Dodaj do ulubionych

Technika wracają do łask

IP: *.range86-152.btcentralplus.com 10.02.08, 20:33
Winszuję pomysłu. Już na starcie pozbawiacie młodych ludzi szansy na dobre wykształcenie informując ich, że będą się uczyć obsługi oprogramowania wspomagającego perojektowanie CAD/CAM i Inventor. Przy czym Inventor to program wspomagający projektowanie, a CAD/CAM to komputerowe wspomaganie projektowania/wytwarzania. Jak zrozumiecie, to nauczycie - póki co... do szkoły! Ktoś będzie uczył młodych, ambitnych ludzi i nauczy ich bzdur. Ja uczyłem się na Politechnice Poznańskiej - dno. Ten sam poziom, co w artykule. Tylko w brudzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: patrisz Re: Technika wracają do łask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:39
      Poprawcie tytuł.
    • Gość: Rudy 102 Technika wracają do łask IP: 41.223.5.* 11.02.08, 09:20
      A moze by tak wrocic do sprawdzonych zawodow: plytkarzy, malarzy
      itp. Dzisiaj znalezienie dobrego fachowca ktory polozy plytki,
      podloge, pomaluje sciany; ze swieca szukac.
    • lmblmb Inventor jak najbardziej! 11.02.08, 10:53
      Gość portalu: Michał napisał(a):

> Winszuję pomysłu. Już na starcie pozbawiacie młodych ludzi szansy
      > na dobre wykształcenie informując ich, że będą się uczyć obsługi
      > oprogramowania wspomagające go perojektowanie CAD/CAM i Inventor.

Nie trzeba mieć licencjatu żeby operować Inventorem. Jak ktoś ma przerysowywać
      rysunki to nie musi znać się na wydymie.
    • moliik Technika wracają do łask 11.02.08, 12:37
      I Alleluja !!
      sama jestem absolwentką Chemika ze Starołęki i muszę powiedzieć, że laboratoria mają rzeczywiście na wysokim poziomie. W życiu nigdy nie chciałabym cofnąć czasu i zmieniać szkoły. Teraz studiuję chemię i na ostatni egzamin uczyłam się z zeszytu z technikum w którym miałam wszystko co było mi potrzebne. Mam nadzieję ze w nowym Chemiku będzie tak samo wysoki poziom nauczania tych przedmiotów chemicznych jak za mojej kadencji.

Myślę też ze technika pomogły by młodym uczniom zdecydować czy chcą iść i robić studia. Bo będą mieli i zawód i wykształcenie średnie. Ci ambitniejsi i zdolniejsi czujący sie na siłach pójdą dalej, a reszta z fachem w ręku będzie mogła znaleźć pracę. Nie wiem jak w nowych technikach bo w tym starym bo były jeszcze praktyki zawodowe w zakładach pracy żeby ten technik poza laboratoriami szkolnymi życiowej pracy się nauczył a nie był fachowcem czysto papierkowym.
    • Gość: alinka Re: Technika wracają do łask IP: 83.238.246.* 11.02.08, 17:37
      No i wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy!!!
      Dawno temu kretynka Łybacka z debilem Wiatrem wprowadizli sobie
      reformę edukacji całkowicie pozbawiając nas fachowców w dziedzinie
      ślusarki, mechaniki i elektryki, a także technikow zawodów
      wszelakich, za to mamy teraz bandę niedouczonych gimnazjo-
      ogólnolicelistów.
      Każdy normalnie myslacy rodzic pokieruje dzieckiem tak, żeby po
      szkole sredniej miał jakiś zawod, najlepiej z maturą. Iwtedy dopiero
      jeden z drugim będzie umiał rozsądnie wybrac dlasiebie studia. Ja
      niestety jestem ofiarą pędu ogólnokształcacego, ale moje dzieci bedą
      miały zawód w wieku 18-19 lat. Cieszę się, że będą miały go gdzie
      zdobywać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się