Dodaj do ulubionych

Jaka butelka antykolkowa dla noworodka?

27.03.12, 17:10
Jak w temacie. W maju zostanę po raz drugi mamą i tym razem nie planuję wogólę karmić piersią. Zastanawiam się jaka butelka będzie najlepsza dla takiego maleństwa. Za pierwszym razem od czwartego miesiąca używałam dr Browns ale wolałabym coś bez tych rurek w środku.
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 29.03.12, 01:13
      Witam,
      Może butelki Medeli ?
      www.calineczka.pl/sklep/medela-m-37.html?osCsid=21ca12fe48a09f2a7ed902f36cefc208
    • spkasienka Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 30.03.12, 09:11
      polecam firmę MAM, u nas tommee tipee, avent, nuk, dr browns się nie sprawdziły, MAM odrazu
    • oliwiiaaa88 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 02.04.12, 17:54
      Hej! ja używałam butelek Tommee Tippee. Jeśli ktoś nie jest przekonany do butelki antykolkowej tej z rurka to polecam zwykłe butelki tej firmy.

Przesyłam fajny filmik, który przedstawia ich zastosowanie.

• trusia29 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 02.08.12, 12:18
      A ja używam zwykłych, polskich butelek Canpol (nie Lovi tylko tych podstawowych). Mój syn jutro kończy 7 miesięcy, kolki nie miał ani razu...
      • trusia29 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 02.08.12, 12:18
        7 tygodni a nie miesięcy :)
    • julita165 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 02.08.12, 14:22
      U mnie od urodzenia sprawdziły się zwykłe TT ze smoczkiem 1, są też zera i jakieś specjalne antykolkowe ale o tym dowiedziałam się dopiero później. Jak młody miał jakieś 4 miesiące TT okazały się be i przeszedł na trójprzepływowy Avent - moim zdaniem świetny na etapie niewielkiego zagęszczania mleka. Od 6 miesiąca używam Dr.Brown wąski ze smoczkiem "4"
      • ozuzka2008 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 02.09.12, 21:27
        U nas przy pierwszej córce sprawdziły się Aventu. Teraz dla drugiej córci kupiłam Dr Browns szeroka szyjka. Za 3 miesiące jak mała się urodzi przetestujemy:)
    • mam_ochote_na_cos_dobrego Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 03.09.12, 08:31
      Zanim kupiłam butelki dla mojej Córki naczytałam się mnóstwo opinii- ostatecznie wybrałam Tommee Tippee. Niestety po niespełna dwóch tygodniach karmienia zmuszona byłam zmienić na coś innego. Butelki ciekły, smoczek się zasysał i Młoda się denerwowała. Dziurka w smoczku (mimo, że oznaczona jako 0+) była za duża- zdarzało się, że dziecko się krztusiło. Rady co do właściwego używania tych butelek wymienione w filmiku nie sprawdziły się- być może trafiła mi się jakaś trefna partia.

Od półtora tygodnia używam Dr. Brown's i jestem mega zadowolona- kupiłam tą wąską i szeroką butle antykolkową.

Pozdrawiam,
      A.
    • artan7 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 31.03.15, 22:09
      też polecam Canpola i ich nową butelkę Habermana. Działa antykolkowo, oczywiście u tych dzieci u których problem kolek leży w połykaniu powietrza w trakcie karmienia. U nas tak było i butelka się sprawdziła. Lubię ta firmę a teraz za tą buteleczkę jeszcze u mnie zapunktowali. Tylko trzeba pamiętać o przeczytaniu instrukcji obsługi przed pierwszym użyciem bo jest to troszeczkę skomplikowane, ale tylko początkowo. Teraz idzie mi jak z płatka.
    • kkowalska86 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 02.04.15, 09:38
      Przepraszam bardzo, ale czy u was te butelki antykolkowe działają? Ja przetestowałam chyba z 4 różne firmy i bez powodzenia. Moje maluchy oba miały kolki... Nie sądzę, aby były one spowodowane połykaniem powietrza podczas picia, bo wszystkie butelki, które kupiłam teoretycznie nie pozwalały na zasysanie powietrza...
      • beata957 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 20.04.15, 12:04
        Używam butelki Anti-Colic Plus odkąd skończyłam karmić piersią, mój synek od razu ją polubił. Mogę polecić bo naprawdę się sprawdza, maluszek bardzo rzadko ma kolkę. Możesz ją znaleźć np na happy baby.

• blue_cheese Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 24.04.15, 10:00
          wybór jest spory, ale dziecko musi po prostu polubić pić z danej butelki. W naszym przypadku buteleczka z MAM Baby się sprawdziła, jest wygodna i skuteczna bo po kolce ani śladu. Na tej stronce happybaby widzę że jest rabat 15% przy zamówieniu, butelka nie należy do najtańszych ;)
          • gosia-0512 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 24.06.15, 10:37
            hej.
            Ja używam butelki Lovi aktywne ssanie z systemem super vent, smok ma zaworek odpowietrzający który zapobiega zasysaniu i zapadaniu się smoczka co zmniejsza ryzyko wystąpienia kolki, ponad to smok jest miękki i dziecko bez problemu z niego pije i nie ma szansy zachłyśnięcia się bo są na nim wypustki które regulują przepływ i ciśnienie mleka.
            Butelka jest lekka, przejrzysta i ma czytelną miarkę. Polecam.
      • zuzkax-bu Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 12.07.16, 09:59
        działają, działają:) może jeszcze nie trafilas na tą odpowiednia, teraz jest mnostwo butelek przeróżnych firm, ciezko trafic na tą odpowiednią, wiem bo sama mialam z tym problem, w sumie najlepsza okazala sie od nuka, u nich wszytskie butelki maja antykolkowe smoki takze można brać w ciemno i na pewno sie nie rozczarujesz;)
    • e.stella2809 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 08.04.16, 21:45
      Polecam butelki firmy Avent. Córki nie karmiłam w ogóle piersią i od samego początku używałam tych butelek. Syna karmiłam i piersią i butelką i też wybrałam Avent. Są bardzo łatwe w utrzymaniu czystości, szybko można je umyć, bez żadnych rurek i tym podobnych akcesoriów.
      • klara6611 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 25.04.16, 00:05
        A miała któraś z Was butelki z Twistshake? Zastanawiam się właśnie czy nie kupić córeczce.
        • rudaaa999 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 03.05.16, 21:41
          my mamy już chyba z drugą lub trzecią butelkę z twistshake. Szybując wyprawkę kupiliśmy 180 ml a później jak okazała się dobra to kupiliśmy jeszcze większe. Według mnie działają bo synek nie ma kolek a i mleko dzięki sitku dobrze się rozprowadza i nie zapycha smoczka, dodatkowo do butelki mieliśmy pojemniczek na mleko który fajnie sprawdza się gdy wychodzimy na spacer lub w podróży :)
          • kamilamadrzycka Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 16.06.16, 22:33
            A jaki smoczek dla 4 miediecznego dxiecka do mm?
    • bomarry3 Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 28.01.22, 11:20
      Butelki Avent używamy od urodzenia. Moim zdaniem jest idealna. Pamiętam, że kupiłem go ze zniżką na stronie promo-codes.pl/
    • bro_nekkk Re: Jaka butelka antykolkowa dla noworodka? 03.08.22, 15:19
      Może ktoś jeszcze szuka, bo jak tak to polecam butelki od firmy Difrax. Można je kupić na przykład w sklepie titikoko.pl. Są wygodne, ergonomiczne i poręczne. Łatwo się czyści do tego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka