sloncem 18 lat temu Witam Czy ktoś słyszał o orzechach piorących??? Na allegro widziałam takich pare aukcji ale nie wiem czy to skuteczne - bo pewno jest to ekologiczne. Jakie macie z tym doswiadczenie??? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allija Re: orzechy piiorące 18 lat temu średnio dopierają, myślę, że równie ekologiczna i piorąca jest nasza fasola, spójrz tylko jak wygląda woda po jej płukaniu, cała spieniona. Wyprałam w nich niebieskie poszewki na poduszki, wyszły jakieś szaroniebieskie i znacznie różniły sie od takiej samej narzuty. Wrzuciłam do nieekologicznego proszku /czyt. zwykłego/ i wyszły z pralki niebieskie, zupełnie takie same jak narzuta z kompletu. Zrezygnowałam z ekologii. Odpowiedz Link Zgłoś
helena_50 Re: orzechy piiorące 18 lat temu Zupełnie nie sprawdziły się,uprane ciuszki były takie szare, a nie białe. Dobre są na mszyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: orzechy piiorące IP: *.poch.com.pl 18 lat temu www.przebudzenie.pl/index.php?showtopic=5110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili_vanili Re: orzechy piiorące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Dobre to, dobre! - jednak każdy produkt odpowiednio sprzedany znajdzie swój target! Na forum _nauka_ był kiedyś temat: co pierze w procesie prania, i tam padła teoria, że pierze głównie temperatura i mieszanie, choć drogie proszki do prania posiadaję w składzie jakieś składniki optyczne, które wpływaja na postrzeganie przez nas kolorów - ale ja laik jestem, wiec mnie proszę o te skladniki proszku nie pytać, bo ja humanista raczej :P Odpowiedz Link Zgłoś
sloncem Re: orzechy piiorące 18 lat temu Dziękuję za te wypowiedzi, czy ktoś inny jeszcze je wypróbował i ma pozytywne opinie na temat ich skuteczności? Może są jeszcze inne sposoby na ekologiczne pranie, jakaś alternatywa? Odpowiedz Link Zgłoś