sufler2006 09.04.09, 00:39 Czy mandat bez podpisu jest ważny?Ostatnio takowy otrzymałem ale nie składałem podpisu.Kanar postawił sam krzyżyk.Czy zatem taki mandat jest ważny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Ważne to jest to 09.04.09, 09:05 czy miałeś ważny bilet na przejazd. Jeśli nie - płać, nie szukaj wymówek. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Przypomnę tylko, że 09.04.09, 12:01 osoby niepłacące za przejazd i nieuiszczające grzywien za przejazd bez opłaty, tracą prawo do krytykowania jakości usług MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Mandat MPK 09.04.09, 12:11 Kradzież jest kradzież, z podpisem czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sufler2006 Re: Mandat MPK IP: *.lodz.mm.pl 09.04.09, 12:18 Widze ze nikt z was tak naprawde nie wie czy jest ważny czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Mandat MPK 09.04.09, 12:24 Człowieku, nie pogrążaj się. Naciąłeś każdego z nas na wyłudzony przejazd i zamiast walnąć się cichcem w klatę, bezczelnie się z tym obnosisz. Na co liczysz, że ktoś będzie głaskał złodzieja po główce, wlewał mu będzie otuchę i otwierał przed takim obiecujące scenariusze? Żenada koncertowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Mandat MPK 09.04.09, 12:43 Ile osób na tym wątku ma powiedzieć - ważny? Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy masz nadzieję, że ktoś udzieli wskazówki jak uniknąć kary za kradzież? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: Mandat MPK IP: *.lodz.mm.pl 09.04.09, 20:23 Myśle ze nawet nie wiecie kto tak naprawde was okrada.A to ze tak myślicie i kierujecie pretensje w moją strone świadczy o tym że jesteście naiwni.Nie wszyscy ale z tego co widze to większość. Może lepiej zapytajcie sie co z ŁTR i gdzie utopioną pieniądze na tą inwestycje.TO tylko wierzchołek góry lodowej.Pomyślcie następnym razem jak będziecie stać w korku w rozje...cuchnącym wagonie.Jeśli wogóe przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Mandat MPK 09.04.09, 20:25 Poczytaj tu: tunia213.zwybrzeza.pl/psychologia.html Poza wiedzą o przekrętach przyda się samoświadomość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: Mandat MPK IP: *.lodz.mm.pl 11.04.09, 11:52 Dzięki:),może sie kiedyś przydać choć nie w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Mandat MPK 09.04.09, 12:46 Tak, ja nie potrafię i al.ki nie potrafi, nawet big_news nie potrafi. Najważniejsze, że Ty umiesz czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Mandat MPK 09.04.09, 12:53 Hm. Jak mam rozumieć to _nawet_? Nie no, nie było pytania. Wiem wiem, gdzie mnie tam do Ciebie czy Al.kiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Mandat MPK 09.04.09, 12:55 > Jak mam rozumieć to _nawet_? To, że do tej pory znany byłeś z czytania ze zrozumieniem. Nagle jednak Twoje mistyczne wręcz możliwości przysłoniła mgła ignoracji w związku z czym Twoja wypowiedzi o ważności biletu stała się niezrozumiała. :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Mandat MPK 09.04.09, 12:58 Spójrz ciut wyżej, tam gdzie jest dzisiejsza data. I co widzisz? Czy tak samo jak ja 9, a nie 1 kwietnia? No to nie rób sobie podśmiechujek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Mandat MPK 09.04.09, 13:30 No pięknie! Jeden taki drobny mpkowski naciągacz spowodował skłócenie się odwiecznych radogoszczańskich przyjaciół. Podejrzewam tutaj jakąś ukrytą grę. hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Mandat MPK 09.04.09, 20:12 ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny ważny dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Ludzi nikczemnej moralności? IP: *.retsat1.com.pl 09.04.09, 20:48 Świadczy o tym, że jakiś gnojek oszukuje innych podróżujących, którzy bilet skasowali. I niech śmierdzącej zgnilizną moralnością gęby swojej nie wyciera tym, że robi to w ramach protestu obywatelskiego przeciw szeroko pojętej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Mandat MPK IP: *.retsat1.com.pl 09.04.09, 22:02 > Czy zatem taki mandat jest ważny? Jest ważny. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=93753656 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWA nic nie podpisywać i nie brać IP: *.gprs.plus.pl 09.04.09, 22:06 kanary niech sobie piszą na tych świstkach papieru co chcą, jak przyślą coś do domu przesyłką zwykłą , to olać,,,,, przyślą następne , olać.....ktoś kiedyś na innym forum dał radę : głośno - tak żeby inni słyszeli- w środku komunikacji dyskutować z takim kanarem o porażającym naruszaniu prawa przez radnych , Kropiwnickiego i jego świtę z Wąsowiczem włącznie, znać fakty: wysokość wynagrodzenia prezesa MPK, skład Rady Nadzorczej,nazwisko przewodniczącej, pozycję radnego Mędrzaka jako dyra ekonom. MPK,,,,,, kanary z reguły to guły zwabieni łatwym groszem i pozycją ważniaka, bladego pojęcia nie mają o niczym innym poza tym jak zdobyć potencjalny łup Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: nic nie podpisywać i nie brać 09.04.09, 22:15 I w tak podły, podstępny sposób ośmielają się kontrolować ludzi, zupełnie jakby należało to do ich obowiązków. A przecież jest rzeczą oczywistą, że to MPK powinno nam dopłacać za to, że łaskawie zgadzamy się korzystać z ich usług! Może ja w ramach protestu podpieprzę komuś samochód i będę nim jeździła bez prawa jazdy, bo przecież radni łamią prawo, a prezes MPK zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWA Re: nic nie podpisywać i nie brać IP: *.gprs.plus.pl 09.04.09, 23:17 szprota napisała: > Może ja w ramach protestu podpieprzę komuś samochód i będę nim jeździła bez > prawa jazdy, bo przecież radni łamią prawo, a prezes MPK zarabia? jak samorządowcy łódzcy rób sobie co chcesz , ring wolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Wobc kogo nieuczciwość? IP: *.retsat1.com.pl 09.04.09, 23:39 Można sobie zadać pytanie wobec kogo się jest nieuczciwym w aspekcie moralnym. Wobec tych złych władców, czy też po prostu wobec tych pasażerów, który bilet kupili. Ja bym się wstydził wobec tych ostatnich. Tak po prostu. Ale dziś wstydu nie ma. Dziś jest róbta co chceta przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: nic nie podpisywać i nie brać 11.04.09, 09:44 Gość portalu: TWA napisał(a): > kanary niech sobie piszą na tych świstkach papieru co chcą, jak > przyślą coś do domu przesyłką zwykłą , to olać,,,,, przyślą > następne , olać..... napisz gdzie mieszkasz człowieku, przyjdziemy i weźmiemy sobie co nam się będzie podobało... no bo w sumie inni kradną, więc nie powinno ci robić różnicy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWA to już kiedyś tu było IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 13:01 uerbe napisał: > napisz gdzie mieszkasz człowieku, przyjdziemy i weźmiemy sobie co nam się będzie podobało... no bo w sumie inni kradną, więc nie powinno ci robić różnicy, nie? Art.50 ustawy zasadniczej Zapewnia się nienaruszalność mieszkania.(.....) Art. 51 1. Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby. SORKI Odpowiedz Link Zgłoś
al.ki Re: to już kiedyś tu było 11.04.09, 15:07 Skoro już wyciągasz paragrafy, to i ja coś dołączę. PRZEPISY PORZĄDKOWE LOKALNEGO TRANSPORTU ZBIOROWEGO W ŁODZI > DZIAŁ I > Przepisy ogólne Rozdział III– Umowa przewozu § 6. 1. Umowę przewozu Pasażer zawiera przez nabycie biletu okresowego na przejazd, a korzystający z biletu kasowanego zawiera umowę na przejazd z chwilą zajęcia miejsca w środku transportowym. Bilet należy kasować bezzwłocznie po wejściu do pojazdu. 2. Bilet jest dokumentem poświadczającym: 2.1. zawarcie umowy z Przewoźnikiem, 2.2. wniesienie opłaty za przewóz. Pasażer winien posiadać bilet przez cały okres trwania podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: to już kiedyś tu było 12.04.09, 12:40 Gość portalu: TWA napisał(a): > Art. 51 > 1. Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy > do ujawniania informacji dotyczących jego osoby. FŁ nikogo nie do niczego zobowiązuje. A na złodziei jest paragraf podany w odpowiedzi na twoje wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWA warto więcej wiedzieć o cwaniakach IP: *.gprs.plus.pl 10.04.09, 08:41 www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/985436.html W co grają prezesi MPK? Centralne Biuro Antykorupcyjne zajęło się - jak już pisaliśmy - przetargami organizowanymi przy budowie Łódzkiego Tramwaju Regionalnego. Jarosław Malec, ówczesny dyrektor zarządzający w MPK (prawa ręka prezesa Wąsowicza, obaj z Krakowa), zasiadał w radach nadzorczych spółek, które wygrały przetargi na budowę dwóch odcinków ŁTR. CBA bada, czy jedno z drugim miało jakiś związek. Tymczasem Jarosław Malec oraz prezes Krzysztof Wąsowicz pojawiają się w jeszcze innych, równie ciekawych, powiązaniach personalno-biznesowych. W 2005 roku na zlecenie gminy Myślenice oraz tamtejszego PKS konsultanci firmy ELLIDA Polska Sp. z o.o. sporządzili "Prawno- ekonomiczny program restrukturyzacji" (tegoż PKS...). 2006 rok przedsiębiorstwo zamknęło stratą prawie dwukrotnie wyższą niż wynosił jego kapitał własny. Prezesem zarządu firmy konsultingowej ELLIDA jest Jarosław Malec, a jednym z konsultantów ówczesnego programu ratowania myślenickiego PKS był Krzysztof Wąsowicz. Gdy przedsiębiorstwa nie udało się uratować, gmina Myślenice postanowiła je sprzedać. Pod koniec grudnia 2007 roku myślenicki PKS został kupiony przez... łódzkie MPK, na czele którego stoi Wąsowicz i, jak mówią pracownicy MPK, szara eminencja - Malec. Pod koniec roku 2007 Malec przestał pracować w Łodzi. 20 listopada ubiegłego roku w Krajowym Rejestrze Sądowym pojawił się podmiot o nazwie PKS Grupa Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością. Jego adres to Kraków, ul. ks. Kuczkowskiego 3, nr lokalu 2U. Pod tym samym adresem od maja 2002 roku urzęduje firma ELLIDA. Gdy prześledzimy listę wspólników PKS Grupa, odnajdujemy: pod numerem 1. Silesia Venture Capital Spółka Akcyjna, której prezesem jest Jarosław Malec oraz pod numerem 2… Jarosław Malec. Niedawno autobusy PKS Myślenice oklejone zostały dużymi logo PKS Grupa i mniejszymi Grupa MPK - Łódź - podmiot o takiej nazwie nie figuruje w żadnym rejestrze. Niedawno Jarosław Malec, były dyrektor zarządzający i prokurent w łódzkim MPK oraz prezes firm Ellida i Silesia Venture Capital (współwłaściciel PKS Grupa), niespodziewanie wrócił do Łodzi. Został powołany do rady nadzorczej MPK jako przedstawiciel miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: warto więcej wiedzieć o cwaniakach 10.04.09, 10:44 ostatnio się autor wątku wykłócał że niesłusznie dostał mandat chociaż przekroczył czas parkowania o pół godziny, dobrze pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: warto więcej wiedzieć o cwaniakach IP: *.lodz.mm.pl 11.04.09, 11:51 Dobrze pamiętasz.Wykłócałem sie i mandat został anulowany.Jest to dla mnie normalne działanie w tym bandyckim kraju.A wam sie poprostu już niechce lub nigdy nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Do moralnych kalek. IP: *.retsat1.com.pl 12.04.09, 10:48 Nam się nie chce oszukiwać innych. A już na pewno współpasażerów. Wykłócać się uwielbiam. Ale nie o to, że jak komuś nasikam do kubka i jemu nie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: warto więcej wiedzieć o cwaniakach 10.04.09, 17:06 Tak, tak. Jak każdy złodziej tłumaczysz swoje złodziejstwo tym, że inni kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: warto więcej wiedzieć o cwaniakach IP: *.lodz.mm.pl 11.04.09, 11:48 Myśle ze to dosyć mocny argument i skrajny.Myśle ze sam jesteś złodziejem i to nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: warto więcej wiedzieć o cwaniakach 11.04.09, 14:02 Ale prawdziwy. Sama nie mam sobie względem złodziejstwa nic do zarzucenia. Inna sprawa, że uczciwy człowiek, jeśli już zdarza mu się postąpić wbrew swoim zasadom, przyjmuje na klatę konsekwencje, a nie tłumaczy sobie, że nie jest taki zły, bo inni są bardziej nieuczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: warto więcej wiedzieć o cwaniakach IP: *.lodz.mm.pl 11.04.09, 15:49 PierduPierdu.... Mandaty zawsze płace. Odpowiedz Link Zgłoś
al.ki Re: warto więcej wiedzieć o cwaniakach 11.04.09, 15:57 Widocznie albo kłamiesz, albo dostajesz je zdecydowanie za rzadko. Są dostatecznie wysokie, aby jednak zainteresować się migawkami i mandatów nie dostawać. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakz egzekucje 11.04.09, 19:07 W innym wątku , bodajże o ulubionym bankierze Kropiwnickiego ktos przestrzegał przed kierownikiem oddz. egzekucji należności miasta - komornikiem Grzegorzem Siwkiem, naganiaczu na GETINBiznes z upoważnienia samego Jerzego Kropiwnickiego. Hemmmmm, a ja bym nawet pozwoliła temu Siwkowi dokonać czynności komorniczych nie pozostawiając jednak sprawy bez echa. Bo na tych egzekucjach spod znaku Kropiwnickiego można w perspektywie nieźle zarobić. Pod warunkiem jednak że poświęci się temu wiedzę gł. o rażącym naruszaniu przepisów prawa przez Kropiwnickiego, Tomaszewskiego i in. urzędników , czas , upór i konsekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 Re: Mandat MPK 11.04.09, 11:16 sufler2006 napisała: > Czy mandat bez podpisu jest ważny?Ostatnio takowy otrzymałem ale nie > składałem podpisu.Kanar postawił sam krzyżyk.Czy zatem taki mandat > jest ważny? rozgarnięty kanar "postawił sam krzyżyk" hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
al.ki Sufler2006, jako że masz tupet... 11.04.09, 12:32 ... i publicznie obnosisz się godną potępienia postawą, pragnę zadać ci kilka pytań. 1. Co czujesz gdy w tramwaju/autobusu którym jedziesz, prosi się o przygotowanie biletów? Co wtedy też robisz? Uciekasz jak robak czy prowadzisz naukową dyskusję w oczekiwaniu na policję? 2. Dlaczego jeździsz MPK chociaż wcale nie musisz? 3. Dlaczego masz gdzieś prawo obowiązujące wszystkich? 4. Dlaczego inni mają płacić za twój przejazd (inni płacą, bo nie są złodziejami tak jak ty). 5. Czy masz świadomość tego, że bilety są drogie, bo ludzie nie chcą ich kasować? I uwaga na koniec: Mówiąc o bandyckim kraju pomyśl, kim ty jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 11.04.09, 14:06 Ja dodam jeszcze, że to właśnie dzięki takim postawom jak ta prezentowana przez Suflera2006 nasz kraj zyskuje miano bandyckiego. Bo do niczego innego, jak tylko bandytyzmu, prowadzi ten quasi-argument, że kradnie, bo wszyscy kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: Sufler2006, jako że masz tupet... IP: *.lodz.mm.pl 11.04.09, 15:48 Bzdura.Kolejne skrajne porównanie.Nie znasz mnie. Nie widze związku.Można nie kasować biletów i być dobrym człowiekiem.Można mieć migawke i okradać babcie w tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 11.04.09, 21:47 I nieszczególnie mi na tym zależy, skoro nie łapiesz, co Ci tu próbujemy wytłumaczyć. Niekasowanie biletów to oszustwo. Nie nabywając biletu nie zawierasz umowy z przewoźnikiem, a mimo to oczekujesz, że będzie Ci świadczył usługę, a gdy jego przedstawiciele próbują wyegzekwować od Ciebie to, co do tej umowy powinno należeć, czujesz się pokrzywdzony. Rozumiem, że na tej samej zasadzie nie płacisz rachunków telefonicznych zasłaniając się wyszukanymi w necie nadużyciami prezesa telefonii i nie płacisz za benzynę, jeśli pan przy dystrybutorze krzywo na ciebie popatrzy. Dla mnie to ten sam ciąg myślowy. A ja ci powtarzam, że uczciwi ludzie nie szukają usprawiedliwienia w nieuczciwości innych, tylko dbają o to, by samemu postępować zgodnie z zasadami i prawem. Bo usprawiedliwianie swojej nieuczciwości tym, że inni robią jeszcze gorzej to argument z cyklu "A wy Murzynów męczycie". Tak więc nie przekonasz mnie, że nie kasując biletu jesteś dobrym człowiekiem i nie okradasz babć w tramwaju. Okradasz je, tyle że nie wyrywając im torebki, a pozwalając (o ile nie przysługują im bezpłatne przejazdy), by pokrywały koszt Twojego przejazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 12.04.09, 15:14 Ale czy ja twierdze że jestem pokrzywdzony?A moze tego mandatu nigdy nie było. Drodzy forumowicze i cała kliko która tutaj jest i bytuje.Karmiąc sie postami. Zakpiłem sobie z was.A tak na święta a co nie moge? Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 12.04.09, 17:25 sufler2006 napisała: >> Zakpiłem sobie z was.A tak na święta a co nie moge? tak, świetny dowcip. Niemal jak ten: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6492855,Swieta_Polakow_na_lotnisku___przez_glupi_dowcip.html Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 12.04.09, 10:53 Gość portalu: Sufler2006 napisał(a): > Bzdura.Kolejne skrajne porównanie.Nie znasz mnie. > Nie widze związku.Można nie kasować biletów i być dobrym > człowiekiem No można. Jeśli się jest zwolnionym z tego obowiązku. Inaczej można być dobrym człowiekiem, ale okradającym innych. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Nieposłuszeństwo obywatelskie. 12.04.09, 10:50 Tak to jest jak media propagują pseudomoralne wystąpienia pseudoautorytetów namawiających do łamania prawa w imię obywatelskiego nieposłuszeństwa. Im też pewne przepisy przeszkadzały to postanawiali ich nie przestrzegać jawnie. Takie autorytety są kreowane, więc czemu się w sumie dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: Sufler2006, jako że masz tupet... IP: *.lodz.mm.pl 11.04.09, 15:46 1.Nic nie robie.Daje dokument do spisania i tyle.Zlewam to.Jestem luzakiem.Spływa mi to. 2.Jeźdze zarówno rowerem,autem jak i MPK. 3.Przykład idzie z góry. 4.To ich problem.Npaewno wsród nich są też złodzieje. Prosze sobie przypomnieć ile razy w życiu skłamaliście,ile razy ukradliśćie w dzieciństwie sąsiadowi jabłko itd,itp. Niema ludzi dobry i złych.Jest szarość.A kto tak myśli jest naiwny. Lub tak jak wy tworzy sobie wirutalną rzeczywistość i moralność. 5.Bilety nie są drogie dlatego ze ludzie ich nie chcą kasować tylko dlatego ze życie w PL jest drogie. MPK nie jest utrzymywane ze sprzedaży biletów.Tylko dofinansowane.Nie jest to rentowna spółka. 6.Płace mandaty i nadal jest "złodziejem" Pomyśl sobie kim Ty jesteś dla tych co podejmują decyzje np.odnośnie buodwy ŁTR. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakz Sufler2006 11.04.09, 19:14 Przed członkami łódzkiej urzędniczej republiki bananowej nie należy się tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: Sufler2006 12.04.09, 09:52 co za bezczelny typ ;) idź może Ci ten mandat też anulują tak jak tamten za parkowanie. przez takich buraków właśnie wstyd czasami w Polsce mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Kopać się z koniem. 12.04.09, 10:51 Takie wykłócanie to jest metoda. Kto wytrzyma kopanie się z koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Któż równa do gówna? 12.04.09, 10:55 Gość portalu: Sufler2006 napisał(a): > 3.Przykład idzie z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 12.04.09, 12:48 Gość portalu: Sufler2006 napisał(a): > 1.Nic nie robie.Daje dokument do spisania i tyle.Zlewam > to.Jestem luzakiem.Spływa mi to. O ile mnie nie okradasz to g*wno mnie obchodzi kim jesteś i jaką postawę prezentujesz. > 2.Jeźdze zarówno rowerem,autem jak i MPK. Rower też ukradłeś? > 3.Przykład idzie z góry. Aha, rodzice też kradli? > 5.Bilety nie są drogie dlatego ze ludzie ich nie chcą kasować > tylko dlatego ze życie w PL jest drogie. Wyemigruj - zarabiaj/płać podatki/kradnij gdzie indziej. > MPK nie jest utrzymywane ze sprzedaży biletów.Tylko > dofinansowane.Nie jest to rentowna spółka. To nie korzystaj z jej usług. > Pomyśl sobie kim Ty jesteś dla tych co podejmują decyzje > np.odnośnie buodwy ŁTR. Klientem głosującym nogami - nie podoba mi się to nie korzystam. Nie podoba mi się gdy za coś płacę a jakiś ch*j wyjmuje mi pieniądze z portfela w imię "obywatelskiego nieposłuszeństwa". I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 12.04.09, 15:08 1.Z twojej wypowiedzi wynika ze mnie również już nie obchodzi kim jesteś. 2.Rower mi ukradli.Wogóle beznadziejne stwierdzenie. 3.Jedziesz po bandzie.Może lepiej spytaj sie swoich co i ile i gdzie ukradli?No widzisz takie właśnie masz podejście-skrajne i jednoznaczne.I jak sie teraz czujesz?Heh? 4.Mieszkam i w PL i w innym kraju. 5.Sam nie korzystaj. 6.Ja myśle ze nawet nie wiesz co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Sufler2006, jako że masz tupet... 12.04.09, 17:53 sufler2006 napisała: > 1.Z twojej wypowiedzi wynika ze mnie również już nie obchodzi > kim jesteś. I couldn't care less. > 2.Rower mi ukradli.Wogóle beznadziejne stwierdzenie. Ale pewnie pozwala usprawiedliwić to, że sam jesteś złodziejem, nie? > 3.Jedziesz po bandzie.Może lepiej spytaj sie swoich co i ile i > gdzie ukradli?No widzisz takie właśnie masz podejście-skrajne i > jednoznaczne.I jak sie teraz czujesz?Heh? Wiem, jakie mam podejście - gdybym miał inne, pewnie głupio by mi było na publicznym forum nazywać kogoś po imieniu, nawet złodzieja. > 4.Mieszkam i w PL i w innym kraju. To wyprowadź się na stałe do innego kraju, skoro życie w PL jest dla ciebie za drogie. Albo znajdź sobie w PL lepszą pracę. > 5.Sam nie korzystaj. Ja za to płacę i nawet jeśli to wyrzucanie pieniędzy w błoto to g*wno cię powinno obchodzić, na co wydaję swoje pieniądze. > 6.Ja myśle ze nawet nie wiesz co sie dzieje. Wiem. Jakieś tępe ch*je okradają płacących za bilety a później próbują do tego dorobić ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
k_az Re: Mandat MPK 12.04.09, 13:17 Ciekawy wątek. Są w nim dwie zasadnicze sprawy. Czy wystawiony dokument bez podpisu jest w myśl prawa ważny. I drugi temat, czy właściciel tego wątku to złodziej jadący bez biletu. W/g mnie jeżeli spełniony został punkt drugi, to piszący nie powinien zadawać pierwszego pytania z uwagi na jego niskie morale w tym temacie. Kara to kara spełnia ona kilka zadań m/n powstrzymuje karanego przed dalszą głupotą, powinna także wyzwalać u sprawcy poczucie wstydu. Tu jednak tego zabrakło. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: Mandat MPK 12.04.09, 15:11 Sensowne podsumowanie. Choć wypraszam sobie głupote. Mandat już został dawno zapłacony?A moze tak naprawde nigdy go nie było?I wątek ma charakter naukowy? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Mandat MPK 12.04.09, 17:56 sufler2006 napisała: > I wątek ma charakter naukowy? Do tego trzeba mieć choć trochę wiedzy i umiejętności - posiadanie zielonej książeczki czekającej na wpis z ćwiczenia niekoniecznie jest z tym tożsame. Odpowiedz Link Zgłoś
przeglad_prasy Kontrolerzy biletów MPK chcą szacunku ! 04.08.09, 09:11 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,6874574,Wroclaw__Kontrolerzy_biletow_MPK_chca_szacunku.html Odpowiedz Link Zgłoś