Gość: rzeszowianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu czym je usunąć? Okropnie wyglądają bluzki z żółtymi plamami pod pachami. Rzeszowianka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Loreley Re: Pamy z potu IP: *.dip.t-dialin.net 20 lat temu Boraksem (5%) lub roztworem amoniaku (jedna czesc amoniaku plus 4 czesci wody). Plamy spierac w przygotowanym roztworze. Uwaga na oczy i drogi oddechowe, amoniak je podraznia. Najlepiej robic to w okularach ochronnych i przy otwartym oknie. Osobiscie uzywam srodka na bazie amoniaku (kilka razy w roku) do gruntownego czyszczenia plytek ceramicznych i fug, zawsze robie to w rekawicach ochronnych i dostepie powietrza z zewnatrz (jesli mam katar to po takim sprzataniu znika ;) ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Pamy z potu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu a co to jest ten "Boraks", gdzie go można dostać i w jakiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loreley Re: Pamy z potu IP: *.dip.t-dialin.net 20 lat temu Boraks (śrdw.-łac. borax, z ar., a tam z pers.) - chem. związek chemiczny, uwodniony czteroboran sodowy w postaci bezbarwnych kryształków rozpuszczalnych w wodzie; stosowany w ceramice, farbiarstwie, garbarstwie, kosmetyce, lecznictwie, w przemyśle szklarskim oraz jako surowiec do otrzymywania innych związków boru. Dostepny jest w kazdej dobrej drogerii badz sklepie z chemia gospodarcza, pozostaje rowniez apteka. Kosztuje raczej niewiele, u mnie za robiem 1650 g kosztuje 12,50 €. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Pamy z potu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu O ile wiem, to boraks stosuje się do lutowania ... Jak go w takim razie stosować do spierania plam ? W jakich proporcjach rozpuszczać i czy ktokolwiek inny już tego próbował? Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pamy z potu IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu Boraks do lutowania??? Pierwsze słyszę, może pomyliłaś z cyną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika0406 Re: Pamy z potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Najlepiej sprać zaraz szarym mydłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia21 Re: Pamy z potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu ja tez stosuję Rexonę ale wcześniej zrobiłam sobie test na blogu www.rexona.pl/rexona_women/#/Test/ przez to wiem jaka mam skóre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianka Re: Pamy z potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Dziękuję za poradę. Zastanawiam sie czy amoniak spożywczy (kiedyś był w proszku) nadaje się do tego? Rzeszowianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loreley Re: Pamy z potu IP: *.dip.t-dialin.net 20 lat temu Jasne, ze nadaje sie. Spozywczy jest "oczyszczony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianka Re: Pamy z potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Wielki dzięki. Rzeszowianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: Pamy z potu IP: *.asta-net.com.pl 20 lat temu a plamy od dezodorantu może wiecie jak się wywabia Odpowiedz Link Zgłoś
poligonka Re: Pamy z potu 20 lat temu A jak walczyć z wybielaniem od antperspirantów. Mi się czasem robią śnieżnobiałe kropki pod pachami; ależ to niszczy odzież!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Pamy z potu IP: *.148.240-113-dynip.ssp.fi 20 lat temu a plamy z mleczy? wiosna sa plaga na kurtkach i spodniach moich przedszkolakow! RATUNKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚC Re: Pamy z potu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu PANI DYREKTOR NIECH WCZES NIEJ POGONI DO PRACY PALACZA I SKOSI MLECZ U NAS BYŁO TO SAMO.MAMY KŁOPOT Z GŁOWY TRZEBA WYMAGAĆ ZA COS SIE PŁACI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loreley Re: sprobuj wetrzec maslo lub margaryne w plame a IP: *.dip.t-dialin.net 20 lat temu nastepnie prac jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Pamy z potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Używaj antyperspirantów jeżeli ten którego używasz do tych czas zawodzi to go zmień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladowe usta Re: Pamy z potu IP: *.onlink.net 19 lat temu maslem albo margaryna czysci sie doskonale plamy ze smoly i zywice z drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: Pamy PO MLECZU IP: *.leg.makronet.pl 19 lat temu Jak usunać taka plame? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Pamy z potu IP: *.tkdami.net 19 lat temu Pewnie zaraz rzuca sie na mnie patriotki ze uwazam za lepsze to co z zagranicy ale coz. ja piore ubrania w niemieckim lub austriackim Arielu lub Persilu i nie zmagam sie z zadnymi plamami - od potu, trawy, a nawet wina schodza bez problemu. Jedynie co trudniejsze plamy traktuje jakims odplamiaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pamy z potu IP: 213.199.235.* 19 lat temu ja piorę w niemieckim persilu i wcale nie spiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Pamy z potu IP: *.pools.arcor-ip.net 19 lat temu Ja mieszkam i piore tylko w Niemieckich proszkach i mam ten sam problem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Pamy z potu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Spróbuj wyprać plamę w płynie do naczyń ,,Ludwik'', a potem normalnie przeprać. Czasem puszcza, być może zależy to od tego, jak stara jest plama. Odpowiedz Link Zgłoś
krakoma Re: Pamy z potu 19 lat temu po 1.: nie uzywac dezodorantow z aluminimu chlorhydrate w skladzie. niestety wystepuje w wiekszosci z nich po 2.: przez kilka godzin pomoczyc ubrania w wodzie z kwaskiem cytrynowym, a potem normalnie wyprac. swieze plamy schodza natychmiast, przy starych trzeba powtorzyc Odpowiedz Link Zgłoś
arasz.90 Re: Pamy z potu 19 lat temu Gotuję wodę i do wrzątku wlewam trochę vanishu moczę zabrudzone miejsca w tym roztworze i zwykle szczególnie białe bluzki są jak nowe. Na kolor roztwór też nie szkodzi. zimny roztwór nie pomaga. Sama na to wpadłam bo inne sposoby zawiodły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylcol Re: Pamy z potu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 18 lat temu namoczoną bluzeczkę posypcie proszkiem do pieczenia na jakąś godzinkę, nawet więcej a potem upierzcie normalnie w proszku do prania, pocierając materiał:) Odpowiedz Link Zgłoś
lato2 Re: Plamy z potu 18 lat temu po pierwsze rexona nie powoduje plam na bluzkach(tania w niemieckich sklepach ok.5zł.).jak już jest plama to bluzkę moczę w wanishu.Jeśli chodzi o różnego rodzaju plamy to dla mnie skutecznym środkiem okazał się wanish.mocze w nim poplamione rzeczy i dodaje też odrobine do pralki.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzdermatolog Re: Pamy z potu 18 lat temu najlepiej jest jednak nie miec trudnych do sprania plam z potu. Lepiej im zapobiegac -stosujac skuteczne antyperspiranty. Polecam nowa serie Rexona Skin Care Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Pamy z potu IP: *.chello.pl 18 lat temu jesli zwykle antypersipranty nie pomagaja, a wiekszosc niestety rozni sie tylko nazwa, bo sklad maja ten sam, to polecam etiaxil. drogi (ok.50zl), ale dziala idealnie. mozna go dostac tylko w aptece Odpowiedz Link Zgłoś