Dodaj do ulubionych

Dworzec na Widzewie odremontowany

IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 17:50
Budynek po remoncie wyglada naprawdę nieźle.
Ciekawe jak długo?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaemi Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lodz.mm.pl 17.11.03, 17:54
      napisaliście artykuł - a gdzie ZDJECIA????????
    • Gość: KAEMI A GDZIE SĄ ZDJĘCIA???????????? IP: *.lodz.mm.pl 17.11.03, 17:55
      • Gość: WUJEK Re: A GDZIE SĄ ZDJĘCIA???????????? IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 18:10
        Ja mam to szczęście, że mieszkam na Widzewie, więc stację obejrzałem.
        Ale zdjątka powinny być.
    • hubar Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 17.11.03, 19:07
      Tylko z tego co pamiętam wewnątrz zostało tak samo... no i te
      perony :-/
      • beers TY UMIESZ W OGOLE CZYTAC? 21.11.03, 11:11
        hubar napisał:

> Tylko z tego co pamiętam wewnątrz zostało tak samo... no i te
        > perony :-/

To czytaj, dokladnie !!!

"W poczekalni na podróżnych czekają odmalowane błękitne ściany, nowa ogrzewana
        posadzka. I największa nowinka: ubikacje."
    • Gość: hog Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 21:41
      ludzie k.. czytajcie dokładnie
      • jasam do hog 17.11.03, 22:11
        Gość portalu: hog napisał(a):

> ludzie k.. czytajcie dokładnie

A Ty k.. bez k.. nie potrafisz k.. sklecić k.. zdania ?

pozdr.
        • Gość: hog Re: do hog IP: *.toya.net.pl 18.11.03, 08:42
          Milcz do k... nedzy
          • yarro Re: do hog 18.11.03, 19:40
            Wyluzuj misiaczku :P
    • Gość: wujek dobra rada MONITORING,MONITORING,MONITORING!!!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.03, 22:01
      inaczej niezbyt długo tak będzie
    • jasam Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 17.11.03, 22:09
      1. Widać w Redakcji czytaja Forum - artykuł zaraz po założeniu wątku. Brawo.
      2. Budynek odremontowany ale zostaje stary problem. Bezdomni śpiący w sali
      biletowej. Rano kupując bilety nawet w zime ma sie ochotę zostawic otwarte
      drzwi. I daleki jestem aby straz miejska rano wyganiała tych ludzi z budynku -
      ale może w budynku obok zorganizowac noclegownię ?

pozdr.
      • Gość: MarcinK Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 22:25
        Witam

Wybacz Jasamie, ale z całym szacunkiem, się z Tobą nie mogę zgodzić. Otóż
        dworzec to nie noclegownia, a PKP nie przytulisko. Budowanie noclegowni
        obok dworca nic nie da, bo ci ludzie nie chcą iść do przytułków i noclegowni.
        Nie chcą bo w zamian za nocleg i jedzenie muszą podjąć próbe zerwania z
        akoholizmem!
        Przecież, poza naprawdę zimnymi dniami, w schroniskach w Łodzi są wolne
        miejsca, a dworce zawsze pełne bezdomnych - a w zasadzie nie bezdomnych, a
        lumpów. Lumpów bowiem bezdomni chcący godnie żyć przebywają w schroniskach,
        gdzie są trzeźwi.
        Zatem popieram to co zrobiło PKP w Lublinie - wyproszono bezdomnych i
        tzw. wolontariuszy z dworca. Okazało się, że gdy PKP chciało oddać pobliski
        budynek dla bezdomnych usuwając ich z holu dworca to nie było chętnych...
        Dlaczego? Otóż dlatego, że w tym budynku nie było podróżnych u których
        mozna wyżebrać/wymusić parę groszy "na kwas". I jeśli PKP w całej Polsce nie
        pójdzie drogą Lublina to dalej narażając podróżnych na przbywanie w smrodzie
        i brudzie z bezdomnymi samo pójdzie z torbami.

Pozdrawiam, MarcinK
        • Gość: mat28 Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.interserwer.pl 18.11.03, 14:55
          Dokładnie! Noclegownie i przytuliska w Łodzi są. Trzeba tylko chcieć sie do
          nich udać i zerwać z alkoholizmem. Budowanie noclegowni na dworcach nie ma
          żadnego sensu.
    • teufel Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 17.11.03, 22:23
      W końcu. Przypomnę, że w zeszłym roku razem z GW KaFeLki brały udział w
      kolorowej tolerancji na tej stacji.
    • Gość: LodzerMensch Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lze.lodz.pl 18.11.03, 11:50
      A co z Fabrycznym? To jest dopiero syf.
    • Gość: obserwator Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 14:33
      niedługo pewnie. niestety. dzicz tam i kszory dookola. amatorów jabłka w
      płynie, nudzących się tzw "kibiców" i zwykłych wandali, który niszczą dla funu -
      pod dostatkiem.... a może kamerka "command & control" ? chyba, że przy okazji
      założyli - na dworcach przydałyby się .....
    • Gość: Mr x Sukces PKP IP: *.p.lodz.pl 20.11.03, 16:19
      No no w XXI wieku PKP dojrzała do tego że na stacji w drugim co
      do wielkości mieście w kraju toalety będą w budynku i to ze
      spłuczką!? Idzie nowe, czy aby te strajkujące nieroby i
      pasożyty dostosują się do tych zmian, bo założe się że
      pracownicy PKP może i zobaczyli że dworzec powinien byc z
      normalnymi toaletami, ale czy aby wiedzą że te toalety trzeba
      sprzątać...
      • mamadoo Re: Sukces PKP 21.11.03, 18:08
        Przyjrzałem się dokładniej zdjęciu i zastanawiam sie dlaczego nie poprawili
        tych koszmarnych drzwi wejściowych i do kasy i do barku. Ktoś paręnaście lat
        temu zeszpecił fasadę dworca (pewnie w czasach Gierka
        przeprowadził "modernizację")i tak zmienił proporcje wejść na tak koszmarne.
        Szkoda,ze teraz nie mogli przywrócić historycznego wyglądu.Znacznie by to
        poprawiło wygląd międzynarodowego łodzkiego dworca.
    • jasam Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 09.12.03, 21:09
      Gość portalu: WUJEK napisał(a):

> Budynek po remoncie wyglada naprawdę nieźle.

1. Podwieziono mnie w okolice dworca, bo na plac przed budynkiem - zakaz wjazdu
      (???)
      2. Idę i widze ładny zegar, ładna elewacja, nowe drzwi wejściowe -
      napis "ciągnąć" ==> więc ciągnę i ciągnę a one ani myślą ustąpić. Zapowiadają
      mój pociąg - a ja nie moge wejśc do budyku aby kupić bilet. W końcu rzucam się
      w pośpiechu wskakując do odjeżdżającego pociągu i płacąc za bilet u konduktora.

Coś nie tak z tym dworcem ? Jakaś podpucha dla turystów ?

pozdr.
      • Gość: flip Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.p.lodz.pl 30.01.04, 15:26
        Wioska potiomkinowska. Wspolnota krwi, wiec czemu sie dziwic :-)
    • hubar Łódź Widzew - dworzec bez parkingu 30.01.04, 10:30
      Kilka minut przed dwudziestą na plac przed dworcem kolejowym Łódź Widzew
      próbuje wjechać kilka samochodów. Próbuje nadaremnie, bo wjazd na parking jest
      zabroniony. Zakaz nie dotyczy jedynie pojazdów służbowych i taksówek. Kierowcy
      posłusznie zawracają i stawiają swoje auta w zaspie na poboczu ul. Służbowej.

- To skandal. Na parkingu jest kilkanaście wolnych miejsc, a ja muszę brnąć z
      walizkami przez śnieg - mówi Andrzej Krupa, który przywiózł żonę na pociąg do
      Pragi.

Na parkingu znajduje się dobrze oznakowane miejsce dla niepełnosprawnych. -
      Idiotyzm. Przecież znak zakazu obowiązuje także kierowców, którzy mają problemy
      z chodzeniem - denerwuje się Joanna Grzybowska. - Jak mam dojść o kulach taki
      kawał po śliskiej drodze?

Na brak dostępnego dla podróżnych parkingu narzekają ludzie, którzy codziennie
      dojeżdżają do pracy w Warszawie. Jednym z nich jest Filip Bem, młody urzędnik w
      Ministerstwie Sprawiedliwości.

- Codziennie rano przyjeżdżam z Olechowa i szukam miejsca na jednej z
      osiedlowych uliczek, albo bez sensu jeżdżę na Łódź Fabryczną. Już kilka razy
      spóźniłem się przez to na pociąg.

Grzegorz Nita, dyrektor Zakładu Gospodarowania Nieruchomościami PKP wyjaśnia,
      że znak został ustawiony w czasie remontu dworca. - Tak już zostało. Na parking
      wjeżdżało zbyt wiele pojazdów. Niektórzy ustawiali swoje samochody nawet na
      peronie. Samochody służbowe często były zablokowane.

Na szybką zmianę sytuacji ma nadzieję Krzysztof Urbaniak, naczelnik sekcji
      przewozów pasażerskich na stacji Łódź Fabryczna. - Może w przyszłości powstanie
      parking dostępny dla wszystkich podróżnych. Bardzo nam zależy na ich komforcie -
      zapewnia.

(mg) - Dziennik Łódzki
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/335426.html
      • jasam Re: Łódź Widzew - dworzec bez parkingu 30.01.04, 20:11
        > Bardzo nam zależy na ich komforcie - zapewnia dyrektor.

Dlatego podróżnym nie umożliwia się wejścia do budynku od strony miasta, tylko
        muszą obejść go dookoła aby wejść do kas. Nie ma tam żadnej tabliczki gdzie sie
        udać, gdy sie człowiek zmęczy szarpaniem drzwi wejściowych. Pójdziesz w prawo -
        tam płot. Więc wracasz i idziesz z lewej. Sa drzwi (z boku budynku) - znów na
        głucho zamknięte. Więc idziesz zrezygnowany dalej na peron. Sa drzwi - i aż się
        boisz czy tez zamknięte.
        Tak jest od rana. Byc może przed południem otwierają normalne dojście do kas.

Na dodatek "myślący" projektant wymyślił, a drugi "myślący" zatwierdził -
        elewację chropowatą, więc aby usunąć dzieła jakiegoś debila trzeba kłaść nowy
        tynk.

pozdrawiam gospodarzy tej wyjątkowo przyjaznej dla turystów stacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka