Gość: WUJEK IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 17:50 Budynek po remoncie wyglada naprawdę nieźle. Ciekawe jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaemi Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lodz.mm.pl 17.11.03, 17:54 napisaliście artykuł - a gdzie ZDJECIA???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJEK Re: A GDZIE SĄ ZDJĘCIA???????????? IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 18:10 Ja mam to szczęście, że mieszkam na Widzewie, więc stację obejrzałem. Ale zdjątka powinny być. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 17.11.03, 19:07 Tylko z tego co pamiętam wewnątrz zostało tak samo... no i te perony :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
beers TY UMIESZ W OGOLE CZYTAC? 21.11.03, 11:11 hubar napisał: > Tylko z tego co pamiętam wewnątrz zostało tak samo... no i te > perony :-/ To czytaj, dokladnie !!! "W poczekalni na podróżnych czekają odmalowane błękitne ściany, nowa ogrzewana posadzka. I największa nowinka: ubikacje." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hog Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 21:41 ludzie k.. czytajcie dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
jasam do hog 17.11.03, 22:11 Gość portalu: hog napisał(a): > ludzie k.. czytajcie dokładnie A Ty k.. bez k.. nie potrafisz k.. sklecić k.. zdania ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada MONITORING,MONITORING,MONITORING!!!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.03, 22:01 inaczej niezbyt długo tak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 17.11.03, 22:09 1. Widać w Redakcji czytaja Forum - artykuł zaraz po założeniu wątku. Brawo. 2. Budynek odremontowany ale zostaje stary problem. Bezdomni śpiący w sali biletowej. Rano kupując bilety nawet w zime ma sie ochotę zostawic otwarte drzwi. I daleki jestem aby straz miejska rano wyganiała tych ludzi z budynku - ale może w budynku obok zorganizowac noclegownię ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 22:25 Witam Wybacz Jasamie, ale z całym szacunkiem, się z Tobą nie mogę zgodzić. Otóż dworzec to nie noclegownia, a PKP nie przytulisko. Budowanie noclegowni obok dworca nic nie da, bo ci ludzie nie chcą iść do przytułków i noclegowni. Nie chcą bo w zamian za nocleg i jedzenie muszą podjąć próbe zerwania z akoholizmem! Przecież, poza naprawdę zimnymi dniami, w schroniskach w Łodzi są wolne miejsca, a dworce zawsze pełne bezdomnych - a w zasadzie nie bezdomnych, a lumpów. Lumpów bowiem bezdomni chcący godnie żyć przebywają w schroniskach, gdzie są trzeźwi. Zatem popieram to co zrobiło PKP w Lublinie - wyproszono bezdomnych i tzw. wolontariuszy z dworca. Okazało się, że gdy PKP chciało oddać pobliski budynek dla bezdomnych usuwając ich z holu dworca to nie było chętnych... Dlaczego? Otóż dlatego, że w tym budynku nie było podróżnych u których mozna wyżebrać/wymusić parę groszy "na kwas". I jeśli PKP w całej Polsce nie pójdzie drogą Lublina to dalej narażając podróżnych na przbywanie w smrodzie i brudzie z bezdomnymi samo pójdzie z torbami. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.interserwer.pl 18.11.03, 14:55 Dokładnie! Noclegownie i przytuliska w Łodzi są. Trzeba tylko chcieć sie do nich udać i zerwać z alkoholizmem. Budowanie noclegowni na dworcach nie ma żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 17.11.03, 22:23 W końcu. Przypomnę, że w zeszłym roku razem z GW KaFeLki brały udział w kolorowej tolerancji na tej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LodzerMensch Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lze.lodz.pl 18.11.03, 11:50 A co z Fabrycznym? To jest dopiero syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 14:33 niedługo pewnie. niestety. dzicz tam i kszory dookola. amatorów jabłka w płynie, nudzących się tzw "kibiców" i zwykłych wandali, który niszczą dla funu - pod dostatkiem.... a może kamerka "command & control" ? chyba, że przy okazji założyli - na dworcach przydałyby się ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr x Sukces PKP IP: *.p.lodz.pl 20.11.03, 16:19 No no w XXI wieku PKP dojrzała do tego że na stacji w drugim co do wielkości mieście w kraju toalety będą w budynku i to ze spłuczką!? Idzie nowe, czy aby te strajkujące nieroby i pasożyty dostosują się do tych zmian, bo założe się że pracownicy PKP może i zobaczyli że dworzec powinien byc z normalnymi toaletami, ale czy aby wiedzą że te toalety trzeba sprzątać... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: Sukces PKP 21.11.03, 18:08 Przyjrzałem się dokładniej zdjęciu i zastanawiam sie dlaczego nie poprawili tych koszmarnych drzwi wejściowych i do kasy i do barku. Ktoś paręnaście lat temu zeszpecił fasadę dworca (pewnie w czasach Gierka przeprowadził "modernizację")i tak zmienił proporcje wejść na tak koszmarne. Szkoda,ze teraz nie mogli przywrócić historycznego wyglądu.Znacznie by to poprawiło wygląd międzynarodowego łodzkiego dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Dworzec na Widzewie odremontowany 09.12.03, 21:09 Gość portalu: WUJEK napisał(a): > Budynek po remoncie wyglada naprawdę nieźle. 1. Podwieziono mnie w okolice dworca, bo na plac przed budynkiem - zakaz wjazdu (???) 2. Idę i widze ładny zegar, ładna elewacja, nowe drzwi wejściowe - napis "ciągnąć" ==> więc ciągnę i ciągnę a one ani myślą ustąpić. Zapowiadają mój pociąg - a ja nie moge wejśc do budyku aby kupić bilet. W końcu rzucam się w pośpiechu wskakując do odjeżdżającego pociągu i płacąc za bilet u konduktora. Coś nie tak z tym dworcem ? Jakaś podpucha dla turystów ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Dworzec na Widzewie odremontowany IP: *.p.lodz.pl 30.01.04, 15:26 Wioska potiomkinowska. Wspolnota krwi, wiec czemu sie dziwic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Łódź Widzew - dworzec bez parkingu 30.01.04, 10:30 Kilka minut przed dwudziestą na plac przed dworcem kolejowym Łódź Widzew próbuje wjechać kilka samochodów. Próbuje nadaremnie, bo wjazd na parking jest zabroniony. Zakaz nie dotyczy jedynie pojazdów służbowych i taksówek. Kierowcy posłusznie zawracają i stawiają swoje auta w zaspie na poboczu ul. Służbowej. - To skandal. Na parkingu jest kilkanaście wolnych miejsc, a ja muszę brnąć z walizkami przez śnieg - mówi Andrzej Krupa, który przywiózł żonę na pociąg do Pragi. Na parkingu znajduje się dobrze oznakowane miejsce dla niepełnosprawnych. - Idiotyzm. Przecież znak zakazu obowiązuje także kierowców, którzy mają problemy z chodzeniem - denerwuje się Joanna Grzybowska. - Jak mam dojść o kulach taki kawał po śliskiej drodze? Na brak dostępnego dla podróżnych parkingu narzekają ludzie, którzy codziennie dojeżdżają do pracy w Warszawie. Jednym z nich jest Filip Bem, młody urzędnik w Ministerstwie Sprawiedliwości. - Codziennie rano przyjeżdżam z Olechowa i szukam miejsca na jednej z osiedlowych uliczek, albo bez sensu jeżdżę na Łódź Fabryczną. Już kilka razy spóźniłem się przez to na pociąg. Grzegorz Nita, dyrektor Zakładu Gospodarowania Nieruchomościami PKP wyjaśnia, że znak został ustawiony w czasie remontu dworca. - Tak już zostało. Na parking wjeżdżało zbyt wiele pojazdów. Niektórzy ustawiali swoje samochody nawet na peronie. Samochody służbowe często były zablokowane. Na szybką zmianę sytuacji ma nadzieję Krzysztof Urbaniak, naczelnik sekcji przewozów pasażerskich na stacji Łódź Fabryczna. - Może w przyszłości powstanie parking dostępny dla wszystkich podróżnych. Bardzo nam zależy na ich komforcie - zapewnia. (mg) - Dziennik Łódzki lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/335426.html Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Łódź Widzew - dworzec bez parkingu 30.01.04, 20:11 > Bardzo nam zależy na ich komforcie - zapewnia dyrektor. Dlatego podróżnym nie umożliwia się wejścia do budynku od strony miasta, tylko muszą obejść go dookoła aby wejść do kas. Nie ma tam żadnej tabliczki gdzie sie udać, gdy sie człowiek zmęczy szarpaniem drzwi wejściowych. Pójdziesz w prawo - tam płot. Więc wracasz i idziesz z lewej. Sa drzwi (z boku budynku) - znów na głucho zamknięte. Więc idziesz zrezygnowany dalej na peron. Sa drzwi - i aż się boisz czy tez zamknięte. Tak jest od rana. Byc może przed południem otwierają normalne dojście do kas. Na dodatek "myślący" projektant wymyślił, a drugi "myślący" zatwierdził - elewację chropowatą, więc aby usunąć dzieła jakiegoś debila trzeba kłaść nowy tynk. pozdrawiam gospodarzy tej wyjątkowo przyjaznej dla turystów stacji. Odpowiedz Link Zgłoś