Dodaj do ulubionych

Lokalizacja Orlika

IP: *.tvgawex.pl 01.04.11, 09:34
Jeżeli Burmistrz i Rada Miasta zdecydują się na budowę Orlika to jedyną rozsądną lokalizacją jest Plac zabaw. Dlaczego nie "sahara" ?
Dlatego że w skład Orlika wchodzą dwa boiska boiska wielofunkcyjne oraz boisko do gry w piłkę nożną które nie jest pełnowymiarowe.
Dlatego Orlika budujmy na placu zabaw z myślą o dzieciach i młodzieży a także dorosłych którzy lubią uprawiać sport.

Dlatego że na saharze powinno powstać pełnowymiarowe boisko z nawierzchnią syntetyczną i oświetleniem takie jak w Świeciu na stadionie WDY. Byłem wczoraj w Świeciu na stadionie Wdy zobaczyć ten obiekt i co mi się rzuciło w oczy że przed tym obiektem znajduje się tablica z tytułem: Boisko piłkarskie z nawierzchnią syntetyczną dla WDY Świecie wykonane ze środków budżetowych woj. Kujawsko- Pomorskiego. Czyli jednak można pozyskać środki bo nie są one małe koszt takiego boiska to 2,5 mln zł (za tyle wykonano to boisko dla WDY).
Obserwuj wątek
    • Gość: Mao Re: Lokalizacja Orlika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 10:15
      Jestem za boiskiem ze sztuczną nawierzchnią na saharze. Po pierwsze pełnowymiarowe sztuczne boisko da nam w poprzek dwa boiska orlik. Po drugie w bliskiej odległości na stadionie jest zaplecze sanitarno-socjalne. Po trzecie ze szkół również nie daleko. Po czwarte koszta które są mniejsze! I w związku z tym po piąte jestem za sztuczną nawierzchnią na placu zabaw która wyniesie ok jedną trzecią kosztów orlika! W ten sposób będzie i piekne sztuczne na saharze oraz sztuczne na placu zabaw! Wreszcie po szóste w Chełmnie są dwa kluby piłkarskie i łącznie chyba z 7 drużyn które od lat nie mają gdzie trenować po za błotnistą lub zakurzoną saharą. Róbmy saharę i zmieńmy ten zakątek Chełmna na lepsze.
    • Gość: kol Re: Lokalizacja Orlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 12:01
      Orlik niech będzie na placu zabaw. Sahary ze względu na wielkość terenu szkoda na Orlika. Lepiej zrobić tam pełnowymiarowe boisko z sztucznej murawy. Przemawia za tym bliskość stadionu i całego zaplecza. Dzieci będą miały Orlika a zawodnicy klubów piłkarskich boisko z prawdziwego zdarzenia.
      • Gość: kierowca Re: Lokalizacja Orlika IP: 89.231.151.* 01.04.11, 14:53
        lepiej niech drogi zrobia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka