Dodaj do ulubionych

Rada Miasta 🤔

16.11.24, 12:55
Najciekawsze punkty najbliższej sesji RM:
7. Rozpatrzenie projektu uchwały w sprawie stawek podatku od nieruchomości (druk nr 4).
8. Rozpatrzenie projektu uchwały w sprawie określenia wysokości stawek podatku od środków transportowych (druk nr 5).
9. Rozpatrzenie projektu uchwały w sprawie uchwalenia Programu Współpracy Gminy Miasto Chełmno z organizacjami pozarządowymi oraz innymi podmiotami prowadzącymi działalność pożytku publicznego na rok 2025 (druk nr 6).
).

Jak to typowe dla RM, podatki, podatki, i słynne dotacje na "pozarządowe" organizacje.
Czy coś się zmieniło w myśleniu naszych radnych?
Kto będzie "za" wyższymi podatkami?
Czy Przewodniczący znowu się z kimś pokłóci?
Czy na Facebooku zobaczymy informacje na temat IX sesji?
To zobaczymy już za kilka dni.
Obserwuj wątek
    • lokalnyobserwator Re: Rada Miasta 🤔 16.11.24, 20:54
      Zobaczymy info o sesji 20.11😀
      • z.cch.1 Re: Rada Miasta 🤔 19.11.24, 18:26
        Dzisiaj zobaczyliśmy, dość późno ale coz… spodziewałem się że nie wstawią ze względu na to ile podatków może być dowalone
    • lokalnyobserwator Re: Rada Miasta 🤔 16.11.24, 22:13
      A może nie podniosą podatków? W końcu to jeden z punktów wyborczych. Może choć ten zostanie dotrzymany?
      • z.cch.1 Re: Rada Miasta 🤔 16.11.24, 22:28
        Ja w to watpie. Nie wiem z jak z komitetem obecnym ale nie którzy 2 lata temu pokazali :)
        • lokalnyobserwator Re: Rada Miasta 🤔 16.11.24, 23:05
          Na ostatniej sesji przewodniczący RM mówił że trzeba podnieść podatki,żeby realizować inwestycje. Zobaczymy już w środę czy obietnica wyborcza zostanie dochowania.
          • z.cch.1 Re: Rada Miasta 🤔 16.11.24, 23:10
            Ojj przypomina się „Niech Płacą!” Byłej radnej😉 czy kiedyś doczekamy się dobrych radnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka