wyraźnie z góry, moralizowanie oraz wręcz nieskrywane
                uchybienia, to beznadziejne metody pedagogiczne. Mnie w każdym razie w ten
                sposób tylko zniechęcasz, a nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale
                pięciolatkowie mają świetną intuicję, więc... dupa z Ciebie a nie wychowawca i w
                ogóle ktoś miłosiernie-cnotliwy. Jak kiedyś zmienisz ton, to może da radę
                jeszcze wymienić parę słów.
                • breblebrox Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 15.09.08, 20:23
                  A po kiedy grzyba znowu bierzesz się za tłumaczenie pierwszego
                  postu,skoro jak już nadmieniłam dwa razy i nadmieniam po raz trzeci,
                  zrozumiałam go i nadal uważam Twoją wypowiedź za, delikatnie mówiąc,
                  śmieszną?

A rozmowa z Tobą na forum bawi mnie, ot co. Bawi mnie dyskusja z
                  takim, jak trafnie to określiłeś, infantylnym fantastą. Bawi
                  naginanie faktów, dopowiadanie sobie, nadużywanie porównań w celu
                  potwierdzenia własnych teorii.

Czasami, bo faktycznie czasami ręce opadają, ale jak tak długo się
                  nie czyta, to nawet można się uśmiać :-)

Nie musi Ci być żal, że dyskutuję na forum - według mnie do tego
                  forum służy i z taką świadomością na to forum zaglądam, nikt mnie do
                  tego nie zmusza. Znowu jakaś nadinterpretacja?

A wracając do tematu - bezsensowne wydaje mi się zestawienie - ja
                  rozumiem, że Jaruzelski i że prokuratura dała d..., ale nie uważam,
                  że w związku z tym dopuszczalne jest zaniedbanie w innych sprawach,
                  bo tamta ma priorytet. Bo niby co powinni zrobić? Powinni sobie
                  panienkę z krematorium darować? Bo młoda i głupia? Od tego jest sąd,
                  żeby decydować co dalej z panienką.
                  Słowem - chybiony argument.
                  • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 15.09.08, 20:46
                    No to się baw.
                    Miło mi, że jestem powodem czyjejś uciechy.
                    W końcu śmiech to zdrowie.
                    To, że nie wyciągnęłaś nader prostego wniosku, że prawo jest u nas do dupy, bo
                    pozwala ścignąć lekkomyślną dzierlatkę, a praktycznie niemal uniemożliwia
                    postawienie przed sądem systemowych zbrodniarzy jest o tyle dla mnie zrozumiałe,
                    że całą energię wkładasz w błyskotliwe repliki ad personam, i w ten oto prosty
                    sposób ucieka Ci istota problemu. Dodam jeszcze tylko, co pewnie także umknęło
                    Twojej uwadze, że treść posta początkującego jest o tyle uzasadniona, że w dniu
                    jego powstania rozpoczął się po prawie 20 latach, z wielkimi bólami, proces
                    autorów stanu wojennego. Taki (może i głupi) zbieg okoliczności...
                    Ok. Niech cały nasz aparat sprawiedliwości przykładnie karze tabuny
                    rozbisurmanionych nastolatków, a winni tragedii całego społeczeństwa w spokoju
                    doczekają swych dni. Ty natomiast podryguj cała w niehamowanej uciesze, w końcu
                    niektórym starczy kawałek sera.
    • brite Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 00:42
      Jedna z najgłupszych wypowiedzi big_newsa, jaką czytałem.
      Chłopie, wyjdź na powietrze.
      • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 08:23
        Dostałeś nakaz czytania wszystkich moich wypowiedzi i ich gradacji?
        Chłopie..., przewietrz się.
        • nefnef Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 13:07
          Choryś, choryś, choryś, już nie wyzdrowiejesz?

PS. Jesteś ciekawym zjawiskiem na tym forum, stąd i czasem moja uwaga. Ciekawie
          piszesz, choć jesteś psychicznie i politycznie skrzywiony (może to tylko
          medialna poza na pokaz) – przez krótki okres jednak obywałeś się bez chamstwa a
          teraz raczej wracasz do reagowania w sposób ordynarny a niekiedy jednak
          wulgarny. To, czy piszesz w pięciu osobach (Trójca Święta tylko, oczywiście, w
          trzech) czy w jednej, czy masz stado czy stadko klakierów – nie ma znaczenia.
          Każdemu wolno. Być kabotynem – również.
          Ale masz talent, który źle wykorzystujesz, szkoda.
          • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 13:23
            O, i to lubię.
            Szczerze, bez zadęcia.
            Wytknąć komuś pozorną pajacowatość, domniemaną chorobę umysłową,
            nieodpowiedzialność polityczną, impertynencję, prostactwo, a na dodatek zarzucić
            rozszczepienie jaźni, a w każdym razie publicznie dopuścić możliwość
            występowania delikwenta w kilku osobach oraz wytknąć łunemu fakt, że ktokolwiek
            ma mu czelność w miarę życzliwie kibicować. A to wszystko podlane sosem żałości,
            że to niepoprawne forumowe zjawisko marnuje talenta w nieodpowiedni sposób,
            chociaż pewnie mógłby tracić czas na nie kabotyńskie kadzenie komu należy.
            Tak, zdecydowanie lubię takie diagnozy. Nie pozostawiają złudzeń co do tego, z
            kim się ma przyjemność(?).
            • de_ent Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 13:30
              do tej pory to był twój styl koleżanko, więc o co masz pretensje
            • nefnef Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 13:34
              Złudzenia zostają. Na szczęście, pewnie.
              Ale przy tym jednak, zauważ, rośnie Twoje ego, bo przecież zwracam uwagę na
              wątek, hehehe.
              I żadnego kadzenia, chyba że w celu odkażenia!
              Przyjemność, niewątpliwie przyjemność:)
              (przecież bardzo lubisz sprzeczki na forum)
              • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 13:47
                Widzisz.
                Forumowe sprzeczki to... drożdże.
                Jak zechcesz sobie kadzić, prawić dusery, sprzedawać wyłącznie komplementy, to
                poszukaj innego miejsca. Jeżeli najdzie Cię ochota na same uprzejmości,
                wyciszenie i kontemplację, to może bywaj tylko w kółkach różańcowych lub ich
                ateistycznych odpowiednikach. Jeżeli jednak netowe formy Ci odpowiadają, w co
                nie wątpię, bo przecież sam wielokrotnie otwarcie wyrzucałeś innym to lub tamto,
                to jednocześnie nie zwalaj przewin tylko na przeciwników politycznych, bo jesteś
                w tym momencie niewiarygodny. Nie oczekuję głaskania ani taryfy ulgowej, co
                chyba wyraźnie widać, ale spodziewam się, że gra będzie się toczyła w miarę
                fair. Jeśli widzisz tylko u jednych nieczyste zagrywki, a siebie i podobnie
                myślących choćby milcząco usprawiedliwiasz, no to wybacz, ale na takie praktyki
                mogę się tylko zaśmiać pod wąsem. I martw się o własne ja raczej, moje ego
                zostaw mnie. Lepiej od Ciebie potrafię się o nie zatroszczyć.
                • de_ent Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 14.09.08, 13:58
                  tak bigi to drożdże na których rosnie klikalność a wraz z nią cena reklam,
                  pochwała na kolegium redakcyjnym pewna, ale manipulacje i retoryka jak zwykle
                  zastępują ci myśl
                • nefnef Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 15.09.08, 21:49
                  Eee, jajca sobie robisz!
                  Masz nieustępującą manię dawania rad i porad, hehe, kawalarz z Ciebie jeśli
                  myślisz, że ktoś ich posłucha:)
                  Dużo wiesz, pewnie dużo jesz. Nadęty jesteś, że hoho.
                  (Ale wolno Ci, Pawiku)
                  • big_news Re: Może beknąć lepiej od Jaruzela 15.09.08, 22:09
                    Tobie też wolno.
                    Wszystko.
                    I nawet nie nazwę Cię w żaden przykry sposób.
    • cassani wyj 15.09.08, 10:07
      najlepiej z kolegą z Bzzezin
      • big_news Re: wyj 15.09.08, 10:17
        Rączki chyba Ci się trzęsą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka