03.02.05, 21:07
Mam problem z moją córeczką bo wszystkie kaszki to beeee,ale kupiłam Humanę i
posmakowała jej.Może któraś z Was podaje swojemu maleństwu Humanę ,bardzo
proszę o opinię .Pozdrawiamy!
Obserwuj wątek
    • miriam_b Re: Humana? 03.02.05, 22:21
      moja juz jest spora(5 latek)ale my właśnie piłyśmy humane:)to znaczy jedna z
      nas:)ale smakowało jej to mleczko poza tym uważam że jest najlpeszym na
      rynku...pozdrawiam:)
    • akkf Re: Humana? 03.02.05, 22:54
      moje dziecko (8m-c) je humane - kupilam na poczatku (tzn. jak wrocilam do
      pracy - 5 m-c) bebiko omneo, ze niby takie super przy przechodzeniu na
      mieszanke - bylo OK samo, ale jak mama czyli babcia dawala po moim zciagnietym,
      to niestety Mati odmawial jedzenia stanowczo, bo bylo gorzkie. Smak humany jest
      OK. Chociaz lekarka jak jej powiedzialam ze dokarmiany humana gdy jestem w
      pracy stwierdzila, ze obecnie sa "nowoczesniejsze" mleka, ale jak toleruje i z
      kupka i brzuszkiem OK, to mozna dawac. Ostatnio zakupilam tez NAN2 z bifidusem -
      smakowo rowniez OK, tzn. bez goryczy, ale woda musi byc ponizej 40*C, zeby te
      bakterie nie zginely, wiec jak uzywam do kaszki, to jest juz zimne, dlatego
      wrocilam do humany. Jedyny problem ze czasem nie ma jej w aptekach, ale
      odkrylam ze maja w tesco - ostatnio upolowalam tam dwie ostatnie paczki z
      polki...
    • tootiki007 Re: Humana? 04.02.05, 21:11
      U nas było podobnie, dopiero humana Filipowi posmakowała, ja kupowałam 2 (jak
      poszłam do pracy), teraz chcizlam przejśc na 3, ale ona jest smakowa i mocno w
      niej czuć kleik ryowy i niestety nie przeszło, bo Młody nie lubi kaszek. Ztymi
      kaszkamu tez było u nas dziko, przetestowałam chyba wszystko co jast w sklepach
      i żadna mu nie smakowała( odruch wymiotny), dopiero teraz kupiłam Nestle "8
      zbóż" i o dziwo przeszła test pozytywnie, więc zostałam przy H2 + "8zbóż", ale
      to też tylko w nocy naśpioha, bo w dzień mlako beeeee. pozdrawiam.
      • sudestra Re: Humana? 05.02.05, 15:14
        my podajemy hymane od 3 tygodnia zycia. od momentu podania tego mleka
        przesypial praktycznie cale noce. smak ok. dostepna w hurtowniach "akpol",
        tesco, market "piotr i pawel" no i w aptekach. Pani w patece kiedys powiedziala
        ze to najlepsze mleko. Nasi znajomi (kilka osob) mailo problemy z mlekiem,
        kupkami, nie najadaniem itp. od kiedy podaja humane wszyscy widza zmiane na
        lepsze. Kaszki humana tez sa pyszne ale w porownaniu do np. bobovita malo
        wydajne.pozdrawiam
        • julamimi Re: Humana? 07.02.05, 12:19
          sudestra, kaszki humana tez sa? pytalam kiedys w aptece, powiedzieli mi, ze
          tylko mleko, ze kaszek w ogole nie ma :(

nie wiesz, czy to sie nadaje dla alergika na mleko krowie?

pozdr
          • paraga Re: Humana? 12.04.05, 11:24
            Nie... dla alergika (stwierdzonego!) na mleko krowie, jest Humana SL (na bazie
            przetworzonych odpowiednio białek sojowych.
    • fionna Re: Humana? 06.02.05, 00:06
      Mój młody też tolerował jedynie Humanę. Na początku lekarze chcieli zrobić z
      niego alergika i kazali mu jeść Bebilon Pepti. Nie chciał ruszyć tego
      paskudztwa, więc pani dr Zawadzka stwierdziła, że spróbujemy ze "starą, dobrą
      Humaną". Potem moja doktor w przychodni stwierdziła, że Humana jest
      przestarzała i żebyśmy spróbowali Bebilonu. Młody dostał po nim "pięknej"
      wysypki, więc wróciliśmy grzecznie do Humany.
    • kalina_p Re: Humana? 06.02.05, 11:13
      Ja podawalam dlugo, teraz zmienilam na Nan, bo Humena zniknela ze sklepu,
      niestety...bardzo sobie chwalilam, mala wsuwala z apetytem, ladnie przybierala
      na wadze. Karmilam od 4,5 m-ca, czyli Humana2 w zasadzie, przedtem piersia.
      Polecam!!!
    • madzialena11 Re: Humana? 06.02.05, 13:19
      My używamy tylko Humany (teraz 3)a jak zniknęła ze sklepów to zaopatrujemy się w
      aptece(ale niestety trochę drożej)
    • daafne Re: Humana? 11.04.05, 22:57
      humane mozna zamowic online,ja takbede bo tez wykupilam caly zapas w mini
      europie www.humana.pl/sprzedaz.html
      • pandaaa Re: Humana? 12.04.05, 11:09
        Czesć dziewczyny!Tak czytam sobie wasze odpowiedzi i ja równiez spróbuję podać
        małej Humanę bo u nas jest problem tego typu że mała nie chce jeść żadnego
        mleka ani kaszki bo wszystko wypluwa,a Humany jeszcze nie próbowałyśmy.Nie mój
        jest ten post ale dzięki za podpowiedzi-pozdrawiam.
    • kajaaa Re: Humana-rozrabianie? 12.04.05, 11:10
      Dziewczyny, podaje małej Humane Sl...mam straszny problem z rozrabianiem,
      zostają gródki i pływają paprochy...czy ja robię cos nie tak, czy to mleko się
      tak ciężko rozrabia????

Moja Oleńka

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20932569&a=22091133
      • paraga Re: Humana-rozrabianie? 12.04.05, 11:26
        Ja też podaję SL'kę :-))) niestety to mleko tak ma, muszę mocno je "telepać"
        żeby grudki się rozbiły. Praktycznie nie do rozbicia są w chłodniejszej wodzie.
        Moja znajoma spawiła sobie taki mały elektryczny na baterie shaker i miesz tym i
        twierdzi, że nie ma grudek. Ja wstrząsam ręcznie, ale mocno, w wodzie dobrze
        ciepłej, ale nie gorącej. Pozdr.
    • maniakow Re: Humana? 12.04.05, 12:26
      Podawałam córce Humanę przez 7 miesięcy - prawie od urodzenia (do momentu az
      ujawniła sie skaza białkowa). Żadnych kolek, dolegliwości żołądkowych, smak
      super i dziecko sie najadało (szczególnie chodzi mi o Humanę2), choc jak już
      powoli się nie najadała Humaną1, kupiłam Humanę1 plus!!!
      Ogólnie - REWELACJA!
      • pandaaa Re: Humana? 13.04.05, 20:52
        U nas sprawdzone-kaszka "Humana" przeszła test pozytywnie,mleko niestety nie.
        • maniakow Re: Humana? 14.04.05, 08:15
          Dlatego jest tyle mlek na rynku - każde dziecko jest przecież inne :))).
          Pozdrawiam.
      • pandaaa Re: Humana?-REWELACJA!!! 25.04.05, 13:10
        Dla mnie Humana stała się "wybawieniem",bo mała zadnego mleka nie chciała
        jeść,zjadała po ok.60 ml. i dość.I to samo było z kaszkami,wszystkie beeeee,a
        Humana jej od razu posmakowała.Szkoda tylko,że nie miałam szansy spróbować
        wcześniej bo nie było by tyle zmiam mleczka i testowania.Nie wiedziałam,że w
        aptekach można dostać to mleko,dopiero niedawno otworzyli u mnie w mieście
        Tesco i tam zakupiłam.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka