Gość: pasażerowie IP: *.toya.net.pl 02.12.03, 18:51 TEŻ BĘDZIEMY WYRZUCAĆ KONDUKTORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niestosowny Jak czlowiek...... IP: *.uta.fi 03.12.03, 08:22 Jak czlowiek z taka twarza moze byc specjalista od PR...bez urazy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Jak czlowiek...... IP: *.toya.net.pl 03.12.03, 12:01 Może nie jest fotogeniczny? :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jak czlowiek...... 03.12.03, 12:57 Z pewnością jest charakterystyczny. To coś jak logo firmy - musi się wyróżniać, żeby nie zginęło w tłumie innych znaczków. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: SUPER PR IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 08:42 Może nie z taką twarzą ale tak bezguściarskim ubiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek GRRRATULACJE!!! IP: *.pai.net.pl 03.12.03, 08:57 Moje najgłebsze, szczere gratulacje. Bardzo się cieszę! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Nie ma równości na świeicie IP: *. / 212.191.130.* 03.12.03, 09:24 No proszę. Ja też umiałbym dobrze wyrzucać z pociągów konduktorów. Kiedyś nawet pobiłem się z dwoma łobuzami na ulicy. No ale do MPK mnie nie przyjęli. Nie ma sprawiedliwości na świcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrożny Nowy rzecznik postrachem natrętnych dzinnikarzy. IP: *. / 212.191.130.* 03.12.03, 09:30 Na miasto Łódź padł blady strach. MPK, w roli pidbula, zatrudniło wyrzucającego z pociągów konduktorów rzecznika. Oj biada pracownikom Spółki, którzy podpadną rzecznikowi. No a teraz to chyba żaden dziennikarz nie zjawi się po wywiad. Budynek MPK to wprawdzie nie pociąg i wyrzucenie z niego w małym stopniu skutkowac może śmiercia, ale zawsze można zrzucić kogoś z dachu. Jak ktoś dobrze upadnie to i z I piętra można sobie kark połamać. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista No i dobrze IP: *. / 212.191.130.* 03.12.03, 09:35 A ja uważam, że tak trzymac. Najlepszą obroną jest atak. Nie będzie nam jakiś dziennikarzyna pluł w twarz. A jak będzie, to się na niego naśle rzecznika. Ciekawe, który Dan trzeba mieć, by zostać rzecznikiem. I jaki styl preferowany jest przez Prezesów. Chyba najlepsze byłoby Aikido, bo to w sumie najmniej urazowy styl walki. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek 212.191.130.48 - 212.191.140.55 03.12.03, 09:42 Widzę, że byli koledzy z pracy usiłują dobrać się bohaterowi artykułu do skóry i to w najbardziej obrzydliwy, tchórzliwy sposób. Panowie redaktorzy z DŁ, dość już tej żenującej zabawy. Jaka gazeta, tacy pracownicy, jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrożny Re: 212.191.130.48 - 212.191.140.55 IP: *. / 212.191.130.* 03.12.03, 10:18 Panie Zamek! Uważa Pan, że tylko byli koledzy pana rzecznika mogą tak komentować androny Speca, co by nie było, od PR? Otóż, jak widac nie tylko. Nie znam ani osobiście ani zawodowo nowego rzecznia. Jedyną próbkę jego pracy przeczytałem dzisiaj rano i może jestem zbyt wymagający, ale tego rodzaju funkcja nie jest funkcją charytatywną. Za to dostaje się trochę kasy i winno się, dla zwykłej przyzwoitości, wykonywać to co najmniej bez kompromitacji. Poprawna prezentacja własnej osoby wobec dziennikarza, robiącego ze mna pierwszy wywiad na nowym stanowisku to elementarz, nawet dla osoby spoza PR. A ten człowiek ma być rzecznikiem - uczyć innych takiej właśnie sztuki? Tłumaczyć zachowania dziennikarzy wobec Zarządu? Absolutnie pozostawiam to bez żadnego komentarza. Pozozstaje tylko szczerze współczuć biednej MPK. Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: 212.191.130.48 - 212.191.130.55 03.12.03, 11:24 Panie dziennikarzu o siedmiuset nickach... pozujesz się pan na nie wiadomo jak liczne grono osób, a tymczasem IP skrzeczy i nawet sam pan skrzeczysz. Masz pan urazę, że pana intratna posadka ominęła - zrozumiałe. Ale w sieci się pan zachowywać nie umiesz. I dlatego - do widzenia, nim zawiadomię forum.abuse. A jak pan nie rozumiesz, o co idzie, to tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybacz. Re: 212.191.130.48 - 212.191.130.55 IP: *. / 212.191.130.* 03.12.03, 11:58 Wybacz Zamek. Z jednego kompa pisało kilka osób. Co fakt, to fakt. Ale uwierz - nie mamy nic wspólnego z jakimkolwiek środkiem masowego przekazu ani niczego nowemu panu rzecznikowi nie zazdrościmy. Po prostu czasami aż nie sposób się powstrzymać. No i wybacz, jeśli jesteś jakoś osobiście w to zaangażowany. Nie chcieliśmy dotknąc "ad personam" ani Ciebie, ani Twojego znajomego - nowego rzecznika. Sam przeczytaj tekst z Gazety i spróbuj obiektywnie go ocenić jako coś, na co miał wpływ Specjalista PR firmy starającej się o zmianę swojego wizerunku. Odrobina obiektywizmu. Reszta opinii "ad meritum" bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie Policjant Dobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 09:40 To jest bardzo ciekawa dyskusja, sledze ja z zainteresowaniem. I widze, ze jednak nie rozumiecie o czym pisze Zamek. Ja tez z ciekawosci sprawdzilem wasze IP i widze, ze Zamek ma racje. Moze nie zdajecie sobie sprawy, ze bez problemu mozna dojsc skad piszecie. A jest to wlasnie serwer firmy, w ktorej nowy rzecznik MPK kiedys pracowal... Modlcie sie teraz, zeby wasi szefowie tu nie weszli, bo z tego co wiem - strasznie was gonia za cos takiego co tu wyrabiacie... Hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie Policjant jeszcze cos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 09:44 Aha, zapommnialem napisac, ze wasz informatyk bez trudu dojdzie do tego - z ktorego kompa w waszej firmie byly pisane te kawalki! hi hi hi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saper Ile razy może pomylić się rzecznik? IP: *. / 212.191.130.* 03.12.03, 09:44 Kurcze. Gdybym był Prezesem MPK solidnie zastanowiłbym się nad trafnością wyboru nowego rzecznika. Wg. teorii ma to byc ktoś dbający o wizerunek firmy a nie rozweselający czas zblazowanych internautów. No a jaki zapewne będzie do tego komentarz szefostwa - taka jak zawsze: "Wypowiedź rzecznika rzeczywiście była wielce niefortunna, ale należy dać mu czas. Jeszcze się zozkręci". No a taki saper to ma tylko jedną szansę... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Ile razy może pomylić się rzecznik? 03.12.03, 12:59 A pomylił się w czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamnol Re: SUPER PR IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.12.03, 09:27 Ładny przykład dla pasażerów łódzkiego MPK. Poza tym mógłby się przesiąść ze zdezelowanego "Poldka" do Cityrunnera. Wygląd całkiem nie medialny :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy Re: SUPER PR IP: 212.191.130.* 08.12.03, 04:21 Hmmm jako dziennikarz... jestem zaniepokojony Bo... miałem przyjemność rozmawiania z prezesem MPK i to, że rozumiałem o czym mówi zawdzięczam swemu ekonomiczno-prawniczemu wykształceniu. Bez urazy p.Krzysztofie ale rozmowa z Panem to jak czytanie podręcznika do ekonomii - pustosłowie i tytuły rozdziałów/wykładów Cenie pana wiedzę ekonomiczną, bo faktycznie jest ona ogromna lecz mam nieodparte wrażenie, że bardziej Pan pasuje na uniwersyteckiego wykładowcę niż praktyka, który stosuje to w co wierzy. Z tego punktu widzenia faktycznie dobrze się stało, że spółka zafundowała sobie rzecznika prasowego. Z drugiej jednak strony wiem z doświadczenia, że na ogół rzecznicy to tylko kolejny trudny szczebel w dotarciu do sedna. W większość przypadków ich rola nie polega na informowaniu a raczej na utrudnianiu wszelkimi możliwymi sposobami (w Łodzi króluje w tym rzecznik Zarządu Dróg - ulubiona metoda "oddzwonie, jak wszystko ustalę" - jeszcze nigdy nie oddzwonił !!!) A co do nowego rzecznika MPK - nie znam, mam nadzieje poznać, wtedy będę mógł się wypowiadać. Pierwsze odczucie wizualne - ups... Może podam kilka użytecznych adresów i telefonów Panu rzecznikowi. Wizażystka skończy z widocznym na zdjęciu uwielbieniem do wąskich krawatów (były modne 13 lat temu) Solarium naprawi widoczny już fakt, że od wakacji minęło trochę czasu A dobry fryzjer też nie zaszkodzi. Oczywiście wiem, że nie szata zdobi człowieka... zresztą mi jako radiowcowi to nie przeszkadza... ale telewizory będą kręciły nosem. Prawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: SUPER PR IP: *.tpnets.com 08.12.03, 12:38 I jeszcze mógłby udzielać się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: SUPER PR 30.12.03, 02:06 Czy zna ktoś e-mail do tego Pana? A może zechciałby popracować na PR MPK na Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: SUPER PR IP: *.tpnets.com 30.12.03, 02:13 Już wałkowałem ten temat z webmasterem i powiedział, że "pewnie się nie zgodzi". Sprawa ucichła. Może Tobie się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: SUPER PR 30.12.03, 03:00 Mnie? Ja na tym podForum jestem raczej gościem, czasem mało mile widzianym... ja nie mam zamiaru się tu rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś