Dodaj do ulubionych

Kobiety na bilbordach

IP: *.aster.pl 20 lat temu
Zwróciłyście uwage na bilbordy Dove ?
Czy tez na pierwszy rzut oka zobaczyłyście szczesliwe , piekne kobiety a nie
kobiete z małym biustem, korpulentną, piegowatą ... Świetny pomysł. Wreszcie
coś naturalnego, nie modelka tylko kobieta taka jak ja, Ty....Super
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: Kobiety na bilbordach IP: *.aster.pl 20 lat temu
      Piękne kobiety.
      Taka natura w 100%.
      • ola5777 Re: Kobiety na bilbordach 20 lat temu
        Co powiecie na to
        youtube.com/watch?v=qdSAYS05iQA

• Gość: Aki Re: Kobiety na bilbordach IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 20 lat temu
      Zobaczyłam po prostu kolejny chwyt marketingowy oparty na modnym krytykowaniu
      chudych modelek. Ani mniej ani więcej.
      • k.goslawska Re: Kobiety na bilbordach 20 lat temu
        Dla mnie świetny filmik.Ale ciekawi mnie jedno, dlaczego firma która reklamuje
        kosmetyki dla kobiet i pokazuje kobiety na fotkach,bilbordach puszcza w obieg
        tego typu rzeczy...
        • Gość: Magda Z. Re: Kobiety na bilbordach IP: *.aster.pl 20 lat temu
          Moim zdaniem robia to aby byc bardziej wiarygodnym i prawdziwym w swoich
          zamiarach ukazania kobiecego piekna. Pokazują kobiety takie jaki rzeczywiście
          są.I brawo im za to. Kto wczesniej odważył sie na takie pokazanie prawdy ?
          • agni31 Manipulacja i tyle 20 lat temu
            Ale to wcale nie jest wiarygodne. Na odległość jedzie chęcią nabicia sobie kabzy
            właśnie przez to, że oglądający te reklamy będą się zachwycać łamaniem przez nie
            stereotypów, czy "prokobiecym" nastawieniem firmy Dove. Gdyby tam się nie
            pojawiała nazwa firmy "Dove", czy gdyby to była kampania będąca wynikiem
            współpracy kilku różnych firm kosmetycznych (i np. też odzieżowych) wtedy można
            by się było zachwycać. A tak to kolejna, choć odbiegająca od stereotypu, sprytna
            manipulacja. Po tej kampanii koncern Dove zanotował siedmiokrotny wzrost
            sprzedaży produktów - znaczy, swój cel osiągnął.
            • iokepine Re: Manipulacja i tyle 20 lat temu
              I bardzo dobrze!

Moze wreszcie przestaneimy oglądać na reklamach coś, co nie istnieje.

To bardzo fajna kampania reklamowa i ci z Dove mają głowę na karku:D
              Oby więcej takich reklam.
              • Gość: Zerka Re: Manipulacja i tyle IP: *.aster.pl 20 lat temu
                Ja tam nie wierze w manipulacje. Prawda jest własnie taka, tak przygotowuje sie
                modelki do pokazów.A co myslicie ,jak sie robi sesje w poczytnych
                czasopismach?? Gwiazdy na codzień nie są az tak idealnie piękne.
                • alek06 Re: Manipulacja i tyle 20 lat temu

Dla mnie to szczera prawda. Tyle tylko ze przeciez kazda z nas moze własnie tak
                  wygladac. Wcale nie musimy byc pełne kompleksów tylko pełne wiary w nasze
                  piekno.
                  • Gość: Aśka Re: Manipulacja i tyle IP: *.aster.pl 20 lat temu
                    A tu dalsza część
                    • kkolasinska Re: Manipulacja i tyle 20 lat temu

Natknęłam sie dzsiaj na te obie reklamy. I przyznam szczerze ze ta druga
                      zrobiła na mnie wrazenie. ale pierwszej i tak nic nie przebije.
    • mroofka2 Re: Kobiety na bilbordach 20 lat temu

to nie wyszło z piewrszej ręki przecież...
    • Gość: izzy Re: Szczera prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      właśnie tak stwarza sie produkt marketingowy, pokazuje się go tak jak MA
      wygladać a nie jak on naprawdę wygląda.
      Dove, brawo za przełamywanie barier a przy okazji wiele nastolatek dowie sie
      prawdy o tzw. modelowanym wizerunku
      Kiedyś czytałam,że państwa skandynawskie wprowdzają do reklam w gazetach zwykłe
      kobiety bez upiększeń.
      czy wydaje wam się że dove samoistnie wypuścil by
      takie coś?
      szczerze watpię! ktos to po prostu wyniósł i udastepnił:)
      • Gość: Martin Re: Kobiety na bilbordach IP: *.aster.pl 20 lat temu
        Nie wydaje mi się zeby ktos wyniósł i udostępnim , bo trafiłam na taką stronkę
        www.campaignforrealbeauty.com/
        • Gość: Sylwester Re: Kobiety na bilbordach IP: *.aster.pl 20 lat temu
          Dlaczego zaraz ktos podejrzewa ze jak cos jest powiedziane wprost to od razu
          moze miec drugie dno. Moze warto uwierzyc ze jednak te wszystkie pseudo piekne
          modelki nie sa az tak ładne, sa zwyczajnymi kobietami.
          • agni31 Re: Kobiety na bilbordach 20 lat temu
            Ale to nie oto chodzi. Wszyscy wiedzą, że modelki ze zdjęć są
            podrasowane/stuningowane/sfotoszopowane i diabli wiedzą co jeszcze. I ja to
            akceptuję, też się w Photoshopie potrafię zrobić na modelkę.

Natomiast czemu służy pokazanie tego przez międzynarodowy koncern kosmetyczny?
            Przekonaniu kobiet, że są piękne takie jakie są czy zwiększeniu sprzedaży swoich
            produktów dzięki pożalsięboże "kampanii społecznej"? Napisałam już, że gdyby na
            końcu każdego filmu nie pojawiała się nazwa "Dove", to byłoby to bardzo
            pozytywne. A tak wszystko sprowadza się do idei: popatrzcie, jacy jesteśmy
            nowocześni, jak dbamy o waszą naturalność, stosujcie nasze kosmetyki, które
            niczego nie poprawią, ale "my jesteśmy prawdą". Żałosne - po co wobec tego mam
            używać Dove? Używając szarego mydła zostanę równie "naturalna"...

A jednak sprzedaż produktów Dove rośnie... Dlaczego?
            • Gość: aga Re: Kobiety na bilbordach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
              bardzo słusznie. Skoro sa naturalnie piekne to poco im Dove? to tylko chwyt,
              mamy dość pieknych modelek, zapewnień jak użyjesz będziesz szczęśliwa... Na
              zwykłą dziewczynę chetniej zwrócimy uwagę.
            • sir.vimes Re: Kobiety na bilbordach 20 lat temu
              Akurat Dove sprzedaje głównie mydła balsamy, kremy do ciała - czyli produkty
              używane dla komfortu a nie wyglądu.
              • Gość: Arka Re: Kobiety na bilbordach IP: *.aster.pl 20 lat temu
                Te kosmetyki sa tez troche do porawienia czegoś w swojej skórze. to nie sa
                efekty typu 5 kg mniej w udach ale napewno jeden z balsamów daje efekt silnego
                ujedrnienia.Wiem to po sobie bo zakochałam sie w kosmetykach z tej serii
      w sumie macie rację. przecież to chyba dove miał w reklamach
      balsamu takie kobietki przy kości? o ile dobrze pamiętam...

więc pewnie o polityka firmy....mnie sie tam ona podoba:)
      • Gość: Hanka Re: Kobiety na bilbordach IP: *.aster.pl 20 lat temu
        Jeszcze odnosząc sie do kampani Dove znalazłam w necie fajny filmik, mysle ze
        powinnyscie zobaczyc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka